Madde bağımlı eşimle baş edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım benim genceciksin emin ol tek başına gayette çarkını döndürürsün. Eşin nasıl maddeye bağlıysa bu girdaptan çıkamıyosa sende şuan sanki yapamam diyosun sudan çıkmış balık gibi olacağını sanıyosun, halbuki 24 yaşında tekrardan doğacaksın.
Millet 3 çocuğuyla boşuyor bağımlı kocaları sırf evlatlarını korumak için, bak bu çok ciddi. Senin çocuğunun olmaması öyle büyük bi artı ki, çok iyi korun yok olmaz yok geri çekmelere güvenme.
1+0 eşyalı bi daire tutarsın kendini geçindirirsin tekrardan hayat kurarsın, tekrar seversin. Belki yine evleneceksin çoluk çocuğa karışacak çok mutlu olacaksın. Neden geleceğini heba edesin öyle düşün.
Çöpsüz üzümsün gençsin yahu.
Kenara az para koy, yavaştan bak kendine yer (ailen destek değilse) yerinide gizle adresini kimseye verme sakın(güvenlik için)
sanrım ben kendimden korkuyorum insanlar başaramadın edemedin dicekler başıma kalkacaklar diye başaramicağımı düşünüyorm çocuğum olmadı sorun bende ama kendimi bu yüzden de eksik hissediyorum boşansam düşünmem birdaha evlilik büyük konuşmayyım ama bu çocuk olmayışı eşim kabullendi ama başka biri beni bu şekilde sevecek mi diye de eksik hissediyorum

Boşanmaktan başka çaren yok maddi güç deme çalışıp ev tutman lazım düğün takıları yok mu. Bu adama acıma kendini kandırma bu işin olacağı yok. Seni sevip değer verse bırakır çabalar kimsemiz yok diyorsun daha çok kenetlenmemiz lazimken eziyet etme kendine her şey yoluna giriyor hayatta korkma
evet normal şartlarda birbirimizden başka kimsemiz yok hiç bir takım birikimim yok kalmadı bırakmadı zaten çok seviyorum diyor 2 gün sonra bunu yapıyor bi mutluluk seviyemi yükseltip birden geri düşürüyor ve orda afallıyorum sanki herşeyin farkındaymışım gibi kabullenmek istemiyormuşum gibi

Para bulamayınca sizi sunar ona buna. Ya da çok kafası atarsa tekme tokat koyar sizi kapıya. Bunu mu bekliyorsunuz? Para biriktirdiğinizi niye söylediniz niye haberi vardı? Sevinip toplu almıştır kullandığı maddeyi. Bu saatten sonra siz eşi değilsiniz, çalışıp kendisine uyuşturucu madde almasına yardım eden birisiniz o kadar. Boşanmak zor, asgari ücretle napıcam, o benim yaşanmışlığım, gitmek basit değil.... Elin mafyatik karanlık tipleri dolaşmaya başlar yakında etrafınızda.

Madde bağımlısını yalvarmayla vazgeçirebilen biri tıp literatürüne girer heralde. Bu kadar saf olamazsınız, hiç mi haber bilimsel yazı makale falan okumuyorsunuz?

Ayrıca 2 sene önce tüp bebek tedavisi yapılmış, o zaman biliyor muydunuz uyuşturucu kullandığını? Yani kainat evren ilahi güç ne derseniz deyin size kaç git deyip işaret vermişler. Hala ya ama o benim yaşanmışlığım, o içeride kullanıyor ben dışarıda ağlıyorum yazıyorsunuz pes.
evet bende problem olduğu için çocuğum olmadı ve bu bende hep eksiklikti evlendikten 2 sene sonra tedaviye başlamak istedik başladık olsu düştü birdaha da nasip olmadı ben öğrendikten sonra ise denemedim zaten kullanmıyorum bırakıcam diyerek kandırdı güvendim bu 2 senelik süreçte, çünkü güvenmek istiyordum birikime gelcek olursak da bıraktığına inandım ve bu yüzden zor durumdayım ödeyemiyorum dediğinde elimdeki üç kuruş birikimi de verdim ha pişman oldum mu evet ama son pişmanlık fayda etmiyor bana bırakmak senin tercihin ama sen beni braksan sokakta bayılmış bir şekilde görürsün belki de iyiki boşanmışım dersin derdi ama ben onu öyle göremezdim görmek istemezdim aslında birçok şeyin farkındayım ama öyle görmek istemiyorum çünkü ona konduramıyorum

