Yarışma Yayla Çorbası - Pınar Yoğurt Sponsorluğunda

4 saatten fazla mayalayanı görmemiştim :KK53: Hızlandırılmış olmuş. Tam bir koç kadını 🤣 Patlamasından korkardımben. İyi cesaret 😆
Bazen daha fazla da kaldıği oluyor dışarda unutursam :KK70: fazla mayalanması sorun yaratmiyor daha da ekşi oluyor bu benim için arti annem en az 7 saat derdi ordan biliyorum bide 2 dk fırında yapanlar var onu hiç anlamiyorum mesela ne aceleniz var ki en aceleci benimdir :KK70:

Evet bende öyle yapıyorum. Hatta sallamaya gücüm yetmezse oğluma veriyorum. Zaten spor yapıyor oda bir spor🤣ama makine ile daha çok çıkıyormuş. Ondan istiyorum 😁
Bizim köydeki evlerle tarlalar arasında taşlı, bozuk yollar var. Oraya gidip gelince şişedeki ayrandan yağ çıkıyordu. Köyün konumunu atayım mı? :KK53: Bir tur atarsınız ama mide bulantı hapınızı almayı unutmayın 🤣🤣🤣

Bazen daha fazla da kaldıği oluyor dışarda unutursam :KK70: fazla mayalanması sorun yaratmiyor daha da ekşi oluyor bu benim için arti annem en az 7 saat derdi ordan biliyorum bide 2 dk fırında yapanlar var onu hiç anlamiyorum mesela ne aceleniz var ki en aceleci benimdir :KK70:
Senin doğal mayalama🤣

Ekşi seviyorsan dışarıda bekletmek en mantıklısı 😁Ayranı güzel oluyor.
Mesela Antep'te çorba ekşi olmasın diye yoğurdu süzüyorlar. Süzdükleri yoğurt ile çorba yapıyorlar.
Ekşi olan suyu muymuş ki? Biz de yoğurdu süzüyoruz tülbentle birkaç gün. Ekşi oluyor, adını bilmiyorum ama kahvaltılık olarak yiyoruz.

X