Lütfen yardım edin biraz uzun ama...

tabikide canım ya sinirden benim diplomamı yakıcak adamnı ben hayatıyla oynarım

Ya bu anlattıklarınız kabus tamam da, Sizin tepkiniz beni gerçekten şaşırttı:26:

Şöyle bi çıkın dışarıya, yürüyüş yapın, nefes alın...
Sizin yerinizde bunları yaşayan başkası olsaydı, en yakın arkadaşınız, kardeşiniz????
Nasıl bir yol izlemesini önerirdiniz???
Bunları düşünün...

Ben avukat olmuş bir hanıma başka şey öneremem.. Bilgim yetmez

ben bu evliliği yürütmek için elimden her geleni yaptım sustum saygı duydum yeri geldi bağırdım çağırdım. Yeri geldi kavga ettim yeri geldi yanaklarından öptüm ama değmezmiş acaba bende mi sorun diyordum hep kendi kendime ... Sizede sordum. Sorun bende değilmiş anlaşılan...

aaa rica ederim ne demek. Bir avukatla değil de normal bir arkadaşınızmış gibi cevaplayın nolur. Avukat arkadaşların diyor haberin olmadan açıcam davayı görüceksin gününü diyorlar sakın dedim. Babanada gitmezsin diyorlar. Biz bir ev bulup taşınırız diyorlar kimseye yük olmam zaten mesleğim var elimde yine geçinirim. Ama evliliği yıkmak kolay olmuyor.

bana bu kişinin avukat oldugu da çok gerçekçi gelmedi.ben bir avukat olsam.kayın pederimin avukatlık sicilini merak eder ve çok kolay da elde ederdim

o sizin kendi düşünceniz.. Haklı da olabilirsiniz haksız da ama eşimle de konuşup aile mahkemesinde tanıdığım hakim bir arkadaşım var onada söyleyip tek celse de boşanıcam sanırım.

Okurken daral geldi. Neden sülalecek aynı evi paylaşıyorsunuz? Ev 10 odalı bir konak mı ki bu kadar insan birarada? Bunun bahanesi olamaz bence

Kendinize neden bu eziyetleri reva görüyorsunuz onu da anlamadım. Çıkın bir eve, kendi düzeninizi kurun. Herkes de nasıl yaşamak istiyorsa, hangi masalın içinde olmak istiyorsa orada olsun

bana bu kişinin avukat oldugu da çok gerçekçi gelmedi.ben bir avukat olsam.kayın pederimin avukatlık sicilini merak eder ve çok kolay da elde ederdim

gerek duymadım çünkü böyle birşeyin yalanı olmaz diye düşündüm şimdi ben avukat olmasam neden avukatım diyeyim ? Zaten gözümün önündeler daha sonra araştırmamı yaptığımda mernis kayıtlarına kadar baktım. Bütün bilgileri var ellerimde sabıka kayıtlarına kadar. Bakmak istemedim ama onlara bile baktım... Ama beni ilgilendirmiyor sabıkaları... Her koyun kendi bacağından asılır.. hakim değilim ki cezalarını keseyim.

o sizin kendi düşünceniz.. Haklı da olabilirsiniz haksız da ama eşimle de konuşup aile mahkemesinde tanıdığım hakim bir arkadaşım var onada söyleyip tek celse de boşanıcam sanırım.

neden işte ben de bunu anlamadım.babası yalan söylüyor diye kocanızdan mı boşanacaksınız.garip geldi.

Ben de herkes gibi şok ola ola okudum..
Evliliği bitirmek kolay olmayabilir ama düzeltmeye çalışmak, en azından kendinize ve mesleğinize saygı için, çok da zor değildir diye düşünüyorum...
Eşinizle oturup doğru düzgün konuşun, olması gerekenleri söyleyin.
O kadar zaman hizmetçilik için okumadığınızı, öyle olsa da sadece kendi evinizde sadece kocanıza hizmet edeceğinizi söyleyin..
Sülalecenek yaşamaya gerek yok diye düşünüyorum...
Saygılı olmaları, hadlerini aşmamaları gerektiğini düşünüyorum..
İnşallah düzgün bir çıkış noktası bulursunuz...

