Lütfen yardım edin biraz uzun ama...

Yazık size , bunca emek 2 kendini bilmezn sizi ve mesleğinizi aşşağılaması içinmi verildi.
Ki Kp niz yıllarca avukatım diye milleti uyuturken , şimdi karşısına gerçek bir avukat gelince
ezilmiştir.
Hadi o faydasız kp niz dengesiz ve yalancı, peki siz neden tutarlı ve mantıklı davranmıyorsunuz.
Gerçekten sevgi evlilik bu mu ?
Zararın neresinden dönerseniz kardır.
Hiç zamanınızı bunlarla harcamayın.
Bu arada eşiniz ne iş yapıyor?

Ictenlikle ne yapmaniz gerektigi konusunda fikir istiyorsaniz;
Derhal evinizi ayirin.
Söyledikleri yalana ortak olan ve " ailem yalanci cikmasin diye " bahanesini uyduran ( sanki söylemese yalanci olmayacaklar) esinize resti cekin.
" Hersey bir yana seninde bana söylenen yalana ortak olmana inanamiyorum, simdi benim aklimda bir yigin soru ve süpheler var, derhal evimizi ayiriyoruz aksi taktirde ben yanliz ayriliyorum bu evden" deyin.
Kayinvalidenize ve kayinpederinize bildiginiz gercekleri anlatin, davadan cekildiginizi söyleyin.
Simdiden tepkinizi koymasaniz bu aile icinde daha cok yipranirsiniz.

bu akşam herşeyi anlatıcam. restide çekicem artık sabrım kalmadı çünkü. boşanma davasına baktım kadın yıpranmıştı ayrıca şiddet vardı kadınları koruma yasasından nafakayada çarptırdım eşini. allah korusun biraz daha büyürse mevzu kadına şiddetten ben başvurucam herhalde.

Yazık size , bunca emek 2 kendini bilmezn sizi ve mesleğinizi aşşağılaması içinmi verildi.
Ki Kp niz yıllarca avukatım diye milleti uyuturken , şimdi karşısına gerçek bir avukat gelince
ezilmiştir.
Hadi o faydasız kp niz dengesiz ve yalancı, peki siz neden tutarlı ve mantıklı davranmıyorsunuz.
Gerçekten sevgi evlilik bu mu ?
Zararın neresinden dönerseniz kardır.
Hiç zamanınızı bunlarla harcamayın.
Bu arada eşiniz ne iş yapıyor?

ya hepsi beni üstün gördüklerinden yapıyorlkar mesleğim varya elimde. eşim 2 tane marketi var büyük onlarla uğraşıyor.

Daha esinizle yeni tanisma esnasinda yani nisan nikah falan bunlardan önce kayinpederinizin durumuna uyanmaliydiniz. Ilk bir kac cümlenizden sonra benim ilk aklima gelen bu olmustu. Kayinpeder hukukcu falan degil diye. Biz bir avukatla görüsmek icin telefon numarasini alip kaybetmistik. Baro' nun internet sayfasindan aninda bulmustuk numarasini. Sicil numarasi, mezun oldugu fakülteye kadar yaziyor hep. Sadece müvekkil olsa size ne, hakkiniz yok arastirmaya falan derdim ama, evlenip gelini oldugunuz bir adam ayaküstü elli yalan siraliyor. Bir o kadar dilekcesi reddedilmis hep yanlis yazdigi ve yanlis yerlere verdigi icin. Bence bu ciddi bir olay. Ayrica ne olursa olsun esinizin yalan söylemesi resmen ortak ediyor bu yalana. Yalanci durumuna düsürmek istememismis, simdi ne durumundalar peki? Hem de hepsi birden.

Hukukcu olan sizsiniz. Biz nasil yardim edebiliriz ki? Takke düsmüs kel görünmüs. Böyle birsey uydurmasalardi siz evlenmeyecek miydiniz esinizle. Yani babasi emekli avukat olsa ne olurdu olmasa ne olurdu.

