• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyajla ilgili sorular kabul edilir :)

Merhaba canım.Hoşgeldin :)
Benim kullandığım en iyi kapatıcım mac.Şöyle anlatayım.minnacık bir parçayla bütün göz altımı kapatabiliyorum.Ama çok dikkat etmedikçe kapatıcı olduğunu fark edemezsin o kadar doğal duruyor.Dediğin gibi hassas bölge olduğu için daha titizlikle ürün seçiyor insan.Arada sırada kullanmak için flormar ve maybelline kapatıcılırda aldım ama tabi ki mac gibi değiller.tabi mac'in de kendi içinde çeşit çeşit kapatıcıları var.ordaki arkadaşlar senin cilt yapına en uygun olanı vericeklerdir.benim bu zamana kadar kullandıkalarım select cover up ve prep prime kapatıcılar.ikisininde yeri bende bambaşka.fiyatlar diğer markalara göre biraz daha yüksek ama canım :(

mac dışında body shop öneririm canım.az önce ki cevabımda yazmayı unuttum.mac den sonra en memnun kaldığım kapatıcıda body shop idi.

Body shopa da baktım bana uymuyor. Senin tenin koyuysa sorun yok. Ama beyaz tenlilerde çok zor oluyor sanki bu kapatma olayı. Yani cildin beyaz kalıyor iyice ama göz altın koyu. Yani ciltle uyumlu hale tam manasıyla gelmiyor ne yazık ki. :(((

Bobbi Brown'da da bana göre ton bulamadılar mesela. :( O markaya çok güvenmiştim oysa. :5:

Merhaba tosspaa benim de bir sorum olacak yani öneri istiyorum..
Şöyle ki ben beyaz tenliyim bunun da etkisiyle olsa gerek gözümün altındaki damarlar çok belirgin mavi mavi bakıyorlar bana:27: İyi bir göz altı kapatıcısı almak istiyorum. Göz çevresi hassasdır dedim her gün kapatıcı sürmeyim dedim bu zamana kadar dayandım ama artık yeter :20: Kapatıcılık özelliği iyi olan her gün kullanıma uygun bir ürün var mı bildiğin?

Mace bakarsın ama kendi kullandıklarımdan da örnek veriim sana. Dünya markalarının çoğunu denedim sonuç alamadım ben ne yazık ki.
Pastelin ve Golden Lady markasının 1 ve 2 numaralarına bakabilirsin.
Bi de extreme diye bir italyan markası var. Onun sıvı kapatıcısı harikaydı 1 numara olan.
:(((
Ama sonra bulamadım ben o markayı hiçbir yerde. :43::43:

Son düzenleme:
Merhaba canım.Hoşgeldin :)
Benim kullandığım en iyi kapatıcım mac.Şöyle anlatayım.minnacık bir parçayla bütün göz altımı kapatabiliyorum.Ama çok dikkat etmedikçe kapatıcı olduğunu fark edemezsin o kadar doğal duruyor.Dediğin gibi hassas bölge olduğu için daha titizlikle ürün seçiyor insan.Arada sırada kullanmak için flormar ve maybelline kapatıcılırda aldım ama tabi ki mac gibi değiller.tabi mac'in de kendi içinde çeşit çeşit kapatıcıları var.ordaki arkadaşlar senin cilt yapına en uygun olanı vericeklerdir.benim bu zamana kadar kullandıkalarım select cover up ve prep prime kapatıcılar.ikisininde yeri bende bambaşka.fiyatlar diğer markalara göre biraz daha yüksek ama canım :(

Çok sağol canım :) Bloglar da falan da araştırmıştım daha önce ve en çok mac öneriliyor belli ki bunda bir hikmet var =) Genelde koyu halkalar yada göz altı morluklarından muzdarip olanları görüyorum benim ki damarlar olunca ne kullanacağımı da tam kestiremedim :27: mac deneyeceğim :42:

Mace bakarsın ama kendi kullandıklarımdan da örnek veriim sana. Dünya markalarının çoğunu denedim sonuç alamadım ben ne yazık ki.
Bi de extreme diye bir italyan markası var. Onun sıvı kapatıcısı harikaydı 1 numara olan.

