• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LUTFEN YARDIM EDIN ! IS HAKKIN DA COK ONEMLI.

Evde yapilabilecek bir is sizi evi ve ccocuklari gecindirmekte ne derece yeterli olur bilemiyorum. Evde is yapmanin hele ki hobi tarzi islerin cok bir getirisi olduğunu dusunmuyorum.
Ancak cocuk bakimi olabilir onunda sigortası olmaz heralde ama aylik olarak 700 800 e bakan var benim cevremde.
Tanidiklariniza haber salabilirsiniz bu konuyla ilgili.
Baska da aklima birsey gelmiyor.
Cocuklariniz kac yasinda bilmiyorum ama cocugunuz olan biteni anlayacak durumdaysa guzel bi sekilde anlatip ailenizin yanina gitmek icin teklifte bulunabilirsiniz. Belki sizin dusundugunuzun tersine anneanne dede yanina gitmeyi kabul eder.
Bu sehirde yabanciyim ve cocuk bakimi icin ancak is ilanlarindan bulabilirim. Dun arastirdim maalesef yok olani da bana cok uzak mesafede. Biliyorum ev de olan islerin yeterli olmayacagini ama iste su an icin tek care bu gibi gorunuyor. Kotunun iyisi yani.

Buyu olan 10 yasinin icinde fakat babanin yuzunden cocuk cok ice kapanik bir cocuk oldu. Okula ilk basladiginda sirf onun icin sinif annesi bile oldum. Sinifinin herseyi ile beraber ilgilendik. Beni yaninda hissetti ve yaptigimiz islerle gurur duydu ve adapte kismini oyle astik.

Onunla konustum ama kabullendiremedim. Cunku ogretmeni ile arasinda cok guclu bir bag var. Bir turlu ikna edemedim. Orta okula gecince ogretmeninden ayrilma durumunu kabullendi ama ilkokuldayken bunu red etti. Ustune de gidemiyorum direk tirnaklarini yiyor, dersleri dusuyor.
Pedagogdan da yardim istedim cocugu gordu, konustu o da eger imkanimiz varsa kalmami istedi.
Anneanne ve dedeyi cok seviyor ama ogretmeni ile bagi cok kuvvetli. Babasinin yerine koymus durumda.

hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama buyuk sehirlerin cogunda belediyenin actigi meslek edindirme kurslari oluyor.
kuaforlukten tutun kalorifercilige kadar bi suru alan oluyor..
ilgi alaniniza gore birini secip kursa gidebilirsiniz..
Allah yardimciniz olsun
Amin canim tamam onlarada bakayim

Belediyenin actigi parasiz kurslar var onlara gidip aklina yatan bi kursa yazilabilir sonra ogrenip yaptiklarinizi satabilirsiniz

Yemek pasta börek çörek siparşi alıp satabilirsiniz. Instagramda bu şekilde sipariş alan kadınlar var. İsmekin pastacılık kursları var hatta istanbuldaysanız eğer. Yemek konusunda kendinizi geliştirmeniz çok daha kolay gibime geldi.
Istanbul da degilim maalesef. Yemek konusunda iyiyimdir. Bulundugum yerde bu konuda siparis alabilir miyim acaba? Kucuk bir yer. Zaten butun imkansizliklar su an da tepeme binmis sekilde :(

Çevrenize, komşularınıza bebek bakmak istediğinizi söylerseniz illa ki bir çalışan anne çıkacaktır diye düşünüyorum.
Elbette çok sorumluluk isteyen zor bir is ama iki çocuk buyuttugunuz için deneyimleriniz bu isi sizin için kolaylaştıracaktır.
Bu forumda okumuştum , yurtdisinda kadınların evinde 4 çocuğa kadar bakma hakları varmış, sigortaları devlet tarafından karşilaniyormus , keske bizde de olsa.
Keske oyle imkanlar bizde de olsa. Cok fazla tanigim yok ama yine de soyleyeyim bakalim

Evde sarma,içli köfte,börek,mantı vs yapıp yakınlardaki okullara götürüp öğretmenlere satabilirsiniz.Ya da bizim okul bir kadinla anlasmisti.Her öğle arası 3 tencere yemek getiriyordu.7 liraydı galiba.En az 10 öğretmen yiyordu öğle arası.Çevrenizdeki okullarla görüşün derim ben.
Tamam okula da sorayim :)

Istanbul da degilim maalesef. Yemek konusunda iyiyimdir. Bulundugum yerde bu konuda siparis alabilir miyim acaba? Kucuk bir yer. Zaten butun imkansizliklar su an da tepeme binmis sekilde :KK43:

Küçük yerlerde daha zor haklısınız. Bilemedim bir çevreye sorsanız ille vardır bir ihtiyaç ya. İnşallah bulursunuz aradığınızı :(

