• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddiyat sebebiyle bebeği ertelemek doğru mu?

Hepinize merhaba arkadaşlar.
Ben 29 yaşında ve 7 aylık evli bir bayanım. Bir konu var ki düşün düşün içinden çıkamıyorum. Neredeyse her gün fikir değiştiriyorum. Yardım ve fikirlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.
Çocuk sahibi olmayı hep çok istedim ve bu fikre oldukça hazırım. Eşim de çok istiyor, çocukları da çok seviyor. Eşimle aramız da gayet iyi hani evliliğin oturması gibi bir durumumuz yok, bakacak insanımız da var benim annem onun annesi filan. Ev ve arabamız da var çok şükür ailemden ama gelin görün ki maaşlarımız yetersiz gibi.. Ben öğretmenim ek derslerle gelirim 2.500 bunun 1400 ü kredi ve bu durum 3.5 sene devam edecek. Bunun dışında elektrik su telefon aidat internet gıda yol sigara giderleri ve 200 tl kredi kartı gibi rutin borçlarımız da var tabi. Eşim özelde 1.100 tl alıyor ve büyük ihtimal hep de öyle alacak. Anlayacağınız tüm rutin ödemeler faturalar gıda masrafı vb. çıkarınca elimize 400-500 tl bir şey kalıyor o da tahmin edersiniz dışarıda bi kahve içip gelelim bi çorap çamaşır alalım extra sürpriz ödemeler araba masrafı vb.derken eriyip gidiyor. Durum bu. Sizce bu durumda çocuk yapılmaz mı? Yaparsam rızkından çalmış olur muyum? Biraz daha beklemeli miyim? Bilmiyorum ki çocuğumuz da ha deyince olacak mı olmayacak mı, bilebilsem hiç sorun değil erteleyeyim 2 sene daha ama? Örneğin babaannem 30 yaşında menopoza girmiş. Eski ev arkadaşlarımın ikisi de senelerce bebek tedavisi gördü. Bir yandan diyorum ki birkaç ay sonra denemelere başlayalım bir sorun varsa da ona göre ayarlayalım kendimizi. Bir sorun çıkar da 2-3 sene tedavilerle uğraşırsak çok üzülürüm ve pişman olurum. Diğer yandan da dediğim gibi maddiyat... Sürekli aklımda bu düşünceler çok ikilemde kaldım. Bir akıl verseniz :KK43:
Ya bir sorun yoksa ? Sorun varsa diye hareket etmek olur mu.. Ya pat diye olursa ? Bende maddiyatınızı çocuk için yetersiz buldum. Çünkü ablamdan çok iyi biliyorum çocuk doğana kadar ve doğum süreçlerinde bile neredeyse bir daire parası gidiyor. E doğduktan sonrası ? O daha beter.. Bana kalırsa maddiyatı düzeltip istediğin hastahanede, güzel bir odada doğum yapıp, çocuğuna bezinin mamasını vs. ürünlerinin hepsinin en güzelini almak, en güzel kıyafetleri giydirmek çocuk hastallanınca alıp en iyi doktora götürmek, çocuğu zor zamanda yapıp bir de maddi olarak dahada beter hale düşmekten daha iyi. Tabiki seçim sizin..

Yasiniz gayet genc en azindan 2.5 sene daha bekleyin bebek dogdugunda krediniz bitmis olsun.
Arkadaslar bebegin masrafi ne olacak demis ama rutin kontrol, dogum, bebegin giyim, bez, sampuan, krem vs masrafi, siz calisiyorsunuz gogus pompasi, sut saklama kaplari alacaksiniz sut yetmezse mama alacaksiniz bunlarin hepsi kucuk bir servet ediyor inanin.
Ek gidaya gecince benim gibi titizlenirseniz pirinci, tavugu, sebzesi, meyvesi organik olsun derseniz, cin mali boyali giysiler oyuncaklar kullanmazsaniz masrafi da giderek artıyor. Benimki 3 yasinda ben hala sampuanini bile sertifikali organik aliyorum haliyle iki yakamiz biraraya gelmiyor, gelirimiz 3500 tl kiramiz 1000 tl ve ben ciddi ciddi ayagima ayakkabi alamadim 3 senedir, cunku her seyin en iyisini en kalitelisini vermek istiyorum cocuguma.
Evet illa ki var asgari ucretle 3 cocuk yapan büyüten, ama sizin beklentiniz, cocugunuza vermek istedikleriniz kazancinizdan daha yuksek standartlarda olursa zorlaniyorsunuz tecrubeyle sabittir...