evet bende problem olduğu için çocuğum olmadı ve bu bende hep eksiklikti evlendikten 2 sene sonra tedaviye başlamak istedik başladık olsu düştü birdaha da nasip olmadı ben öğrendikten sonra ise denemedim zaten kullanmıyorum bırakıcam diyerek kandırdı güvendim bu 2 senelik süreçte, çünkü güvenmek istiyordum birikime gelcek olursak da bıraktığına inandım ve bu yüzden zor durumdayım ödeyemiyorum dediğinde elimdeki üç kuruş birikimi de verdim ha pişman oldum mu evet ama son pişmanlık fayda etmiyor bana bırakmak senin tercihin ama sen beni braksan sokakta bayılmış bir şekilde görürsün belki de iyiki boşanmışım dersin derdi ama ben onu öyle göremezdim görmek istemezdim aslında birçok şeyin farkındayım ama öyle görmek istemiyorum çünkü ona konduramıyorum
Boşanmaktan başka çaren yok. Hiç vicdan yapma boşuna. Seni sevse ve düşünse bu işlere hiç bulaşmazdı. Boşanmazsan hayatın boyunca çalışıp bu adama esrar parası kazanırsın.

Çocuk yok 1 düşük oldu onda da bunu içtiği için ellerimle çektim bebeğimi de yanımda olmadı acı içinde kıvrandım tek başıma ama yine yoktu hep düşündüm gerçekten sorunu olabilir mi diye ama yok kendin uyduruyorsun diyorum hayır alakası yok diyor eve oda akapatıyor kendini bütün neşemi söndürdü ki şuanda da içiyor odada kendini kilitledi yalvar yakar dizlerine kapanıyorum nolur bırak diye ama kes sesini diyerek devam ediyor
bu kadar kurban psikolojisinde ağlak çaresiz olmanızın nedeni nedir
fiziksel engeliniz mi var çalışamayacak mısınız ya da zihinsel engeliniz?

çocuk da yokmuş aileniz arkanızda olmasın ne olacak
çalışırsınız kendinize bakarsınız
ayrılmak isteseniz yaparsınız gerekirse 1 göz oda ev tutar yine kendinize bakarsınız

oturduğunuz yerden zırıl zırıl ağlamazsınız

bu kadar kurban psikolojisinde ağlak çaresiz olmanızın nedeni nedir
fiziksel engeliniz mi var çalışamayacak mısınız ya da zihinsel engeliniz?

çocuk da yokmuş aileniz arkanızda olmasın ne olacak
çalışırsınız kendinize bakarsınız
ayrılmak isteseniz yaparsınız gerekirse 1 göz oda ev tutar yine kendinize bakarsınız

oturduğunuz yerden zırıl zırıl ağlamazsınız
ne kadar da gaddarsınız çok şaşkınım çaresizlik sadece çocukla engelle olmuyor

Boşanmaktan başka çaren yok. Hiç vicdan yapma boşuna. Seni sevse ve düşünse bu işlere hiç bulaşmazdı. Boşanmazsan hayatın boyunca çalışıp bu adama esrar parası kazanırsın.
bende seviyormuyum yoksa vicdan mı yapıyorum kaldım ortada

ne kadar da gaddarsınız çok şaşkınım çaresizlik sadece çocukla engelle olmuyor
Gaddar değil gerçeği çarpıyor size. Bu adam ölümcül hastalığa yakalanmamış, ömür boyu tedaviyle yaşayacak yatalak olmamış. Eşini, bir ömür boyu hastalıkta sağlıkta diye yemin ettiği karısını yarı yolda bırakmış. Siz madde bağımlısı olsaydınız çoktan atmıştı sizi başından. Yok beni bırakmazdı hatta uyuşturucu alayım diye birikimini verirdi bana diyebilir misiniz? Ben madde kullanırken içerideki odada benim için ağlar üzülürdü diyebilir misiniz? Size şimdi her şey zor geliyor ama boşanıp yeni sayfa açınca iş güç sahibi olunca bugünleri nefretle anacaksınız. Hatta kocanız o sayfayı aylar önce açardı. Kendinizi kurtarıp insani şartlarda yaşamak değer görmek sevmek sevilmek sizin elinizde. Elalem dediğiniz başarısız kıskanç ezik cahil çöp yuvası. O elalem şimdi laf eder ama başınıza bir şey gelince da vah vah çok çekti zavallı keşke boşandaydı der yalandan ağlar.

