• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Lokma Tatlısı - Torku Şeker Sponsorluğunda

Gece gece görmesem iyiydii amaaa :KK17:çoook güzel görünüyor, enfes olmuş :KK200::KK200: Ellerine sağlık ablacım :KK68:

Şerbetli tatlılar olursa ilk tarif benden demiştim :KK8:

Aboneyim abone, biletleri cebimde. Ballı lokma tatlısı, aman haydi hayırlısı :KK45: diyerek konuma başlayayım :KK73:

Şerbetli tatlılar deyince aklıma ilk gelen tatlıydı lokma. Nedeni aşırı sevilmesi, ilk tercih edilmesi değildi kesinlikle. Biliyorum çoğuna göre tercih edilmeyen tatlıdır. Ama benim için her zaman ilk sıralarda olacak.
Bu yarışmada size sevenbileceğiniz i düşündüğüm bir tatlıyı değil, sevdiğim tatlıyı yapacağım :KK36:

Lokma hamuru yapmadan önce şerbetini yapmamız gerekiyor, çünkü şerbetimiz soğuk olmalı. Ben 2 saat önce yaptım soğuması için.

Şerbet için gerekli malzemeler;
3 sb şeker
2 sb su
Çeyrek limon.

3LgGD5.jpg

Şeker ve suyu ocağa koyarak kaynayana kadar karıştırıyoruz. Şerbetimiz kaynayınca içine çeyrek limonu sıkıp içine atıyoruz. Böyle yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Şerbetimiz biraz koyu kıvam alması gerekiyor. Bunun içinde bu süre yeterli olacaktır.

Hamuru için;
3 çay bardağı un
1.5 çay bardağı ılık su
½ yaş maya
3 küp şeker
Tuz.

6PMW2E.jpg

Önce yaş maya ve 3 küp şekerimizi biraz suyun içinde eritiyoruz. Daha sonra unumuzu, tuzumuzu ve suyumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz(mikser kullanırsanız daha pratik olursunuz). Lokma hamurunun biraz cıvık olması gerekiyor. Benim kamurum kek hamurundan azıcık daha kalındı.
Elde ettiğimiz hamuru güzelce streçleyip mayalanmasını bekliyoruz. Bunun için de yaklaşık 30 ile 45 dakika gibi bir zaman yeterli oluyor.

1v7ODb.jpg

nMy0ma.jpg

VaBWXR.jpg

lj45rp.jpg

Mayalanan hamurumuzu bir kez daha karıştırıp ondan sonra kızartıyoruz( sonra hamur göz göz olduğu için şekli çok değişik oluyor :confused:)

Kızartmak için;
1.5 sb sıvı yağ.
Yağımızın altını açıp biraz ısınmasını sağlıyoruz. Yağımız biraz kızınca bir avucumuza hamur alıp, avucumuzda biraz sıkarak yuvarlak hamur oluşturup , tatlı kaşığı ile koparıp kızgın yağın içine atıyoruz (kaşığı mutlaka yağlayıp, yoksa sürekli hamur kaşığa yapışır). Ve lokmalarımızın her yerinin kızarması için karıştırıyoruz. Kızaran lokmalarımızı şerbetin içine atıyoruz.

A7Gr37.jpg

QByOQA.jpg

Ne oyunlara direndim, lokmamı çalmak istediler izin vermedim :KK20: İşte size aşkım lokman :KK36:

kB0dXA.jpg

NAG0O5.jpg

D2Ggy6.jpg
Nanacım canim ne kadar gozumuz yollardaydi bi bilsen ama dedigin kadar varmis cok guzel görünüyo yarismada basarilar:KK200:

Off bu saatte yapılır mı bu :rolleyes:
Acıktımmmmmmmmmm :-)

ellernize sağlık başarılar :KK68: bir izmirli olarak lokmaya bayılırım :) hele birde şerbeti tarçınlı ise tavsiye ederim :) :KK68:

Oyt harika olmuş.
Çok sevdiğim bir tatlıdır.
Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar.