Sevgili sephoraa,
o lisansli ürünler falan diyorsun ya onlarin da ne oldugu da garanti degil.Bu durumda yapilacak en güzel sey annelerin bir araya gelerek kullandiklari ürünleri bir sonraki anneye aktarmak.Hem ekonomik olarak cok uygun hem de defalarca kullanildiklari icin gerek kiyafetler gerekse diger ürünlerdeki kimyasallar ve zararli maddelerin etkisi görece azalmaktadir.

Ama bir cok anne benim cocugum kimsenin kullandigi ürünü kullanmasin her sey yeni ve güzel olsun bebegim cici görünsün diyerek farketmeden cocuklarina zarar veriyorlar.

Kesinlikle haklısın.

Yeni mobilyalardaki cila ve boyanın bebeklere çok zararlı olduğunu okumuştum. Özellikle 2. el mobilyaların kullanılması gerektiğini öğrendim. Doktorlar bebeklerin ciğerlerinin ve ciltlerinin kötü etkilendiğini, solunum sıkıntısı çektiğini söylüyorlar. Dikkatli olmak lazım.

Yaşınız genç, maddi sıkıntınız iyice bitene kadar beklerseniz kafanız daha rahat olur diye düşünüyorum.

Bence erteleme..allah rizkini verir bebisinizin.. bizim de bi ton borcumuz var ve tek maasiz.. yasimizda buyuk degil oyle ben 24 esim 27 ama istyduk suan hamileyim.. valla bi sekilde esyasini ihtiyaclarini da aldik kizimizin. Zorlandigimiz yerde ailelerimizde destek oluyor mesela dogum parasini kaynimla kv ortak veriyor.. ne bilim annem kiyafet besik vs ijtyaclarini aldi.. biz hi tek arabasini aldik bide bakim urunlerini falan.. bi sekilde ayarlaniyor hem buyumeden bebisinix borcunuzda biter.rahat edersnz.

Devlet memura bebek 0 3 yasina gelene kadar aylik bin tl oduyor maasina ek, yada odeyecek yasalasti mi bilmiyorum henuz. Annenize baktirirsiniz bebegi cunku bakiciya sigorta yapilmak zorunlu. O bin tlden de anneniz size verir zaten cogunu.

Tabletten giriyorum link atamiyorum ama calisan anneye ayda bin tl cocuk yardimi. Siz aratin artik googdan

Bebek sahibi olmak isteyip maddiyat yüzünden kara kara kim bakacak diye düşündüğüm şu günlerde bu habere balıklama atladım ve sonuç hüsran.

Hem çalışan kadınlar ertelemesin çocuk yapsın, hem de bakıcı kadın istihdamı diye düşünülüyor.
Yani bakıcıya asgari de olsa ssk primi yatacak, artı bir de bakıcı parası var.
Almayalım bizim için astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Konu sahibi arkadaşım senin bakacak kişilerin varmış. Maddi olarak bence şartlar orta derecede. İstiyorsanız erteleme.

Benim için sonuç hala yok ne yapacağım bilmiyorum. Bakacak kimse yok diye çocuk sahibi olamamak ne biçim bir dertmiş öğrenmiş oldum.

Nisan da tam 4 yıllık evli olucam daha yeni karar verdim çocuğa .
Sırf borç az birikimle kafam rahat olsun istedim iyiyi de düşündüm kötü günü de
Herşeye de doydum dolu dolu bebek bakacak durumdayım .
Bakalım Allah ne zaman nasip edicek
Ben acele etmedim karar sizin

canım bence de beklemeyin.sonuçta hala 3 yıl var kredinin bitmesine.3 yıl bekleyemezsiniz zaten.o yüzden tam zamanı bence.

3 yıl beklemek istemeyebilirsiniz, ama en azından 1.5 yıl bekleyin. Bebek doğdu, ücretli izin derken borcunuz da biter. Bakacak kişi çok demişsiniz ama bebek doğunca işler değişebilir. Kimseye güvenmeyin. Kendiniz bakabilecekseniz hamile kalın. İşe dönememe durumunu da düşünün.

Birikiminiz varmış, ev araba var demişsiniz ama sanırım ev size ait değil. Allah korusun, bir aksilik olur, evden çıkmanız gerekir. Her ihtimali düşünün. Anneye, kvye güvenerek olmaz.

