Tatlı Tarifi Lokma Tatlısı - Torku Şeker Sponsorluğunda

Nana

🕊🕊🕊🕊
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
28.222
82.839
598
Şerbetli tatlılar olursa ilk tarif benden demiştim

Aboneyim abone, biletleri cebimde. Ballı lokma tatlısı, aman haydi hayırlısı diyerek konuma başlayayım

Şerbetli tatlılar deyince aklıma ilk gelen tatlıydı lokma. Nedeni aşırı sevilmesi, ilk tercih edilmesi değildi kesinlikle. Biliyorum çoğuna göre tercih edilmeyen tatlıdır. Ama benim için her zaman ilk sıralarda olacak.
Bu yarışmada size sevenbileceğiniz i düşündüğüm bir tatlıyı değil, sevdiğim tatlıyı yapacağım

Lokma hamuru yapmadan önce şerbetini yapmamız gerekiyor, çünkü şerbetimiz soğuk olmalı. Ben 2 saat önce yaptım soğuması için.

Şerbet için gerekli malzemeler;
3 sb şeker
2 sb su
Çeyrek limon.

Şeker ve suyu ocağa koyarak kaynayana kadar karıştırıyoruz. Şerbetimiz kaynayınca içine çeyrek limonu sıkıp içine atıyoruz. Böyle yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Şerbetimiz biraz koyu kıvam alması gerekiyor. Bunun içinde bu süre yeterli olacaktır.

Hamuru için;
3 çay bardağı un
1.5 çay bardağı ılık su
½ yaş maya
3 küp şeker
Tuz.

Önce yaş maya ve 3 küp şekerimizi biraz suyun içinde eritiyoruz. Daha sonra unumuzu, tuzumuzu ve suyumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz(mikser kullanırsanız daha pratik olursunuz). Lokma hamurunun biraz cıvık olması gerekiyor. Benim kamurum kek hamurundan azıcık daha kalındı.
Elde ettiğimiz hamuru güzelce streçleyip mayalanmasını bekliyoruz. Bunun için de yaklaşık 30 ile 45 dakika gibi bir zaman yeterli oluyor.

Mayalanan hamurumuzu bir kez daha karıştırıp ondan sonra kızartıyoruz( sonra hamur göz göz olduğu için şekli çok değişik oluyor )

Kızartmak için;
1.5 sb sıvı yağ.
Yağımızın altını açıp biraz ısınmasını sağlıyoruz. Yağımız biraz kızınca bir avucumuza hamur alıp, avucumuzda biraz sıkarak yuvarlak hamur oluşturup , tatlı kaşığı ile koparıp kızgın yağın içine atıyoruz (kaşığı mutlaka yağlayıp, yoksa sürekli hamur kaşığa yapışır). Ve lokmalarımızın her yerinin kızarması için karıştırıyoruz. Kızaran lokmalarımızı şerbetin içine atıyoruz.

Ne oyunlara direndim, lokmamı çalmak istediler izin vermedim İşte size aşkım lokman

İlk tarifimiz geldi
Ellerine sağlık Nana'cım harika görünüyor
Yarışmada bol şans diliyorum
Sağol canım sayende böyle yarışma varda kafamız dağılıyor, bi de annem çok duacınız
Uuuu bune hız

Ay nasılda severim nasılda canım çekti müthiş görünüyor ellerinize sağlık yarışmada başarılar
Bacım bende severim ama yarına kadar beklemem gerekiyor çok teşekkür ederim canım

Of nana offfff ....

Çocukluğum aklıma geldi:) Küçükken çok yerdik
Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor. Başarılar dilerim:)

ayy sunumu görüntüsü çok güzel ellerine sağlık
bir şey soracağım ben lokma severim ancak dışı çıtır olmalı bu nasıl oluyor yumuşak mı çıtır mı? fritözde yapsak olur mu ay çok soru sordum bi iki kere denemiştim beceremedim de heyecan yaptım senin tarifi deniyim bir de

Ellerine sağlık nana harika ya bunlar
Teşekkür ederim kuzum

Çocukluğum aklıma geldi:) Küçükken çok yerdik
Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor. Başarılar dilerim:)
Çok teşekkür ederim canım

Önce şerbetin kesinlikle soğuk olmalı ki hamurun dışını yumusatmasin. Sonra hemen yağdan aldığımız lokmayı şerbetin içine atıyoruz ya onu şerbetin içinde çok bekletirsen yumuşar bu yüzden çok bekletmemek gerek
Teşekkür ederim canım

deniycem canım çok sağ ol belki de aradığım lezzet budur

Sağol canım sayende böyle yarışma varda kafamız dağılıyor, bi de annem çok duacınız

Bacım bende severim ama yarına kadar beklemem gerekiyor çok teşekkür ederim canım

Anneciğinin ellerinden öpüyorum
Selamlarımı iletirsin
Daha birlikte çok yemekler yapacağız

Ellerine sağlık nananasis, çok güzel görünüyor

Maşallah ne çabuk yaptınız
Ellerinize sağlık,başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…