Ben de Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum şimdi şöyle ki benim girdiğim senede belli branşlarda buna benim branşımda dahil tercih dönemi eğitim fakülteleri kapatıldı bölümlerden öğretmen çıkıcak denildi yüksek bir puanla sıralamayla bölüm okudum. Ama öğretmenlerimiz danışmanlarımızda ben öğretmenlik istediğimde branşının bölümünü oku eğer altından kalkabilirsen çünkü şimdi eğitim fakültesi ıle o branşını okuyan alanında da uçurum oluyor. Eğitim fakültesi bir çok yakın arkadaşım var kendileride gördü amele gibisiniz bızım çoğu dersimiz eğitim bilimleri alanımız her dönem daha az derdi. Yanlış anlamayın tabı ko eğitim bılımlerı önemsız olarak algılanmamalı çok önemli ancak arkadasımla son sene stajımızı yaparken 3 dersı vardı bızım her dönem 8 9 dersımız oluyordu ve çok ağır detayına kadar giriliyor. Ama hocalarımız ile oranın hocaları hep bi çatışma halindeydi
Bizim hocalar özgüven patlaması yaşıyorlardı biz akademik olarak bilim adamı olarak alanında yetiştiriyoruz alanınız Edebiyat tıp öğrencilerinden sonra en çok çalışan öğrenciler sizsiniz derlerdi. Tabi ilk girdiğimizde anlam veremedik sonra saçlarım beyazladı