Maddi durumu iyi olmayan biriyle olur muydunuz


Mervecigim yati ve yalisi yoksa asla yapamazsin.
 
Siz hep karşı taraf yapsın istiyorsunuz ama böyle bir ilişki olmaz. Siz de elinizden geleni yapacaksınız . Erkek diye hep onun ödemesi yanlış olur. Bir gün hesabı ben öderim bir gün o …. Zenginliğe de gelince tabii ki karşı tarafın maddi durumunun iyi olması size cazip gelebilir . Sonuçta ev, araba kolay alınmıyor . Hele ki bu devirde ! Ama empati yapıp kendinize de bakmanız lazım. Sizin durumunuz nasıl ? Karekter bakımından iyi huylu ise ilişkinize devam edin derim . Evlilik iki kişi ise beraber çalışıp ekonomik anlamda da her şeyin en iyisini yapabilirsiniz . Sevgiler ….
 
yoo neden ailemin malı benim malımda olsun ki?
Lütfeder de verirlerse allah razı olsun ama
çalışmış kazanmışlar bugun hepsini satıp yiyoruz deseler kendinize ait elle tutulur hiç bir şeyiniz yok.
Benimde annemin ve kayinpederimin durumu oldukça iyi ama şuan banane bundan yani varsayimlarla ay ben çok zenginim durumum çok iyi diyip kocamında durumu iyi olsun diye arayışa giremem ki.
Mesela sizin 21 yaşinda evlenirken eviniz olacak hali yok iken kocaanizinda o yaşta evi olacak hali yoktu.
Kendimize gelince 21 yaşımda nasıl olsun diye düşünürken karşı tarafta herşeyi arıyoruz bunu söylemek istiyorum aslında.
çalışıp çalismama durumunuz beni bağlamaz o sizin bileceginiz bir şey.
 
Sizinle fikirlerimiz bakış açılarımız çok farklı bence karışıklı hiç fazla konuşmaya gerek ailemin malı benim de malımdır eşimin ailesinin malı da eşimindir biz böyle yetiştik annem babam benden 1 kuruşunu esirgemez çalışmıyorum ve çocuğumu kendim büyütüyorum Allah böyle bir imkanı vermiş sonsuz şükürler olsun rica ediyorum alıntılamayın fikirlerimiz, yaşayış tarzımız bambaşka iyi geceler diliyorum
 
Ben eşinizin maddi durumunu merak ettim. İyiden kastımız kaç asgari ücret? Ben aynı o kuru kuru aşk diyen takımdan olurdum. Ama tabii ki işsiz koca da istemem. O yüzden karşı tarafın kast ettiği iyi ne çok merak ediyorum.
 
Kusura bakmayın da burada evimize giren geliri paylaşacak değilim
 
Sizin iyiniz ile benim iyi aynı olamaz bu göreceli bir kavramdır.
 
yoo neden ailemin malı benim malımda olsun ki?
Lütfeder de verirlerse allah razı olsun ama
çalışmış kazanmışlar bugun hepsini satıp yiyoruz deseler kendinize ait elle tutulur hiç bir şeyiniz yok.


Herkesin ailesi satip yeme derdinde değil, yaptiklarini cocuklari da rahat etsin amaciyla yapan insanlar var onlar da lutfedip veriyor zaten.
Ben tek cocugum mesela, ailemin mali illa ki benim oluyor, olacak ne yapacagim çöpe mi basacagim.
Annem biyere bir sey yaptirsa, alsa ileride belki sen de kullanirsin vs diye plan yapar.
 
Son düzenleme:
Maddiyat sizin için bir kriterse görüşmeyin. Hayır değilse görüşün. Bu kadar basit. Ama tek kriter buysa da ilişkiye bakış açınız sağlıksız demektir.
 
Ya maddi durum elbette ki kıstaslardan biridir. Ama henüz iki taraf da öğrenci iken ve kendisi çok varlıklı, başka bir sınıftan gelmiyorken karşıdaki insanı maddiyata göre değerlendirmek bence çok hesapçı ve çıkarcı bir yaklaşım.
Yani konu sahibi zaten karşı tarafa pek de bir şey hissetmiyor. Karakterini beğenmiş düzgün bulmuş ama maddiyat kesmemiş. Ayrılacak bu kişiden ve daha zenginini arayacak. Bilmiyorum ne şu andaki çocuğun ne de ilerideki olası potansiyel zengin kocanın yerinde olmak istemezdim.
Duygu kırıntısı yok konu sahibinin yorumlarında.
Ha gelir belli bir yaşa, kendisi de çalışıyordur, ailesinden belli bir gücü vardır vs elbetteki evlenirken denklik arayacaktır. Herkes arar. Ama daha böyle yolun başında bu kadar konfor düşkünlüğü, maddeci bakış açısı hoş değiil
Herkesin kendi fikri tabi.
 
Son düzenleme:
Allah rizik kazanma görevini Erkeğe vermiştir kadının görevi değildir bu tabi durumlar bozulur destek olunur. Ama bile isteye çalışmıyor tembellik ediyorsa sorumluluktan kaçıyorsa asla olmaz tukenirsiniz siz erkek olursunuz oda kadın olur
 
Evet denizci olması beni de korkutuyor
 
Adam öğrenci farkında mısınız? Yok arabası yok, yok hesabı ödemiyor. Daha ne olacağdı?
Bırakın çocuğu kendine uygun birini bulsun.
Arkadaşımın sevgilisi de öğrenci am arkadaşıma kolyeler hediyeler her şey yapıyor
 
Hepsi terk ediyor diye ben mi hatalı oluyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…