Küçük yerlerde daha zor haklısınız. Bilemedim bir çevreye sorsanız ille vardır bir ihtiyaç ya. İnşallah bulursunuz aradığınızı :KK43:
Zaten kivranisim bu yuzden. Oglumun ozel durumundan dolayi buraya necbur kalisim, ilcenin kucuk olmasi, vasifsiz olmam, cevremin olmayisi, cocuklari yalniz birakamayisim. Bu kadar olumsuzlugun icerisinde tutunmaya calisiyorum :(

Bir de insanlar o kadar kotu olmus ki kasilastigim zorluklari anlatamam. Bir yere is basvurusunda bulundum gida uzerine. O kisi kendinin elemana ihtiyaci olmadigini ve bir arkadasina soyleyecegini dedi. O arkadasina soyledi ve adamla gorusmeye gittim. Adam evli ve is olanagi oldukca genis birisi. Bana dedi ki is yerini gostereyim peki dedim.
Gittik adam once sana kalacagin yeride gostereyim dedi. Iyi de isle ne alaka kalacak yer dedim. Sonra yumurtlamaya basladi.
Gorur gormez senden etkilendim, calismana gerek yok gosterecegim villa da kalirsin. Ara da ben de gelirim ve sana butun imkanlari saglarim dedi.
Kan beynime cikti adam resmen bana metres ol diyor. Buna bir bagirdim 3 sokak ote duydu sanirim. Bana ne bagiriyorsun senin paraya ihtiyacin yok mu dedi. S***siz dedim benim ise ihtiyacim var. Kendimi satmiyorum, S***r git p***k dedim. Yurumeye basladim. Arkamdan sesleniyor sen bu kafa ile boyle surunursun iste diye.Arkami tekrar dondum adami paralayacagim. Dedim ugrasma Kopekle.

O kadar zoruma gitti ki bu durum. Ben dilenci degilim, o***hic degilim. Bu kadar mi zor bir kadina is vermek?

Merhaba arkadaslar.

Biliyorsunuz simdi tek basima 2 cocukla kaldim. Cocuklar icin, babalarindan para aliyoruz ama bu yeterli gelmiyor. Cocuklarin ihtiyaclari, evdir vs. Yeterince butcemiz yok. Ac, acik degiliz ama yetmiyor iste..

Neyse konuya gelelim...
Benim oyle belirli bir meslegim yok cunku evlenirken egitimi birakmistim :cry:

Simdi kendi capimda ev de yapabilecegim seyler yapmayi istiyorum cunki cocuklarimi teslim edecegim kimse yok. Cunku oglum ogretmenine asiri bagimli ve babadan ayrilinca bir de ogretmeninden ayirmamak icin ailemden farkli sehirde kalmak durumunda kaldim.

Iskur'a basvurdum ama vasifsiz olinca pek is bulunmuyor. Dun internetten Iskur'un acmis oldugu 10 gunluk isletme kursuna basvuru yaptim ama isletme hakkinda en ufak bir fikrim yok. Alacagim sertifika ne isime yarar bunu bile bilmiyorum.

Neden bu kursu sectiniz derseniz su an da sadece o kalmisti.

Sizlerden ricam bu konuda beni bilgilendirmeniz ve ev de ne is yapabilirim diye oneride bulunmaniz.

Bu benim icin cok onemli cunki artik ciddi ciddi zorlanmaya basladim. Dokme su ile degirmen donmuyor ve kendimi gelistirmek istiyorum.

Lutfen bu konu burdan tasinmasin. Cunku gercekten acil fikirlere cok ihtiyacim var.

Simdiden tesekkurler :KK36:

Girisim kurslaari devletin tesvikiyle (bir miktar para veriliyor bir kismi hibe oluyor) tabi gerekli yerlere basvurursan bu parayi alabilirsin
Is kurman icin yapiliyor bu kurslar kisisel anlamda gelisim olarak saglayacagi bir sey oldugunu sanmiyorum
Ne is yapabilirsin ? Giyim, ic camasiri tarzi seyler mümkün ama getirisi olur mu bilemiyorum cünkü her bölgede bol bol bu tarz dükkanlar var
önce meslek egitimi icin halk egitim kurslarina varsa yasadigin bölgede belediyenin kurslarini öneririrm önce meslek edinmen daha mantikli belki daha iyi bir meslek edinip calisma hayatina baslayabilirsin ..
Direk dükkan acmak biraz riskli...

Pardon simdi aklima geldi son dönemin popüler meslegi olabilir(henüz meslek sayilmaz) lazer epilasyon isi bunu iyice arastirin bence getirisi oldukca yüksek uygun bi yer tutup baslayabilirsiniz (devlet tesvigiyle)
Hem cocuklarinizda yaninizda durabilir.

