• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LUTFEN YARDIM EDIN ! IS HAKKIN DA COK ONEMLI.

ResimdekiHayalet

Bir sen, bir ben, bir de kelek...
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
996
825
78
Merhaba arkadaslar.

Biliyorsunuz simdi tek basima 2 cocukla kaldim. Cocuklar icin, babalarindan para aliyoruz ama bu yeterli gelmiyor. Cocuklarin ihtiyaclari, evdir vs. Yeterince butcemiz yok. Ac, acik degiliz ama yetmiyor iste..

Neyse konuya gelelim...
Benim oyle belirli bir meslegim yok cunku evlenirken egitimi birakmistim :cry:

Simdi kendi capimda ev de yapabilecegim seyler yapmayi istiyorum cunki cocuklarimi teslim edecegim kimse yok. Cunku oglum ogretmenine asiri bagimli ve babadan ayrilinca bir de ogretmeninden ayirmamak icin ailemden farkli sehirde kalmak durumunda kaldim.

Iskur'a basvurdum ama vasifsiz olinca pek is bulunmuyor. Dun internetten Iskur'un acmis oldugu 10 gunluk isletme kursuna basvuru yaptim ama isletme hakkinda en ufak bir fikrim yok. Alacagim sertifika ne isime yarar bunu bile bilmiyorum.

Neden bu kursu sectiniz derseniz su an da sadece o kalmisti.

Sizlerden ricam bu konuda beni bilgilendirmeniz ve ev de ne is yapabilirim diye oneride bulunmaniz.

Bu benim icin cok onemli cunki artik ciddi ciddi zorlanmaya basladim. Dokme su ile degirmen donmuyor ve kendimi gelistirmek istiyorum.

Lutfen bu konu burdan tasinmasin. Cunku gercekten acil fikirlere cok ihtiyacim var.

Simdiden tesekkurler :KK36:

Edit: Arkadaslar 2 cocugum var ve buyuk olan ozel bir cocuk ve bulundugum sehirden ayrilamiyorum bu yuzden ailemin yaninda bulunamiyorum. Burasi kucuk bir ilce. Tam gun ise gidemiyorum cocuklarima bakan yok part time olmak zorunda. Cevrem de yok, pek kimseyi tanimam. O yuzden ya ev de yapabilecegim ya da part time bir is olmak durumunda sartlar buna el veriyor maalesef :(

Son düzenleme:
Baska bi sehirde hemde 2 cocukla zor olur sadece gecim degil manevi acidanda zor allah yardimcin olsun eger ailen sana destekse yanindayiz diyosa bence git cocuklar buyukten cabuk uyum sagliyo bi sure zorlansada alisir bi basin darlansa ailenin varligi guc verir bi kadin olup bi sehirde tek olmak her acidan cok zor olur

Baska bi sehirde hemde 2 cocukla zor olur sadece gecim degil manevi acidanda zor allah yardimcin olsun eger ailen sana destekse yanindayiz diyosa bence git cocuklar buyukten cabuk uyum sagliyo bi sure zorlansada alisir bi basin darlansa ailenin varligi guc verir bi kadin olup bi sehirde tek olmak her acidan cok zor olur
Amin canim...
Ama burda kalmaya mecbur kaldim. Buyuk oglum babasindan dolayi ondan gormedigi, bilmedigi, ilgiyi, sevgiyi ogretmeninden gordu. Adamcagiz gecmiste oglumun yasadigi seyleri yasadigindan, ogluma daha hassas davraniyor.
Cocuk babasinin gidisini bir sekilde kabullendi ama ogretmeninden kopmak istemiyor. Ben de hem babadan hem ogretmenden ayni an da koparamadim.
Ailem elinden geldigince destek oluyor ama iste yanlarina gidemiyorum, gelemiyorlar. Annem gelse babam tek basina kalamiyor ve babam bulundugu sehirden cikinca hastalaniyor oyle bir huzursuzlugu var.

