- 4 Nisan 2017
- 5.037
- 6.531
- 148
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Firma nasıl bir firma güvenilir mi mutfak dolapları için siz niye para veriyorsunuz firmanın yaptırması gerek mutfak dolabı ve evin içini sizin değil.Merhaba hanımlar,
Uzun zamandır giremedim şifremi unutmuştum bugün yönetime ulaştım öylelikle giriş yaptım
Hemen konuya giriyorum
Biz ev alcaz inşallah Allah nasip ederse
Evi mecbur almak zorundayız köyde oturuyoruz oturduğumuz ev amcamın üstüne
Ev yaptırcaz diye malzeme almıştık evi yaptırcağımız arsa da amcamın üstüne çıktı biz kaldık ortada
Şimdi baktığımız ev sıfır fiyatı 225 bin mutfak dolabı falan yok ama
Şuanda inşaat halinde yaza kredi aşamasına gelir
biz zorlarsak 70 bin falan nakit verebiliyoruz gerisi kredi olacak 155 bin çeksek 10 sene vadeli geri ödemesi 300 bin aylık taksit 2.400 olacak şekilde
Yalnız babamın şaunda ödediği 1 kredisi daha var oda aylık 1.000 tl ödüyo 18 ayı var daha şimdi onu yapılandırırım 500 öderim diyo ee oda o zaman 3 sene sonra bitecek
Baabam hem ev kredisi ödeyip hem diğer krediyi ödediği zaman biz nasıl geçincez
Ben asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum babam evi sen geçindirceksin ev alcaz herkes bişeylere katlancak diyo
1-2 sene sıkıntı çekeriz diyo
Tamam hadi evi ben geçindircem de asgari ücretle hangi birini yapcam
Diyorum ki evin tapu masrafı var 8-9 bin mutfak dolabı ıvır zıvır en az 20 bin lazım onu hangi parayla yapcaz
Allah kolaylığını verir diyorlar taam verir de çok korkuyorum ben
Annem temizliğe giderim sonuçta merkezde oturcaz diyo ama ya gidemezse şans işi biraz
Böyle hikayesi olan varsa bi nebze içimi rahatlatsın nolur
Yarın sözleşme imzalycaz ve ben çok korkyorum huzursuzum sanki içime öküz oturmuş
Ya üstesinden gelemezsek diye düşün düşün yedim bitirdim kendimi
He bide şuanda peşinatımız 10 bin tl yarın onu vercez firmaya
babamın elinde köye ev yaptırcaz diye almış oolduğu dmeir beton var onları da elinden çıkarması lazım bide kendi firmasından çıktı girdi yapıp tazminat alacak 30-35 bin civarı
Firmaya 20 şubata kadar 60 bin peşinat vermiş olcaz dedik adam da tamam senet yazarız o zaman dedi 50 bin senet yazacak ya bi aksilik çıkarsa diye korkuyorum
Bu arada bulduğumuz evin fiyatı 1 haftaya 250 bin olacak ve sıfır eve göre çok uygun bence
Uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin
Uygun bir ev alın içini sıfır gibi yaptırın daha iyiMerhaba hanımlar,
Uzun zamandır giremedim şifremi unutmuştum bugün yönetime ulaştım öylelikle giriş yaptım
Hemen konuya giriyorum
Biz ev alcaz inşallah Allah nasip ederse
Evi mecbur almak zorundayız köyde oturuyoruz oturduğumuz ev amcamın üstüne
Ev yaptırcaz diye malzeme almıştık evi yaptırcağımız arsa da amcamın üstüne çıktı biz kaldık ortada
Şimdi baktığımız ev sıfır fiyatı 225 bin mutfak dolabı falan yok ama
Şuanda inşaat halinde yaza kredi aşamasına gelir
biz zorlarsak 70 bin falan nakit verebiliyoruz gerisi kredi olacak 155 bin çeksek 10 sene vadeli geri ödemesi 300 bin aylık taksit 2.400 olacak şekilde
Yalnız babamın şaunda ödediği 1 kredisi daha var oda aylık 1.000 tl ödüyo 18 ayı var daha şimdi onu yapılandırırım 500 öderim diyo ee oda o zaman 3 sene sonra bitecek
Baabam hem ev kredisi ödeyip hem diğer krediyi ödediği zaman biz nasıl geçincez
Ben asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum babam evi sen geçindirceksin ev alcaz herkes bişeylere katlancak diyo
1-2 sene sıkıntı çekeriz diyo
Tamam hadi evi ben geçindircem de asgari ücretle hangi birini yapcam
Diyorum ki evin tapu masrafı var 8-9 bin mutfak dolabı ıvır zıvır en az 20 bin lazım onu hangi parayla yapcaz
Allah kolaylığını verir diyorlar taam verir de çok korkuyorum ben
Annem temizliğe giderim sonuçta merkezde oturcaz diyo ama ya gidemezse şans işi biraz
Böyle hikayesi olan varsa bi nebze içimi rahatlatsın nolur
Yarın sözleşme imzalycaz ve ben çok korkyorum huzursuzum sanki içime öküz oturmuş
Ya üstesinden gelemezsek diye düşün düşün yedim bitirdim kendimi
He bide şuanda peşinatımız 10 bin tl yarın onu vercez firmaya
babamın elinde köye ev yaptırcaz diye almış oolduğu dmeir beton var onları da elinden çıkarması lazım bide kendi firmasından çıktı girdi yapıp tazminat alacak 30-35 bin civarı
Firmaya 20 şubata kadar 60 bin peşinat vermiş olcaz dedik adam da tamam senet yazarız o zaman dedi 50 bin senet yazacak ya bi aksilik çıkarsa diye korkuyorum
Bu arada bulduğumuz evin fiyatı 1 haftaya 250 bin olacak ve sıfır eve göre çok uygun bence
Uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin
Bizim bu halkımızın ev aşkından herşey. yeter ki ev olsun. Haksız değiller tabi, herkes başının üstüne bir dam, çoluğuna çocuğuna bir güvence derdinde. Ama olacak şey var olmayacak şey var. Evde tüm eli ekmek tutanların borca girmesi çok pahalı bir risk. Böyle böyle gırtlağa kadar borç, haciz, dağılan aile tabloları ortaya çıkıyor. Arkadaşlar, sağlık vb riskler için kenarda para tutamadıktan sonra sıfır evde oturulsa ne olur oturulmasa ne olurAsla topraktan girmeyin derim ve bu şartlarda mümkün değil.