Pardon simdi aklima geldi son dönemin popüler meslegi olabilir(henüz meslek sayilmaz) lazer epilasyon isi bunu iyice arastirin bence getirisi oldukca yüksek uygun bi yer tutup baslayabilirsiniz (devlet tesvigiyle)
Hem cocuklarinizda yaninizda durabilir.
Tesekkurler...
Bu dediklerinizi hep not aliyorum arastiracagim

Ev temizliğine gidebilirsin geçen gördüm kadın yarım gün haftada 4 gunlune almak istiyor 600 lira hergun gidersen 120 liradan sigortanida dışardan yatirirsin evde kâğıt ıvır zıvır para getirmez garsonluk da yaparsın bulasikta yikarsin fabrikalarda basvur yada bebek bakabilirsin

Şeker hamurundan kurabiyeler yapabilirsiniz.Düğün,sünnet,doğum vs temalı.Yine aynı şekilde kapı süsü,bandana gibi şeyler yapılabilir.Bunları sırf bulunduğunuz yerde değil internet üzerinden de satabilirsiniz

Merhaba arkadaslar.

Biliyorsunuz simdi tek basima 2 cocukla kaldim. Cocuklar icin, babalarindan para aliyoruz ama bu yeterli gelmiyor. Cocuklarin ihtiyaclari, evdir vs. Yeterince butcemiz yok. Ac, acik degiliz ama yetmiyor iste..

Neyse konuya gelelim...
Benim oyle belirli bir meslegim yok cunku evlenirken egitimi birakmistim :cry:

Simdi kendi capimda ev de yapabilecegim seyler yapmayi istiyorum cunki cocuklarimi teslim edecegim kimse yok. Cunku oglum ogretmenine asiri bagimli ve babadan ayrilinca bir de ogretmeninden ayirmamak icin ailemden farkli sehirde kalmak durumunda kaldim.

Iskur'a basvurdum ama vasifsiz olinca pek is bulunmuyor. Dun internetten Iskur'un acmis oldugu 10 gunluk isletme kursuna basvuru yaptim ama isletme hakkinda en ufak bir fikrim yok. Alacagim sertifika ne isime yarar bunu bile bilmiyorum.

Neden bu kursu sectiniz derseniz su an da sadece o kalmisti.

Sizlerden ricam bu konuda beni bilgilendirmeniz ve ev de ne is yapabilirim diye oneride bulunmaniz.

Bu benim icin cok onemli cunki artik ciddi ciddi zorlanmaya basladim. Dokme su ile degirmen donmuyor ve kendimi gelistirmek istiyorum.

Lutfen bu konu burdan tasinmasin. Cunku gercekten acil fikirlere cok ihtiyacim var.

Simdiden tesekkurler :KK36:

Canim acaba elinden gelirse bebekler icin kapi susu magnet hediyelik tarzi birsey mi yapsan. Bu konuda belediyelerin actigi halk egitim merkezlerinde ucretsiz kurslar veriliyor. Rabbim yar ve yardimcn olsa...aileenden falan da yardim gelmiormu

Öncelikle Rabbim yardımcınız olsun, durumunuz zor
Ama içinden çıkılmaz değil
Bir arkadaşım belediyenin pastacılık kurslarına gitti, toplamda bir hafta falan sürüyor, şimdi pasta, kurabiye vs.. yapıp satıyor, önce çevrede satmaya başladı, şimdi internet üzerinden de satıyor.
Kursa gidecekseniz, belediyenin mefruşat kursları var; nevresim, pike, salon takımları dikimi ve piko öğretiliyor, biraz eliniz kırılınca atölyelerden eve iş alabilirsiniz. Ablamında çeyiz atölyesi var, bu şekilde kursiyerlerin evlerine fason iş gönderiyor, iyi de kazanıyorlar, evde günde 4-5 saat çalışarak ayda ortalama 1000-1200 lira gibi bir ek gelirleri oluyor, sigorta olmuyor ama bir çoğu da sigortasını kendisi dışarıdan ödüyor.
Diğer arkadaşların dediği gibi sarma, börek, mevlüt ikramları da yapabilirsiniz ama bu ne kadar verimli olabilir bilemiyorum, bu aralar kokulu taşlar çok moda, özel günler için magnet yapılıp satılıyor, çok da kolay bir iş, sadece magnet değil, çerçeveler, süs eşyaları vs.. de yapıyorlar, aklıma gelenler bunlar, Rabbim tez vakitte hayırlı rızık kapıları açsın inşallah

En guzeli ozel gunler icin suslemeler yapmak, nisan tepsileri, kina malzemeleri, kokulu sabunlar, seker hamurlu kurabiyeler. Hem zevkli, az maliyetli ve kolay. Simdi tum olaylar suslu puslu geciyor.

Eger oturdugun yerde yoksa parti dunyasi tarzi bi yer acip, suslemeler, nikah sekerleri, balonlar, renkli ivir zivirlar satabilirsin. Toptancidan alip satacaksin. Getirisi cok iyi. Hem internetten hem dukkandan satarsin.

Bir de sans bilezigi, ask bilezigi vs. Satanlar var.50 kr yapip 20 tl.ye satiliyor. Onemli olan guzel fotolarla sosyal medyaya yuklemen.

Back