Maddiyat sebebiyle bebeği ertelemek doğru mu?

Himm anladim, o zaman hakkinizda hayirlisi olsun o zaman ne diyeyim..

İşte tam o hiç yapmamakla herşeyi boşverip yapmak arasındaki çizgideyim sanırım.

Özel sağlık sigortamız var, bebeği ve doğumu ekletmek ayrı masraf. Ben pimpirikli bir insanım (koalina'nın dediği gibi) lisanslı ürünler, zararsız boyalar falan derken servet harcarım o da ayrıca masraf. Çabuk da büyüyor bu sıpalar malum. 3 yaş civarı kreşe yazdırmayı isterim 7 yaşa kadar masrafsız gibi bir durum söz konusu değil bizim için. Yani elimde ekstra 400-500 kalsa bebek düşünemem ben.

Evimiz arabamız var çok şükür, ufak tefek kredi ödemelerimiz dışında borcumuz yok. Birikimimiz de yok ama geçinip gidiyoruz. Yine de düşünemiyorum bir türlü.

Bir de kişilik meselesi tabi. Ben rahatına düşkün, gezmeyi tozmayı seven bir insanım. Bu açıdan kısıtlanmak hoşuma gitmeyecek bunun farkındayım. O yüzden biraz da kararsızlığım. Gerçi ailelerimiz çok yakınımızda, bebek muhtemelen kucaktan inmez, bakacak insan çok ama gel de bana anlat.

Arkadaşın konusunu gaspetmiş gibi hissediyorum kendimi. Özür diliyorum konu sahibi...

Senin avantajın öğretmen olmak canım. Ben de olsam senin gibi düşünürdüm.
Onlarca öğrencim oldu şimdiye kadar inan özel okulla devlet okulu öğrencisinin farkı korkunç derecede bariz. Her özel okul değil tabi ki bu bahsettiklerim. Kolej öğrencisi hem eğitim açısından hem sosyal açıdan çok çok ileride. İlk dört seneyi atlatıp bursla falan koleje devam ettiririz diye düşğnüyorum. Zeki olacağını varsayarak yapıyorum bunu tabi. Patates bir çocuğum olursa o iş yaş

Yanlışlıkla olsun yanlışlıkla.. Yoksa yaşlanıp gideceğim bu gidişle..

Ooo sen bu kadar ayrinti düşünürsen işin yaş Sephora.

Siz en dogrusunu bilirsiniz elbette ama bende durumumuz duzelsin diye tam 4 sene bekledim ki ikimizde ozel sektorde calisiyoruz suan ise maaslarimizin toplami 2700 lira evimizde kira bu kadar zamanda bi arpa tanesi kadarda yol alamadik baktik olmuo bebek olsun dedik ilk gebeligim dusukle sonuclandi rabbim cok gecmeden tekrar verdi. Ama inan bebek dogmadan bile bir bereketi oluyor. Zaten ole bi masrafida olmuo hediyeleri ivir zivir ailelerde hevesle yapiolar. Elbette karar vermen denemen hemen olacakmi belli degil bir kac ayi bulur o surede de sen esya borclarini azaltirsin. Ben hamile kalmadan nasil geciniriz diye korkuyordum ama bebek dunyanin en guzel seyi inan bana.

Hepinize tekrar çok teşekkür ederim çok memnun oldum. Bugün doğum günüm gideyim de akşam için biraz hazırlık yapayım bari belki benim herif beni biyerlere götürür:) Gelince de fikirlerinizi okumaya devam edeyim.

inan ben de senin gibiyim. bazen kendimi dünyanın en septik, en pimpirikli insanı sanıyorum

özgürlüğüme aşırı düşkünüm. gezip tozmamdan 6 ay falan kısıtlandım.
hala komşular "geze geze büyüttün" diye laf sokuştururlar apartmanda

benim şansım annemin bakıyor olmasıydı.
yoksa bakıcıya veremeyecek kadar pimpirikliyim.
Allah muhtaç etmesin ama işi bırakmayı düşünebilirdim öyle bir durumda.
bebeğine bakıcı bakanları da Allah vicdan sahibi kişilerle karşılaştırsın.

oyuncaklara gelince elbette ki en iyisi olsun istiyor insan.
ama dünyanın parasına alıp önüne koyduğum oyuncağı kenara itip, dolaptan tencere tava indirdiğini çok iyi biliyorum oğlumun
yani büyütülecek gibi değilmiş, denedim gördüm

Canım tabi ki çok ince düşünüyorsun. Ama zaten normali bu. Anne olacaksın iyice düşünmeden olmaz ki. Bambaşka bir sorumluluk ve asla geri dönüşü yok. Anladığım kadarıyla İzmirde yaşıyorsun. Ne tarafta oturuyorsunuz? Şimdi sana bir İzmirli olarak daha somut örnekler vereyim.

