Lütfen bir okuyun, düşüncelerinize ihtiyacım var :(

Merhabalar, size bir şeyler danışabilmek için yeni üye oldum. Ben 27 yaşındayım, eşim 32 yaşında ancak ruhu 60 gibi olan bir adam. Evleneli 5 ay oldu ve severek evlendik. Evlenmeden önce 1 seneye yakın birbirimizi tanıma fırsatımız oldu. Evlenmeden önce de ağır başlı olduğunu biliyordum ancak evliliğimizin böyle ilerleyeceğini tahmin edememiştim. Bu zamana kadar hiçbir duyguyu hissettiğini görmedim. Ne sevinç ne sinir ne mutluluk ne de üzüntü... Hiçbir şeyi kafasına takmıyor ve her zaman her şey yolundaymış gibi bir havası var. Özel günlerde hiçbir incelik düşünmez hediye vs almaz. Ben sinirlendiğimde bile bana karşılık vermez sadece yanımda durur ve ben kendi kendime kavga ederim... Evlendiğimizden beri benimle birlikte olmak için hiçbir adım atmadı. Ben yaklaştığım zaman karşılık verdi sadece. Bu durumun nedenini sorduğumda cevabı yorgunum oluyor. Ben istemesem 1 ay da birlikte olmasak onun için bir problem olmuyor. Evlendiğimizden beri ben zaten kendimi keşfedemedim bile. Erken boşalma sorunu var. Doktora giderim diyor ancak bir girişimde bulunmadı sadece beni geçiştiriyor. İnternetten geciktirici sprey aldık biraz işe yaradı gibi ancak ön sevişme yeteri kadar olmadığı için beni ilişkiye hazırlayamıyor. Beni yarım bırakıyor ve sonrasında mutlu etmek adına hiçbir şey yapmıyor, direkt uyku moduna geçiyor. Her sorunu dile getirdiğimde özür diliyor ancak hiçbir zaman telafi etmek için uğraşmıyor. Bir gece cesur bir gecelik giydim, süslendim, yanına oturdum ve tv izlemeye devam etti, dönüp bakmadı bile. Benim de artık isteğim azaldı yanaşmıyorum. Şu an 10 gün oldu birlikte olmayalı ama umrunda değil tabii ki. Bana değer verdiğini gösteren hiçbir davranışı olmuyor. İkimizde çalıştığımız için ev işlerini ortak hallediyoruz. Hiçbir hakaret, şiddet, yanlış bir hareketini görmedim bu zamana kadar. Dışarıdan o kadar iyi görünüyor ki sanki ideal koca gibi. Ancak ben bir şeylerin eksikliğini sürekli hissediyorum. Hayatı dolu dolu yaşamayı seven bir insanım ancak eşim ruh gibi. Birlikte bir şeyler yaptığımızda bile mutlu olduğunu hissedemiyorum, sanki bedeni burda ama ruhu hiç yanımda değilmiş gibi... Hayat onun için zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için (ki bu zorunlu ihtiyaçlara cinsellik dahil değil, yemek, içmek ve uyumaktan bahsediyorum) geldiği bir yer gibi sanki. Yeni evliyiz birbirimizle cilveleşme, şakalaşma gibi şeyler hiç olmadı. Ben yeltensem bile soğuk soğuk karşılık verdiği için hevesim kaçıyor. O kadar yalnız hissediyorum ki anlatamam... Onun böyle sakin olup benim bu kadar öfkeli olmam bana kendimde bir sorun olduğunu düşündürüyor maalesef. Ama düşününce durup dururken içten gelen bir öpücüğü kim istemez ki? Eşimi çok seviyorum, çok iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Ancak onunla birlikteyken bir yerlerde çok mutlu olabileceğim bir hayatı kaçırdığımı hissediyorum. Dışarı çıplak çıksam bile umrunda olmaz. Kıskançlığı sevmem ama insan önemsendiğini hissetmek istiyor :KK43: Böyle bi durum yaşayıp eşi düzelen var mı? Nasıl baş ettiniz? Eşimi hayata döndürmek, canlandırmak, enerjisini yerine getirmek için benim yapabileceğim bir şey var mı? Tecrübelerinize ihtiyacım var.
Adam ölmüş üstüne toprak atanı yok. Valla siz bir şey yapamazsınız. Bir zahmet totosunu kaldırıp doktora gidecek ya da boşanacaksınız ki ikinci seçenek daha akla yatkın geliyor çünkü adamın umurunda değilsiniz. Büyük ihtimalle evde biri olsun, yemeği temizliği yapsın, önüme yemek koysun, işten gelince hizmetim görülsün diye evlenmiş.

