Maaş konusu

Şaka mı bu? Aylık 5 bin ne demek? O paraya evden bile çıkmam, ne çalışması. Gider çağrı merkezinde evden çalışırım ya da başka bir iş yaparım en kötü asgari ücret alırım da bi işe yarar.
Bu resmen öğretmenlerin emeğine, eğitimine hakaret. Bu kadar da vicdansız olunmaz. Hayır bu durumu şikayette edemiyor musunuz bi yerlere, yasal mı bu? Adamlar resmen kılıfına uydurmuşlar, bedavadan öğretmen çalıştırıyorlar. Ama öğrencilerin verilerinden dünya para alıyorlar. Ağız dolusu küfür etmek istiyorum da malesef yapamıyorum. Keşke tüm öğretmenler istifa edip bi tepki verseniz. Ya da öğretmenler topluca böyle bir durum karşısında bu kurumlarda çalışmayıp isyan etse, birlik olsa.

Hocam sizi üzmek istemem ama ben çalıştığım firmada 8400 lira yemek ücreti alıyorum lütfen kendinize bunun yapılmasına müsaade etmeyin özel ders verin çok daha iyi

Ağustostan beri bir dershanede çalışıyorum.Bugün dershanedeki kadrolu öğretmenleri saatliğe çevirdiler.Beni de maalesef.Elime 5 6 bin TL ancak geçecek.Yeni bir kurum mu bakmalıyım? Devam mı etmeliyim?
Aylık yemek masrafınızi bile çıkarmaz o para,emek sömürüsü resmen.Birlik olup boykot etseniz de kıymetinizi bilseler.Ogretmeni kullan beş kuruş harçlık ver, olacak iş değil

5 bin için o dershane midir, kurs merkezi midir nedir önünden dahi geçmem hocam. Gidin ücretli öğretmenlik yapın, özel ders verin ama bu kan emici vampirlere emeğinizi kullandırmayın...

Dershanede kadrolu öğretmenim.Full sigorta asgari ücret alıyorum.Ama saat ücretliye çevirirlerse aylık 5bin tl alacağım. Ve ssk çok az yatar.Ya da yatmaz.Haftada 3 gün gideceğim ayrica
Ayrılın ordan bir zahmet. Beş bin sizin gitme gelme yeme paranız bile değil evde dursanız daha kardasınız. Bu dershane ôzel eğitim kurumları neden bu kadar pislik yahu. Sörf bu nedenle kimse cocuğunu göndermemeli, böyle bir yerde kaliteli eğitim mı olur öğretmen eve ekmek alabilecek miyim derdinden nasıl ders anlatsın. Not öğretmen degilim

gir bi fabrikada çalış en kötü , daha iyi 30 bin alırsın evden çıktığına değer bari.
asgari ücrette oldu 22 bin insanları sefalete sürükleniyor iyice

5 ay oldu başlayalı.Normal meb sözleşmesi var.Hakli fesih sebebiymiş

Bana inandırıcı gelmedi
Tamam dersaneler para vermıyor da beş de olamaz en az asgari ücret olmalı.
Beş ne ya.

gir bi fabrikada çalış en kötü , daha iyi 30 bin alırsın evden çıktığına değer bari.
asgari ücrette oldu 22 bin insanları sefalete sürükleniyor iyice
Bir fabrikada haftanın 6 günü 8.30-18.30 çalışması gerekir. Eğer saate dökerseniz aynı hesaba geliyor. Fabrika çalışma koşullarıyla ya da normal bir ofis çalışma saatleriyle konu sahibininki bir değil. 3 gün gidiyormuş kendisi.

17 alıyordum.Buyuk ihtimal asgari artacak diye böyle birsey yaptılar

Bir şirkette sekterlik ya da ön muhasebe yapsanız asgarinin üzerinde ücret alırsınız, şu şartlarda öğretmen olmanın ne anlamı kaldı, istifa edin böyle iş olur mu her mesleğin bir onuru, haysiyeti var, beş bin nedir çocukların okul harçlığı daha fazla

Maaş evet çok düşük ancak tekrar söylüyorum daha fazla ücret alsa bile haftanın 6 günü işe gidiyor olacak ve gün içi mesaisi 8.30-18.30 olur. Şu an 3 gün gidiyor ama o günlerde de düşük saatler diye düşünüyorum. Özel sektörde bahsi geçen ücretler evet vasfa göre çok düşük ancak belli bir çalışma saati altına verilmiyor.

Dershanede kadrolu öğretmenim.Full sigorta asgari ücret alıyorum.Ama saat ücretliye çevirirlerse aylık 5bin tl alacağım. Ve ssk çok az yatar.Ya da yatmaz.Haftada 3 gün gideceğim ayrica
Şikayet edin, başka kurum bakın. 5 bin liraya markete girip evin her ihtiyacını aldığınız da borçlu çıkarsınız.
Özel ders verseniz 2 saatte kazanacağınız ücret bu.