Allah aşkına siz o evde kala kala sanırım neyin doğru neyin yanlış oldugunu falan şaşırmış durumdasınız sanırım yapmayın lütfen avukat bir bayansınız ayakları üzerinde duran ekonomik özgürlüğü olan biriyken sakın mesleğinizi bırakma gibi saçma bir düşünceye kapılmayın bunu aklınıza bile getirmeyin lütfen...

hiç kimse vazgeçilmez değildir. siz eşinize kör kütük aşıkmısınız gözünüz hiç bir şeyi görmüyor maalesef..

o evde insan kafayı yer sizin yapacagınız en güzel şey biran evvel k.pederinizin davasını bırakmak hemen boşanma davası açmak ve acilen bu aileden kurtulmanız gerekiyor..

hakkatten akıl sağlığınız bozulacak bu gidişle.. babanızın yanına gidin çalışmanıza devam edip gül gibi geçinin insan kendi kendine acı çektirirmi yahuu...

onlar kim oluyor ki babana sana onca laf söyleyebiliyolar, bence aşırı değer vermişiniz onlara kendinizide hep aşağıda göstermişiniz onlarda tepenize bindikce binmek istemişler göstermiş olduğunuz saygıdan anlamamışlar silkelenip kendinize gelin lütfen...

Asla ama asla mesleğinizi bırakmayınnnnnn

evet yarın büyük ihtimal adliyeye gittiğimde kendi dosyamı elime almış olucam burdan çıktıktan sonra dilekçemi yazıcam. ben elimden gelen herşeyi yaptığıma inanıyorum çünkü. evliliğimi bitirmek hiç istemiyorum ama yapıcak bişey yok bana çare bırakmadılar. babamda alkole meyilli olabilir. adam yalnız annemde vefat edince bende olmayınca ne yapsın. en azından gül gibi geçiniriz. her ne kadar babam evliliğini yıkma dese de önceden şimdi sanırım beni haklı bulacaktır.

sen daha kendi haklarını savunamıyorsun mahkemelerde nasıl çalışıyorsun
ya da bize hikaye mi yazıyorsun
babaya telefon numarası vermemek ne demek
ipleri bu kadar elden kaçırmana sebep ne

evet yarın büyük ihtimal adliyeye gittiğimde kendi dosyamı elime almış olucam burdan çıktıktan sonra dilekçemi yazıcam. ben elimden gelen herşeyi yaptığıma inanıyorum çünkü. evliliğimi bitirmek hiç istemiyorum ama yapıcak bişey yok bana çare bırakmadılar. babamda alkole meyilli olabilir. adam yalnız annemde vefat edince bende olmayınca ne yapsın. en azından gül gibi geçiniriz. her ne kadar babam evliliğini yıkma dese de önceden şimdi sanırım beni haklı bulacaktır.

baban senin yuvan dağılmasın huzurun kaçmasın diye öyle diyordur bilse senin neler yaşadığını oda öyle düşünmez, eşinle kkonuşmışsundur da ne diyor ayrı eve çıkma mevzusu, babanla iletişimini kesmesi, senin mesleğin vs vs ne açıklama yapıyor merak ediyorum, bir erkek olarak o ailesine bu kadar düşkünken seni babandan koparmaya çalışmasının mantıklı ne gibi bir açıklaması olabilir babam içiyor demesin hiç, naparsa yapsın babandır o senin

