• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkeme kararıyla evlenen var mı ?

Aycayiit

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
40
2
1
Merhaba, Ben 17 yaşından gün almaktayım ve erkek arkadaşımda 19 yaşını bitirmiş 20 yaşından gün almakta.Babam bizi ayırmak istiyor bunun için beni öldürmekle ve erkek arkadaşımı hapse attırmakla tehdit ediyor. Silahla beni vuracaktı annem ve anneannem zar zor tuttu hala böyle bir düşüncesi var. Beni evden kovdu hatta beni sevgilimin evine bırakıp polise kızımı kaçırdı ihbarı verip onu hapse attırmayı düşünüyor. Annemin çabalarıyla evdeyim fakat evde şiddet görüyorum ve eve kapatıldım. Uzun zamandır da psikolojik sorunlar yaşıyorum evde. Daha önceden öğretmenlerim ve doktorlar babamın beni psikiyatriye götürmesi için çok uğraştılar bende çok söyledim ama hiç bir şekilde ikna olmadı ve bu sorunlarım yaşadığım günlerde çok daha fazla arttı. Sevgimden dolayı sakin kalmaya çalışıyorum düşüncelerime sevdiğim kişi engel oluyor. Babamda bu işin bitmesi için yani bizim ayrılmamız için birimizin ölmesi gerektiğini söylüyor bizi tehdit ediyor. Evde bulunduğum sürede çok korkuyorum çünkü ne benim ne de sevgilimin can güvenliği yok şuan da. Bizim hiç bir şekildeayrılmayacağımızı kendiside biliyor vazgeçmem için bana şiddet uyguluyor hakaretler ediyor ve aşağlıyor. Haliyle yaşımızdan dolayı hiç bir şey yapamıyoruz ama bu durumdan canımız çok yanıyor. Bizde biraz araştırma yaparak yasal yollardan bu durumu çözebileceğimizi düşündük. Yasal olamayan yollardan giderek hayatımızı daha kötüye götürmek istemiyoruz. Eğer ki biz şuan da evlenmek için mahkemeye çıkarsak hakim bu yaşadığımız durumları olağan üstü durumdan sayarak evlenmemize izin verir mi ? Bu durumu yaşayanlar var mı ? Varsa mahkemede ne gibi sorularla ve durumlarla karşılaştınız yardımcı olurmusunuz ?

Baban sevgilini neden istemiyor?
Çünkü 17 yaş evlilik yaşı değil canım.. Çok pişman olabilirsin. Babanın yaptığı doğru da değil tabi ne demek dövmek?
Babam ilk başlarda olumlu bakıyordu iki ailede zaten olumlu yaklaşıyor fakat babam zaman geçtikçe çok fazla kıskançlık yapmaya başladı kıskançlık krizlerine girdiğinden dolayı olayları büyütmeye devam ediyor

Ikinizin de yaşı evlilik için çok küçük. Bir aile büyüğü falan yok mu babanla konuşsa. Yaptığının yanlış olduğunu farkettirse. Ilerde sen de istemeyebilirsin zaten

Bence sakın aşka kapılıp evleneyim deme. Çok gençsin. Evlilik daha ağır gelebilir. 19 yaşındaki bi gencin de para kazanıp eve bakması zor. Büyük ihtimal kayınvalide ile falan yaşarsın. Bence babanın suyuna git, görüşmeni azalt o çocukla. Okula git, sınavlara hazırlan. Sakın evlenme. Baban başlarda olumluysa demekki sürekli şiddet gösteren biri değil? Normalde de öyleyse aile büyüklerinden yardım iste. Ama evlilik gibi bir hata yapma.

Ikinizin de yaşı evlilik için çok küçük. Bir aile büyüğü falan yok mu babanla konuşsa. Yaptığının yanlış olduğunu farkettirse. Ilerde sen de istemeyebilirsin zaten
Annem anneannem ve erkek arkaşımın ailesi bunun için uğraşıyor fakat babam hiç bir şekilde bir adım atmıyor aileler arasında anlaşmıştık zaten daha önceden üniversiteler bittikten sonra düğün yapılacaktı evlilik o zaman olacaktı ama şuan gerçekten çok zor durumdayız ve başka bir yol bırakmıyorlar bize.

Bence sakın aşka kapılıp evleneyim deme. Çok gençsin. Evlilik daha ağır gelebilir. 19 yaşındaki bi gencin de para kazanıp eve bakması zor. Büyük ihtimal kayınvalide ile falan yaşarsın. Bence babanın suyuna git, görüşmeni azalt o çocukla. Okula git, sınavlara hazırlan. Sakın evlenme. Baban başlarda olumluysa demekki sürekli şiddet gösteren biri değil? Normalde de öyleyse aile büyüklerinden yardım iste. Ama evlilik gibi bir hata yapma.
Maddi açıdan hiç bir sıkıntımız yok kendi şirketleri var bir kaç tane seneye başına geçecek okulu bırakmayı zaten bende düşünmüyorum ama dediğim gibi çok durumdayız aşka kapılmaktan öte bir durum bu ailede geri kalan herkes arkamızda eğer bu yolu seçmezsek babam benim yüzümden kendi ailesini dağıtacak annemle boşanma durumuna gelecekler

Maddi açıdan hiç bir sıkıntımız yok kendi şirketleri var bir kaç tane seneye başına geçecek okulu bırakmayı zaten bende düşünmüyorum ama dediğim gibi çok durumdayız aşka kapılmaktan öte bir durum bu ailede geri kalan herkes arkamızda eğer bu yolu seçmezsek babam benim yüzümden kendi ailesini dağıtacak annemle boşanma durumuna gelecekler

Sen bu yolu seç daha kötü olacak. Hem baban bida yüzüne bakmaz, senin de pişman olma olasılığın yüksek. Küçücüksün daha ne evliliği. Okulu sakın sakın bırakma. Gizli gizli görüşün herkese ayrıldık diyin, sabredin. Ama o hataya düşme.

