- Konu Sahibi distopyadan
-
Ozaman dublex evde oturmus olmuyorsunuzki. Yine daire hayati oluyor esinizin onerisi. Mutfak ortak wc ortak oturma alani ortak.. bence iyi dusunun ilerisi icin mantikli bir karar almaya calisin. Esiniz bukadar istiyorsa kabul ettirmek icin mental ve psikolojik anlamda sizi israrlari sebebiyle yipraticaktir fakat ben olsam direnirdim. Cunku gercekten girisiniz olur fakat cikisiniz olmaz. Dunyanin en iyi insanlari en rahat anlasilir ailesi olsun yine olmaz. İnsan kendi ailesiyle bile, kendi evinde farkli bi duzen tuttugu andan itibaren ayni evin icinde yapamiyor uzun sure.İnanın en çok takıldığım konulardan biri de bu çünkü. Eşim en baştan beri benim hayalim iki katlı bir evde oturmak. Bir katında annem diğer katında biz otururuz diye söylüyordu zaten ben kabul etmiyordum. Konu yine oraya çıkmış oldu yani.
Aynı şeyleri yaşayarak ve eşimle bunun tartışmasını vererek bu konuda bir tık ilerleme katettik. Ama içten içe benim aileme karşı hala çok mesafeli davranıp benden de birlikte yaşamak teklifini yapınca benim reddetmemdeki en büyük etkenlerden biri de bu oldu zaten.
O kadar doğru ki bu. Her şey düzelse borçlar bitse bile bunu bahane edecek ve aslaya ayri eve cikamayacaksınız.Gelecekte de annemi yalnız bırakamam deyip başka eve de çıkarmaz sizi.
Dediklerinizde çok haklısınız ama iki küçük bebek ve maddi sıkıntılar varken ben daha realist yaklaşma taraftarıyım. Anladığım konu sahibi çalışmıyor ve çocuklardan dolayı calisabilecek durumda değil. Bankalara olan borçlar ödenmedikce daha büyük sıkıntılar yaşanacak.benim aileme sebepsiz yere tepki koyan, görüşmeyen, gitmeyen, problem çıkaran eşimin ailesiyle birlikte yaşamam.
kaldı ki hiçbir sorun olmasa dahi kalmam.
gerekirse her gün makarna yerim yine de gitmem.
kendi ailenizi saymayan bir adamla nasıl evli kalabiliyorsunuz? ailenize yapılan saygısızlığı üzerinize alınmıyor musunuz?
bakın siz gidip gelmeyince problem ediyormuş kocanız o gidip gelmeyince siz neden problem etmiyorsunuz?
onun ailesi kıymetlide sizinkiler değil mi?
Evet bu durum konu sahibi tarafından dert edilseydi iki çocuk yapılmazdıDediklerinizde çok haklısınız ama iki küçük bebek ve maddi sıkıntılar varken ben daha realist yaklaşma taraftarıyım. Anladığım konu sahibi çalışmıyor ve çocuklardan dolayı calisabilecek durumda değil. Bankalara olan borçlar ödenmedikce daha büyük sıkıntılar yaşanacak.
Evliliğimi devam ettirmek istiyorsam ben her yolu denerdim, kayinvalide ile yaşamakta dahil.
Ayrıca konu sahibinin eşi ailesine karşı yeni yeni mesafeli değil, üstüne 2 çocuk yapılmış.
Olabilir ama eşi kadının kendi ailesine sebepsizce mesafeli ve uzakmış. Kendi görüşmüyormuş pek.Dediklerinizde çok haklısınız ama iki küçük bebek ve maddi sıkıntılar varken ben daha realist yaklaşma taraftarıyım. Anladığım konu sahibi çalışmıyor ve çocuklardan dolayı calisabilecek durumda değil. Bankalara olan borçlar ödenmedikce daha büyük sıkıntılar yaşanacak.
Evliliğimi devam ettirmek istiyorsam ben her yolu denerdim, kayinvalide ile yaşamakta dahil.
Ayrıca konu sahibinin eşi ailesine karşı yeni yeni mesafeli değil, üstüne 2 çocuk yapılmış.
