- 27 Ağustos 2022
- 4.484
- 7.591
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
5 bin demek, haftada bin lira demek. Günlük 300 lira. 300 liraya çilingirler 5 dakikada kapı bile açmıyor artık.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Böyle yapan işverenleri gazeteye vereceksin .Dershanede kadrolu öğretmenim.Full sigorta asgari ücret alıyorum.Ama saat ücretliye çevirirlerse aylık 5bin tl alacağım. Ve ssk çok az yatar.Ya da yatmaz.Haftada 3 gün gideceğim ayrica
Peki o zaman genel sisteme öneriniz nedir ?Hadi o zaman hep birlikte grev yapalım ben hazırım. Ekonomik krize işsiz gençlere umutsuz olan onca insana öneriniz ne? Benim bahsettiğim şey dediğim gibi çalışma saatleri epey rahat olduğu için ek iş yaparak kendi ihtiyacı doğrultusunda gelirini arttırması yönünde. Ben verilen örneklerin mantıksızlığından bahsettim evin önünden çöp alacak adama 5 bin vermeyelim ancak 4-5 yıl okumuş avukat diş hekimi mühendis mimara haftanın 6 günü çalıştırıp asgari ücret verelim ? (çevremden biliyorum artık diş hekimlerine bile özelde bu maaşlar teklif edilir boyuta gelmiş) Zaten sorunların hepsi bir arada ama benim anlamadığım şey bunu ya hep birlikte durdurmaya çalışırız ya da hep birlikte kendimizce çözümler buluruz. Konu sahibine herkes işten çık fabrikaya gir dedi zaten ben de fabrikaya girmesinin mantıksızlığını açıklamaya çalışıyorum. Ya başka bir okul dershane vb bulup çalışır ya da kendisine ek işler açar. Zaten paraya ihtiyacı olmasa asgari ücrete de çalışmazdı işten çık demenin mantığı o yüzden yok. Bakın ben patron mantığıyla yaklaşan tuzu kuru birisi değilim. 2 yıllık inşaat mühendisiyim ve it gibi 47 saatten fazla çalışmama rağmen asgarinin üstünde ancak hak etmediğim bir maaş alıyorum. Yani öyle yukardan bakıp amaan çalışsın köleler neyinize yetmiyor 22 bin demiyorum. Benim dediğim o kadar iş yüküne o kadar para verir özel sektör bunun olayı bu. Ben öğretmenlik okumuş ve öğretmenlik yapmak istiyorsa çalışma saatleri müsait ek iş yapsın ya da başka bir yer bulsun diyorum. Diğer türlü kendisine gerçekten çözüm odaklı yaklaşan olmadı herkes durumun ne kadar b.tan olduğundan bahsediyor yanlış mı değil, ancak çözüm nerede ???Doktorla kıyaslamıyorum, fark ettiyseniz mesajımda doktorun o parayı almasının hakkı olduğunu söyledim ben.
Sizin verdiğiniz örnek sıkıntılı. Diyorsunuz ki fabrikada şu kadar çalışırsa da aynı hesaba geliyor o yüzden bu para mantıklı. Hayır bu para hiçbir şekilde hiç kimse için mantıklı değil. Eğitimlisi için de eğitimsizi için de. Haftada 3 günü hangi saatlere veriyorlar mesela? Belki verilen saatler başka bir yerde çalışmasına engel olacak ki çoğunlukla öyle oluyor. Çevresinde iş edinebileceği başka bir kurum var mı onu da bilmiyoruz. Öğretmenlik yapacaksa bu konu mantıklı diyorsunuz olacak şey mi?
Bu işte mantıklı denebilecek hiçbir şey yok. Mesleği eğitimi hiçbir şeyi fark etmez. Bu ülke şartlarında kapından günde bir defa çöp alacak adama bile ayda beş bin teklif edemezsin.
Söylediklerinize itirazım yok. Mühendis şöyle, diş hekimi böyle diye tartışmak gereksiz.Peki o zaman genel sisteme öneriniz nedir ?Hadi o zaman hep birlikte grev yapalım ben hazırım. Ekonomik krize işsiz gençlere umutsuz olan onca insana öneriniz ne? Benim bahsettiğim şey dediğim gibi çalışma saatleri epey rahat olduğu için ek iş yaparak kendi ihtiyacı doğrultusunda gelirini arttırması yönünde. Ben verilen örneklerin mantıksızlığından bahsettim evin önünden çöp alacak adama 5 bin vermeyelim ancak 4-5 yıl okumuş avukat diş hekimi mühendis mimara haftanın 6 günü çalıştırıp asgari ücret verelim ? (çevremden biliyorum artık diş hekimlerine bile özelde bu maaşlar teklif edilir boyuta gelmiş) Zaten sorunların hepsi bir arada ama benim anlamadığım şey bunu ya hep birlikte durdurmaya çalışırız ya da hep birlikte kendimizce çözümler buluruz. Konu sahibine herkes işten çık fabrikaya gir dedi zaten ben de fabrikaya girmesinin mantıksızlığını açıklamaya çalışıyorum. Ya başka bir okul dershane vb bulup çalışır ya da kendisine ek işler açar. Zaten paraya ihtiyacı olmasa asgari ücrete de çalışmazdı işten çık demenin mantığı o yüzden yok. Bakın ben patron mantığıyla yaklaşan tuzu kuru birisi değilim. 2 yıllık inşaat mühendisiyim ve it gibi 47 saatten fazla çalışmama rağmen asgarinin üstünde ancak hak etmediğim bir maaş alıyorum. Yani öyle yukardan bakıp amaan çalışsın köleler neyinize yetmiyor 22 bin demiyorum. Benim dediğim o kadar iş yüküne o kadar para verir özel sektör bunun olayı bu. Ben öğretmenlik okumuş ve öğretmenlik yapmak istiyorsa çalışma saatleri müsait ek iş yapsın ya da başka bir yer bulsun diyorum. Diğer türlü kendisine gerçekten çözüm odaklı yaklaşan olmadı herkes durumun ne kadar b.tan olduğundan bahsediyor yanlış mı değil, ancak çözüm nerede ???