Şuan max 14 saat.Birebirlerle beraber
Valla üzgünüm ama bana çokta anormal gelmedi. Hepsini toplasanız bir buçuk mesai günü edecek iş için asgari ücret beklemek zaten saçma. Tamam daha iyi bir düzenleme lazım ama hepi topu bir buçuk günlük çalışmanın da hakkı bu veya bunun civarları. Yasal ya da mantıklı mı orasını bilemicem.

Bana biraz kafa buluyorsunuz gibi geldi. Meslek lisesinde staj yapan öğrenciler daha fazla alıyordur. Keza birçok lise öğrencisinin aylık harçlığı bu civardadır.

Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?
Ben bu konunun doğru olduğunu düşünmüyorum orası ayrı d, farz edelim doğru. 4 yıl üniversite eğitimi almış bir insanı haftada 3 gün buraya mahkum etmek demek zaten başka bir yerde çalışma ihtimalini bitirir.
Bu kişiden başka bir özel kurumda çalışması için de tecrübe isteyecekler, dolayısıyla mesleğini yapmak istiyorsa bahsedilen şartları da kabul etmek zorunda kalacak.
Alınacak maaş çalışılan saatle mi orantılı? 1 saatlik ameliyat için 500 bin para ödeniyor, o zaman da hepi topu bir saat hakkı 5 bin der misiniz?
Ya da eve gelen temizlikçi konuları hep olay oluyor burda. Günde 2-3 bin kazanıyor en vasıfsız eleman.
Herkes daha fazlasını hak ediyor da öğretmen olunca mı aylık 5 bine çalışması normal kabul edilebiliyor? Gerçekten insaf.

Öğretmen olduğu için hak ediyor demiyorum artık herkes 4 yıl okuyor. Ayrıca herkes herkesi bir şekilde kıyaslıyor siz de gerçekten öğretmenle cerrahı mı kıyaslıyorsunuz ? 3 gün oraya mahkum edilmek zorunda değil ancak ortada çok büyük bir orantısızlık var. Mühendislerin de tecrübe kazanana kadar yaşadıkları ortada bir çok meslek bu şekilde zaten, tecrübe kazanana kadar şantiyelerde ofislerde haftalık en az 45 saat ve alınan asgari ücret ile bir şekilde tecrübe ediniliyor ancak bu sektörün o kadar normali olmuş ki asla burda bu şekilde açılmış konu görmüyorum ben asıl haksızlık burda. Verilen önerilerde de asla mantıklı bir kıyas yok. Devlette müdürle bir şekilde düzenleme yaptırıp haftada en fazla 3 gün çalışan öğretmenler var. Fabrikada çalış ya da sekreterlik yap deniyor gerçekten verilen örneklerde çalışsa eve akşam 7 den önce girebilir mi ? Ya da hafta sonu dinlenmesini sadece pazar olarak şekillendirip buna uyum sağlayabilecek mi ? Bu ücrete evet geçinemeyecek asgari ücret alsa onunla da geçinemeyecek ama kendisine kalan 4 günde bir çok özel ders alabilir 3 gün bir yerde bulunuyor toplasan 14 saat diye ikinci işe giremez değil. Ha çalıştığı yer ile konuşur saatlerini arttırır ek dersler ister haftanın belli saatlerini ve günlerini doldurur daha normal bir maaş ister. İki seçeneği var zaten ama ben haftada 14 saat çalışıp asgari ücret beklemem.

Son düzenleme:
Doktorla kıyaslamıyorum, fark ettiyseniz mesajımda doktorun o parayı almasının hakkı olduğunu söyledim ben.
Sizin verdiğiniz örnek sıkıntılı. Diyorsunuz ki fabrikada şu kadar çalışırsa da aynı hesaba geliyor o yüzden bu para mantıklı. Hayır bu para hiçbir şekilde hiç kimse için mantıklı değil. Eğitimlisi için de eğitimsizi için de. Haftada 3 günü hangi saatlere veriyorlar mesela? Belki verilen saatler başka bir yerde çalışmasına engel olacak ki çoğunlukla öyle oluyor. Çevresinde iş edinebileceği başka bir kurum var mı onu da bilmiyoruz. Öğretmenlik yapacaksa bu konu mantıklı diyorsunuz olacak şey mi?
Bu işte mantıklı denebilecek hiçbir şey yok. Mesleği eğitimi hiçbir şeyi fark etmez. Bu ülke şartlarında kapından günde bir defa çöp alacak adama bile ayda beş bin teklif edemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…