O bir sene dolana kadar kendi ailenize gidin ya da kendi düzeninizi kurmak için birikim yapın.
Çalışan kadınsınız.
Üzülerek zaman kaybetmeyin. Mantıklı olursanız, ileride çok mutlu olursunuz. Beş aylık zamanda yanlıştan dönmek iyi bir şeydir, kayıp olarak görmeyin bunu. Bu bir fırsat.
Gidecek yeriniz yoksa yatağınızı ayırın. Zaten o da buna itiraz etmeyecektir.
Siz sağlam durun.
Kendinize inanın.

Kocanız iyi koca değil, tam bir şiddet yanlısı.
Yatağı ayırmayı da denedim. Olduğum odaya gelip yerde yatıyor bu sefer de. Yani yatakları ayırma taraftarı da değil. Boşanmayı da asla düşünmüyor, zaman ver biraz birbirimizin huylarını öğrenip alışacağız, her şey yoluna girecek diyor. Şu an kendi düzenimi kurmaya çalışıyorum zaten.

Böyle konularda büyüklerden öğrendiğimiz bir şey var tabi siz ne düşünürsünüz bilmiyorum yinede söyleyeyim. Eşler aralarında sorunu çözmeye çalışsın çözemezse iki tarafında güvendiği sözüne itibar edilecek mantıklı bir büyüklerine sorunu anlatsın o kişiden tavsiye alsın yok o da olmadıysa iki tarafında büyükleri ile konuşulur orta yol bulunmaya çalışılır o da olmazsa kararı siz vereceksiniz iyi düşünün tavsiye alın deneyin enazından elimden geleni yaptım deme rahatlığınız olur olmazsa da ilk boşanan veya son boşanacak olan siz olmazsınız ilgi sevgi ve diğer eksiklikler ilerde eşlerin sevgiyi başka yerlerde başka kişilerde aramasına sebep oluyor bence bu daha yanlış
Aile yapılarımız da çok farklı. Kötü anlamda söylemiyorum ancak pek açık görüşlü bir ailesi yok, benim ailem ise her zaman bana her konuda destek oluyor. Olumsuzu değiştirmek yerine kabullenmeyi seçer ailesi. Bu ilgisizlik vs. yüzünden nişan attığımda ailesi hayırlısı olsun demişti sadece. Çok istenen bir gelin değilim zaten yani anlayacağınız. Annem üzüldüğümü gördüğü için vereceğim her kararda yanımda olduğunu belirtiyor. Eşimin aileme karşı da bir saygısızlığı da yok. Bir şey olsa benden önce koşar yardıma o kadar seviyor bizimkileri yani.

Adam ölmüş üstüne toprak atanı yok. Valla siz bir şey yapamazsınız. Bir zahmet totosunu kaldırıp doktora gidecek ya da boşanacaksınız ki ikinci seçenek daha akla yatkın geliyor çünkü adamın umurunda değilsiniz. Büyük ihtimalle evde biri olsun, yemeği temizliği yapsın, önüme yemek koysun, işten gelince hizmetim görülsün diye evlenmiş.
Yemek, temizlik gibi işlerde de benden bir beklentisi yok ki. Hatta çoğu zaman yemeği, bulaşığı vs. o halleder. Öyle olsa inanın benim için daha kolay olurdu. En azından benimle evlenmek için sebebi buymuş demek ki derdim. Ama şu an benimle neden evlendiğini bile anlamıyorum. Sorduğumda seni sevdiğim için evlenmek istedim diyor ama davranışları hiç hissettirmiyor beni sevdiğini.

