Lütfen bana yardıım edin ?

Formasyon alınmalı mı

Yok canım ben anlatmak istediğinizi anladım merak etmeyin. Adaletsizlik çok büyük alan yok ki bu kişilerde neyin eğitimini vericekler. Ben bölümümde Uygur Türkçesi, Eski Türkçe , Osmanlıca, runik ve kirili öğrencem daha bir çok dil var sayamıyorum çevirilerini yapıp ekine köküne kadar arıyorduk eski metinleri Türkiye Türkçesine o kelime hangi dönem nasıl değişime uğrayarak gelmiş öğreniyoruz. Kırım Tatarcası ya bunu bile öğrendik ben bunlara kafa patlatmışken biri kalkıp açıktan öğretmen oluyorsa alanı sıfır olarak ben onu öğretmen saymam mümkün değildir

Formasyon olmadan da öğretmen olabilir miyim çocuk gelişim okuyup
Formasyon olmadan nasıl öğretmen olmayı düşünüyorsun alsanda alanında zayıfsındır bu bir gerçek çoğu özelde formasyon istiyor. Bu arada çocuk gelişimciler öğretmen değildir. Anasınıfı Öğretmenliği okudun mu hayır . Çocuk gelişimcilerinin kendilerini anasınıfı öğretmeni sanmaları komik geliyor kusura bakmayın

Formasyon olmadan da öğretmen olabilir miyim çocuk gelişim okuyup
Çocuk gelişimi okuyarak öğretmen olamazsınız ancak özel okullarda düşük maaşlarla. Ama böylece bir yetkinliğiniz olmamış olacak öğretmenlik namına.
Son sınıfta formasyon da alabilirsiniz ama böye bir seçenek var.

Herkes formasyon mu alıyor kreşe falan girilebilir o zaman onca insan neden okuyor bu bölümü

Bu bölümü okuyan herkes o zaman formasyon mu alıyor. Bu bölümün avantajı yok sanırım boşa okuyoruz gibi geldi
Hayır olur mu boşa okumak? Sonuçta bir eğitim. Her türlü eğitim kişi için gereklidir. Boşuna okumuyorsunuz tabii.
Bu bölümü okuyanlar öğretmen olmak, özel de ya da devlet bünyesinde çalışmak için formasyon alır. Bunu açıklamak istedim.
Formasyon almasanız da kreşte çalışabilirsiniz ancak öğretmen olmazsınız.

Kolay yoldan olsun da ne olursa olsun diyorsanız keşke küçücük çocukların eğitimi konusunu seçmeseydiniz demek ki çocukları kreşe vs verirken diploma bakmak gerekiyor gerçekten de... Bu alan zaten uzaktan okumak için fazla hassas bence.

Çalışacağınız yere ve şehire bağlı. Bazı yerler ön lisans mezunlarını çalıştırıyorlar üstelik nereden mezun olduklarını da umursamıyorlar bazı yerler ise lisans mezunu şartı arıyorlar. Şahsen ben çocuğu kreşe yollarken öğretmenin lisans Mezunu olmasına dikkat etmiştim. Bence siz üniversite değiştirmek yerine lisansa tamamlayın. Kpss ile atanma şansınız da oluşur.

Peki teşekkür ederim formasyon hakkın da bilgi verir misiniz ben eylülde istanbula başvuru yapcam aöfe sonra nasıl formasyona başvurmalıyım, formasyon nasıl alınır bilgi verir misiniz

Ama istanbul üniversitesinde stajda varmış staj bir avantaj değil midir

Arkadaşlar tabii ki çocuğunuzu kreşe verirken diplomaya bakacaksınız. 35 kreş gezmiştik eşimle.neler gördüğümü anlatmak istemiyorum çünkü eminim çocuğunu mecburen gönderenler var o kurumlara. Bir kreş müdürü halkoyunu öğretmeniydi mesela kreş açma yetkisi varmış açmış. Bu kadın ne verebilir benim çocuğuma , çalışan kızlar hep 18-22 aralığında lise mezunu kızlar. Oje falan sürüyorlardı biz gittiğimizde öğrencilere hepsinin elinde tablet sendikanın desteklediği bir kurumdu sırf meraktan gitmiştik. Rezil kurumlar var maalesef.

Herkes formasyon mu alıyor kreşe falan girilebilir o zaman onca insan neden okuyor bu bölümü
Formasyon alsanızda sızın alanınız öğretmenlik değil bunu anlatmaya çalışıyorum kreşte çalışıcak öğretmenler anasınıfı öğretmenliğini okuyor. Çocuk gelişimi okuyan bı yakınım hastanede danışmanlık yapıyordu. Ebeveynler çocuklarını bu kişilere getiriyordu gelişiminde bir proplem var mı vs

Peki teşekkür ederim formasyon hakkın da bilgi verir misiniz ben eylülde istanbula başvuru yapcam aöfe sonra nasıl formasyona başvurmalıyım, formasyon nasıl alınır bilgi verir misiniz

Arkadaşım valla kızıyorum artık. Formasyon hakkında bile bilgi sahibi olmayıp öğretmen olmak istemek... Yani diyecek söz bırakmadınız insanlarda. Seçtiğiniz alan çok kritik bir alan, sırf iş sahibi olmak için seçilecek bir alan değil. Çocukları eğiteceksiniz, bu şekilde öğretmen olunmaz. Para kazanmak için öğretmen olunmaz, bu yolla para kazanamazsınız zaten. Önlisans da bitirseniz lisans da bitirseniz öğretmen olamazsınız. Ya lisans bitirip formasyon alacaksınız ki sizin yapınızda biri için çok zor ya da önlisansı bitirip iyi kötü para kazanacağınız bir iş bulacaksınız.

Bundan sonrası size değil, diğer arkadaşlara. Bence de öğretmenliğin açıköğretimden verilmemesi gerekiyor. Ama eğitim sistemimiz rezalet. Devlet insanlara bu hakkı vermiş, onlar da kullanıyorlar. Bu konuda bir şekilde yolunu çizmeye çalışan insanlara değil bu hakkı verene çatmanız gerekiyor bence. Bir açık bulunca insanlar kullanır. Devlette öğretmenlik, kpss konusunda endişe etmeyin. %99’u üniversite mezunu olmasına rağmen kpss kazanabilecek yeterliğe sahip değil zaten.

Ben sabırla verdiğin cevaplara hayret ettim zaten. Konuyla uzaktan yakından ilgisi yok.

Zaten lisans mezunlarına formasyon verılıyor. Çocuk gelişimi farklı bir şey anaokulu öğretmenliği başka bir şey Anaokulu öğretmenleri bile bu konudan çok rahatsız çocuk gelişimi okuyup biolarına anaokulu öğretmeni yazıyorlar. Adı üstünde çocuk gelişimi farklı bi dal ve çok saçma sorular sorması zaten komik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…