Allah “a bunlar krediyle ev aldılar yazık gökten para göndereyim” demeyecek herhalde?
Acil bir şey olsa ne olacak? Evdeki hesap çarşıya uymaz ayrıca siz hiç mi evlenmeyeceksiniz bu 10 yıl içinde? Belki evlendiniz, Allah korusun belki anneniz babanız ya da siz bir kaza geçirdiniz?
Hangi mantıkla giriliyor bu risklere? Yürek falan yemiş olmaları lazım.
Evliliği 10 yıl mı erteleyeceksiniz. Hiç oluru yok bu işin. Niye almak zorundasınız ev?Amin inşallah ,
Evlilik ertelenir bir şekilde babam 1-2 sene zorlanırız diyo en azından annem o ortama adapte olana kadar falan
İşsiz kalırsam vay halimize ama bu sartlar altında çok işsiz kalsam gider cafe de mağazada falan çalışırım mecburen
2-3 aydır ev arıyoruz zaten 15-20 yıllık evler 180-190 üstelik bakım gerektiriyor babam da o paraya 2. el ev almaktansa sıfır alırız dediEv sıfır olmak zorunda mı?
Yani birkaç yaşında daha uygun ev bulunur bence.
Zira bence evin şekil şemal, muhitinden önce nasıl ödenir sorununu çözmeniz gerekir, o da ancak daha ucuz ev bularak olur.
Siz evi nereye kadar geçindireceksiniz, çekilecek kredi sizin hayatınıza ipotek koyuyor, 10 seneye yemeyip içmeyip gezmeyip tozmayıp evi besleyeceksiniz, kredi bitince el elde, baş başta kalacaksınız sıfır birikimle. Bence çok büyük kumar.
Merkeze taşınınca hayat değişecek, evet belki anneniz de çalışacak ama bu sefer onun da şahsi gideri artacak?
Siz merkezde olunca daha önce yapamadığınız kurs vb şeylere katılmak isteyeceksiniz, kardeşiniz de öyle, hep masraf?
Bakın sizin aileniz zaten bu konularda istikrarlı bir profil çizmiyordu daha önceki konularınızda da, "hadi bismillah" deyip cahil cesaretiyle iş yapıyorlar ve bu durumdan en çok zararlı çıkan siz olacaksınız bana kalırsa.
Aslında çok büyük bi il değil hatta ilçe burası ama ev fiyatları böyle hatta 250 den başlıyo normalde onlarda 1. katlar falan duvara bakıyoDaha küçük ve uygun bir ev alın.
O paraya yapılmamış, mutfak dolabı olmayan bir ev niye ki?
Bizim burda o paraya 165m2, içi full yapılı ev alınır.
Toki bize çıkmıyor şartları uymuyor bizeÇok mantıksız bir iş olur bu. Ev tastamam teslim edilecek olsa neyse, bitmemiş eve o kadar borca girilir mi?
Yok mu oralarda toki falan? Sıfır ev şart mı? Önce uygun bir eve girer sonra şartları oturtur daha iyisine bakarsınız.
Baban önündeki 10yılına ipotek koyuyor kelebek.
Evlilik falan unutacaksın, hasta olmak da yok.
Bu arada baban evi sen geçindireceksin demiş de o evi zaten sen geçindirmiyor muydun?
Ne zeki adam yeminle helal olsun! Evi geçindirtiyor bir de ev borcu ödetecek! Sevgilinin de babandan pek farkı yoktu gerçi, evlenir bir de kocanın borçlarını sırtlanırsın. Hayatın borç ödeyerek çürür gider! Millet ev sahibi olur sen dert sahibi...
Akıllı olYalnizkelebek
5 yıllığı bırakın 15 yıllık evler 180-190 civarı burda bide her tarafı dökülüyor o evi almış olsan boya badana derken 20 bin masraf sıfır fiyatına geliyoyeni değil de en azından 5 yıllık alsanız? çok huzursuz olacaksınız belli ki borç yüzünden
Firma yaşadığımız şehirde eski bi firma sürekli bu işi yapıyorlar yaniYa adamlar dolandırıcı çıkarsa? Neye güvenip giriyorsunuz böyle bir borcun altına anlamadim
Düşünüyorum tabi ki ama buda üstüme yük benimBu kadar derdiniz ne ya borç üstüne borç daha uygun ev yok mu , siz hiç evlenmeyi düşünmüyor musunuz
Kayseri' deyim ben.Aslında çok büyük bi il değil hatta ilçe burası ama ev fiyatları böyle hatta 250 den başlıyo normalde onlarda 1. katlar falan duvara bakıyo
Sizin orası neresi hemen gelelim
Zonguldak'ın ilçesiAyrıca evet topraktan girilen eve 225 çok hangi şehir burası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?