İnş. hayırlısı ile vakti zamanı gelince alırsınız kucağınıza.

Para gercekten önemli. Ben de cocuğun rızkı ile geldiğine inananlardanım ama bütün hazırlıklar o gelmeden başlıyor : )

Eğer calısan bir anne iseniz zamandan ve sinirden tasarruf etmek isteyip kontrolünüzü insanca muamele gördüğünüz, sorunuza cevap alabildiğiniz, file dönen bünyenize dur diyen bir adet doktora sahip özel hastaneye gitmek istiyorsunuz, dolayısıyla 9 ay boyunca muayene ücreti. Ankara gibi bir sehirde bu doğum işi bir sektöre dönüştü, en ucuz muayene ücreti 80*9: 720 tele.
2li test 3 lü test ayrıntılı ultrason seker yüklemesi kan tahlili rutini vs de 1000 tele.
Olmayan kıyafetleriniz yerini yenileri alsın istiyor. Hamile kelimesi işin icine girdiği icin anasının nikahını istiyolar, her gün de aynı seyleri giyemiyorsun al sana 1000 tele daha : )
7. aydan itibaren kıyafetti, kozmetiğiydi, pusetiydi, odasıydı, halısıydı perdesiydi derken nerden nasıl aldığına bağlı olarak minimum 3000 ile 5000 lirayı da ordan cıkar.
Eee bu cocuk sürekli orda kalmayacak, en az 3000 lira ile 15000 lira arasında değişen bir de doğum ücreti var. Ya da benim gibi ben bu parayı vermem ulan deyip ebe bulup devlet hastanesinde doğum yaparsınız, yalnız benim gibi doğumu ebenin değil de kendinizin yapması gerektiğini unutmayın : ) 14 saat suni sancıyı dayıyolar yoksa : ) neyse o konulara girmeyelim :KK48:

Ama söyle de birşey var. Hani cocuğun yediği helal giydiği haram derler ya hakikaten öyleymiş. En güzel mağazadan organik diye aldığım yüzlerce lira verdiğim takımları sadece bir hafta giyebildi kızım. Orta kalite ürünler alınabilir. Pamuklu olsun kafi. Zaten anneanne dede babaanne teyze kıyafete boğuyolar, gelen giden de hediyesini alıyo. Suanda dünya kadar kıyafetimiz var mesela.

Cok konuştum/yazdım, işin özü bence siz bir süre birikim yapın bir yıl sonra falan da deneyin. Borcunuzun bitmesine az kalmış.

Ben 29 yaşında ve 7 aylık evli bir bayanım. Bir konu var ki düşün düşün içinden çıkamıyorum. Neredeyse her gün fikir değiştiriyorum. Yardım ve fikirlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.
Çocuk sahibi olmayı hep çok istedim ve bu fikre oldukça hazırım. Eşim de çok istiyor, çocukları da çok seviyor. Eşimle aramız da gayet iyi hani evliliğin oturması gibi bir durumumuz yok, bakacak insanımız da var benim annem onun annesi filan. Ev ve arabamız da var çok şükür ailemden ama gelin görün ki maaşlarımız yetersiz gibi.. Ben öğretmenim ek derslerle gelirim 2.500 bunun 1400 ü kredi ve bu durum 3.5 sene devam edecek. Bunun dışında elektrik su telefon aidat internet gıda yol sigara giderleri ve 200 tl kredi kartı gibi rutin borçlarımız da var tabi. Eşim özelde 1.100 tl alıyor ve büyük ihtimal hep de öyle alacak. Anlayacağınız tüm rutin ödemeler faturalar gıda masrafı vb. çıkarınca elimize 400-500 tl bir şey kalıyor o da tahmin edersiniz dışarıda bi kahve içip gelelim bi çorap çamaşır alalım extra sürpriz ödemeler araba masrafı vb.derken eriyip gidiyor. Durum bu. Sizce bu durumda çocuk yapılmaz mı? Yaparsam rızkından çalmış olur muyum? Biraz daha beklemeli miyim? Bilmiyorum ki çocuğumuz da ha deyince olacak mı olmayacak mı, bilebilsem hiç sorun değil erteleyeyim 2 sene daha ama? Örneğin babaannem 30 yaşında menopoza girmiş. Eski ev arkadaşlarımın ikisi de senelerce bebek tedavisi gördü. Bir yandan diyorum ki birkaç ay sonra denemelere başlayalım bir sorun varsa da ona göre ayarlayalım kendimizi. Bir sorun çıkar da 2-3 sene tedavilerle uğraşırsak çok üzülürüm ve pişman olurum. Diğer yandan da dediğim gibi maddiyat... Sürekli aklımda bu düşünceler çok ikilemde kaldım. Bir akıl verseniz :(
bence cocuk sahibi olmaya niyetlenmekk iicn en onemli ilk sey, onu guzel bi insan olarak yetistirme kapasitesinde olmak, digeri de esine 'gercekten' guvenmek.. guven derken illa aldatma degil, sana aile oluyor mu sahipleniyor mu, 'biz' olabilmis misiniz? bunlar evetse ne guzel.. maddi olarak belki biraz zorlanirsiniz ama herkes bollugun icinde bebek sahibi olmuyor.. cok da eksilerde degilsiniz hem, bi de 3 yil surecekmis odemeleriniz.. bunun icin ertelemeyin derim.. Rabbim hayirli vakitte versin evladinizi insaAllah.