Sizin durumunuz konu sahibinin durumundan cok farklıymış. Belki bebekler doğduğunda maddi durumları iyiydi, ticaret vs yapmaya çalıştılarsa ciddi zarara uğramış olabilirler. Diğer türlü gerçekten ayağına sıkmak olmuş.Olabilir ama eşi kadının kendi ailesine sebepsizce mesafeli ve uzakmış. Kendi görüşmüyormuş pek.
Kadın neden anlaşamadığı problem yaşadığı birinin evine yerleşsin ki.
Ayrıca biraz realist olmak gerekirse de ardı ardına 2 çocuk yapmak maddiyat bu haldeyken o da çok mantıklı değil.
Ben olsam eşimi alırım karşıma borcu harcı hesaplayıp bir program çizip kendim de bir işe girip çocukları ya kreşe ya da bakmak isterlerse anneanne-babaannene ye bırakırdım.
Ben kayınvalidem ile inanılmaz iyi anlaşıyorum kendi annem gibi nerdeyse.
Yine de aynı ev fikri bana çok ama çok uzak. Maddi olarak çok zorluktan geçtiğimiz zaman oldu eşimin ailesininde evi vardı ama eşim asla gitmek istemedi bende istemedim. O dönem eşim ikinci bir iş buldu, bende çalıştım çok şükür atlattık.
Ve çocuk yapmadık. Hala daha yapmıyoruz. Büyük bir sorumluluk gerektiren bir şey ve konu sahibi iki tane üst üste yapıyor.
Bazen insan kendi ayağına sıkıyor bence.
Boşanacaksam neden ise girip para biriktirmeye çalışayım ki? Borçlar benim üstüme değilse ve annem bakabilirse çocuklarıma işe girer çalışırım. Sonrası Allah KerimEvet bu durum konu sahibi tarafından dert edilseydi iki çocuk yapılmazdı
Adamın çok umrunda değil konu sahibinin ne hissettiği veya ne düşündüğü
Ben de dubleks eve razı olur çocukları da kayınvalideme bırakır işe girer bir süre para biriktirir sonra da boşanır çocuklarımı alır giderim
Belli ki adam ömür boyu böyle yaşayacak
Kv evinde de huzuru hiç olmayacak maalesef.Sizin durumunuz konu sahibinin durumundan cok farklıymış. Belki bebekler doğduğunda maddi durumları iyiydi, ticaret vs yapmaya çalıştılarsa ciddi zarara uğramış olabilirler. Diğer türlü gerçekten ayağına sıkmak olmuş.
Mevcut duruma bakarsak borcu harcı hesaplayıp yol haritası cizebileceklerini zaten düşünmüyorum. Faizler korkunç , 2 küçük bebek var ve ev kira. Çocuklar için kreş ücreti maaşından bile fazla tutar. Kira parasından kurtulmak bile baya işlerine yarar.
Borç içinde surunmektense kayınvalide ile yaşamak bence hala seçenek, hem karnım doysun hem pastam dursun diye bir dünya yok maalesef. Ne öyle ne böyle, dünya kadar borc varken kendi evinde de huzurlu olabileceğini sanmıyorum ayrıca.
Ben eşinin uzak durmasını dert etmediği için aile ile kuvvetli bir bağı olmadığını düşündümBoşanacaksam neden ise girip para biriktirmeye çalışayım ki? Borçlar benim üstüme değilse ve annem bakabilirse çocuklarıma işe girer çalışırım. Sonrası Allah Kerim
Çok çok akıllı yorum . İki çocuk cesaret işi . Konu sahibin seni yerinde olsam hiç çocuk yapmaz calisirdim. Bence olmaz demek için maddi olarak güçlü olmalısın . Borçlar ev iki çocuk ben adamı haklı buldun taşınmak isteginde . Evde huzursuzluk istemiyorsan bence uzatma git taşın . Her kadın çalışmalı bu yüzden deniliyor . İster çakışırım ister çalışmam evlendiğimde diyorlar. Böyle bir lüks yok arkadaşlar sesinizi çıkartmanız için maddi olarak ozgur olmalısınızDediklerinizde çok haklısınız ama iki küçük bebek ve maddi sıkıntılar varken ben daha realist yaklaşma taraftarıyım. Anladığım konu sahibi çalışmıyor ve çocuklardan dolayı calisabilecek durumda değil. Bankalara olan borçlar ödenmedikce daha büyük sıkıntılar yaşanacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?