Bu yazilarinda ciddimisin????! Sasirdim dogrusu 10 kisilik ailede yasayan kizlar bile ev ustunde oturmak istemiyor sen bile bile gitmissin....Hemde giptayla bakilacak bir meslegin var kimseye muhtac degilsin....Esin gercekten seni seviyorsa senin gibi olur ezdirmez....Asla meslegini baban icinde olsa birakma... O senin altin bilezigin isini birakirsan hepten inlarin avcuna dusersin....Seni daha cok ezmek isterler....Sen avukatsin herkesin savunmasini yapiyorsan kendininkini 10 misli yap evini ayir kv nedersede desin oglu istedigi kadar ac acikta kalsin...bu sizin sorununuz merak etmesin kimsede acliktan olmemis...n

ve ben hala evliliğim diye sürdürüyorum... daha neler neler.... hasta olucam... ailemede çok laf yapıyorlar.. annemi 7 sene önce kaybettim babam bu yüzden alkole başladı. Babamı şarapçı diye itham ediyorlar. eşimin kendi annesi de alkoliğin daniskası ben ağzımı açıp tek bişi demiyorum.. beni sürekli tersliyorlar. eşim hariç. oda bazen yapıyor. eşimin annesinin kardeşi bile bizim evde kalıyor. ama benim babannem 95 yaşında bakıma muhtaç babam dedi ben bakamıyorum kimsemizde yok sen bakabilirrmisin dedi maaşınıda yollarım kızım dedi. olay öyle bir büyüdü ki. kayınpederim babamı aramış babama neler söylemiş bağırmış çağırmış şu an babamı arıyacak yüzüm yok.. kayınvalidem de aramış sonra oda söylenmiş.

ayrıca avukatlıkta artık yapamıcam sanırım. eşimin ailesi izin vermiyor. eşimde istmediğini söyledi.

olayı okudum ve çok şaşırdım. aile boyu bir yalancılık söz konusu. kv ile kb yetmiyor gibi bir de dayı sizinle yaşıyor, ailenize hakaret ediliyor, bakıma muhtaç babaannenize bakamıyorsunuz, sürekli tersleniyorsunuz, farklı bir eve çıkamıyorsunuz ve bir de bunların üstüne eğitiminiz hiçe sayılıp mesleğinizi icra etmeniz istenmiyor. Üstelik eşiniz de istemiyor.

Çok pardon ama bunu kabul ederseniz aldığı eğitimin gelişimine çok katkısı olmayanlardan ilan edeceğim sizi. Bunları kendi ayakları üstünde duramayacak biri anlatsa yazıktır ne yapsın kadıncağız biyerde mecbur diyip onun adına üzülürdüm.

Eşiniz sizi tanıdığında ev hanımı falan mıydınız? Siz bu adamla zaten hukuk bürosunda tanışmadınız mı? Şimdi nasıl çalışmanızı istememe hakkını kendinde görür ve en önemlisi siz buna nasıl sessiz kalırsınız?

Hayır bir de çalışmayıp o ailenin sizi itip kakmalarına ve hizmetçileri yapmalarına müsade edecekseniz eğer kısaca bile bile lades diyecekseniz şimdiden geçmiş ola!!!

Daha esinizle yeni tanisma esnasinda yani nisan nikah falan bunlardan önce kayinpederinizin durumuna uyanmaliydiniz. Ilk bir kac cümlenizden sonra benim ilk aklima gelen bu olmustu. Kayinpeder hukukcu falan degil diye. Biz bir avukatla görüsmek icin telefon numarasini alip kaybetmistik. Baro' nun internet sayfasindan aninda bulmustuk numarasini. Sicil numarasi, mezun oldugu fakülteye kadar yaziyor hep. Sadece müvekkil olsa size ne, hakkiniz yok arastirmaya falan derdim ama, evlenip gelini oldugunuz bir adam ayaküstü elli yalan siraliyor. Bir o kadar dilekcesi reddedilmis hep yanlis yazdigi ve yanlis yerlere verdigi icin. Bence bu ciddi bir olay. Ayrica ne olursa olsun esinizin yalan söylemesi resmen ortak ediyor bu yalana. Yalanci durumuna düsürmek istememismis, simdi ne durumundalar peki? Hem de hepsi birden.

