Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tatlı Tarifi Lokma Tatlısı - Torku Şeker Sponsorluğunda
- Konu Sahibi Nana
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- lokma tatlisi şerbetli tatlılar
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 18 Eylül 2012
- 5.191
- 13.324
- 248
Nanacım canim ne kadar gozumuz yollardaydi bi bilsen ama dedigin kadar varmis cok guzel görünüyo yarismada basarilarŞerbetli tatlılar olursa ilk tarif benden demiştim
Aboneyim abone, biletleri cebimde. Ballı lokma tatlısı, aman haydi hayırlısı diyerek konuma başlayayım
Şerbetli tatlılar deyince aklıma ilk gelen tatlıydı lokma. Nedeni aşırı sevilmesi, ilk tercih edilmesi değildi kesinlikle. Biliyorum çoğuna göre tercih edilmeyen tatlıdır. Ama benim için her zaman ilk sıralarda olacak.
Bu yarışmada size sevenbileceğiniz i düşündüğüm bir tatlıyı değil, sevdiğim tatlıyı yapacağım
Lokma hamuru yapmadan önce şerbetini yapmamız gerekiyor, çünkü şerbetimiz soğuk olmalı. Ben 2 saat önce yaptım soğuması için.
Şerbet için gerekli malzemeler;
3 sb şeker
2 sb su
Çeyrek limon.
Şeker ve suyu ocağa koyarak kaynayana kadar karıştırıyoruz. Şerbetimiz kaynayınca içine çeyrek limonu sıkıp içine atıyoruz. Böyle yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Şerbetimiz biraz koyu kıvam alması gerekiyor. Bunun içinde bu süre yeterli olacaktır.
Hamuru için;
3 çay bardağı un
1.5 çay bardağı ılık su
½ yaş maya
3 küp şeker
Tuz.
Önce yaş maya ve 3 küp şekerimizi biraz suyun içinde eritiyoruz. Daha sonra unumuzu, tuzumuzu ve suyumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz(mikser kullanırsanız daha pratik olursunuz). Lokma hamurunun biraz cıvık olması gerekiyor. Benim kamurum kek hamurundan azıcık daha kalındı.
Elde ettiğimiz hamuru güzelce streçleyip mayalanmasını bekliyoruz. Bunun için de yaklaşık 30 ile 45 dakika gibi bir zaman yeterli oluyor.
Mayalanan hamurumuzu bir kez daha karıştırıp ondan sonra kızartıyoruz( sonra hamur göz göz olduğu için şekli çok değişik oluyor )
Kızartmak için;
1.5 sb sıvı yağ.
Yağımızın altını açıp biraz ısınmasını sağlıyoruz. Yağımız biraz kızınca bir avucumuza hamur alıp, avucumuzda biraz sıkarak yuvarlak hamur oluşturup , tatlı kaşığı ile koparıp kızgın yağın içine atıyoruz (kaşığı mutlaka yağlayıp, yoksa sürekli hamur kaşığa yapışır). Ve lokmalarımızın her yerinin kızarması için karıştırıyoruz. Kızaran lokmalarımızı şerbetin içine atıyoruz.
Ne oyunlara direndim, lokmamı çalmak istediler izin vermedim İşte size aşkım lokman
- 30 Ocak 2013
- 29.330
- 43.872
- 798
- 28 Ocak 2013
- 8.597
- 18.710
- 448
- 33
- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
- 20 Mart 2008
- 141.502
- 212.931
- 1.423
- 60
- 3 Ocak 2013
- 7.362
- 14.472
- 448
- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.625
- 498
Offf Nananais bu neee,bir daha bu yarışmaya gece gece gelmeyeceğim,gecenin bir yarısı tatlı krizine,yemek krizine giriyorumLokmaya bayılırım ama seninki gibi taze taze yapılmış ve şerbeti yeni dökülmüş tam çekmemiş olacak Valla nefis görünüyor canım.
Bu tarifi alacağım ve mutlaka evde deneyeceğim,benim için iyi oldu,yarışmada başarılar dilerim güzelim.
Bu tarifi alacağım ve mutlaka evde deneyeceğim,benim için iyi oldu,yarışmada başarılar dilerim güzelim.
- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
- 298
Nanam dökmüşsün lokmayı kuzum bu tarifini deneyecegim tarif harika ,sunum şahane ellerine sağlık BAŞARILARŞerbetli tatlılar olursa ilk tarif benden demiştim
Aboneyim abone, biletleri cebimde. Ballı lokma tatlısı, aman haydi hayırlısı diyerek konuma başlayayım
Şerbetli tatlılar deyince aklıma ilk gelen tatlıydı lokma. Nedeni aşırı sevilmesi, ilk tercih edilmesi değildi kesinlikle. Biliyorum çoğuna göre tercih edilmeyen tatlıdır. Ama benim için her zaman ilk sıralarda olacak.
Bu yarışmada size sevenbileceğiniz i düşündüğüm bir tatlıyı değil, sevdiğim tatlıyı yapacağım
Lokma hamuru yapmadan önce şerbetini yapmamız gerekiyor, çünkü şerbetimiz soğuk olmalı. Ben 2 saat önce yaptım soğuması için.
Şerbet için gerekli malzemeler;
3 sb şeker
2 sb su
Çeyrek limon.
Şeker ve suyu ocağa koyarak kaynayana kadar karıştırıyoruz. Şerbetimiz kaynayınca içine çeyrek limonu sıkıp içine atıyoruz. Böyle yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Şerbetimiz biraz koyu kıvam alması gerekiyor. Bunun içinde bu süre yeterli olacaktır.
