- Konu Sahibi bedazzld01
-
Devlette öğretmen olduğumdan 4 aylık doğum iznim süresince maaşım yatmaya devam edecek zaten. Doğum izni sonrası için debbranşçı olduğumdan tüm derslerimi haftada 3 günde toplayabilirim. O günlerde de annem gelip bakmaya çoktan razı:) Yani kredi ödemelerimiz sekteye uğramayacak bu süreçte.
çok detaylı düşününce masraf bitmez ki.
o zaman gerçekten hiç yapmamak lazım.
ama bence ( 7 yaşında bir çocuk sahibi biri olarak konuşuyorum ) okul çağına gelene kadar masraf olmuyor fazla.
çoğu hastanede SGK geçiyor, doktor muayeneleri ve doğum o şekilde.
bakacak kişi varsa. bakıcı ücreti düşünülmeyecekse.
yani her ay ( - ) bakiye vermiyorsa aile bütçesi, kenarda bir birikim varsa, ( ki bu arkadaşımızın evi, arabası ve de birikimi var kendisi yazdı ) yaş uygunsa ve eşlerden ikisi de istiyorsa ertelenmemeli.
Ben de hala düşünmüyorum ama eşim "nasıl olsa olacak bizim de" demeye başladı bile.
Ciddi bir birikim şart bence bir de kenarda "ne olur ne olmaz" parası.
Okul konusunda ben öyle düşünmüyorum aslen. En azından ilkokulda kendim okuturum, temeli sağlam olunca ortaokul-lise sorun olmaz gibi. Olursa da özel ders daha cazip. Koleje vereceğim parayla da yurt dışına gönderirim diye düşünüyorum ama tabi bizde öyle bir para yok, olacak gibi de değil:)
Yalnız sen de bu fikri düşünüyorsan gerçekten hormonların etkisi var derim:) Ben de senin gibi sanki asla planlı bir gebelik geçiremem, ölümüne korkarım gibi geliyor...
İşte tam o hiç yapmamakla herşeyi boşverip yapmak arasındaki çizgideyim sanırım.
Özel sağlık sigortamız var, bebeği ve doğumu ekletmek ayrı masraf. Ben pimpirikli bir insanım (koalina'nın dediği gibi) lisanslı ürünler, zararsız boyalar falan derken servet harcarım o da ayrıca masraf. Çabuk da büyüyor bu sıpalar malum. 3 yaş civarı kreşe yazdırmayı isterim 7 yaşa kadar masrafsız gibi bir durum söz konusu değil bizim için. Yani elimde ekstra 400-500 kalsa bebek düşünemem ben.
Evimiz arabamız var çok şükür, ufak tefek kredi ödemelerimiz dışında borcumuz yok. Birikimimiz de yok ama geçinip gidiyoruz. Yine de düşünemiyorum bir türlü.
Bir de kişilik meselesi tabi. Ben rahatına düşkün, gezmeyi tozmayı seven bir insanım. Bu açıdan kısıtlanmak hoşuma gitmeyecek bunun farkındayım. O yüzden biraz da kararsızlığım. Gerçi ailelerimiz çok yakınımızda, bebek muhtemelen kucaktan inmez, bakacak insan çok ama gel de bana anlat.
Arkadaşın konusunu gaspetmiş gibi hissediyorum kendimi. Özür diliyorum konu sahibi...
Senin avantajın öğretmen olmak canım. Ben de olsam senin gibi düşünürdüm.
Onlarca öğrencim oldu şimdiye kadar inan özel okulla devlet okulu öğrencisinin farkı korkunç derecede bariz. Her özel okul değil tabi ki bu bahsettiklerim. Kolej öğrencisi hem eğitim açısından hem sosyal açıdan çok çok ileride. İlk dört seneyi atlatıp bursla falan koleje devam ettiririz diye düşğnüyorum. Zeki olacağını varsayarak yapıyorum bunu tabi. Patates bir çocuğum olursa o iş yaş
Yanlışlıkla olsun yanlışlıkla.. Yoksa yaşlanıp gideceğim bu gidişle..
İşte tam o hiç yapmamakla herşeyi boşverip yapmak arasındaki çizgideyim sanırım.
Özel sağlık sigortamız var, bebeği ve doğumu ekletmek ayrı masraf. Ben pimpirikli bir insanım (koalina'nın dediği gibi) lisanslı ürünler, zararsız boyalar falan derken servet harcarım o da ayrıca masraf. Çabuk da büyüyor bu sıpalar malum. 3 yaş civarı kreşe yazdırmayı isterim 7 yaşa kadar masrafsız gibi bir durum söz konusu değil bizim için. Yani elimde ekstra 400-500 kalsa bebek düşünemem ben.
Evimiz arabamız var çok şükür, ufak tefek kredi ödemelerimiz dışında borcumuz yok. Birikimimiz de yok ama geçinip gidiyoruz. Yine de düşünemiyorum bir türlü.
Bir de kişilik meselesi tabi. Ben rahatına düşkün, gezmeyi tozmayı seven bir insanım. Bu açıdan kısıtlanmak hoşuma gitmeyecek bunun farkındayım. O yüzden biraz da kararsızlığım. Gerçi ailelerimiz çok yakınımızda, bebek muhtemelen kucaktan inmez, bakacak insan çok ama gel de bana anlat.