O kadar da vahim değilmiş durumunuz.
Cocugun masraflarini abartmazsaniz yeter.
Bir yerde okumuştum;
Insanlarin fakirlikten kurtulamamasinin bir sebebi de,'ben yemedim cocugum yesin.ben giyemedim cocugum giysin' zihniyetiymis.
Ama iste insan tutamiyor kendini. Her kosulda en iyisini aliyoruz. Sonra kendimizden kisiyoruz :))

Çocuk sahibi olmayı hep çok istedim ve bu fikre oldukça hazırım. Eşim de çok istiyor, çocukları da çok seviyor. Eşimle aramız da gayet iyi hani evliliğin oturması gibi bir durumumuz yok, bakacak insanımız da var benim annem onun annesi filan. Ev ve arabamız da var çok şükür ailemden ama gelin görün ki maaşlarımız yetersiz gibi.. Ben öğretmenim ek derslerle gelirim 2.500 bunun 1400 ü kredi ve bu durum 3.5 sene devam edecek. Bunun dışında elektrik su telefon aidat internet gıda yol sigara giderleri ve 200 tl kredi kartı gibi rutin borçlarımız da var tabi. Eşim özelde 1.100 tl alıyor ve büyük ihtimal hep de öyle alacak. Anlayacağınız tüm rutin ödemeler faturalar gıda masrafı vb. çıkarınca elimize 400-500 tl bir şey kalıyor o da tahmin edersiniz dışarıda bi kahve içip gelelim bi çorap çamaşır alalım extra sürpriz ödemeler araba masrafı vb.derken eriyip gidiyor. Durum bu. Sizce bu durumda çocuk yapılmaz mı? Yaparsam rızkından çalmış olur muyum? Biraz daha beklemeli miyim? Bilmiyorum ki çocuğumuz da ha deyince olacak mı olmayacak mı, bilebilsem hiç sorun değil erteleyeyim 2 sene daha ama? Örneğin babaannem 30 yaşında menopoza girmiş. Eski ev arkadaşlarımın ikisi de senelerce bebek tedavisi gördü. Bir yandan diyorum ki birkaç ay sonra denemelere başlayalım bir sorun varsa da ona göre ayarlayalım kendimizi. Bir sorun çıkar da 2-3 sene tedavilerle uğraşırsak çok üzülürüm ve pişman olurum. Diğer yandan da dediğim gibi maddiyat... Sürekli aklımda bu düşünceler çok ikilemde kaldım. Bir akıl verseniz :KK43:
kadın doğum doktoruna gidin gerekli tahlilleri yaptırı yumurta rezerlerinize baktırın bu arada eşinizde gerekli tahlilleri yaptırsın bir sorun olmadığını görün,,,,,
kendi kafanıza göre doğum kontrol yöntemleri kullanmayın bu arada, hep jinekolog gözeyiminde olsun,,,
maddiyat olarak hiçbşr zaman bebeğe hazır olmuyorsunuz onu belirteyim hep bir borç hep bir ödeme oluyor hayatıızda,,,
daha yenş evlisiniz, yaşınızda genç,,, siz bilirsiniz,,,, ne desem boş :)

3 yıl beklemek istemeyebilirsiniz, ama en azından 1.5 yıl bekleyin. Bebek doğdu, ücretli izin derken borcunuz da biter. Bakacak kişi çok demişsiniz ama bebek doğunca işler değişebilir. Kimseye güvenmeyin. Kendiniz bakabilecekseniz hamile kalın. İşe dönememe durumunu da düşünün.