Sende çok sağol =) evet mac e bi bakacağım ama senin önerilerinde aklımda olsun onları da deneyim:42: Ben alışveriş merkezine gidiyim bunların testerlarını deneyip akşama kadar dolaşıyım kalıcılık kapatıcılık hepsini bi test edeyim çıkmadan da uğrar beğendiğimi alırım =))

extreme farlar kullanıyorum ben.ankara' da karumda var mağzası.tabi sen hangi şehirdesin bilemiyorum canım.

Body shopa da baktım bana uymuyor. Senin tenin koyuysa sorun yok. Ama beyaz tenlilerde çok zor oluyor sanki bu kapatma olayı. Yani cildin beyaz kalıyor iyice ama göz altın koyu. Yani ciltle uyumlu hale tam manasıyla gelmiyor ne yazık ki. :(((

Bobbi Brown'da da bana göre ton bulamadılar mesela. :( O markaya çok güvenmiştim oysa. :5:

bobbi brown'da bulamamaları enteresan olmuş gerçekten.benim bir arkadasım var beyaz tenli o mac cover up kullanabiliyor.benim mac'i övme sebeplerimden biri de çok fazla renk seçeneği olması.

extreme farlar kullanıyorum ben.ankara' da karumda var mağzası.tabi sen hangi şehirdesin bilemiyorum canım.

Ben de ankaradayım. Ayyy nasıl sevindimm anlatamammm.:16::16:
Ben o markaya bayılıyorum. İstanbulda görmüştüm ilk, ataköyde.
Sonra kaldırdılar ordan.
Yıllar sonra ankara karanfil ya da konurda rastladım ama o da kapandı gitti.
Hemen oraya gidip bi kapatıcı almam lazım.

Son düzenleme:
"BB krem nedir?
BB krem= Kırışıklık kapatıcı ve giderici + güneş koruyucu+ yaşlanmayı geciktirici + sivilce kapatıcı ve iyileştirici + leke giderici + doğal renklendirici + güçlü besleyici ve nemlendirici + cildi aydınlatıcı.

Bu özelliklerin hepsini içinde barındıran BB kremlere, bu yüzden "All In One" kremler de deniyor. Yani, hepsi bir yerde.

BB kremleri kalıcı özelliklerinden dolayı gün içinde tazelemeniz gerekmez. Akşam cildinizden çıkarmanız için de uğraşmanız gerekmez çünkü ciltte kaldığı sürece cildi besler ve güzelleştirir, yıpratmaz." (yazı alıntıdır)
Peki, krem cilde nasıl etki ediyor?

1 krem 5 etki:
- Cildi 24 saat nemlendiriyor.
- Kremin içeriğinde bulunan mineral pigmentler cilde uygulandığı anda hızlı bir şekilde nüfuz ediyor ve cilt tonunu dengeliyor.
- Cildinizdeki pürüz ve çizgileri gizliyor.
- İçeriğinde bulunan C vitaminin ciltte yarattığı anti-oksidan etkisi ile cildinizi aydınlatarak canlılık kazandırıyor. Cildinize sağlıklı bir ışıltı veriyor.
- 15 faktörlü koruma özelliği ile cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyor.(alıntıdır)

canım bu yazılar gayet açıklamış bb kremi.zaten sende araştırmışsın bilgi toplamışsın.ben bb krem değil renkli nemlendirici kullanıyorum.Renkli nemlendirici aslında bb krem kadar özelliğe sahip değil.fondotenin daha ince yapılısı gibi birşey.eğer sadece çillerin için bb krem düşünüyorsan renkli nemlendiricileride bir düşün derim.Bu konuda kullandığım marka mac.elbet garnıer bb kreme göre daha pahalı.ama daha da özel bir ürün.Ben sanırım 50 tl ye almıstım.ama ardından biraz zam gelmiş olabilir.o zaman baya bir ürün almıstım tam olarak emın değilim fiyattan.ama yuksek ıhtımal 50 tl idi.illa bb krem dersen yine mac bb krem de var canım.tabi fiyat biraz daha farklılaşır ama.çok uzun süre kullanıcagın için aslında çok pahalıya gelmiyor.tabi alırken öyle hissedilmiyor ama :)