Hukukcu olan sizsiniz. Biz nasil yardim edebiliriz ki? Takke düsmüs kel görünmüs. Böyle birsey uydurmasalardi siz evlenmeyecek miydiniz esinizle. Yani babasi emekli avukat olsa ne olurdu olmasa ne olurdu.

canım bunların hepsi benim elimin altında olan şeyler baroya kadar gitmeme bile gerek yok ben zaten herşeyin farkına vardım fakat dedim babasının yalanını eşiime niye çektireyim ben onun babası ne olursa OLSUN onun babasıyla evlenmedim ki ben sadece burda yalanlar dönüyor farkındayım insanları rencide etmemek için sustum. birde yeni gelinim ya annem de yok hani hor görmesinler diye birazda ben onlardan anne baba gibi olmalarını istedim düşman oldular resmen..

ve ben hala evliliğim diye sürdürüyorum... daha neler neler.... hasta olucam... ailemede çok laf yapıyorlar.. annemi 7 sene önce kaybettim babam bu yüzden alkole başladı. Babamı şarapçı diye itham ediyorlar. eşimin kendi annesi de alkoliğin daniskası ben ağzımı açıp tek bişi demiyorum.. beni sürekli tersliyorlar. eşim hariç. oda bazen yapıyor. eşimin annesinin kardeşi bile bizim evde kalıyor. ama benim babannem 95 yaşında bakıma muhtaç babam dedi ben bakamıyorum kimsemizde yok sen bakabilirrmisin dedi maaşınıda yollarım kızım dedi. olay öyle bir büyüdü ki. kayınpederim babamı aramış babama neler söylemiş bağırmış çağırmış şu an babamı arıyacak yüzüm yok.. kayınvalidem de aramış sonra oda söylenmiş.

ayrıca avukatlıkta artık yapamıcam sanırım. eşimin ailesi izin vermiyor. eşimde istmediğini söyledi.

Kusura bakma hiç inandırıcı gelmedin.eşin dahil herkes kayın pederinin işi hakkında yalan söylüyor ve sen hukuk fakültesi mezunu akıllı bir kadın olduğunu iddia ediyorsun ve yine o seni kandıran kişiler izin vermediği için mesleğini yapamayacağını söylüyorsun. Acil doktora diyorum başka da bişey demiyorum.

Son düzenleme:
üniversite mezunu en gözde mesleklerden birine sahip bir bayansın
ama karşımda bu meziyetlere özde sahip olmayan aciz, ne yapacağını bilmeyen bir kadın var...
kararlarınızın sağlam olması gerekmez mi
bir avukat olrak bu gibi durumlarda ne yapılması gerektiğinde siz daha iyi bilirsiniz
kayınbabanın gerçekten hukukçu olup olmadığını anında öğrenecek çevrenin olduğunu düşünüyorum
olan olmuş bi şekilde evlenmişsin olaylar olaylar........
şimdi mantıklı düşünmenin tam zamanı
avukat bir bayanın on kişiyle aynı evi paylaşması
mesleğine laf söylenmesi babasının arkasından konuşulması
bunlar normal değil
bence siz normal düşünmüyorsunuz!!!

ben böyle bişey daha görmedim.arkadaşım bu nasıl bi aile...sen nasıl bi aileye düştün...böyle bi şey hukukçunun başına gelince tuhaf olmuş.sen okumuş kendine yeten birisin.ben babanada çok üzüldüm yazık gerçekten yanlız bırakma onu.çocuk olmadan zarareın neresinden dönersen kardır.en az hasar bırakır .rabbim yardımcın olsun...hayırlısı ne ise hakkında o olsun