Yemek, temizlik gibi işlerde de benden bir beklentisi yok ki. Hatta çoğu zaman yemeği, bulaşığı vs. o halleder. Öyle olsa inanın benim için daha kolay olurdu. En azından benimle evlenmek için sebebi buymuş demek ki derdim. Ama şu an benimle neden evlendiğini bile anlamıyorum. Sorduğumda seni sevdiğim için evlenmek istedim diyor ama davranışları hiç hissettirmiyor beni sevdiğini.
Gay olabilir mi? Paravan evlilik yapmıştır belki? Çünkü sizi sevmiyor, umursamıyor, zoraki birşeyler yapıyor yaparsa da.

Yatağı ayırmayı da denedim. Olduğum odaya gelip yerde yatıyor bu sefer de. Yani yatakları ayırma taraftarı da değil. Boşanmayı da asla düşünmüyor, zaman ver biraz birbirimizin huylarını öğrenip alışacağız, her şey yoluna girecek diyor. Şu an kendi düzenimi kurmaya çalışıyorum zaten.
Nerede isterse yatsın. Sizin taviz vermediğinizi öğrenir bu sayede.
Kendi düzeninizi kurmaya çalışmanız umut verici. Sakın üzülmeyin yaşananlar sizin suçunuz değil.
Ben size inanıyorum.

Aile yapılarımız da çok farklı. Kötü anlamda söylemiyorum ancak pek açık görüşlü bir ailesi yok, benim ailem ise her zaman bana her konuda destek oluyor. Olumsuzu değiştirmek yerine kabullenmeyi seçer ailesi. Bu ilgisizlik vs. yüzünden nişan attığımda ailesi hayırlısı olsun demişti sadece. Çok istenen bir gelin değilim zaten yani anlayacağınız. Annem üzüldüğümü gördüğü için vereceğim her kararda yanımda olduğunu belirtiyor. Eşimin aileme karşı da bir saygısızlığı da yok. Bir şey olsa benden önce koşar yardıma o kadar seviyor bizimkileri yani.
Keşke herşey saygısızlık yapmaması ile bitse ama maalesef öyle değil saygının yanında başka şeylerde lazım anlattığınız şeyler normal değil düzelir mi belli değil destek alsanız bence iyi olur en başında hiç tekrar nişan takmasaydınız iyi olurdu ama geçmişe takılmanın bir önemi yok. Ailesinde ruhsuz kendide ruhsuz demek ki

Keşke herşey saygısızlık yapmaması ile bitse ama maalesef öyle değil saygının yanında başka şeylerde lazım anlattığınız şeyler normal değil düzelir mi belli değil destek alsanız bence iyi olur en başında hiç tekrar nişan takmasaydınız iyi olurdu ama geçmişe takılmanın bir önemi yok. Ailesinde ruhsuz kendide ruhsuz demek ki
Çok tuhaf gerçekten bazen benden gizli antidepresan falan mı kullanıyor acaba diye düşünüyorum. Bu sakinliğin ve ruhsuzluğun başka nasıl bir açıklaması olabilir bilmiyorum

Çok tuhaf gerçekten bazen benden gizli antidepresan falan mı kullanıyor acaba diye düşünüyorum. Bu sakinliğin ve ruhsuzluğun başka nasıl bir açıklaması olabilir bilmiyorum
Ailesi de böyle diyorsun yapısal olabilir yada sevmiyor diye geliyor aklıma seni üzmek istemiyorum elbette ama ne gelebilir ki insanın aklına başka 32 yaşında bir erkek 27 yaşında gencecik bir kadınla evli ve bu kadar ilgisiz 🙄 evliliği görev gibi mi görüyor acaba yada yaşım geçiyor evleneyim gitsin diye mi evlendi acaba çünkü daha çok yeni