Kendini ateşe atıyorsun çocuk. Bugün evlensen yarın " ah babam döveydi söveydi de evlendirmeyeydi" diye başını duvarlara vurur, bu günlerini mumla ararsın. Sen çocuk oyuncağı mı sanıyorsun bunu? Çocuk gelin olmak kime ne hayır getirmiş? Sen eminim kendini dünyanın en masum, en büyük aşkını yaşıyor, evlenince de mutlu huzurlu yaşayacaksın sanıyorsun. Öyle dünya yok. Kır dizini otur evinde, okulunu oku adam gibi. Büyüyünce evlenirsin. Baban da ne yaptığının farkına vardıysa, sana engel olmak için çıldırması normal. Benim çocuğum 17sinde evlencem diye diretse kafayı yerim. Siz çok kolay sanıyorsunuz her şeyi. Çocuk kafasındasın belli. Sana bir tavsiye vereyim, okulunu bitirip ekmeğini eline almadan sakın evlenme. Hayatının en büyük hatasını yaparsın.

Nedense ben pek inanmadım. 17 yaşında nasıl evlenebileceğini araştırıyorsun, çünkü ailen müsade etmediği halde bu yaşta evlenmek istiyorsun. Ve biz sana yol gösterelim bi şey demeyelim diye de böyle abartılı bi hikaye uydurmuşsun.

Ha yok eğer gerçekse de, babanın yaptıklarını onaylamasam da okulunu okuyacağına derslerine odaklanacağına daha bu yaşta bi erkeğin peşinden sürüklenmiş gidiyorsun. Umarım bi an önce aklın başına gelir de babanı daha fazla çıldırtmazsın. Yoksa kendin edip kendin bulacaksın.

Babanın dövmesini haklı görmüyorum. 16 17 yaslar saglıklı düşünülen yaslar degil. Bizimde o yaslarda yanlışlarımız olmustur.Baban haklı olabilir. Cok küçüksün. Karsıdaki kisiyi ne kadardır tanıyorsun? Yapma böyle hatalar.Su an tam deli cagındasın.

Bi yanlıs yaparsın cocukta olur. Sonra niye evlendim dersin. Ne üniversite okudun su an hicbir güvencen yok. Ailen kapıları kapatırsa esinde ilerde istedigin gibi biri cıkmazsa ah keske dersin de o zaman cok gec olur iste. Her anne baba cocugunun okumasını iyi evlilik yapmasını ister. Bence acele etme

Şu an çok klasik bir ama çok kıymetli bir cümle yazıcam ve sen asla anlamiycaksin.... O da şu;Ana baba olunca anlarsınız babani ancak...
Bakın ben zaten şuanda bu kararımın çok erken oldduğunu farkındayım fakat çok zor bir durum söz konusı anlattıklarım sadece bir kısmı annem bile babamı boşama derecesine geldi çünkü babamın davranışları gerçekten normal değil yaşadığımız çok fazla olay var ki ben zaten kariyer yapmadan evlenmeyi düşünen bir kişi değildim ama şuanda yaşamış olduğumuz durumlar bizi buna zorluyor kimsenin artık daha fazla zarar görmesini istemiyoruz

Sen burda yazılanlara kulak asmayıp sevdiceğinle evlenme planları yapacaksın belli. Gerçekleri anlamayacak yaştasın ve anlaman için tecrübe etmen gerek. İnşallah bizi dinlersin vaktin gelince evlenme hayalleri kurarsın. Çünkü ben tecrübe ettim gerçekten hayal ettiğinle, bulduğun farklı oluyor.

Bi yanlıs yaparsın cocukta olur. Sonra niye evlendim dersin. Ne üniversite okudun su an hicbir güvencen yok. Ailen kapıları kapatırsa esinde ilerde istedigin gibi biri cıkmazsa ah keske dersin de o zaman cok gec olur iste. Her anne baba cocugunun okumasını iyi evlilik yapmasını ister. Bence acele etme
Haklısınız çok erken ama durumlar böyleyken okul hayatımda daha kötüye gidecek annem olsun anneannem olsun zaten hep arkamda ayrıca erkek arkadaşımın ailesi beni öz kızı gibi görüp seven insanlar şuanda yaşadığımız bir çok olay bizi buna mecbur bırakıyor yoksa kan akmadan babam bu olayı bitirmeyecek insanların daha çok canının yanmasını istemiyoruz burda zarar gören sadece biz değiliz ailelerde babamın hareketlerinden zarar görüyor.

Aslinda 17sinde evlenen hemen boşanmiyor hata yapmis olmuyor 30nda evlenip boşananda var ama burdaki arkadaşlarda seni kız kardesi kizi gibi gördükleri için bunları söylüyorlar en once yapabilcegin tüm seyleri yap imkanlari zorla en son bu olsun aklında mesela okul hayatinda baska bi sehri yaz kafan rahat olur erkek arkadasindanda ayrildigini söyle baban konusunda seni anlayabiliyorum en iyisi uzaklaşman hem ailenden hem sevgilinden ozman derslerine yogunlasip olgunlasip saglikli dusunebilirsin

Back