baktım... Yapıcak bişi yok...
Ben avukat olsa idim, değil şimdi, iş ciddiye bindiği ilk an bakardım sabıka kaydına. İşyerini, yerini yurdunu da araştırırdım. Çok aceleye gelmiş evliliğiniz.
Ayrıca Kp ya da KV sabıkalı diye boşanılmaz. Bu sadece aile hakkında fikir verir. Bence eşiniz de yalancı. Asıl sorun bu olmalı

neden işte ben de bunu anlamadım.babası yalan söylüyor diye kocanızdan mı boşanacaksınız.garip geldi.

canım olay ve konu onun babasının yalan söylemesi değil sorun ailesi. Eşimi ne kadar sevsem de o da onlar gibi davranmaya başladı. Ayrı eve çıksakta problemler bitmiyor. Ancak amerikaya gitmemiz lazım. Her allahın günü başka bir problem. Her dakika telefonla konuşuyorlar. Ne yemek yedin oğlum. Senin ki gelmedi mi daha adliyeden açmısın avukat kadın alırsan işte aç kalırsın. Gel ben sana şunu pişireyim. Yok üstünü başını yıkayım. Eşimi de dolduruyorlardı. Oda dedi aynı evde oturalım eh tamam dedim. Bari en azından bu dertten kurutulurum diye. Kadının mahkemesini kazanıcam neredeyse yine yaranamadım bunlara...

Arkadaşım durumuna gerçekten çok şaşırdım.Hem benzer seyler yaşamış bir kadın olarak hem de meslektaşın olarak ben çok üzüldüm.Benim durumum biraz farklı bana söylenen bir yalan yok ama üzerime yıkılmaya çalışılan bir kayıvalıdem vardı neyseki sorunu hallettik.eski konumu okursan görebilirsin.Ama ben asla ayrılamam eşim çok seviyorum diye yelkenlerimi indirmedim. Sana çok şaşırdım doğrusu aklımda almadı beni üzen,bana onca yıl emek vermiş okutmuş aileme destek olmazken kv herseyiyle sorumluluğunu alıcak olmak bile dokunmuştu.sen nasıl oluyorda babanla görüşmene karışılmasına müsade edebiliyorsun bunu anlayamıyorum.nasıl bir ask sevgi ki yalnız kalmış yıkılmış belkide yalnızlığından alkole sarılmış babanı ezdirebiliyorsun.hadi babanla sorunların vardır belkı bılmeyız ama kendını bole kucuk basıt ınsanlara ezdırırsın.aynı evde ustelık esınınde durumu senınde meslegın varken cumbur cemaat yasayabılıyorsun?
dokunmuyormu bu durum sana neden dişini göstermiyorsun arkadaşım,eş,iş para bunların hiç biri ne senden önemli nede ailenden.bu kadar nasıl kendını caresız gorursun aklım almıyor bız degılmıyız kı ınsanların haklarını savunmaya korumaya calısan.sen nasıl kendı haklarını hayatını bu tıp ne oldugu belırsız ınsanlara yedırırsın.
kusura bakma eger agır olduysa yazdıklarım ama aklım hayalım almadı bu durumu.biraz nefes al bence kımkı onlar senı meslegınden edıcekler.neyın garantısı varkı su hayatta sen eline aldıgın meslegını feda edıceksın?

ozur dılerım ama mantıklı dusunebıldıgınızı sanmıyorum suanda.sana tavsıyem kesınlıkle bole bır hata yapma,babana sırtını donme sana kalan tek o olucak cunku ılerde uzulme...bosan dıyemem esıne tavrını koy dıyebılırım bılsın meslegını yapmak ıstedıgını,artık o ınsanlarla aynı catıda olmak ıstemedıgını.yoksa gıdıs hatınız pek iç açıcı değil.iyice dusunun lutfen...ask bir sure sonra bıtıcek ıstesekte ıstemesekte,gerıye sevgı saygı kalıcak bole gıderse sız hepsını fark etmeden yıtıreceksınız.

