- 7 Aralık 2020
- 428
- 1.756
- 63
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
-
Maalesef tam bu şekilde. Zaten vergi dilimine giriyoruz erkenden kesintiler artiyor. Esi çalışmayan çocuklu ogretmen benden biraz daha fazla alıyor ama genel olarak bu şekilde. Tabi yeni maasimiz böyle Ocak ayından önce 5300 falandı.Maaşınız az değil mi.Benim tanıdığım öğretmenler bayağı fazla maaş alıyor.
Arkadaşımın eşi öğretmen.O ek derslerle bayağı fazla aldığını söyledi de şaşırdım size.13 bin civarıMaalesef tam bu şekilde. Zaten vergi dilimine giriyoruz erkenden kesintiler artiyor. Esi çalışmayan çocuklu ogretmen benden biraz daha fazla alıyor ama genel olarak bu şekilde. Tabi yeni maasimiz böyle Ocak ayından önce 5300 falandı.
Adi üstünde ek ders herkesin ek dersi olmuyor. Ben maaşımı söyledim.Ben branş öğretmeniyim her zaman ek dersim olmuyor.Sinif öğretmeniyse olabilir tabi.Arkadaşımın eşi öğretmen.O ek derslerle bayağı fazla aldığını söyledi de şaşırdım size.13 bin civarı
bu pahalılıkta cogu maaşlar yetersiz maalesefMaaş yetersiz tabi ki bu pahalılıkta ama şartlarınıza göre(günde 3.5 saat ders,yol,yemek masrafı yok)düşününce az diyemiyorum.
Birde sınıf öğretmeni ile eşit olmaz,belki bir tık düşük kalmış olabilir zira onlar sabah erken gelip çocukları karşılıyorlar,yemeleri,içmeleri,terledi üstünü değiştirmeleri vs derken daha yorucu ve sorumluluk açısından branş öğretmenine nazaran daha zor. Bu sebeple kıyas yapmayın derim.
Yılbaşında zam iyileştirme olur muhtemelen.
Şu an maaş konusunu konuşmanız yersiz olur.
Bir dahaki iş görüşmenizde en başında bir fiyat araştırır ona göre pazarlık yaparsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun, başarılar.
Bulunduğunuz konum ve branş konusunda aşağı yukarı maaş konusunda bilgi sahibiyim. Okullar aşağı yukarı bu civarda veriyor, hatta asgari.ingilizce öğretmeniyim ama eğitim fakültesi mezunu değilim. başka bir bölüm mezunuyum ama dil konusunda geliştirdim kendimi sonradan formasyon aldım. eğitim fakültesi mezunu olmadıgım icin fazla maaş isteyemedim yani içten içe kendimi eksik hissettim ama deneyimim var işimde oldugumu düşünürüm, geri dönüşlerde hep bu şekilde olmuştur. ama yine de büyükşehir olunca kafam karıştı. kendi memleketimde bu maaşı 10 yıllık öğretmenlere veriyorlar ama ankara olunca bilemedim.
Bana bir iş görüşmesinde IK şey demişti gülerek : gerçi bunu da soruyoruz ama sonuçta bizim kafamızda ne vericeğimiz belli sizin dediğinizin bir önemi yok.Isverenlerinde maaş bekletiniz nedir sorusuna gıcık oluyorum.resmen ağız yokluyorlar. Belki 10000 verecekler,aaaaa bak 7000 e razı, 3000 kârım var diye düşünüyorlar herhalde.yahu işveren sensin,sen fiyatı söyleyeceksin, ben düşüneceğim.ben nereden bileyim senin bütçeni?
Sacma sapan şeyler soruyorlar.zaten bu maaş konusu ilk sırada.sonra cv leri okumuyorlar.bana kendinizi anlatın?gerçekten buna ne denir?cv de yazıyor işte. Yazmayan şeylerden ne söylenir?hirsliyimmi diyeyim?inatciyim mi diyeyim? Bizi neden tercih ettiniz?herkeste kollarını açmış sanki beni bekliyor da ,bende o piti piti diye sayıp onları buldumBana bir iş görüşmesinde IK şey demişti gülerek : gerçi bunu da soruyoruz ama sonuçta bizim kafamızda ne vericeğimiz belli sizin dediğinizin bir önemi yok.ne saygısız adamdı yine sinirlendim hatırlayınca
Şartlarınız fena değilmişanaokulunda branş öğretmeniyim. 10da derslerim başlıyo yarım saat her ders. toplamda 3.5 saat sürüyo. ama molalarla birlikte 4 gibi derslerim bitiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?