Gaddar değil gerçeği çarpıyor size. Bu adam ölümcül hastalığa yakalanmamış, ömür boyu tedaviyle yaşayacak yatalak olmamış. Eşini, bir ömür boyu hastalıkta sağlıkta diye yemin ettiği karısını yarı yolda bırakmış. Siz madde bağımlısı olsaydınız çoktan atmıştı sizi başından. Yok beni bırakmazdı hatta uyuşturucu alayım diye birikimini verirdi bana diyebilir misiniz? Ben madde kullanırken içerideki odada benim için ağlar üzülürdü diyebilir misiniz? Size şimdi her şey zor geliyor ama boşanıp yeni sayfa açınca iş güç sahibi olunca bugünleri nefretle anacaksınız. Hatta kocanız o sayfayı aylar önce açardı. Kendinizi kurtarıp insani şartlarda yaşamak değer görmek sevmek sevilmek sizin elinizde. Elalem dediğiniz başarısız kıskanç ezik cahil çöp yuvası. O elalem şimdi laf eder ama başınıza bir şey gelince da vah vah çok çekti zavallı keşke boşandaydı der yalandan ağlar.
haklısınz gerçek bunlar

Bağımlılık 1 günde bırakılacak bir durum değil.
Bunun için belli başlı hastanelerde tedavi bölümleri var.
Amatem bunlardan birisi mesela, eşinizi ikna edip bu tarz bir yerden tedavi almasını sağlayabilirsiniz.
Doğru şekilde tedavi olursa, bırakma şansı ve hayatını tekrar bu şekilde zehir etmeme şansı yüksek.
Ama kendi istemesi lazım, sizin isteğiniz ile olmaz.

Aksi halde, boşanın.
Böyle hayat geçmez, bağımlı olan eş yarın öbürgün size de hiç ummadığınız şekilde zararlar verebilir.

bende seviyormuyum yoksa vicdan mı yapıyorum kaldım ortada
Vicdan yapıyorsun. Düşene bir tekmede ben atmayayim diye düşünüyorsun. Ama senin kocanın başına bir talihsizlik gelmedi, bile isteye düştü bu batağa.
Ailenin yanına dön ve boşan. Yoksa seni çok zor günler bekliyor. Bu adamdan sağlıklı bir bebeğinin olma ihtimali varmı sence? Yada madde kullandığı birgün seni dövüp öldürmesinden korkmuyormusun? Onu değil kendini düşünmek zorundasın.

Vicdan yapıyorsun. Düşene bir tekmede ben atmayayim diye düşünüyorsun. Ama senin kocanın başına bir talihsizlik gelmedi, bile isteye düştü bu batağa.
Ailenin yanına dön ve boşan. Yoksa seni çok zor günler bekliyor. Bu adamdan sağlıklı bir bebeğinin olma ihtimali varmı sence? Yada madde kullandığı birgün seni dövüp öldürmesinden korkmuyormusun? Onu değil kendini düşünmek zorundasın.
10 yaşındandır kullanıyormuş babası da kullanıyormuş hatta yaklaşık 4 ay önce trafik kazası geçirdi yatağa düştü platin atıldı 26 yaşında çok şeye bağladım kullanmasına sebep aradım ama bulamadım ama artık olan bebek ayağıma dolanacak

Yapabilsem bugün yapardık şuanda yine odada kendini kilitlemiş ve içiyor bense salak gibi ağladığımla kalıyorum maddi gücüm olsa şuanda arkama bakmadan defolup giderim
Hayırdır ya niye ayrılmıyorsunuz?

Siz yaptığını şaka zannediyorsunuz galiba. Zamanla size şiddet uygulayacak halisnasyonlar yüzünden canınıza bile kastedenmbilir.

Hazır çocuk yokken ayrıl!

