Lütfen bana yardıım edin ?

Yani işte devlet çocuk gelişimi okuyup formasyon alana anaokulu öğretmenliği yapma hakkı veriyor. Biosuna onu yazana değil bu hakkı verene çatmak lazım bence.
Ama konu sahibi zaten ne çocuk gelişimiyle ne anaokulu öğretmenliğiyle ilgili değil. Derdi bir şekilde para kazanmak. Bu okulları okuyup kazanacağı paradan fazlasını markette kasiyerlik yaparak kazanır zaten. Bu kadar emek harcamasına gerek yok. Muhtemelen herhangi bir bölümü bitirse de özele kapağı atma derdinde. Kpss sürecinin altından kalkabileceğini sanmıyorum.

Yani ben çocuk gelişim okuyorum formasyon almasam mezun olunca ne yapabilir hastanede falan çalışırım herhalde kreşte yada

Siz dahisiniz zaten

Yani ben çocuk gelişim okuyorum formasyon almasam mezun olunca ne yapabilir hastanede falan çalışırım herhalde kreşte yada
Hastanelerde çalışamazsınız önlisans mezunusunuz. Önlisans mezunu alsalar dahi bir hastanede bir bilemedin iki çocuk gelişimci oluyor, lisans mezunları varken sizi niye alsınlar? Kreşte yardımcı öğretmenlik yapabilirsiniz belki ama asgari ücretin altında bir maaşla. Orda da yine aynı soru, sizi niye alsınlar?

Cevap neden yazıyorsunuz kızıyorsanız yazmayın herkes sizin gibi dahi değil herşeyi biliyorsunuz ya
Dahi değilim de siz nasıl bu kadar bilmiyorsunuz ona şaşırıyorum. İkinci üniversite kapsamında olduğunuza göre bir örgün bitirmiş olmalısınız. Okul süreçlerini, not hesaplama şekillerini, anoyu/agnoyu formasyonu bilmemenizi aklım almadı.

MEB'e bağlı özel bir anaokulunda müdürüm.
Lisans mezuniyetim okul öncesi öğretmenliği, yüksek lisansım PDR.
Yürürlükteki özel okullar yönetmeliğine ve mevzuata göre:
Kız Meslek Lisesi mezunlarını usta öğretici,
İki yıllık ön lisans çocuk gelişimi mezunlarını uzman öğretici,
Dört yıllık lisans mezunu arkadaşları da öğretmen olarak atayabiliyoruz.
Hepsine sınıf verebiliyoruz.
Eokulda ve mebbis'te gösterebiliyoruz yani kaçak göçek çalışmıyorlar.
Aralarında ünvan ve maaş farkı var.

Bununla birlikte aldığımız duyumlara göre;
2023 sonrasında lise mezunu usta öğreticilere sınıf verilemeyecek sadece yardımcı öğretmenlik yapabilecekler.
Süreçte ön lisans mezunları da aynı uygulamaya tabii tutulacak.
Öğretmen olabilmek için lisans mezunu,
müdür olabilmek için de yüksek lisans şartı gelecek.
Benim ön lisans mezunu ama işini çok iyi yapan öğretmenlerim var.
Yine de onları DGS ile lisansa devam etmeleri yönünde teşvik ediyorum.

Konu sahibi arkadaşım size gelince ön lisansı bitirin öncelikle.
Ne yazık ki sizde daha fazlasını yapacak istek yok gibi görünüyor yorumlarınızdan.

İşte kararsızım ön lisası bitirmek mi yoksa lisansa geçmek mi herkes bişey diyor

Dgs puanları yüksek mi

Her yerde sistem aynımı sanıyorsunuz

Sen daha komiksin yorum yapma o zaman daha düzgün yorum yapanların yerini kaplama hadii
kız yardımcı oldum ya, okulöncesi öğretmenleri anaokulu öğretmenleri vs gruplar var oraya gir dedim. ne dedim ? yeni nesil çok saygısız ya vallahi hem talepkar hem saygısız, menfaatçi , hedefe odaklı. insanlar sana onlarca şey yazdı sanki mecburlarmış gibi bir teşekkür etmedin farkında mısın ? inşallah hiçbir çocukla muhatap olmazsın. hadi ne demek yahu ?

Her yerde sistem aynımı sanıyorsunuz

Valla 3 üniversite gördüm hepsi hemen hemen aynıydı. Sistem bellidir, kavramlar bellidir, hesaplamalar bellidir. Biri 1.8 barajı koyar diğeri 2.0. Biri geçme notunu 60 yapar diğeri 50. Ama sonuçta hepsi aynı yere çıkar ki eğitimde eşitlik sağlansın. Başka kuruma başvurunca, yüksek lisansta, formasyonda, işe girerken sizi seçmek ve kabul etmek için ellerinde sağlıklı bir veri olsun.

Yorum sahibine yapılan yorumlara çok yazık. Önceki konularına da bakmanızı tavsiye ederim. Daha en basit temizlik kurallarından habersiz bu bayan bizim çocuklarımıza ne verebilir ki..
Son olarak kesinlikle bir lisans mezunu olduğunu sanmıyorum. Hayatımda bu kadar cahil bir lisans mezunu görmedim ben.
Nolur işe girersen girdiğin okulu özelden bana mesaj at senin çalıştığın okula çocuğumu göndermeyeyim

Sen daha komiksin yorum yapma o zaman daha düzgün yorum yapanların yerini kaplama hadii
İnsanlar size açıklama yapıyor, bilgi veriyor. DGS puanları yüksek mi gibi internetten öğrenilecek şeyleri bile soruyorsunuz karşılığında nezaketen bir teşekkür edin bari.
Başka okulda agno imiş ismi bizde gano denir mesela ama amacı ortak, ne olduğunu anladım. Siz de mezunsunuz sistemler birbirine benzer biraz üzerine düşünseniz çoğu şeyi anlarsınız zaten.
Bu kadar armut piş ağzıma düş yaklaşımı doğru değil. Hele insanlara tavrınız hiç doğru değil.

konudan alakasız ama bende atatürk hemşirelik yazmayı düşünüyorum izmitten gidicem sizce üni nasıl eksi artı yönleri ne iyi ki gittim mi diyorsunuz yoksa keşke gitmeseydim mi diyorsunuz bir de şey erzurum nasıl zorlanır mıyım

Arkadaş ata aöf’de istediğiniz bilgileri veremez size.

Dgs puanları yüksek mi
Sizin her sorunuza ayrı ayrı cevap verecek kadar vaktim yok ne yazık ki.
Ayrıca DGS'ye girmeyi düşünmediğim için puanları araştırmadım onu siz yapacaksınız
bir zahmet.
Tavrınızın ve üslubunuzun rahatsız edici olduğunu söyleyen arkadaşlara da katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…