Hamuru için;
3 çay bardağı un
1.5 çay bardağı ılık su
½ yaş maya
3 küp şeker
Tuz.
Önce yaş maya ve 3 küp şekerimizi biraz suyun içinde eritiyoruz. Daha sonra unumuzu, tuzumuzu ve suyumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz(mikser kullanırsanız daha pratik olursunuz). Lokma hamurunun biraz cıvık olması gerekiyor. Benim kamurum kek hamurundan azıcık daha kalındı.
Elde ettiğimiz hamuru güzelce streçleyip mayalanmasını bekliyoruz. Bunun için de yaklaşık 30 ile 45 dakika gibi bir zaman yeterli oluyor.
Mayalanan hamurumuzu bir kez daha karıştırıp ondan sonra kızartıyoruz( sonra hamur göz göz olduğu için şekli çok değişik oluyor )
Kızartmak için;
1.5 sb sıvı yağ.
Yağımızın altını açıp biraz ısınmasını sağlıyoruz. Yağımız biraz kızınca bir avucumuza hamur alıp, avucumuzda biraz sıkarak yuvarlak hamur oluşturup , tatlı kaşığı ile koparıp kızgın yağın içine atıyoruz (kaşığı mutlaka yağlayıp, yoksa sürekli hamur kaşığa yapışır). Ve lokmalarımızın her yerinin kızarması için karıştırıyoruz. Kızaran lokmalarımızı şerbetin içine atıyoruz.
Ne oyunlara direndim, lokmamı çalmak istediler izin vermedim İşte size aşkım lokman
- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
- 298
Bu görüntüye bu görüntülere benim yurekte dayanmaz bohçami aldım gidiyorum benBu görüntüye yürek dayanmaz..Başarılar dilerim.
- 15 Ekim 2010
- 16.012
- 8.835
- 498
- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.169
- 823
- 37
- 30 Ocak 2015
- 18.290
- 17.533
- 298
- 29
- 10 Ekim 2015
- 28.222
- 82.839
- 598
Sağol canım, sonunda oldum cok teşekkür ederim, telefonu bırak gel ben sana yaparım taze tazeNana pro olmuşsun vayyy vayy vayy hayırlı olsun
Tarifin çok güzel ellerine sağlık
Telefonu yıcem şimdi
Hamarat hatunum vesselam teşekkür ederimMaşallah ne çabuk yaptınız
Ellerinize sağlık,başarılar
Teşekkür ederim kuzumGece gece görmesem iyiydii amaaa çoook güzel görünüyor, enfes olmuş Ellerine sağlık ablacım
Teşekkür ederim canım benimNanacım canim ne kadar gozumuz yollardaydi bi bilsen ama dedigin kadar varmis cok guzel görünüyo yarismada basarilar
Durun önce mesajimi vereyim; gece yemeyin kilo alırsınız teşekkür ederim canımOff bu saatte yapılır mı bu
Acıktımmmmmmmmmm
Ooff İzmir lokması demeyiniz aklıma getirmiyiz lütfen. 7 sene önce yemistimellernize sağlık başarılar bir izmirli olarak lokmaya bayılırım :) hele birde şerbeti tarçınlı ise tavsiye ederim :)
Harika görünüyor canım ellerine sağlık
Teşekkür ederim canımOyt harika olmuş.
Çok sevdiğim bir tatlıdır.
Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar.
Gel bi tabak değil, bi kazan yaparımHarika olmuş ellerine sağlık bir tabak istiyorum en acilnden
Teşekkür ederimEllerinize sağlık :) En sevdiğim tatlıdır .
Teşekkür ederim ablamOf nana ellerine sağlık gerçekten süper olmuş
Teşekkür ederim kuzum, bencede denemelisinOfff Nananais bu neee,bir daha bu yarışmaya gece gece gelmeyeceğim,gecenin bir yarısı tatlı krizine,yemek krizine giriyorumLokmaya bayılırım ama seninki gibi taze taze yapılmış ve şerbeti yeni dökülmüş tam çekmemiş olacak Valla nefis görünüyor canım.
- 10 Ekim 2015
- 28.222
- 82.839
- 598
Kakao bacım sendende bekliyoruz, çok teşekkür ederim canımNanam dökmüşsün lokmayı kuzum bu tarifini deneyecegim tarif harika ,sunum şahane ellerine sağlık BAŞARILAR
Kuzu, benim sonuç birebir tariften. Ne bir eksik ne bir fazlaÇok severim lokma tatlısını,ama hiç yapmadım
Ellerinize emeklerinize sağlık. Tarif tutuyor riski yok derseniz yaparım valla
Yarışmada başarılar
Oldu o zaman gorusuruzıccık ucundan ısırabilirmiyim
ellerinize saglık. bizimle diiilsınızzzzz
Çok teşekkürlerGece gece canım çekti bakmasaydim keske
Elinize sağlık başarılar
Çok teşekkür ederimbenim denemeye cesaret edemediğim bir tatlı.o hamuru kızartırken ki kıvamı ve yapışmadan atma kısmı beni korkutan offf. süper gözüküyor bsaşarılar dilerim
Çok teşekkür ederim nurumNaptinnn nanaaaa
Harika olmus canim ,ben lokma sevmeme ama cok fena canim cekti ya Ellerine saglik ,basarilar
- 2 Temmuz 2012
- 3.208
- 5.054
- 158