Utanç verici. Her geçen gün daha kıymetli meslekler daha ne kadar rezil edilir şahit oluyoruz. Bu ülkede sadece kamuda çalışanların hakları veriliyor. Özel sektörde çalışanların hepsi ölebilir.Ağustostan beri bir dershanede çalışıyorum.Bugün dershanedeki kadrolu öğretmenleri saatliğe çevirdiler.Beni de maalesef.Elime 5 6 bin TL ancak geçecek.Yeni bir kurum mu bakmalıyım? Devam mı etmeliyim?
Maaş evet çok düşük ancak tekrar söylüyorum daha fazla ücret alsa bile haftanın 6 günü işe gidiyor olacak ve gün içi mesaisi 8.30-18.30 olur. Şu an 3 gün gidiyor ama o günlerde de düşük saatler diye düşünüyorum. Özel sektörde bahsi geçen ücretler evet vasfa göre çok düşük ancak belli bir çalışma saati altına verilmiyor.
o mantikli haftada bir temizlige gitse 1500 liradan 4 hafta 6 bin daha avantajli oluyor .hem haftada bir hem fiyat daha iyiÖğretmen olduğu için hak ediyor demiyorum artık herkes 4 yıl okuyor. Ayrıca herkes herkesi bir şekilde kıyaslıyor siz de gerçekten öğretmenle cerrahı mı kıyaslıyorsunuz ? 3 gün oraya mahkum edilmek zorunda değil ancak ortada çok büyük bir orantısızlık var. Mühendislerin de tecrübe kazanana kadar yaşadıkları ortada bir çok meslek bu şekilde zaten, tecrübe kazanana kadar şantiyelerde ofislerde haftalık en az 45 saat ve alınan asgari ücret ile bir şekilde tecrübe ediniliyor ancak bu sektörün o kadar normali olmuş ki asla burda bu şekilde açılmış konu görmüyorum ben asıl haksızlık burda. Verilen önerilerde de asla mantıklı bir kıyas yok. Devlette müdürle bir şekilde düzenleme yaptırıp haftada en fazla 3 gün çalışan öğretmenler var. Fabrikada çalış ya da sekreterlik yap deniyor gerçekten verilen örneklerde çalışsa eve akşam 7 den önce girebilir mi ? Ya da hafta sonu dinlenmesini sadece pazar olarak şekillendirip buna uyum sağlayabilecek mi ? Bu ücrete evet geçinemeyecek asgari ücret alsa onunla da geçinemeyecek ama kendisine kalan 4 günde bir çok özel ders alabilir 3 gün bir yerde bulunuyor toplasan 14 saat diye ikinci işe giremez değil. Ha çalıştığı yer ile konuşur saatlerini arttırır ek dersler ister haftanın belli saatlerini ve günlerini doldurur daha normal bir maaş ister. İki seçeneği var zaten ama ben haftada 14 saat çalışıp asgari ücret beklemem.
Deneyimini bilmem de, ben 5-6 bine saatlerce ders anlatmanı önermem. Hobi olarak falan çalışmıyor isen dışarıda 2 çay içip yemek yesen bin tl oluyor.Ağustostan beri bir dershanede çalışıyorum.Bugün dershanedeki kadrolu öğretmenleri saatliğe çevirdiler.Beni de maalesef.Elime 5 6 bin TL ancak geçecek.Yeni bir kurum mu bakmalıyım? Devam mı etmeliyim?
İlla ki avantajlı öneride bulunacak olsam sıvacı ya da duvarcı olmasını önerirdim. Benim önerim yine kendi mesleğini yapması ama elinde kalan tahmini 30 saatlik mesai süresinde özel dersler veya başka bir okul dershane vb ile desteklemesi yönünde. Daha iyi bir yer bulursa çıkar orada çalışır bu da bir seçenek. Ağlamakla çözülseydi işler Türkiye gerçekten de cennet olurdu mümkünse çözüm arayalım.o mantikli haftada bir temizlige gitse 1500 liradan 4 hafta 6 bin daha avantajli oluyor .hem haftada bir hem fiyat daha iyi
cozum sahsen kimsenin 5 bin liraya ogretmenlik yapmayi kabul etmemesiİlla ki avantajlı öneride bulunacak olsam sıvacı ya da duvarcı olmasını önerirdim. Benim önerim yine kendi mesleğini yapması ama elinde kalan tahmini 30 saatlik mesai süresinde özel dersler veya başka bir okul dershane vb ile desteklemesi yönünde. Daha iyi bir yer bulursa çıkar orada çalışır bu da bir seçenek. Ağlamakla çözülseydi işler Türkiye gerçekten de cennet olurdu mümkünse çözüm arayalım.
5 ay oldu başlayalı.Normal meb sözleşmesi var.Hakli fesih sebebiymiş