Her koyun kendi bacagindan asilirmis
1 ay icinde daha tanimadan evlenirseniz olacagi bu
Kaldi ki en basindan kpnizin agir cezada yargilandigini biliyorsunuz
Kimse durduk yere agir cezada yargilanmaz
sizi de avukat gelin diye almislar
hepsini gectim de en harbi yalanci esiniz!!!
nasil bir yardim bekliyorsunuz
onu kestiremedim...
ve ben hala evliliğim diye sürdürüyorum... daha neler neler.... hasta olucam... ailemede çok laf yapıyorlar.. annemi 7 sene önce kaybettim babam bu yüzden alkole başladı. Babamı şarapçı diye itham ediyorlar. eşimin kendi annesi de alkoliğin daniskası ben ağzımı açıp tek bişi demiyorum.. beni sürekli tersliyorlar. eşim hariç. oda bazen yapıyor. eşimin annesinin kardeşi bile bizim evde kalıyor. ama benim babannem 95 yaşında bakıma muhtaç babam dedi ben bakamıyorum kimsemizde yok sen bakabilirrmisin dedi maaşınıda yollarım kızım dedi. olay öyle bir büyüdü ki. kayınpederim babamı aramış babama neler söylemiş bağırmış çağırmış şu an babamı arıyacak yüzüm yok.. kayınvalidem de aramış sonra oda söylenmiş.
ayrıca avukatlıkta artık yapamıcam sanırım. eşimin ailesi izin vermiyor. eşimde istmediğini söyledi.
ayrıca avukatlıkta artık yapamıcam sanırım. eşimin ailesi izin vermiyor. eşimde istmediğini söyledi.
aa ne güzel meslektaşız biliyorsun bizim hayatımızı. dosyalar evraklar koşuşturmaca inan bazen adliyede yemek yemeği dahi unutuyorum evide idare etmeye zaten çalışıyorum. ama bunlar benden farklı şeyler istiyorlar. beni az çok anlayabiliyorsun hangi insan kayınvalidesinin kayınpederinin siciline bakmak isterki hem banane yani avukatmış değilmiş ondan da banane yalan söylerse kendine. ama ben adalet için yaşadım. adalet içinde ölürüm gerekirse kimsenin hakkını kimseye yedirmem. kendi haklarımıda bakma yedirmiyorum ama işte büyük insanlar yaşlılar diye susuyorum ben konuşunca ki biz avukatlar biraz fena konuşuruz susmam da kolay kolay kavga çıkıyor evde. birgün eşim kavga çıktı diye sandalyeyi kırdı evde. inadına dava alıyorum inadına dava alıcam. hatta bürodan avukat isteyince beni yollayın dedim büro başkanına yardım ederim insanlara.. düşün o durumdayım...
yok canım mesleğime de laf söylerler bugüne kadar hiçbir davamı bırakmadım kaybetsemde bırakmadım. ayrı ev biraz hayal.. çünkü ayrı eve de çıksak ortalığı karıştırıyorlar. eşimi de seviyorum napıcam bilmiyorum
Konu ve kişi fake dir beni ilgilendirmez benim tek demek istediğim şu ki;
Kadın burada avukatım demiş, derdini açmış ve siz sırf kadın avukat olduğunu söylediği için yardım etmek yerine üzerine gitmişsiniz. Kadın mühendisim ya da bankacıyım vs. gibi herhangi bir meslek söyleseydi daha farklı muamele eder, bi ton laf söylemezdiniz. Avukat olan bir kadın her ortamda, özel hayatında bile avukat kimliğiyle mi yaşıyor zannediyorsunuz? Özel hayatında da avukat olduğunu yani meslek kimliğini sürekli aklının bir köşesinde tutuyor asla duygularıyla hareket etmiyor mu zannediyorsunuz? Avukat olan bir kadın sırf hak hukuk biliyor diye eşini alttan alamaz mı? evliliğini kurtarmak için kayınvalidesini alttan alamaz mı? Size göre bunların hiçbiri olamaz çünkü o avukat, hak hukuk, yol yordam biliyor, duyguları da yok hemen gidip boşansın. Böyle bir bakış açısı var mı ya? Kişi avukat olunca insanlıktan çıkmıyor, duygusuz olmuyor, sürekli kavgacı mücadeleci olmuyor, o da bir insan onunda annesiyle babasıyle eşiyle evliliğiyle problemleri oluyor, o da psikoloğa gidiyor, o da Kadınlar Klubünde derdini anlatabiliyor. İnsanlara cevap yazarken mesleklerine göre değil, dertlerine göre cevap yazın.
Konu ve kişi fake dir beni ilgilendirmez benim tek demek istediğim şu ki;
Kadın burada avukatım demiş, derdini açmış ve siz sırf kadın avukat olduğunu söylediği için yardım etmek yerine üzerine gitmişsiniz. Kadın mühendisim ya da bankacıyım vs. gibi herhangi bir meslek söyleseydi daha farklı muamele eder, bi ton laf söylemezdiniz. Avukat olan bir kadın her ortamda, özel hayatında bile avukat kimliğiyle mi yaşıyor zannediyorsunuz? Özel hayatında da avukat olduğunu yani meslek kimliğini sürekli aklının bir köşesinde tutuyor asla duygularıyla hareket etmiyor mu zannediyorsunuz? Avukat olan bir kadın sırf hak hukuk biliyor diye eşini alttan alamaz mı? evliliğini kurtarmak için kayınvalidesini alttan alamaz mı? Size göre bunların hiçbiri olamaz çünkü o avukat, hak hukuk, yol yordam biliyor, duyguları da yok hemen gidip boşansın. Böyle bir bakış açısı var mı ya? Kişi avukat olunca insanlıktan çıkmıyor, duygusuz olmuyor, sürekli kavgacı mücadeleci olmuyor, o da bir insan onunda annesiyle babasıyle eşiyle evliliğiyle problemleri oluyor, o da psikoloğa gidiyor, o da Kadınlar Klubünde derdini anlatabiliyor. İnsanlara cevap yazarken mesleklerine göre değil, dertlerine göre cevap yazın.
Simdi arkadasim gayet guzel hos yazmissinda nen kendi acima disuncemi soyleyeyim. Avukatligi kazanmak okumak tam anlamiyla bir avukat olmak cok mesakatli bir yol. Oyle kolay olunsaydi herkes olurdu. Ben avukat deilim ama eger olsaydim kocami ikna yoluna giderdim nasil olsa avukatim ikna yontemimi kocam uzerindede kullanirdim nede olsa bunun ustune ihtisas yapmisim. Ozel hayatimda da birazcik bana yol gisterici olabilirdi sanirim. Ben konu sahibinin ustune gidenlerden deilim ama bende avukatlik cok guzel bir meslek ve oyle kolaycana kestirip kenara atilmasi emeklerine yazik yani.