Offf Nananais bu neee,bir daha bu yarışmaya gece gece gelmeyeceğim,gecenin bir yarısı tatlı krizine,yemek krizine giriyorum:kk77:Lokmaya bayılırım ama seninki gibi taze taze yapılmış ve şerbeti yeni dökülmüş tam çekmemiş olacak :kk77:Valla nefis görünüyor canım.
Bu tarifi alacağım ve mutlaka evde deneyeceğim,benim için iyi oldu,yarışmada başarılar dilerim güzelim.

Şerbetli tatlılar olursa ilk tarif benden demiştim :KK8:

Aboneyim abone, biletleri cebimde. Ballı lokma tatlısı, aman haydi hayırlısı :KK45: diyerek konuma başlayayım :KK73:

Şerbetli tatlılar deyince aklıma ilk gelen tatlıydı lokma. Nedeni aşırı sevilmesi, ilk tercih edilmesi değildi kesinlikle. Biliyorum çoğuna göre tercih edilmeyen tatlıdır. Ama benim için her zaman ilk sıralarda olacak.
Bu yarışmada size sevenbileceğiniz i düşündüğüm bir tatlıyı değil, sevdiğim tatlıyı yapacağım :KK36:

Lokma hamuru yapmadan önce şerbetini yapmamız gerekiyor, çünkü şerbetimiz soğuk olmalı. Ben 2 saat önce yaptım soğuması için.

Şerbet için gerekli malzemeler;
3 sb şeker
2 sb su
Çeyrek limon.

3LgGD5.jpg

Şeker ve suyu ocağa koyarak kaynayana kadar karıştırıyoruz. Şerbetimiz kaynayınca içine çeyrek limonu sıkıp içine atıyoruz. Böyle yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Şerbetimiz biraz koyu kıvam alması gerekiyor. Bunun içinde bu süre yeterli olacaktır.

Hamuru için;
3 çay bardağı un
1.5 çay bardağı ılık su
½ yaş maya
3 küp şeker
Tuz.

6PMW2E.jpg

Önce yaş maya ve 3 küp şekerimizi biraz suyun içinde eritiyoruz. Daha sonra unumuzu, tuzumuzu ve suyumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz(mikser kullanırsanız daha pratik olursunuz). Lokma hamurunun biraz cıvık olması gerekiyor. Benim kamurum kek hamurundan azıcık daha kalındı.
Elde ettiğimiz hamuru güzelce streçleyip mayalanmasını bekliyoruz. Bunun için de yaklaşık 30 ile 45 dakika gibi bir zaman yeterli oluyor.

1v7ODb.jpg

nMy0ma.jpg

VaBWXR.jpg

lj45rp.jpg

Mayalanan hamurumuzu bir kez daha karıştırıp ondan sonra kızartıyoruz( sonra hamur göz göz olduğu için şekli çok değişik oluyor :confused:)

Kızartmak için;
1.5 sb sıvı yağ.
Yağımızın altını açıp biraz ısınmasını sağlıyoruz. Yağımız biraz kızınca bir avucumuza hamur alıp, avucumuzda biraz sıkarak yuvarlak hamur oluşturup , tatlı kaşığı ile koparıp kızgın yağın içine atıyoruz (kaşığı mutlaka yağlayıp, yoksa sürekli hamur kaşığa yapışır). Ve lokmalarımızın her yerinin kızarması için karıştırıyoruz. Kızaran lokmalarımızı şerbetin içine atıyoruz.

A7Gr37.jpg

QByOQA.jpg

Ne oyunlara direndim, lokmamı çalmak istediler izin vermedim :KK20: İşte size aşkım lokman :KK36:

kB0dXA.jpg

NAG0O5.jpg

D2Ggy6.jpg
Nanam dökmüşsün lokmayı kuzum bu tarifini deneyecegim tarif harika ,sunum şahane ellerine sağlık BAŞARILAR:KK36:

benim denemeye cesaret edemediğim bir tatlı.o hamuru kızartırken ki kıvamı ve yapışmadan atma kısmı beni korkutan offf. süper gözüküyor bsaşarılar dilerim

Naptinnn nanaaaa :rolleyes:
Harika olmus canim ,ben lokma sevmeme ama cok fena canim cekti ya :kk77: Ellerine saglik ,basarilar :KK19:

