Lütfen bana fikirlerinizi söyler misiniz ?

Hala aynı adam mı ayrıldılar diye biliyorum
boşuna ayrıl diye baskı yapmışız.
en azından evlense de sırtında borç olmazdı.
şimdi en az 10 sene borç ödeyecek.
ailesi borç bitmeden evlenmesine izin vermeyecek.

Köydeki yere ev yaptiracaginiz zaten çoktandır belli. Ben bile biliyorum. Amca o kısmı neden size vermiyor. Baban aylardır hazırlık yapıyor başka şehirde calisiyor. Kimse bilmiyor mu bunu. Ayy çok kizdim. Evi zaten sen gecindiriyordun. Hiç iyi olmayacak gibi geliyor bana kelebek ama yinede hayırlısı olsun

ev fiyatlari guncellendi ne ya domatesmi bu napilmis yani evin oldugu yere 2 gunde avm mi dikmislerde bukadar degerlenmis ne saçma

Herşeye tamam da hangi banka asgari ücretliye aylık kredi tutarı 2400 TL olan kredi verir?
Babası kredi çekecek diyelim eee onunda aylık 1000TL kredi borcu varmış, ona da vermez ki banka..

uçtuuu gittiii o kararlı, mantıklı kelebek.

Maaşım asg. ücretti daha 4 ay öncesine kadar memur değilim 300 tl kredi 300 tl yol parası 200 işyerine bırakıyorum ee bayansın ihtiyaçların oluyo geri ne kalıyo ki

Ortalıkta gözükmeyen bir kriz var devlet memuru değilsin ıs garantin yok 2 gün sonra işten çıkarıldığını düşün ne yapacaksın? Zaten babanın eve faydasi yoktu şimdi iki krediyi odeyebilecek durumdaysa bu zamana kadar ne kadar para koymuş kenara?
Hiç akıl işi değil bu yaptığınız

Cekin gitsin krediyi alin merkezdeki evi. Seneye 350bin olur. Zorda kalirsaniz karsi tarafla anlasip once ipotegi kapatip sonra satisi gerceklestirirsiniz. Bisey olmaz. Risk almazsan bu hayatta hicbir seyin olmaz.

Sanki senet işi gibi geliyor bana.
Senetle değilmiş,sanırım peşinat için ve evin kelebeklere ait olduğunu gösteren sözleşme vs,kredi yaza doğru olurmuş öyle yazmıştı 155 bin gibi çekilecekmiş,ama sanırım mutfak dolabı alan kişiye ait olacak galiba.

Cekin gitsin krediyi alin merkezdeki evi. Seneye 350bin olur. Zorda kalirsaniz karsi tarafla anlasip once ipotegi kapatip sonra satisi gerceklestirirsiniz. Bisey olmaz. Risk almazsan bu hayatta hicbir seyin olmaz.
Sorun şu ki ortada henüz bitmiş bir ev yok.

Günaydın kızlar
Öncelikle krediyi ben değil babam çekecek maaşı 3.500 civarı yani zorlasan o kadar oluyor
Banada sende evin ihtiyaçlarına destek olursun dediler
Annemde merkezde otururken boş durmam bnede çalışırım dedi
Babamla annemle çok konuştum bi türlü ikna edemedim sonunda ben kötü olacaktım senin yüzünden ev alamadık ev sahibi olmadık diyeceklerdi
Bende daha fazla üstelemedim
Biraz daha bekleyelim dedim ee bu seferde ev fiyatları hergün artıyo 2-3 ay sonra daha yüksek bi fiyata ev buluruz diye korktum o zamanda vaşıma kakacaklardı bak senin yüzünden beklettin bizi ne oldu gör diyeceklerdi

2. el ev alın diyosunuz ya inanın deli gibi arıyorum aylardır ama çalıştığım için gezip bakma fırsatım olmadı hiç
14-20 senelik evler 180-190 bin üstelik içine bakım gerektiriyor bi eve baktık tavandan simsiyah boyalar dökülüyor camlar kapanmıyor başka bi eve baktık gübeş almıyor 200 bin
Bu fiyatları görünce sıfır ev kararı aldık
Bende farkındayım çok zorlancaz hala kara kara düşünüyorum nasıl olacak yapcaz diye
Herkes bana kızıyo çok karamsarsın ayıp ediyosun babanın moralini bozuyosun diye

Bu arada szin kararlarınızı dikkate almıyor değilim asla
Zaten sizlere sordum acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye çoğunuz bana hak verdiniz bunun üzerine konuştum izah ettim evdekilere ama yook dinlemediler
Yapacak bişeyim kalmadı
Şuanda ailem 10 yıldan bahsetmiyo 2-3 sene zorluk çekeriz ilerleyen zamanda paranın değeri artacak bizim kredi paramız kiraya denk gelecek diyolar
Ben köyden gidip gelirken 400 tl kadar yol parası veriyodum şimdi o cebnde kalacak iyi kötü annem de çalışıp 1000 tl bile alsa babama geriye 1000 tl kredi ödemesi kalır maaşının hepsini ev kredisine yatırmak zorunda kalmaz diye düşünüyoruz
Artık olan oldu nasıl yapabiliriz nasıl üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum

Senet yok sözleşme var
Bizim burda yaptığı dairede mutfak dolabı ve kombi dahil olan tek bir firma var onunda zemin katı 250 bin den başlıyo

İnşallah sizinkini de teslim edebilir o zaman. Ödemeye ne zaman başlıyorsun

Ben herkesten farklı düşünüyorum sanırım.
Evlenmeden Ailene destek ol ev sahibi olmalarına yardimci ol bence.

Evlendikten sonra aileni düşünüp üzülürsun sonra.
El oğluna iyilik yaramaz. Çatır çatır yer ya da ailesine yedirirse çok pişman olursun ben ne biçim evlatmışım diye.

Evin degeri de artacak sonuçta 10 yıl üzerinde yük olacak gibi düşünmüyorum ben en kötü ev satılır daha küçük bir eve geçilir falan. .

Bu konularda risksiz de bir şey olmuyor.

Bence oluru yok ...
İşten cikarilsaniz hastalansaniz kaza bela Hayatda her türlü aksilik varken Allah korusun
Ben olsam korlemesine böyle bir işe kalkismazdim

Paranin degeri mi artacak? Gozunuzu seveyim ne diyorsunuz. Enflasyon yuzunden elimizdeki para git gide eriyor, ayni ulkede yaşamiyor muyuz acaba biz ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…