Öncelikle kendine bir kadın doğumcu bul. Çocuk kararı vermeden önce hangi doktor ile bu işe devam edeceğine karar vermen ve muayene olman iyi bir şey. Güvendiğin ve içine sinen doktorun şartlarını öğren öncelikle. Özellemi devletle mi devam ediceksin buna karar ver. Devlete karar verirsen üni hastanesi mi devlet hastanesi mi olacak. Hatta git doğum servislerini dolaş. Özel olacaksa kendi bütçene hangisi uyuyor SGK anlaşmalı en iyisi kim. Mesela özelde en iyi hastane şuanda İzmirde Kent. En popüleri ise ege sağlık yanlış hatırlamıyorsam. Alsancakta bi doktormu bulacaksın yoksa hastane doktorumu olacak. Doktorun dışardansa anlaşmalı olduğu hastaneler hangisi git o hastaneleri bile gez derim. Bu noktalarda bile netleşmen kararını etkiler. Zaten bu arada muayeneydi tahlillerdi olacak. Bu arada sigarayı bırak ve folik asit kullanmaya başla (ki bunu hamile kalmadan 3 ay önce kullanmaya başlamak çok ideal) Bu sayede zaten bebek için bir adım atmış olursun. Bu süreçte kararın kendiliğinden netleşir.
Doğum iznindeyken maaş alamıcaksın. 4 ay sonra alınıyor. Bu alamadığın dönemde kredi nasıl ödeyeceksiniz? Bu konuyuda netleştirmek gerekir.

Deneyip görme safhasına gelebilmekte mesele sanırım.. Çok zor bir karar gibi geliyor bana. Evlenir evlenmez pıt diye çocuk yapanlara imreniyorum valla. Dert yok tasa yok...

Ama senin içinde var bi annelik hissi de hadi hayirlisi bakalim. Valla insan bebegini kucagina aldiginda yok ozel okulmus yok lisansli ürünlermis hepsini unutuyordur bence..
Yok yaw unutmaz, daha beter endişeler alır yerini. Kendisinden pek hazzetmesem de Elif Şafak'ın Siyah Süt diye bir kitabı var, şu an tam o kitaptaki gibiyim. İçinde bir sürü kadın var her birinin kafasından ayrı bir ses çıkıyor.

Bence sen de yakinda karar verirsin demedi deme .Ben de pimpirikliyim, en sagliklisini yeisn en iyisini giysin en iyi okullara gitsin falan diye düşünüyorum Allah nasip ederse. Ve istiyorum da zaten. Icimdeki annelik duygusu çok fazla

Bence sen de yakinda karar verirsin demedi deme .Ben de pimpirikliyim, en sagliklisini yeisn en iyisini giysin en iyi okullara gitsin falan diye düşünüyorum Allah nasip ederse. Ve istiyorum da zaten. Icimdeki annelik duygusu çok fazla
İşte o annelik duygusu bende pek yok. Ondan emin olamıyorum. Geldim neredeyse 30 yaşıma hala çocuk gibi hissediyorum kendimi. Ruh yaşım en fazla 19. Gerçekten istiyor muyum yoksa beyimin ve çevrenin baskısı, böyle gelmiş böyle gider evlendin çocuk yap durumu mu düşünmeme sebep oluyor onu anlayamıyorum. Umarım en yakın ve en uygun zamanda alırsın bebişini kucağına canımcım.

Sagol canim inşallah. Aslinda yasin büyük değilmiş ki. Kac yillik evlisin?

Valla ben de öyle düşünüyorum cicim. Yok bana çocuk, ben kazana düştüm.
sen bence çocuk da istemiyosun sephora
hazır mı değilsin çocukları mı sevmiyorsun anlamadım
yanlış anlama kimi insan sevmez çocuk
yaşın çok ileri değilse erteleyebilirsin az daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…