Maaş konusu

Dershanede kadrolu öğretmenim.Full sigorta asgari ücret alıyorum.Ama saat ücretliye çevirirlerse aylık 5bin tl alacağım. Ve ssk çok az yatar.Ya da yatmaz.Haftada 3 gün gideceğim ayrica
Böyle yapan işverenleri gazeteye vereceksin .
Yada tiktok ta anlatacaksin .
Insan haklari diye birsey var bu resmen sömürmek

Peki o zaman genel sisteme öneriniz nedir ?Hadi o zaman hep birlikte grev yapalım ben hazırım. Ekonomik krize işsiz gençlere umutsuz olan onca insana öneriniz ne? Benim bahsettiğim şey dediğim gibi çalışma saatleri epey rahat olduğu için ek iş yaparak kendi ihtiyacı doğrultusunda gelirini arttırması yönünde. Ben verilen örneklerin mantıksızlığından bahsettim evin önünden çöp alacak adama 5 bin vermeyelim ancak 4-5 yıl okumuş avukat diş hekimi mühendis mimara haftanın 6 günü çalıştırıp asgari ücret verelim ? (çevremden biliyorum artık diş hekimlerine bile özelde bu maaşlar teklif edilir boyuta gelmiş) Zaten sorunların hepsi bir arada ama benim anlamadığım şey bunu ya hep birlikte durdurmaya çalışırız ya da hep birlikte kendimizce çözümler buluruz. Konu sahibine herkes işten çık fabrikaya gir dedi zaten ben de fabrikaya girmesinin mantıksızlığını açıklamaya çalışıyorum. Ya başka bir okul dershane vb bulup çalışır ya da kendisine ek işler açar. Zaten paraya ihtiyacı olmasa asgari ücrete de çalışmazdı işten çık demenin mantığı o yüzden yok. Bakın ben patron mantığıyla yaklaşan tuzu kuru birisi değilim. 2 yıllık inşaat mühendisiyim ve it gibi 47 saatten fazla çalışmama rağmen asgarinin üstünde ancak hak etmediğim bir maaş alıyorum. Yani öyle yukardan bakıp amaan çalışsın köleler neyinize yetmiyor 22 bin demiyorum. Benim dediğim o kadar iş yüküne o kadar para verir özel sektör bunun olayı bu. Ben öğretmenlik okumuş ve öğretmenlik yapmak istiyorsa çalışma saatleri müsait ek iş yapsın ya da başka bir yer bulsun diyorum. Diğer türlü kendisine gerçekten çözüm odaklı yaklaşan olmadı herkes durumun ne kadar b.tan olduğundan bahsediyor yanlış mı değil, ancak çözüm nerede ???

Reactions: rpt
Söylediklerinize itirazım yok. Mühendis şöyle, diş hekimi böyle diye tartışmak gereksiz.
Benim karşı çıktığım nokta öyle ya da böyle 5 bin lirayı bir mantık çerçevesine sığdırıyor olmanız. Meslek grubu fark etmez. Çözümü gidip bunu kabul edip çalışması değil. Bu para hiçbir şeye ilaç olmaz. Böyle bir teklif geldiği anda o kurumu terk etmeli, işveren bu teklifi yapacak cüreti gösterememeli.
Ama tekrar söylüyorum ben bu konunun gerçek olduğunu düşünmüyorum. Size iyi günler.

Ağustostan beri bir dershanede çalışıyorum.Bugün dershanedeki kadrolu öğretmenleri saatliğe çevirdiler.Beni de maalesef.Elime 5 6 bin TL ancak geçecek.Yeni bir kurum mu bakmalıyım? Devam mı etmeliyim?
Utanç verici. Her geçen gün daha kıymetli meslekler daha ne kadar rezil edilir şahit oluyoruz. Bu ülkede sadece kamuda çalışanların hakları veriliyor. Özel sektörde çalışanların hepsi ölebilir.
Geçen gün de Fizik öğretmeni arkadaşım iş görüşmesine gitti. Saat bazı üzerinden 12 bin TL teklif etmişler. Bir duvar işçisinin gündeliğinin 5 bin TL olduğu ülkede şu hale bak.
Allah yardımcımız olsun. Size de hayırlı bol kazançlar nasip etsin.

Çalışma şartı ne olursa olsun beş bin lira bir öğretmen için çok kötü bir rakam, haftada üç gün 5-6 saat bile olsa kötü

o mantikli haftada bir temizlige gitse 1500 liradan 4 hafta 6 bin daha avantajli oluyor .hem haftada bir hem fiyat daha iyi

Ağustostan beri bir dershanede çalışıyorum.Bugün dershanedeki kadrolu öğretmenleri saatliğe çevirdiler.Beni de maalesef.Elime 5 6 bin TL ancak geçecek.Yeni bir kurum mu bakmalıyım? Devam mı etmeliyim?
Deneyimini bilmem de, ben 5-6 bine saatlerce ders anlatmanı önermem. Hobi olarak falan çalışmıyor isen dışarıda 2 çay içip yemek yesen bin tl oluyor.
Mevcut yerinde kal ama yeni yerlere başvur. Daha iyi maaş veren bir yere direk geç

o mantikli haftada bir temizlige gitse 1500 liradan 4 hafta 6 bin daha avantajli oluyor .hem haftada bir hem fiyat daha iyi
İlla ki avantajlı öneride bulunacak olsam sıvacı ya da duvarcı olmasını önerirdim. Benim önerim yine kendi mesleğini yapması ama elinde kalan tahmini 30 saatlik mesai süresinde özel dersler veya başka bir okul dershane vb ile desteklemesi yönünde. Daha iyi bir yer bulursa çıkar orada çalışır bu da bir seçenek. Ağlamakla çözülseydi işler Türkiye gerçekten de cennet olurdu mümkünse çözüm arayalım.

cozum sahsen kimsenin 5 bin liraya ogretmenlik yapmayi kabul etmemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…