Nana pro olmuşsun vayyy vayy vayy hayırlı olsun :-)
Tarifin çok güzel ellerine sağlık
Telefonu yıcem şimdi:KK70:
Sağol canım, sonunda oldum :KK70:cok teşekkür ederim, telefonu bırak gel ben sana yaparım taze taze :KK60:

Maşallah ne çabuk yaptınız :KK53:
Ellerinize sağlık,başarılar :kk77:
Hamarat hatunum vesselam :KK70: teşekkür ederim :KK36:

Gece gece görmesem iyiydii amaaa :KK17:çoook güzel görünüyor, enfes olmuş :KK200::KK200: Ellerine sağlık ablacım :KK68:
Teşekkür ederim kuzum :KK60::KK36:

Nanacım canim ne kadar gozumuz yollardaydi bi bilsen ama dedigin kadar varmis cok guzel görünüyo yarismada basarilar:KK200:
Teşekkür ederim canım benim :KK36:

Off bu saatte yapılır mı bu :rolleyes:
Acıktımmmmmmmmmm :-)
Durun önce mesajimi vereyim; gece yemeyin kilo alırsınız :KK20::KK70: teşekkür ederim canım :KK36:

ellernize sağlık başarılar :KK68: bir izmirli olarak lokmaya bayılırım :) hele birde şerbeti tarçınlı ise tavsiye ederim :) :KK68:
Ooff İzmir lokması demeyiniz aklıma getirmiyiz lütfen. 7 sene önce yemistim :KK37:

Harika görünüyor canım ellerine sağlık
:KK36::KK36::KK36:

Oyt harika olmuş.
Çok sevdiğim bir tatlıdır.
Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar.
Teşekkür ederim canım :KK36::KK36:

Harika olmuş ellerine sağlık bir tabak istiyorum en acilnden :kk77::kk77:
Gel bi tabak değil, bi kazan yaparım :KK36::KK36::KK36:
Ellerinize sağlık :) En sevdiğim tatlıdır .
Teşekkür ederim :KK36:

Of nana ellerine sağlık gerçekten süper olmuş :KK66:
Teşekkür ederim ablam :KK36::KK36:

Offf Nananais bu neee,bir daha bu yarışmaya gece gece gelmeyeceğim,gecenin bir yarısı tatlı krizine,yemek krizine giriyorum:kk77:Lokmaya bayılırım ama seninki gibi taze taze yapılmış ve şerbeti yeni dökülmüş tam çekmemiş olacak :kk77:Valla nefis görünüyor canım.
Bu tarifi alacağım ve mutlaka evde deneyeceğim,benim için iyi oldu,yarışmada başarılar dilerim güzelim.
Teşekkür ederim kuzum, bencede denemelisin :KK36:

Nanam dökmüşsün lokmayı kuzum bu tarifini deneyecegim tarif harika ,sunum şahane ellerine sağlık BAŞARILAR:KK36:
Kakao bacım sendende bekliyoruz, çok teşekkür ederim canım :KK36::KK36:

Çok severim lokma tatlısını,ama hiç yapmadım :oops:
Ellerinize emeklerinize sağlık. Tarif tutuyor riski yok derseniz yaparım valla :KK66:
Yarışmada başarılar :KK54:
Kuzu, benim sonuç birebir tariften. Ne bir eksik ne bir fazla :KK66:
ıccık ucundan ısırabilirmiyim :confused:
ellerinize saglık. bizimle diiilsınızzzzz:KK53:
Oldu o zaman gorusuruz :KK70::KK70:
Gece gece canım çekti bakmasaydim keske :KK70:
Elinize sağlık başarılar
Çok teşekkürler :KK36::KK36:

benim denemeye cesaret edemediğim bir tatlı.o hamuru kızartırken ki kıvamı ve yapışmadan atma kısmı beni korkutan offf. süper gözüküyor bsaşarılar dilerim
Çok teşekkür ederim :KK36:

Naptinnn nanaaaa :rolleyes:
Harika olmus canim ,ben lokma sevmeme ama cok fena canim cekti ya :kk77: Ellerine saglik ,basarilar :KK19:
Çok teşekkür ederim nurum :KK36::KK36:

Back