Ailesi de böyle diyorsun yapısal olabilir yada sevmiyor diye geliyor aklıma seni üzmek istemiyorum elbette ama ne gelebilir ki insanın aklına başka 32 yaşında bir erkek 27 yaşında gencecik bir kadınla evli ve bu kadar ilgisiz 🙄 evliliği görev gibi mi görüyor acaba yada yaşım geçiyor evleneyim gitsin diye mi evlendi acaba çünkü daha çok yeni
Yaşım geçiyor diye baba olmak için evlenmiş olabileceğini düşünüyorum ben de. İnanın bizi gören kimse yakıştırmıyor bile. Ben bakımlı, fiziği düzgün, oldukça güzel bir kadınım. Hayatın akışında da erkeklerin ilgisini çekiyorum. Bunu fark etse bile umrunda olmuyor. Onu hiçbir zaman aldatmayacağıma o kadar emin ki...

Yaşım geçiyor diye baba olmak için evlenmiş olabileceğini düşünüyorum ben de. İnanın bizi gören kimse yakıştırmıyor bile. Ben bakımlı, fiziği düzgün, oldukça güzel bir kadınım. Hayatın akışında da erkeklerin ilgisini çekiyorum. Bunu fark etse bile umrunda olmuyor. Onu hiçbir zaman aldatmayacağıma o kadar emin ki...
Ciddi ciddi sevmediğini düşünüyorum şuan. Seven insan kıskanır dozu vardır elbet ama illa ki kıskanır. Hiç sordunuz mu seviyor musun diye?

Sordum tabii ki seviyorum diyor. Bazı şeyler söylense de bir anlam ifade etmez hissedemedikten sonra...
Haklısın laf olsun diye söylenen şeyler var. Ailenin yanına dönsen bir kaç gün kafanı dinlesen bu süre içinde dertleşsen fikir alsan baksan o sırada eşin ailesi ne yapacak kötü mü olur sence

Haklısın laf olsun diye söylenen şeyler var. Ailenin yanına dönsen bir kaç gün kafanı dinlesen bu süre içinde dertleşsen fikir alsan baksan o sırada eşin ailesi ne yapacak kötü mü olur sence
Daha önce aileme gittiğim de oldu. Hatta birkaç gün eve dönmediğim de oldu. Bu süre içinde her akşam ailemin evine geldi. Ailesiyle pek paylaşımı yok. Yani biz ne zaman sorun yaşasak hep benim ailem üzülüyor. Onun ailesinin ruhu bile duymuyor. Sadece nişan attığımı söylemişti ailesine. Onun dışındaki sorunlardan hiç haberleri yok. Ben ailemin evine gitsem de haberleri olmaz yani.

Bu çok iyi,iyimser ev işlerine vs yardım eden erkeklerin ortak özellikleri cinsel eksiklik olduğunu fark ettiniz mi? İyi bir cinsel hayat diğer eksiklikleri tolore ediyor katlanilir hâle getiriyor,ama aksi durumda cinsellik eksikse durum daha zorlaşıyor.benim anladığım adam bu kadar,çok fazla bir beklentiye girmek üzer gibi sanki

Bu çok iyi,iyimser ev işlerine vs yardım eden erkeklerin ortak özellikleri cinsel eksiklik olduğunu fark ettiniz mi? İyi bir cinsel hayat diğer eksiklikleri tolore ediyor katlanilir hâle getiriyor,ama aksi durumda cinsellik eksikse durum daha zorlaşıyor.benim anladığım adam bu kadar,çok fazla bir beklentiye girmek üzer gibi sanki
İlginç bir tespit olmuş, gerçekten böyle mi merak ettim doğrusu. Her şey dengeli olsa daha iyi olur aslında. Dediğiniz doğru adam bu kadar.

Evet bu böyle,zira o eksikliklerini böyle geçiştirmeye çalışıyorlar bu konuda şahit olduklarim ve duyduklarım var.amaa altını çizerek söylüyorum uyumlu düzgün bir cinsellik çoğu anlaşmazligi ortadan kaldırıyor çünkü insanlar mutlu olmak ve her türlü tatmin olmak için evleniyor degilmi?şimdi sizden samimi bir cevap bekliyorum ne için evlendiniz?yemek,bulaşık,vs icinmi? evlilik düşüncesine sizi ilk iten neydi?cevap bu soruda gizli

X