Maddi sıkıntılar ve eşimin kayınvalideme taşınma isteği

O eve bir kere girerseniz çıkamazsınız. Eşinizin içten içe istediği şey bu zaten belli. Sınır çizmeyi öğrenemezse, sadece kendi evinden sorumlu olmayı öğrenemezse daha çok zor zamanlar yaşarsınız. Asla gitmeyi kabul etmeyin. Gittiğiniz an ensenizde bitecekler, nereye gitmek isteseniz peşinize takılacaklar. Faturalardan tutun da market alışverişine kadar eşiniz yapacak çünkü zaten bunu istiyor. Kendini hala o evin reisi olarak görüyor. Kv ayrı yaşarken habersiz gelip “randevu mu alacağım oğlumun evine” demiş kadın. Odanızda en ufak ses yükselse içeri dalar oğlu için çen çen kavga eder sizinle. Çok büyük hata olur gitmeniz. Gittikten sonra da o evden ayrılık kararı ile çıkarsınız çünkü eşiniz toz kondurmuyor kök ailesine.

Son düzenleme:
Kayınvalidemler güya sıkıntı etmezler ama annemler gelmezler rahat edemezler konuşsan sıkıntı sürekli bir diken üstünde ben de rahat edemem. Zaten kayınvalidem en ufak bir şeyde kendini annemlerle kıyaslar ve b ‘bak bura annenlerin evinden önde gelir’ diye de ilk tartışmada pat diye söyler laf arasında sonra da hiçbir şey olmamış gibi davranır. Böyle bir durumda gelmelerini istemem hiç

Koz sadece annenler mi Senın başka kimin kimsen yok mu teyzen halan amcan yegenın kuzenın kardeşin . Kimse gelmıcek mı

Eşiniz psikolojik olarak annesinin evinden çıkamamış, şimdi de fiziksel olarak geri dönmek istiyor.

Ne alaka orasının annenlerin evinden önde gelmesi? Evlendin diye kendi anan baban ikinci planda mı geliyormuş, kv daha mı önemliymiş? Neyin kafasını yaşıyor bu kadın. Ne biçim laflar bunlar. 40 yıl düşünsem aklıma gelmez. Kötü niyetli bu kadın çok net. Sakın gitme sakın. Gidersen kıyametin başlangıcı olacak o kadar belli ki. Evin içinde diken üstünde gezeceğin garanti zaten. İnsanın kendi evi gibisi var mı ya. Her gün makarna yersin ama huzurun olur, sana ait dört duvar en azından. Gidip birde iyice himayesi altına mı gireceksin? Gık desen burnunu sokacak. Her şeye yorum yapacak. Ne misafirin gelebilir, ne rahat rahat dışarı çıkabilirsin. Sürekli hesap vermeni isteyecek. Düşündükçe midem bulanmaya başladı. Çok istiyorsa kocan kendi gitsin anasının eteğine.

Kayınvalidenize taşınıp taşınmama konusuna odaklanmak yerine ana soruna odaklansanız daha iyi değil mi?
Mesela borç yükünüz ne durumda şu anda? Eşinizle oturup bir hesap kitap yaptınız mı? Eşinize maddi anlamda bir katkıda bulunup bulunamayacağınıza bakıyor musunuz?
Sorunların çözümüne ortak oluyor musunuz?
Şu an hangi evde kalmaktan daha önemli, düşünülmesi gereken konular var gibi gözüküyor.

tabi ki konuştuk hesap kitap yaptık bir çözüm yolu çizmeye çalıştık. Çalıştık diyorum çünkü eşim çözüm yolu olarak sadece bunu istiyor bunu görüyor. Bunu diretiyor. Hal böyle olunca da konu burda tıkandı ve ben de bunalıp buraya yazdım

Modern arkadaş gibi görünen eski kafalı bir kayınavalidem var. En ufak bir anlaşmazlıkta pat diye bu ve bunun gibi şeyleri söyler çekilir kenara

Sizin bir mesleğiniz var mı?
Mesleğim yok. Çalışmayı da düşündüm ama iki küçük bebeğe bakması için yine kayınvalidem devreye girecek. Kardeşimin biri özel bir çocuk olduğu için sorumluluğu tamamen annemde ve annem bundan dolayı bu konuda bana destek olamaz çünkü. Kreşe versek desek onların fiyatları da belli ki daha çok küçükler. Bu sefer de e hadi çocuklar burada burda kalalım muhabbetine dönecek. Aynı şeyin laciverti.

Modern arkadaş gibi görünen eski kafalı bir kayınavalidem var. En ufak bir anlaşmazlıkta pat diye bu ve bunun gibi şeyleri söyler çekilir kenara
Sizde saygı çerçevesinde cevap vereceksiniz, eşinizde sizi destekleyecek. Zaten eş kişisi siz haklıyken sizi desteklemek yerine körü körüne anasını savunuyorsa daha çok başınız ağrır. Ya ne dese duymamazlığa geleceksiniz yada vereceksiniz cevabını susup oturacak anlayacak böyle laf sokup durursa karşılığını alacağını. Maddi konuda ise eşiniz kocaman adam, çözecek maddi sorunları bir şekilde. Çözmek zorunda. Gidecek ana evi olmasaydı ne yapacaktı? Sokakta mı yatacaktınız? Her sıkıştığınızda ana evine mi sığınacaksınız.

Şu an küçükler zaten biri 20 aylık diğeri 7 aylık şu anda da benim odamda kalıyorlar ama birkaç ay sonra ayırmayı düşünüyordum
Bacım valla bizde çocuk 6 aya girdi mi kendını döndürdü mü ayrılır

Oncesınde korkarız da üsküfra eder bogulur kendını atamaz die . Kendını topladı mı bi kamera odası ayrılır

Tabi uykun ağır mı bilmem de ben nefes alışı değişse uyanırım o sese

Ben hiç sakınmam dediğiniz gibi söyleyeceğimi söylerim eşim de yanımda şahit oldu hatta. Orda biz tartışırken ağzını açıp tek kelime etmez ne beni savunur ne annesini . O da bir tuhaf. Ama eve gelince de hesap sormaz ama ben ikimiz baş başayken olumsuz bir yorum yapsam da kabul etmez

Benim çevremde gördüğüm ve kendi tercih ettiğim 2 yaşına kadar aynı odada kalmak. Sonrasında ayrılmak. Nasip olur inşallah

Hepsini okumak zor geldi, okuyanı da takdir ediyorum, başligindan anladığım kadarıyla o işe he deme sen, daha uygun bir yere taşının , başka yol bulun, sizde çalışın amaa kv. evine tasinmayin, eş evde olmaz sürekli kv. İle olacak olan sensin, kaldı ki eşin evde bile olsa annesinin hali tavrı ona batmaz sen abartiyor olursun, huzursuz olacak olan sensin, kv. dunyalar iyisi de olsa birbirinize batarsiniz o iş yürümez...

Asla taşınmam. Erkekler için ne kadar fedakarlık yaparsan yap hep daha fazlasını istiyorlar. Adam zaten anasını bacısını kusursuz görüyor.
Aynı evde sorun yaşasan suçlu kafadan sensin,asla arkanda durmaz, seni desteklemez. Üçü bir olur sana o evi dar ederler. Çalışsın da ödesin borcunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…