Canım bb kremin içindeki güneşten koruma faktörü olması,renk pigmentlerini onarıyor olması ve cilde bir zararının olmaması da beni çok etkiliyor.Sanırım bb krem almak istiyorum.İnternetten bir fiyat araştırmasına gireceğim.Birde yaz kış kullanmakta olduğum güneş kremi var.Ve son bulduğum güneş kreminden bir hayli memnunum oldukça azalttı çillerimi.Bu ürüne de devam etmek istiyorum ve aynı zamanda hafifçe de bir renk gelsin telaşındayım.Açıkçası sıkıldım kendimden fondoten kullanmaktansa ( fondotende sanki yüzümde kat kat bir ağırlık hissi varmış,yüzüm kirliymiş gibi hissediyorum ) bb krem kullanmak daha bir cazip geldi.Sence bb kremin altına güneş kremimi sürmeli miyim?( Sanki aynı şeyleri tekrarlamış gibi hissettim kendimi :1:) Teşekkür ediyorum..:16:

Ben de ankaradayım. Ayyy nasıl sevindimm anlatamammm.:16::16:
Ben o markaya bayılıyorum. İstanbulda görmüştüm ilk, ataköyde.
Sonra kaldırdılar ordan.
Yıllar sonra ankara karanfil ya da konurda rastladım ama o da kapandı gitti.
Hemen oraya gidip bi kapatıcı almam lazım.

İyiki bahsetmişsin canım kapatıcısından :)
karumun giriş katında sağ tarafta :34:

Canım bb kremin içindeki güneşten koruma faktörü olması,renk pigmentlerini onarıyor olması ve cilde bir zararının olmaması da beni çok etkiliyor.Sanırım bb krem almak istiyorum.İnternetten bir fiyat araştırmasına gireceğim.Birde yaz kış kullanmakta olduğum güneş kremi var.Ve son bulduğum güneş kreminden bir hayli memnunum oldukça azalttı çillerimi.Bu ürüne de devam etmek istiyorum ve aynı zamanda hafifçe de bir renk gelsin telaşındayım.Açıkçası sıkıldım kendimden fondoten kullanmaktansa ( fondotende sanki yüzümde kat kat bir ağırlık hissi varmış,yüzüm kirliymiş gibi hissediyorum ) bb krem kullanmak daha bir cazip geldi.Sence bb kremin altına güneş kremimi sürmeli miyim?( Sanki aynı şeyleri tekrarlamış gibi hissettim kendimi :1:) Teşekkür ediyorum..:16:

Canım bence yazları bb krem sürsen bile güneş kremini sür bence.çünkü yeterli geliceğini düşünmüyorum ben bu tarz kremlerim içindeki koruyucuların.ama kışın sadece bb kremi sürüp çıkabilirsin canım :)

benim cildimde 2-3 yerde sivilce sonrası oluşan çukur şeklinde izler var onlar için iyi bir kapatıcı yada artık ne yle kapatabilirsem bilmiyorum ne önerirsiniz cilidm zaman zaman yağlanıp bazen kuruyor bide nasıl kullanmalıyım tamamlayıcı ürünler ne olmalı fırçaylamı süngerle kullanacm

benim cildimde 2-3 yerde sivilce sonrası oluşan çukur şeklinde izler var onlar için iyi bir kapatıcı yada artık ne yle kapatabilirsem bilmiyorum ne önerirsiniz cilidm zaman zaman yağlanıp bazen kuruyor bide nasıl kullanmalıyım tamamlayıcı ürünler ne olmalı fırçaylamı süngerle kullanacm