Cocuklar kac yasinda eger birakcak kimse yoksa tam zamanli calisamazsin heralde evde valisabilcegin bi ek is gibi bisey bulsan bulunur ama o para yetermi bide o var
Biri 10 yasinin icin de digeri 9 un icinde. Evet su an icin birakacak kimse yok. Tam zamanli calismam su an icin zor. Ben de ev de ne yapabilirime bakiyorum iste. Yetmese de mecburum su an da

Evde kalman gerekiyorsa evde çocuk bakabilirsin el işi yapıp komşularına falan satabilirsin aklıma bunlar geliyor
Is ilanlarina baktim cocuk bakimi icin ama bulundugum yerde yok ve bu sehirde yabanci olunca kimin nesi var bilmiyorum pek. Cok cevrem de yok cunku. El isi derken ne gibi seyler? O konuda pek bir bilgim yok yani fazla bilmiyorum.

Part time iş bakın en azından sigortanız yarı da olsun yatar belki...
İşletme bölümü yazıoman çok saçma olmuş iş kurmayacak sın ve ihtiyacın olan başka bir kursa 2 yıl gidemeyeceksin
Sana tavsiyem İşkur kursları kaliteli dir meslek öğretene git şuanı düşünme anı kurtarmak olmasın hedefin ilerisi olsun çünkü çocuklar büyüdükçe masrafları artacak o zaman daha zor olur ileri yaş vasıfsız

Part time iş bakın en azından sigortanız yarı da olsun yatar belki...
İşletme bölümü yazıoman çok saçma olmuş iş kurmayacak sın ve ihtiyacın olan başka bir kursa 2 yıl gidemeyeceksin
Sana tavsiyem İşkur kursları kaliteli dir meslek öğretene git şuanı düşünme anı kurtarmak olmasın hedefin ilerisi olsun çünkü çocuklar büyüdükçe masrafları artacak o zaman daha zor olur ileri yaş vasıfsız
Haklisiniz ama sadeceno kurs kalmisti ve dedim ya isletme hakkin da bir fikrim yok. Basvuru iptali oluyor mu peki? Diger kurslara gitmek istedim muhasebe ya da on muhasebe gibi ama simdi yok onlar. O zaman ben eger oluyorsa basvuruyu iptal edeyim.

Arkadaşım şimdi yoksa sonra olur
Vasfım yok deyip yapmayacağınız kursa gitmeyin sonradan ihtiyacınız olur gidrmezseniz yazık olur
İptal olur mu bilmiyorum
Ama işletme belli iş tecrübesi olan kişinin kendi işyerini açmak için yol gösteriliyor
Siz İstanbul daysanız ismek e gidin sonra tekrar İşkur çıkınca gidersiniz
Eğer ücreti için ise 10 günlük para seni 2 yıl idare etmez İşkur a gidip iş öğrenmek zorunda olduğunu bu yüzden hiçbir Vasfım olmadığı için iptali istiyorum diye güzellik le konuşun yardımcı olur Lar

Arkadaşım şimdi yoksa sonra olur
Vasfım yok deyip yapmayacağınız kursa gitmeyin sonradan ihtiyacınız olur gidrmezseniz yazık olur
İptal olur mu bilmiyorum
Ama işletme belli iş tecrübesi olan kişinin kendi işyerini açmak için yol gösteriliyor
Siz İstanbul daysanız ismek e gidin sonra tekrar İşkur çıkınca gidersiniz
Eğer ücreti için ise 10 günlük para seni 2 yıl idare etmez İşkur a gidip iş öğrenmek zorunda olduğunu bu yüzden hiçbir Vasfım olmadığı için iptali istiyorum diye güzellik le konuşun yardımcı olur Lar
Haklisiniz. Istanbul da degilim maalesef. Yok ben parasi icin basvurmadim sadece kendimi nasil gelistirebilirim ve is hayati adina nasil bir adim atabilirime bir cevap arayisiydi. Daha onceden Restaurant islettim ama su an da boyle bir dusuncem yok cunku o kadar sermayem yok. Insallah iptal ederler basvuruyu internetten yapmistim ve bugun basvuru son gunu.
Umarim iptali olur yoksa cok uzulurum :KK61:

Kapı süsü doğum günü bebek süsleri yapın. Face de grup açın oradan veya netten satın.biraz blog sayfalarından youtube dan araştırın derim.ben kızıma böyle şeyler yapan bir kadının sitesinden almıştım. Yapın resimleri atın. Şimdi nisan makasıni bile süslü puslu yapıyorlar.