Ay dayanamayıp yazmaya karar verdim. sadece birkaç sayfada yazdıklarınızı okudum kusura bakmayın konu sahibi ama bu yaşanmışlıklar hiç inandırıcı değil hele ki hukukçuyum diyerek bu tür bir olayın içinde olmanız çok mantıklı gelmedi bana. Yazdıklarınızı okurken üniversite bitirmiş üstelik hakkını hukukunu bilen birinin yazısı gibi gelmedi.. bir hukukçu bu tür düşünce içine nasıl girer aklım almıyor (düşüncenizde eşimin ailesi istemiyor avukatlığı bırakacağım deminiz) ha eğer böyle bir düşünceye sahipken yani kendi hakkını bile savunamayan bir hukukçu zaten yapmasın bu mesleği kusura bakmayın ama ben ayakları üzerine basa bilen hakkını kimseye yedirmeyen hukukçu isterim karşımda. eminim müvekkillerinizde aynı şeyi ister yapamayacaksınız bırakın cidden....

aa ne güzel meslektaşız biliyorsun bizim hayatımızı. dosyalar evraklar koşuşturmaca inan bazen adliyede yemek yemeği dahi unutuyorum evide idare etmeye zaten çalışıyorum. ama bunlar benden farklı şeyler istiyorlar. beni az çok anlayabiliyorsun hangi insan kayınvalidesinin kayınpederinin siciline bakmak isterki hem banane yani avukatmış değilmiş ondan da banane yalan söylerse kendine. ama ben adalet için yaşadım. adalet içinde ölürüm gerekirse kimsenin hakkını kimseye yedirmem. kendi haklarımıda bakma yedirmiyorum ama işte büyük insanlar yaşlılar diye susuyorum ben konuşunca ki biz avukatlar biraz fena konuşuruz susmam da kolay kolay kavga çıkıyor evde. birgün eşim kavga çıktı diye sandalyeyi kırdı evde. inadına dava alıyorum inadına dava alıcam. hatta bürodan avukat isteyince beni yollayın dedim büro başkanına yardım ederim insanlara.. düşün o durumdayım...

bu kısmı anlayamadım izah eder misin ?

Ben sizin avukat oldugunuza inanmıyorum..
İnanmak istemiyorum ..

Okumuş,mesleğini eline almış üstelik cok çetrefilli bir meslek olan avukatlığı yapıyor olan bır kadın
Böyle saçma sapan şeylere inanmaz ,
Çocuk olsa inanmaz..

Ne demek avukatlık yapamıycam eşimin aılesi izin vermiyor ?
Şaka gbsiniz..
Bencede avukatlık yapmayın ,
Daha kendi hak ve özgürlüğünü savunamayan bir insan baskalarına nasıl yardımcı olablır ..
Acilen psikolojik tedavi görmenizi tavsiye ediyorum..

ben encok bu lafiniza takildim nedemek artik avukatlik yapamiycam okadar sene neden okudunuz simdi onlar istemiyo diye birakicaksiniz
esinizi cok seviyo olabilirsiniz ama o anlamali sizi bu sizin isiniz

bu kısmı anlayamadım izah eder misin ?

baro demek ıstemıs heralde ama klavyede ü le o da yanyana degılkı:s buro baskanı olmaz baro baskanı olur.oda kafasına gore kımseye dava veremez.sevabına bakma dıye bısı olmaz vergısını verıyoruz sonucta.adlı yardımda atanan avukatlar baro lıstesınde kayıtlıdır gerktıgınde kendılerıne muracat saglanır.bunu avukatlar tayın edemez uccrette devlet tarafından ılgılı avukata odenır. ben dıkkat etmemısım arkadasın o cumlesıne yadırgadım hatta msjıda yadırgadımda nese.

banada hiç inandırıcı gelmediii neyin davasııı bu anlamadımmm kaynananla kayınbaban niye mahkemelik oldular niye aynı yerde yaşıyolarrr niye sana karışıyolar nie babana bagırıp çagırıyolar nieee avukatlıgı bırakacksınnn avukatlıkkk yaa bunun burası avukatttt adı üstünde sen bunların üstesinden gelemeyin meslegini bırakacaksınn haaaa kusura bakmada avukat olmak o kadar kolay deil bırakması hiç kolay deilll çok saçma bi senaryoo

X