Para gercekten önemli. Ben de cocuğun rızkı ile geldiğine inananlardanım ama bütün hazırlıklar o gelmeden başlıyor : )
Eğer calısan bir anne iseniz zamandan ve sinirden tasarruf etmek isteyip kontrolünüzü insanca muamele gördüğünüz, sorunuza cevap alabildiğiniz, file dönen bünyenize dur diyen bir adet doktora sahip özel hastaneye gitmek istiyorsunuz, dolayısıyla 9 ay boyunca muayene ücreti. Ankara gibi bir sehirde bu doğum işi bir sektöre dönüştü, en ucuz muayene ücreti 80*9: 720 tele.
2li test 3 lü test ayrıntılı ultrason seker yüklemesi kan tahlili rutini vs de 1000 tele.
Olmayan kıyafetleriniz yerini yenileri alsın istiyor. Hamile kelimesi işin icine girdiği icin anasının nikahını istiyolar, her gün de aynı seyleri giyemiyorsun al sana 1000 tele daha : )
7. aydan itibaren kıyafetti, kozmetiğiydi, pusetiydi, odasıydı, halısıydı perdesiydi derken nerden nasıl aldığına bağlı olarak minimum 3000 ile 5000 lirayı da ordan cıkar.
Eee bu cocuk sürekli orda kalmayacak, en az 3000 lira ile 15000 lira arasında değişen bir de doğum ücreti var. Ya da benim gibi ben bu parayı vermem ulan deyip ebe bulup devlet hastanesinde doğum yaparsınız, yalnız benim gibi doğumu ebenin değil de kendinizin yapması gerektiğini unutmayın : ) 14 saat suni sancıyı dayıyolar yoksa : ) neyse o konulara girmeyelim
Ama söyle de birşey var. Hani cocuğun yediği helal giydiği haram derler ya hakikaten öyleymiş. En güzel mağazadan organik diye aldığım yüzlerce lira verdiğim takımları sadece bir hafta giyebildi kızım. Orta kalite ürünler alınabilir. Pamuklu olsun kafi. Zaten anneanne dede babaanne teyze kıyafete boğuyolar, gelen giden de hediyesini alıyo. Suanda dünya kadar kıyafetimiz var mesela.
Cok konuştum/yazdım, işin özü bence siz bir süre birikim yapın bir yıl sonra falan da deneyin. Borcunuzun bitmesine az kalmış.