Güney ili dedin Adana mı yoksaİlla ki. Kuzenim İstanbul'dan, arap müziğine pek hakim güney illerimizden birine gelin gitmişti, düğününde mezdeke caldirip bir oynadı ki abartmıyorum yandan geçen trafik kitlendi. Oradaki bacılar önünde eğildiYani ummadığın taş baş yarar o adetleri gün gelir onlardan iyi yapar onlara öğretirsin sen ne fırlamasin seeeen. Mezdeke dedim bu arada. Boşver sen kol böreğini. Dersine çalış
Hıc yapılası seyler degıl ya vallahı kadın bı derece yapar ama sevdenın kocasını onları yaparken dusunemedımİlla ki. Kuzenim İstanbul'dan, arap müziğine pek hakim güney illerimizden birine gelin gitmişti, düğününde mezdeke caldirip bir oynadı ki abartmıyorum yandan geçen trafik kitlendi. Oradaki bacılar önünde eğildiYani ummadığın taş baş yarar o adetleri gün gelir onlardan iyi yapar onlara öğretirsin sen ne fırlamasin seeeen. Mezdeke dedim bu arada. Boşver sen kol böreğini. Dersine çalış
Yok canim AntakyaGüney ili dedin Adana mı yoksa
Bağa da hatay tarafı gıbı geldı, arap kokenlı ya coguGüney ili dedin Adana mı yoksa
Bak şimdi birini yazayım madem ahdkdhska bılen var mı bılmıyorum ama ılk defa duydum ben şahsenAy bak şimdi pek meraklandim ne olaki ?
Hahahhaha mihir iyiymiş iyi.İmam nikahı kıyılırken kadına mihir olarak şöyle bir sistem uyguluyorlarmıs, kagıtlara herkes 90gramın uzerınde bır gram yazıyormus cekılıs yapar gıbı gelın bıtanesını cekıyormus ıcınden,cıkan mıktar gelının mıhrı olarak belırlenıyormus mesela. Damat o zaman bana 200gr kıtledıler o gunu unutabılır mıyım demıstıha bıde kuralı varmıs yanında getırıp nıkah kıyıldıgı gıbı teslım edıyormussun o mıktarı damat dıyor kı gıtmeden herkesı uyarmıstım lağn cok yazmayın bak yanıma bu kadar aldım dıye, ceketı bırakıp donecektım az kalsın benı salmıyorlardı falan dedı ay bıde manyakca evlendıgın gunun aksam yemegı var onda da kurban falan kesıyorlarmıs o kısım cok cetrefellı anlatmasam daha ıyı
Farketmez hala tarafım orda yaşıyor kendimi bildim bileli konuya fazlasıyla aşinayım ve bayılırım Hatay’aYok canim Antakya
Paran yoksa sıctın kısacasıHahahhaha mihir iyiymiş iyi.
Mıhırsız nıkah kıyıldıgını ılk defa sızde duydum, temsılı bır gram olması gerek dıye bılıyorum ben hepMihir istemeyen kafama tüküreyim
He su yemek olayı cok ıgrenc ama, ne bu boyle ya, nıkah kıyıldı ertesı gun yemege yardırınBen beğendim bu adeti her adetleri böyle olsun
Ben istediydim sonra geri caydimMihir istemeyen kafama tüküreyim
Ben de mihir ilk defa duydumMıhırsız nıkah kıyıldıgını ılk defa sızde duydum, temsılı bır gram olması gerek dıye bılıyorum ben hep
Bizim toplulumuz durması gerektiğini bilmiyo özel hayata saygı yok pekHe su yemek olayı cok ıgrenc ama, ne bu boyle ya, nıkah kıyıldı ertesı gun yemege yardırınorda yok su kıyafetlerı gıy yok bunu tak takıstır, ıgrenc yanı
Bende senın ılk defa duydugunu ılk defa duydumBen de mihir ilk defa duydum
Bende istemedim yawMihir istemeyen kafama tüküreyim