Makineden gelen koku :(

Giderinde yemek artıkları birikmiştir kokuyu onlar yapıyordur. Bazı arkadaşlarımda görüyorum yemeği yiyip direkt tabagı oldugu gibi makineye koyuyorlar onlarda oluyor koku sorunu.
Ben ne koyarsam koyayım tabağı yıkarım, yağlı galan koymam. 7 senedir kullanıyorum makinemi ve hiç koku problemim olmadı.

Porçöz dökme bence ya porçöz çok tehlikeli geldi bana ama var mıymış deneyen? Makine elinde kalmasın?

Benim önerim de arkasındaki boruyu yüksek bir yere as. Gider borusunu yani. O kokutuyor çünkü

Var var ben camasir makinesine 6 ayda bir yapiyorum .
Bulasiga da oyle .Cok kirecli sular ,tikiyor illa bi taraflarini
.
Bazen sirke kullaniyorum karbonatla beraber o da ayni gorevi goruyor

Porçöz dökme bence ya porçöz çok tehlikeli geldi bana ama var mıymış deneyen? Makine elinde kalmasın?

Benim önerim de arkasındaki boruyu yüksek bir yere as. Gider borusunu yani. O kokutuyor çünkü
Valla döktüm porçöz hatta içinde 2 tane bardak var onları çıkarmadım şuan tırstım ama yapmak zorundaydım. Zaten tek seferlikti porçöz. Sıkıntı olmaz inşallah bardakları elimde yıkarım.

Yok canım ya bende yıkarım ama eve daha yeni taşındım eski bina tanındığım dan beri var koku

Ben hiç elimde yıkamam salçalı malçalı atarım hiç problem olmadı. Zaten her bulaşığı 2 defa çalıştırırım ve mutlaka 70 derecede. 1 deterjanlı, 1 deterjansız. Eski binaya taşınınca oldu diyorsun sorun makinede değil demek ki. Tesisattan filan

Benim makinemde siemens,6 senedir kullanıyorum koku problemi yaşamadım. Ben makine kokusu vs kullanmıyorum. Sıktığım limon kabuklarını kaşık sepetine koyuyorum. Makine bittikten sonra en erken yarım saat en geçte 1 saat sonra kapağını aralıyorum,kapalı bırakmıyorum,soguyunca boşaltıyorum. Boşalttıktan sonra arada bir mutfak camı açıkken yarım saat kadar kapağı açık şekilde havalandırıyorum.
Sizde deneyin isterseniz

Ayni sorun bende de var havalar sicak malum icinde iki gun bulasik birakinca kokuyor hemen ama iki kisiyiz cabukta dolmuyor makine. Elde yikiyorum cogu zaman. Buraya yazilan cozum onerilerini bende okuyayim

Ayni sorun bende de var havalar sicak malum icinde iki gun bulasik birakinca kokuyor hemen ama iki kisiyiz cabukta dolmuyor makine. Elde yikiyorum cogu zaman. Buraya yazilan cozum onerilerini bende okuyayim
Kirli bulaşık 2 günde kokar, yarım yükte çalıştırsan en azından. Ya da ben dolmayınca ocağın demirlerini çaydanlıkları filan atarım. Ya da çay tepsilerimi.

Bu arada makinem Siemens 6 program eski değil 2 senelik.
Ayni makine bendede var koku yok ama celiklerimi hep karartip cikardiyrdu.bulundugum ildeki servis herdefasinda aptalca bahanelerle bos gelip gidiyordu.en son istanbuldaki ana bayiyi arayip urununuzu meydanda yakicam artik diyince mufetts yolladlar o duzeltti baya.hala milletinki gibi deil ama hic olmazsa kapkara cikmiyor

Denerim denerim denemezmiyim.

O zaman binanın boruları ile ilgili bir sorun var heralde. Ay vala zor durum, umarım en kısa zamanda çözersiniz
inşallah. Binadan da olabilir dimi eski yerde yoktu böyle koku yeni başladı bina eski bakımsız. Ondan olabilir dimi makinem kötü değildir biri beni rahatlatsın :))

Görüşmedim akşam eşim işten gelince ona söylerim o arar. Eski oturduğum yerde yoktu bu sorun şimdiki bina eski taşıdıktan sonra oldu. Binadan kaynaklanabilir dimi
Sudan kaynaklanıyor olabilir belki ama çamaşır makinesi de kokardı ozaman
Bence önce servisle görüşün sonra tesisatçı ile konuşun

Koku yapan ürünleri makineye atmadan önce mmutlaka cifleyin hatta ben ciflediktej sonra kimi zaman durulamadan koyarım makineye. 1 senedir kullnaiyorum bulasik makinemi mis gibi kokar hic sikinti yaşamadım.
Fakat binanin tesisatindan da kaynaklanan bir durum olabilir. O borulardaki pis koku makinenin icine sizinti yapiyor olabilir. Her yikamada biraz camasir suyu koymayi deneyin

Kirli bulaşık 2 günde kokar, yarım yükte çalıştırsan en azından. Ya da ben dolmayınca ocağın demirlerini çaydanlıkları filan atarım. Ya da çay tepsilerimi.
Tencere tava ne bulsam atiyorum ama esim sabah evde yok bende kahvalti yapmam istahli biride degilim. Bulasik sadece aksam cikiyor o da iki tabak iki kasik catal salata kasesi.. Cogu zaman elde yikiyorum mecbur

Güzel tehdit

Makineye porçöz döküp yıkadım bitti kapağı açtım ama yine kokuyor pis kokular sıcaktan daha iğrenç olmuş. Kesin binadan ya bakımsız bina.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…