Göz altıma kullandığım kapatıcıyı cildimdeki kusurları kapamak için de kullanıyorum.tabi burda önemli olan şey göz altıma kullandığım kapatıcının ten rengimde olması.ben aydınlatması için kapatıcıyı sürmüyorum.aydınlatması için daha açık tonda kapatıcı yada far kullanıyorum.eger goz altı kapatıcısı kullanıyorsan ve rengi çok açık değilse onunla kapatabilirsin.zaten ustunden pudrayla geçtiğinde sürmüş oldugun kapatıcı bellı bile olmaz.Fırça mı sünger mi sorusan gelince ben her zaman fırçadan yanayım aslında.fondotenın pudranın daha güzel dağıldıgını düşünüyorum fırça ile.

merhaba:3: benim göz kapağımda 3mm kadr düşüklükvar.normlde bakıldığında çok belli olmuyo. ama fotoğraflarda bi gözüm küçük gibi çıkıyo. bunu önlemek için göz makyajımı nasıl uygulamam lazım? şimdiden teşekkürler :21::21:

$avene.JPG
evet ürünlerle devam ediyoruz.avene yüz temizleme jeli.ben bu jeli bir zamanlar makyaj temizleyicisi olarak da kullanıyordum.yani akyajımı temizlemeden bu jelle yüzümü yıkıyordum hafifçe gözlerimide ovalıyordum gayet iyi temizliyordu.Bu benim kullandığım yağlı ciltler için olanıydı.tavsiye edermiyim bu ürünü evet ederim :)

merhaba:3: benim göz kapağımda 3mm kadr düşüklükvar.normlde bakıldığında çok belli olmuyo. ama fotoğraflarda bi gözüm küçük gibi çıkıyo. bunu önlemek için göz makyajımı nasıl uygulamam lazım? şimdiden teşekkürler :21::21:

Göz kapağı düşükj oldugunda parlak, sedefli farlardan uzak durmak gerekiyor.bol rimel sürmek düşük göz kapağını yok etmene yardımcı olur.göz altına kalem çekiyorsan yarım bırakmalısın.sakın tamamına çekme canım.

$clin.JPG
sıra geldi clinique temizleyiciye.valla hemen hemen herkez duymuştur ya da görmüştür clinique ürünlerini.ben kullanana kadar çok başarılı olcaklarını düşünüyordum ama hayal kırıklıgına uğradım.tabi ki herkesin cilt yapısı farklı ürünlerin etkileride bu sebeple farklı oluyor.ben kullandığım hiç bir ürününden memnun kalmadım.temizleyicisini ve akneli ciltler için olan serisini kullanmıştım yüzüm daha kötü oldu diyebilirim.minik minik kırmızı sivilceler çıktı.2-3 arası bir süre kullandım çünkü kullandığınız ürünlerin faydalarını görmek için en az 1 ay kullanmanız lazım.memnun kalmamama rağmen sabrettim ama dayanamadım sonunda bıraktım.ama eminimki benim memnun kalmadıklarımdan çok memnun kalan arkadaşlarda vardır aramızda.bende etkilerini bilmenizi istedim.:34:

$örnek.JPG
nette gezinirken bulduğum bir makyaj arkadaşlar.ben mürdüm ve gri makyaja bayılırım.yapanın ellerine sağlık.
bayıldımmmmmm:52:
bu arada beğendiğiniz,tavsiye edebilceğiniz mürdüm far var mı? tam istediğim tonu hala bulamadım da ben :43:

Göz kapağı düşükj oldugunda parlak, sedefli farlardan uzak durmak gerekiyor.bol rimel sürmek düşük göz kapağını yok etmene yardımcı olur.göz altına kalem çekiyorsan yarım bırakmalısın.sakın tamamına çekme canım.

yorumun için tşkr ederm canm :16: yakın zamanda düğünüm olucak sence makyajım nasıl olmalı ? bende far kullanmak daha bariz belli eder diye düşünüyorum. sence de doğrumu ?

Önemli değil canım :)
ben düğün makyajında zariflikten yana olan biriyim.bir iki tane beğendiğim gelin makyajı vardı.hemen bulup ekliyim canım :52:

Back