Kapı süsü doğum günü bebek süsleri yapın. Face de grup açın oradan veya netten satın.biraz blog sayfalarından youtube dan araştırın derim.ben kızıma böyle şeyler yapan bir kadının sitesinden almıştım. Yapın resimleri atın. Şimdi nisan makasıni bile süslü puslu yapıyorlar.
Bu olabilir aslinda bu konuda guzel is yapan bir kuzenim var. Ona sorsam yardim bile etmez o derece fesat yani. Ve hatta bu ise girdigimi duysun hasedinden cildirir o derece. Iyi arastirmam lazim malzeme nerden alinir? Nasil yapilir vs. G.g sitesinde ben de gormustum boyle satanlari. Insallah gerekli bilgileri iyi temin ederim

İnternette siteler var özel ders için.eğer büyük bir ilçedeyseniz çıkar muhakkak.ilkokul öğrencilerine verirsiniz ünv terkseniz rahatlıkla.bi para ödeyeceksiniz ama sonra ders çıkıyor

Evde yapilabilecek bir is sizi evi ve ccocuklari gecindirmekte ne derece yeterli olur bilemiyorum. Evde is yapmanin hele ki hobi tarzi islerin cok bir getirisi olduğunu dusunmuyorum.
Ancak cocuk bakimi olabilir onunda sigortası olmaz heralde ama aylik olarak 700 800 e bakan var benim cevremde.
Tanidiklariniza haber salabilirsiniz bu konuyla ilgili.
Baska da aklima birsey gelmiyor.
Cocuklariniz kac yasinda bilmiyorum ama cocugunuz olan biteni anlayacak durumdaysa guzel bi sekilde anlatip ailenizin yanina gitmek icin teklifte bulunabilirsiniz. Belki sizin dusundugunuzun tersine anneanne dede yanina gitmeyi kabul eder.

İnternette siteler var özel ders için.eğer büyük bir ilçedeyseniz çıkar muhakkak.ilkokul öğrencilerine verirsiniz ünv terkseniz rahatlıkla.bi para ödeyeceksiniz ama sonra ders çıkıyor
Ilcedeyim su an da canim ama burda oyle ozel dersi falan sadece ogretmen olursan aliyorlar. Gerisinine guvenmiyorlar.Kurs icin bile Merkez e gitmem gerek

Yemek pasta börek çörek siparşi alıp satabilirsiniz. Instagramda bu şekilde sipariş alan kadınlar var. İsmekin pastacılık kursları var hatta istanbuldaysanız eğer. Yemek konusunda kendinizi geliştirmeniz çok daha kolay gibime geldi.

Çevrenize, komşularınıza bebek bakmak istediğinizi söylerseniz illa ki bir çalışan anne çıkacaktır diye düşünüyorum.
Elbette çok sorumluluk isteyen zor bir is ama iki çocuk buyuttugunuz için deneyimleriniz bu isi sizin için kolaylaştıracaktır.
Bu forumda okumuştum , yurtdisinda kadınların evinde 4 çocuğa kadar bakma hakları varmış, sigortaları devlet tarafından karşilaniyormus , keske bizde de olsa.

Evde sarma,içli köfte,börek,mantı vs yapıp yakınlardaki okullara götürüp öğretmenlere satabilirsiniz.Ya da bizim okul bir kadinla anlasmisti.Her öğle arası 3 tencere yemek getiriyordu.7 liraydı galiba.En az 10 öğretmen yiyordu öğle arası.Çevrenizdeki okullarla görüşün derim ben.

Biri 10 yasinin icin de digeri 9 un icinde. Evet su an icin birakacak kimse yok. Tam zamanli calismam su an icin zor. Ben de ev de ne yapabilirime bakiyorum iste. Yetmese de mecburum su an da

hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama buyuk sehirlerin cogunda belediyenin actigi meslek edindirme kurslari oluyor.
kuaforlukten tutun kalorifercilige kadar bi suru alan oluyor..
ilgi alaniniza gore birini secip kursa gidebilirsiniz..
Allah yardimciniz olsun

Back