Lüks kozmetik takıntısı

Bu kesinlikle alışkanlık-bağımlılık ve israf. Kimse her ay 5 şişe cilt bakım ürünü kullanamaz ya. Zaten açtıktan sonra 6 aylık raf ömrü var (ben 1 yıl kullanıyorum.) siz napıyorsunuz, ürünlerle yıkanıyor musunuz?

Bu gerçekten bir takıntı. 22-25 yaş arasında bu tarz bir takıntıyı parfümlere karşı geliştirmiştim. Her ay 1 ya da 2 parfüm alıyordum. Bir süre sonra beni eleştiren arkadaşlarıma koleksiyon yapıyorum diyordum -enayiyim diyemediğimden-. Her parfümü bilirdim, aşırı araştırırdım. Neyse sıkıldım sonradan çok şükür. Artık sadece 1 bazen 2 parfümüm olur. Öyle hiç de araştırmam yeni çıkanları da alıcam falan diye uğraşmam. Coco ve Alien yeter de artar.

Kirisikliktan yapmasindan degil de Loreal düzeyindeki urunlerde ben duzgun renk görmedim mesela. Benim denedigim ennn acik denilen renginde bile illlaa bir sarilik barindiriyor fondotenleri secenek az.
Bi de sürüldüğünde daha ust markalarla duruş farki oluyor bana göre. Makyaj ayni kalitede gorunmuyor yani.

Yorumlar şaka mı Konu sahibi gidip bir on binlik daha ürün alacak sizin yüzünüzden
Burda konunun ehli insanlar var gibi, o zaman hadi bana da bir el atın. Gerçekten ama gerçekten doğal, içinde en ufak zararlı bir şey içermeyen bir koltuk altı ürünü arıyorum. Önereceğiniz bir marka varsa çok mutlu olurum.

Kelin ilacı olsa başına sürer maalesef benim de aynı derdim var. Ben şubattan beri almıyorum ama. Benim parfüm takıntım var 22 şişe parfümüm var hala almak istiyorum ve çakma muadil değil. 2 çekmece dolusu da muscent ve dekant var. Lisede para biriktirip mac ruj fondöten alırdım. O zamanlar 1 tane parfüm alırdım sadece. Ve makyaj bile yapmıyorum artık evden çalışıyorum. Fondöten kullanmıyorum 5 fondöten var. 6 kapatıcı 3 pudra. Kullan kullan bitmiyor. Aynı rujdan 3 tane almışım. Bi ara cilt bakımına takmıştım. Onu azalttım. Şimdi de almayı direkt bıraktım. İnternette akımlar var no buy project pan diye. Ben ayıkladım her şeyimi. Bunlar bitmeden de almam artık

Ay böyle takıntıya can kurbanne güzel işte kızz kullan mis gibi neye dert ettin bayılırım doğal gül yağına. Çok takıntı oluyorsa sadece doğal olanlarına yönel meselâ

Şubattan beri almıyorum derken Şubat biteli 10 gün olmuş zaten iyi dayanmışsınız gerçekten

Elimdekiler bitmeden yenisini alma, ne denir ki başka. Boşandıktan sonra para harcama konusunda daha kontrolsüz davranmış olabilirsin, sonuçta o maaş yüzünden boşandınız, öfkeni parandan çıkarıyorsundur belki ama kozmetik yerine bir hobi edinsen, boncuktan ağaç yap mesela, etamin pano yap, zevkine uyan bir hobi vardır mutlaka, ona kozmetik kadar para da gitmez, hem ruhun dinlenir.

Şubattan beri almıyorum derken Şubat biteli 10 gün olmuş zaten iyi dayanmışsınız gerçekten
kredi kartı borcumu kapattım şubatta kredi kartlarını temassıza ve internette kapattım. Aslında 2025 başından beri almıyorum hatta aralık. Ama borçları kapattığım günü devrim sayıyorum. Hatta mayıs itibariyle hem kocamın hem benim borcumuz sıfır olacak. Sadece ihtiyacımı alacağım

Aslında sosyal medyadan gördüğüm için almıyorum , sorunum şu normal herkesin aldığı şeyleri alsam içim rahat etmiyor illa ki bu markalardan olunca almak istiyorum ve bu hiç bitmek tükenmek bilmiyor
Sırf o markalar daha pahalı olduğu için kendinizi onlara layık görüyorsunuz
Kıyafet olsa anlarım mesela üstünüzde görünüyor ama aldığınız tonla kozmetik ürünün net bir farkı da çok ucuz ürünlerle kıyaslanmadıkça bence belli bile olmuyor

Yurt dısına cıkın ve ordan alın kesinlikle daha uyguna geliyor tamam cok yardımcı oldum sanırım gideyim de kartımı nasıl ödicemi düşüneyim
Ben kendim gidemediğim zaman gidene aldırıyorum arkadaşımın annesi umreye gitti arap parfüm markaları aldım oteline gönderdim

O hiç doğru değil. Lüks markaların dokuları, pigmentleri, ciltte duruşları tamamen farklı. Özellikle ten makyajı tamamiyle farklı. Bir de Loreal türü markalar genelde hem alerjik testleri tam yapmıyor hem de hayvanlar üstunde testler yapilıyor.

Konu sahibesininki büyük israf, bir ara ben de alışveriş hastalığına yakalanmıştım çünkü bosluktaydim. Konu sahibesi alacaksa da alsın ama parça başına daha az fiyatlı olanlardan alsın.

Oluyor olmaz mı , kesinlikle oluyor

Oluyor olmaz mı , kesinlikle oluyor
Düğün makyajımda nars vs kullanıldı gayet de normaldi bana göre.
Ünlülere de mesela en pahalı ürünleri kullanıyorlar ama fotoyu yakınlaştırınca pütürlü görüntü belli oluyor. Bu işin uzmanı değilim ama kendi gördüğüm kadarıyla o kadar para verilecek bir fark yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…