Yarışma Yayla Çorbası - Pınar Yoğurt Sponsorluğunda

Elinize emeğinize sağlık, çok güzel olmuş.
Bu kategori çok güzel oldu, gün aşırı bakıp pişireceğim çorbaya karar veriyorum 😄.
Başarılar diliyorum 💐.

Benim yoğurdumu bilseniz suyu bile ayrılıyor ekşi ayran içmeme gibi şansım yok :KK53:
Suyu ayrılmayan yoğurt yoğurt değildir zaten 🤪
Mayalarken kapağı açık mayalayınca suyu birazcık uçuyormuş :sus: Buzdolabında da bir gün açık kalıyor. Daş gibi olmuyor ama olsun 👀 Kıvam arttırıcılı yoğurttan bin kat daha iyi.

Yayık ayranı olacak bol köpüklü 😁
Uygun bir zamanda yayık makinesi almayı çok istiyorum. Hem tereyağı yaparım. Yoğurdun üstü bir parmak kaymak oluyor😁
Benimde yoğurttan çok kaymak çıkıyor jerseyle yapiyorum artik çok iyi kaymak veriyor ama ben elde çalkalaya çalkalaya tereyağ yapiyorum istedigimde :) rizelilik :KK53:

Suyu ayrılmayan yoğurt yoğurt değildir zaten 🤪
Mayalarken kapağı açık mayalayınca suyu birazcık uçuyormuş :sus: Buzdolabında da bir gün açık kalıyor. Daş gibi olmuyor ama olsun 👀 Kıvam arttırıcılı yoğurttan bin kat daha iyi.
Valla hiç kapağı açık tutmuyorum ama en az 7 saat dışarda sarılö sonrada dolaba soğumadan açmam baya iyi oluyor suyu ayriliyor derken öyle köpüruyorku ekşilikten ondan demek istedim kapağı şişiyor :KK70:

Yayık ayranı olacak bol köpüklü 😁
Uygun bir zamanda yayık makinesi almayı çok istiyorum. Hem tereyağı yaparım. Yoğurdun üstü bir parmak kaymak oluyor😁
Ne kadar da Malatyalı bir insan 🧡 Tereyağı yoğurttan yapılıyor deyince şaşıranlar var :63:

Benimde yoğurttan çok kaymak çıkıyor jerseyle yapiyorum artik çok iyi kaymak veriyor ama ben elde çalkalaya çalkalaya tereyağ yapiyorum istedigimde :) rizelilik :KK53:
Evet bende öyle yapıyorum. Hatta sallamaya gücüm yetmezse oğluma veriyorum. Zaten spor yapıyor oda bir spor🤣ama makine ile daha çok çıkıyormuş. Ondan istiyorum 😁

Valla hiç kapağı açık tutmuyorum ama en az 7 saat dışarda sarılö sonrada dolaba soğumadan açmam baya iyi oluyor suyu ayriliyor derken öyle köpüruyorku ekşilikten ondan demek istedim kapağı şişiyor :KK70:
4 saatten fazla mayalayanı görmemiştim :KK53: Hızlandırılmış olmuş. Tam bir koç kadını 🤣 Patlamasından korkardımben. İyi cesaret 😆

Ekşi seviyorsan dışarıda bekletmek en mantıklısı 😁Ayranı güzel oluyor.
Mesela Antep'te çorba ekşi olmasın diye yoğurdu süzüyorlar. Süzdükleri yoğurt ile çorba yapıyorlar.

X