Son düzenleme:
Allah aşkına siz o evde kala kala sanırım neyin doğru neyin yanlış oldugunu falan şaşırmış durumdasınız sanırım yapmayın lütfen avukat bir bayansınız ayakları üzerinde duran ekonomik özgürlüğü olan biriyken sakın mesleğinizi bırakma gibi saçma bir düşünceye kapılmayın bunu aklınıza bile getirmeyin lütfen...

hiç kimse vazgeçilmez değildir. siz eşinize kör kütük aşıkmısınız gözünüz hiç bir şeyi görmüyor maalesef..

o evde insan kafayı yer sizin yapacagınız en güzel şey biran evvel k.pederinizin davasını bırakmak hemen boşanma davası açmak ve acilen bu aileden kurtulmanız gerekiyor..

hakkatten akıl sağlığınız bozulacak bu gidişle.. babanızın yanına gidin çalışmanıza devam edip gül gibi geçinin insan kendi kendine acı çektirirmi yahuu...

onlar kim oluyor ki babana sana onca laf söyleyebiliyolar, bence aşırı değer vermişiniz onlara kendinizide hep aşağıda göstermişiniz onlarda tepenize bindikce binmek istemişler göstermiş olduğunuz saygıdan anlamamışlar silkelenip kendinize gelin lütfen...

Asla ama asla mesleğinizi bırakmayınnnnnn

kimse sabıkalı veya sabıkasız diye yargılanamaz. sabıkalı olan insanda yatar cezasını çıkar. olay o değil. burada olay yalanlarda değil. olabilir öyle demişlerdir. sonradan yalancı çıkmamak için kıvırmışlardır. hadi bunada bişi demiyorum ama çok üstüme geliyorlar.. eşimde artık onlarla beraber. ben gecelere kadar bilgisayar başında dilekçe yazan kitaplar okuyan kafamı kaldıramadığım zamanlar oluyor. ama işim bu mesleğim bu. yarın diyelim duruşmaya çıkıcam yazık değil mi o insanlara bana güveniyorlar. çalışmayayım onlarla oturup çay içip dedikodumu yapayım kusura bakmayın benim çalışmam gerek diyip odaya geçiyorum. ay gitsin gitsin bırak diyorlar eşime. eşim yine pek aldırış etmesede arada gelip nasılsın iyimisin diye soruyor ediyor.

haklarında arama var mı yok mu ona mı baktınız sabıka kaydına mı ?

Ictenlikle ne yapmaniz gerektigi konusunda fikir istiyorsaniz;
Derhal evinizi ayirin.
Söyledikleri yalana ortak olan ve " ailem yalanci cikmasin diye " bahanesini uyduran ( sanki söylemese yalanci olmayacaklar) esinize resti cekin.
" Hersey bir yana seninde bana söylenen yalana ortak olmana inanamiyorum, simdi benim aklimda bir yigin soru ve süpheler var, derhal evimizi ayiriyoruz aksi taktirde ben yanliz ayriliyorum bu evden" deyin.
Kayinvalidenize ve kayinpederinize bildiginiz gercekleri anlatin, davadan cekildiginizi söyleyin.
Simdiden tepkinizi koymasaniz bu aile icinde daha cok yipranirsiniz.

aa ne güzel meslektaşız biliyorsun bizim hayatımızı. dosyalar evraklar koşuşturmaca inan bazen adliyede yemek yemeği dahi unutuyorum evide idare etmeye zaten çalışıyorum. ama bunlar benden farklı şeyler istiyorlar. beni az çok anlayabiliyorsun hangi insan kayınvalidesinin kayınpederinin siciline bakmak isterki hem banane yani avukatmış değilmiş ondan da banane yalan söylerse kendine. ama ben adalet için yaşadım. adalet içinde ölürüm gerekirse kimsenin hakkını kimseye yedirmem. kendi haklarımıda bakma yedirmiyorum ama işte büyük insanlar yaşlılar diye susuyorum ben konuşunca ki biz avukatlar biraz fena konuşuruz susmam da kolay kolay kavga çıkıyor evde. birgün eşim kavga çıktı diye sandalyeyi kırdı evde. inadına dava alıyorum inadına dava alıcam. hatta bürodan avukat isteyince beni yollayın dedim büro başkanına yardım ederim insanlara.. düşün o durumdayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…