Arkadaşın konusunu gaspetmiş gibi hissediyorum kendimi. Özür diliyorum konu sahibi...
..
Valla ben de öyle düşünüyorum cicim. Yok bana çocuk, ben kazana düştüm.Ooo sen bu kadar ayrinti düşünürsen işin yaş Sephora.
Ne bileyim valla ben mi çok ince düşünüyorum bilmiyorum ama bebek deneme işine girişmedikçe çok belirgin sorular dışında bir şey anlayamıyor ki doktorlar. Hani gerekli tetkikler yapılıp hiçbir problemleri gözükmeyip yine de çocuk sahibi olamayan çiftler var ya. Onlardan da olabiliriz diye korkuyorum. Bankada 7.800 tl miz var hali hazırda. Çok ince düşünüyorum dimi:)
Deneyip görme safhasına gelebilmekte mesele sanırım.. Çok zor bir karar gibi geliyor bana. Evlenir evlenmez pıt diye çocuk yapanlara imreniyorum valla. Dert yok tasa yok...inan ben de senin gibiyim. bazen kendimi dünyanın en septik, en pimpirikli insanı sanıyorum
özgürlüğüme aşırı düşkünüm. gezip tozmamdan 6 ay falan kısıtlandım.
hala komşular "geze geze büyüttün" diye laf sokuştururlar apartmanda
benim şansım annemin bakıyor olmasıydı.
yoksa bakıcıya veremeyecek kadar pimpirikliyim.
Allah muhtaç etmesin ama işi bırakmayı düşünebilirdim öyle bir durumda.
oyuncaklara gelince elbette ki en iyisi olsun istiyor insan.
ama dünyanın parasına alıp önüne koyduğum oyuncağı kenara itip, dolaptan tencere tava indirdiğini çok iyi biliyorum oğlumun
yani büyütülecek gibi değilmiş, denedim gördüm
Deneyip görme safhasına gelebilmekte mesele sanırım.. Çok zor bir karar gibi geliyor bana. Evlenir evlenmez pıt diye çocuk yapanlara imreniyorum valla. Dert yok tasa yok...
Valla ben de öyle düşünüyorum cicim. Yok bana çocuk, ben kazana düştüm.
Yok yaw unutmaz, daha beter endişeler alır yerini. Kendisinden pek hazzetmesem de Elif Şafak'ın Siyah Süt diye bir kitabı var, şu an tam o kitaptaki gibiyim. İçinde bir sürü kadın var her birinin kafasından ayrı bir ses çıkıyor.Ama senin içinde var bi annelik hissi de hadi hayirlisi bakalim. Valla insan bebegini kucagina aldiginda yok ozel okulmus yok lisansli ürünlermis hepsini unutuyordur bence..
Yok yaw unutmaz, daha beter endişeler alır yerini. Kendisinden pek hazzetmesem de Elif Şafak'ın Siyah Süt diye bir kitabı var, şu an tam o kitaptaki gibiyim. İçinde bir sürü kadın var her birinin kafasından ayrı bir ses çıkıyor.
İşte o annelik duygusu bende pek yok. Ondan emin olamıyorum. Geldim neredeyse 30 yaşıma hala çocuk gibi hissediyorum kendimi. Ruh yaşım en fazla 19. Gerçekten istiyor muyum yoksa beyimin ve çevrenin baskısı, böyle gelmiş böyle gider evlendin çocuk yap durumu mu düşünmeme sebep oluyor onu anlayamıyorum. Umarım en yakın ve en uygun zamanda alırsın bebişini kucağına canımcım.Bence sen de yakinda karar verirsin demedi deme.Ben de pimpirikliyim, en sagliklisini yeisn en iyisini giysin en iyi okullara gitsin falan diye düşünüyorum Allah nasip ederse. Ve istiyorum da zaten. Icimdeki annelik duygusu çok fazla
İşte o annelik duygusu bende pek yok. Ondan emin olamıyorum. Geldim neredeyse 30 yaşıma hala çocuk gibi hissediyorum kendimi. Ruh yaşım en fazla 19. Gerçekten istiyor muyum yoksa beyimin ve çevrenin baskısı, böyle gelmiş böyle gider evlendin çocuk yap durumu mu düşünmeme sebep oluyor onu anlayamıyorum. Umarım en yakın ve en uygun zamanda alırsın bebişini kucağına canımcım.
2yi geçtik. Zaten hep çocuk yaparsam 30'umda yaparım diyordum. Son bir yılın içindeyim işte. Zamanı geldi diye de düşünüyor olabilirim.Sagol canim inşallah. Aslinda yasin büyük değilmiş ki. Kac yillik evlisin?
sen bence çocuk da istemiyosun sephoraValla ben de öyle düşünüyorum cicim. Yok bana çocuk, ben kazana düştüm.
2yi geçtik. Zaten hep çocuk yaparsam 30'umda yaparım diyordum. Son bir yılın içindeyim işte. Zamanı geldi diye de düşünüyor olabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?