Arkadaşlar merhaba eşimle 9 yıldır birlikteyiz 5 sene sevgili 4 sene evlilik
2 sene önce madde kullandığını öğrendim eşimin ben çok çevremde görmediğimden hiç anlamadım hal hareketinden neyse ben çok seviyorum ve maddi güç de olmayınca kendimi mecbur hissediyorum onsuz yapamaz hissediyorum ama artık benimde canıma tak etti o sinirle kendime birşey yapıcam artık o raddeye geldim sürekli öfke problemleri aşağılayıcı tavırları yalanları bıktım sıkıldım her gün bir yalanı başka bir olayını duyuyorum ama ne yapıcağını şaşırdım artık arkamda destek olacak ailem yok Onunda keza öyle ailesi biliyor ama kimse birşey demiyor yapmıyor kalakaldım artık yoruldum ama dedim ya ne yapsam bilmiyorum diye çok konuştum ağlaya ağlaya yalvardım yapma nolur diye bizi bu hale getirme çabalayalım bırakalım bunu diye ama yok hep bir psikolojik sorunum var diyerek bırakıcam azaltıcam diyerek kurtuluyor
sen onun annesi değilsin
Neden bu kadar çabalıyorsun evet aşıksın seviyorsun yılların anısı var ama senden önemli değil.
Çocuk da yokmuş yani seni ona bağlayan bir şey yok bu konuda şanslısın.
Ayrıca çocuk olsa daha kötü değil mi öyle bir ortamda büyüyecek.
Onsuz yapamam deme yaparsın
Ben de annem olmadan yaşayamam derdim ama 5 sene oldu ve yaşıyorum. :(

Bağımlılık 1 günde bırakılacak bir durum değil.
Bunun için belli başlı hastanelerde tedavi bölümleri var.
Amatem bunlardan birisi mesela, eşinizi ikna edip bu tarz bir yerden tedavi almasını sağlayabilirsiniz.
Doğru şekilde tedavi olursa, bırakma şansı ve hayatını tekrar bu şekilde zehir etmeme şansı yüksek.
Ama kendi istemesi lazım, sizin isteğiniz ile olmaz.

Aksi halde, boşanın.
Böyle hayat geçmez, bağımlı olan eş yarın öbürgün size de hiç ummadığınız şekilde zararlar verebilir.
hiç beklemiyorum ondan böyle birşey ama babası da kullanıyormuş koa hastası oldu öldü şimdi kendi 26 yaşında 10 yaşındandır neredeyse kullanıyormuş teklif ettim ametemi ama bazen tamam diyor bazen de ben bağımlı değilim diyor üstüme gelme diyor evet ömür boyu içecem diyor bazende hep böyle olmicak tabi ara ara kullanırım diyor

10 yaşındandır kullanıyormuş babası da kullanıyormuş hatta yaklaşık 4 ay önce trafik kazası geçirdi yatağa düştü platin atıldı 26 yaşında çok şeye bağladım kullanmasına sebep aradım ama bulamadım ama artık olan bebek ayağıma dolanacak
Ben 2 yıl önce kullanmaya başladı sandım, taa çocukluktan beri mi kullanıyor? Ve evlenirken bunu senden sakladı öylemi? Sırf bunun için bile bu adamdan nefret etmen lazım.

sen onun annesi değilsin
Neden bu kadar çabalıyorsun evet aşıksın seviyorsun yılların anısı var ama senden önemli değil.
Çocuk da yokmuş yani seni ona bağlayan bir şey yok bu konuda şanslısın.
Ayrıca çocuk olsa daha kötü değil mi öyle bir ortamda büyüyecek.
Onsuz yapamam deme yaparsın
Ben de annem olmadan yaşayamam derdim ama 5 sene oldu ve yaşıyorum. :(
bence siz çok güçlüsünüz nasıl böyle olabiliyorsunuz

Ben 2 yıl önce kullanmaya başladı sandım, taa çocukluktan beri mi kullanıyor? Ve evlenirken bunu senden sakladı öylemi? Sırf bunun için bile bu adamdan nefret etmen lazım.
evet ben evlendikten sonra öğrendim daha ne olsun istiyorum anlamıyorum kendime çok kızıyorum bu kadar salak olamz insan diyorum artık ama

Bir işe girip uygun fiyatda bir ev kiralasan olmaz mı çocuğunda yokmuş çocuğun olursa hiç ayrılamazsın

evet ben evlendikten sonra öğrendim daha ne olsun istiyorum anlamıyorum kendime çok kızıyorum bu kadar salak olamz insan diyorum artık ama
Boşanmak kolay birşey değil. O yüzden korkmanı anlıyorum ama böylede kendine yazık ediyorsun. Yıllarını bu adamla geçirirsen çok pişman olursun ilerde. Mesela bundan ayrılsan normal bir adamla güzel bir evlilik yapabilirsin, çocukların olabilir ama bütün bu ihtimalleri kaçırıyorsun şuan. Azıcık cesaret göster çık git ailenin yanına. Adam madde bağımlısı olduğu için mahkeme hemen boşar zaten sizi. Sonra çalışır yeni bir düzen kurarsın kendine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X