Birikiminiz varmış, ev araba var demişsiniz ama sanırım ev size ait değil. Allah korusun, bir aksilik olur, evden çıkmanız gerekir. Her ihtimali düşünün. Anneye, kvye güvenerek olmaz.

İnş. hayırlısı ile vakti zamanı gelince alırsınız kucağınıza.

Yok yok ev bana ait Allahtan, annem de büyük sağlık problemi yaşamadıkça muhakkak bakar da zor işler be arkadaşım yanlışlıkla oluverse de bunları hiç düşünmesem aslında:)

Arkadaşlar hepinizin mesajını tek tek okudum, düşündüm. Haftaya çarşamba için yapabilirsem kadın doğum için bir randevu alayım. Bi de doktor söylesin bakalım ne var ne yok. Bir de sigarayı bırakma fikrine alıştırayım kendimi. Valla üşenmeden güzel güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim her birinize umarım hayırlısı olur.

Her cocuk rizkiyla gelir ..
ben hamile kaldigimda bende esimde issizdik suan dogumuma 2 ay kaldi esim 1ay once is buldu yani is onu buldu

Bence bebegi ertelemeyin.. bir tanidigim bebegi erteledi, ev alayim tasinayim vs diye.. iki sene sonunda meme kanseri oldugu ortaya cikti. Tedavisini oldu ama doktorlar korunma donemi icin zorunlu menapoza soktu. 4 sene daha cocugu olamayacak.. sonrasinda da kemodan dolayi yumurtalarin bozulma ihtimali varmis.. hic cocugu olmayabilirmis..

Yani kul plan yapar, kader gulermis.. ne olacagimiz belli degil.. o arkadasim simdi olsa bebegi ertelemezdim diyor ama gecmis zaman geri gelmiyor.

Bebek masrafinin da bir standarti yok ki.. bir bebek kuzenin besiginde, pusetinde de buyur.. yeter ki mutlu ve saglikli olsun.. emin ol aldigin son model puset onu mutlu etmeyecek.. ya da sirf adindan dolayi 10 bin lira verdiginiz bir hastanede, 2 bin liralik hastaneden daha iyi hizmet almayacaksiniz.. ben ogluma o kadar gereksiz seyler aldim ki.. hic kullanmadigi seylere paralar doktum.. sanki onlar olmadan bebek buyuyemeyecek gibi.. herkesin "ayy cok lazim" dedigi seyi dusunmeden aldim.. halbuki her bebek farkli..baskasi icin gerekli olan seyi senin bebegin kabul etmeyebilyor.. emzikler, biberonlar, amerikadan getirttigim kundaklar, slingler.. daha neler neler..

Tekrar merhaba kızlar. Konuyu hortlattığım için özür dilerim, aradan neredeyse 1 yıl geçti. Peki bizim hayatımızda neler değişti? Ben ve eşim tüm kontrollerimizi yaptırdık, spermiyogram hormon testleri hsg smear ultrason renkli doppler... 6-7 ay daha denedik. Bende bir sorun çıkmadı ama eşimin sperm değerleri hız, hareket, morfoloji yerlerde... Tüp bebek dedi tüm doktorlar. Ege Üni'de tüp bebek dosyamız açıldı, ocak ayı gibi başlatacaklar. Bu arada eşimin maaşı hala aynı, bir sonraki ay 100 tl zam alacak sadece. Belki defalarca tüp bebek denememiz gerekecek çünkü eşimde %100 baş morfolojisi sorunu çıktı. Bilemiyorum. Ocak ayında bir kere deneyip, olmaz ise uzun bir süre rafa kaldırmayı düşünüyorum. Bu arada altın düşünce, biz de bu arada biraz tırtıklayınca bankadaki birikim iyice eridi 4.200 anca kaldı.O paradan çok düşeş fiyata Kanz bebek arabası bulmuştum, onu alıp koydum kenara. Saçma biliyorum ama, işte hem piyasadan daha düşük fiyat hem de uğur getirir belki diye..Bebek işinde bir sorun çıkarsa diye o parayı saklıyorduk ve sorun çıktı. O da tüp bebek parası işte gerisi yok. Bebek işini ertelemek isteyenler; lütfen hem kendiniz hem eşiniz doktora görünün, bekleyecekseniz öyle bekleyin. Bizim pek bekleyecek vaktimiz kalmadı eşimin değerleri her testte kötüye gidiyor...

Back