• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lokma sayan esim ve abim ve ben :(

siz eşinizin ailesine nasıl davranıyorsunuz?

bu arada eşiniz çok yanlış yapıyor ne olursa olsun o sizin abiniz sevdiği kadının abisi bence çok yanlış..

saygiliyim ben ailesine

Eşinizin daha önce annenizlede tartıştığını yazmışsınız.

Anladığım kadarıyla eşiniz fevri ,çabuk parlayan ve sıkıya gelemeyen bir adam.

Annenize ve abinize saygısızlık yapabilmesi,evdeki misafirin lokmasını sayması size saygı duymadğından.

Ama bunu söyleseniz asla kabul etmez.

Sizde onun ailesine aynısını yapın.

Yapın ki görsün nasıl bir terbiyesizlik yaptığını:51:

ben onun gibi acimasiz olamiyorum:(

haklisiniz bana saygisizligindan yapiyor

Her sağlıklı birey bir engelli adayıdır. İster bedensel, ister psikolojik..
Eşinizin yaptığı çok ama çok günah. Yaratan bir. Kimse kimseden üstün değil.
Sanıyorum ki abinizin rahatsızlığı yüzünden istemiyor onu
Ama kimsenin garantisi yok hayatta
Eşiniz de bir gün aynı duruma düşüp istenmeyen insan olabilir
Ki bu çok yüksek bir ihtimal
Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez.
Boşanın yada boşanmayın diyemem. Bir insanda merhamet yoksa gerisi boştur
Yarın bir gün size bir şey olsa sizide kapının önüne koyar gibi geldi.

Sadece 2 hafta misafir kalacak olan abiniz icin gerçekten cok üzüldüm. Kusura bakmayin ama esiniz cigeri bes para etmez saygisiz bencilin teki. Etrafinizdaki insanlara aldiris etmeyin. Hersey koca degildir. Annenize bile saygisizlik yapan adamdan koca falan olmaz. Bunu gec de olsa anlayacaksiniz ileride. Bosa gecen zamaniniza uzuleceksiniz. Hayir boyle birini sepetlemistim ordan biliyorum.

Kusura bakmayın ama eşiniz çok bencil ve hiç aile terbiyesi almamış gelen kişi kim olursa olsun misafir ve geçici kalıyor. Duyması için bağırması 2 meyvenin hesabını yapması ve evden atarım diye tehdit etmesi iğrenç bi durum ailene saygı göstermeyen biriyle neden birliktesin?

onun ailesi türkiyede biz yurtdisindayiz, böyle diyince onlar buraya gelemez merak etme diyor

Normalde böyle cimir hicc degildir, iste gicikligina yapiyor :(

Orası belli olmaz
Hastalık yaşlılık bizler için, o zaman ne olacak ?
Bi de kendi de hep böyle genç ve sağlıklı kalmayacak, belki de ilerde sana abine muhtaç olacak
Yaptığı terbiyesizlikten öte, yabancı birine bile yapılmaması lazımken o senin abin..

Her sağlıklı birey bir engelli adayıdır. İster bedensel, ister psikolojik..
Eşinizin yaptığı çok ama çok günah. Yaratan bir. Kimse kimseden üstün değil.
Sanıyorum ki abinizin rahatsızlığı yüzünden istemiyor onu
Ama kimsenin garantisi yok hayatta
Eşiniz de bir gün aynı duruma düşüp istenmeyen insan olabilir
Ki bu çok yüksek bir ihtimal
Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez.
Boşanın yada boşanmayın diyemem. Bir insanda merhamet yoksa gerisi boştur
Yarın bir gün size bir şey olsa sizide kapının önüne koyar gibi geldi.

COk cok güzel yazmissiniz ve cok haklisiniz:14:

Sadece 2 hafta misafir kalacak olan abiniz icin gerçekten cok üzüldüm. Kusura bakmayin ama esiniz cigeri bes para etmez saygisiz bencilin teki. Etrafinizdaki insanlara aldiris etmeyin. Hersey koca degildir. Annenize bile saygisizlik yapan adamdan koca falan olmaz. Bunu gec de olsa anlayacaksiniz ileride. Bosa gecen zamaniniza uzuleceksiniz. Hayir boyle birini sepetlemistim ordan biliyorum.

bende hersey koca degildir diyorum
ailemi ikinci plana atmak istemiyorum

o yüzden sizlerin fikrini istedim
tesekkürler

Kusura bakmayın ama eşiniz çok bencil ve hiç aile terbiyesi almamış gelen kişi kim olursa olsun misafir ve geçici kalıyor. Duyması için bağırması 2 meyvenin hesabını yapması ve evden atarım diye tehdit etmesi iğrenç bi durum ailene saygı göstermeyen biriyle neden birliktesin?

neden birlikteyim güzel bi soru
birazda bunun icin actim bu konuyu
tesekkürler

Orası belli olmaz
Hastalık yaşlılık bizler için, o zaman ne olacak ?
Bi de kendi de hep böyle genç ve sağlıklı kalmayacak, belki de ilerde sana abine muhtaç olacak
Yaptığı terbiyesizlikten öte, yabancı birine bile yapılmaması lazımken o senin abin..

esim maalesef cok tepeden bakiyor
anlatamaya calisiyorum bunun hepsini ama anlamiyor

Eşinize şunu hatırlatın, Anadolu gelenek ve göreneklerine göre evinize misafir olarak gelen kişi kan davalınız dahi olsa evinizden çıkana kadar hürmet göstermek, misafirperverlik yapmak zorundasınız. Bir de bu sizin ağabeyiniz yedi kat yabancı değil ki. Çok ayıp.

Size iphone alir ama neden alır? Onun yaptığı pisliklere sessiz kaldiginiz surece. Her zaman peki hayatim dediginiz surece. Bir haklarinizi almaya çalışın,sesinizi yukseltin bakalim. Yaptigi haksizliklara itiraz edin. O zaman size nasil kopek muamelesi yaptigini goreceksiniz. Sizden kotusu olmaz.

esim maalesef cok tepeden bakiyor
anlatamaya calisiyorum bunun hepsini ama anlamiyor

Tepeden bakan kibirli tiplerin sonu hiç iyi olmuyor
Muhtemelen eşinize de bir musibet gelecek bin nasihatten daha etkili olan
O zaman anlayacak ta, umarım çok geç olmaz sizin için

Çok şaşırdım ne söyleyeceğimide bilemedim nasıl çözersiniz bilmiyorum ama sabır diliyorum size böyle bir insanla uğraşmak çok zordur çok fazla bencillik ve ayıp var sizin ailenizden biri olmasa bile gelen misafire böyle davranılmaz aile terbiyesi ahlak yapısı diye bir şey var işi inada bindirmek hiçe saymak bence en baştan size saygı duymuyor eşiniz kusura bakmayın üzmek değil amacım ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda abiniz duyduysa ne kadar üzülmüştür zoruna gitmiştir ya :31:

Eşinize şunu hatırlatın, Anadolu gelenek ve göreneklerine göre evinize misafir olarak gelen kişi kan davalınız dahi olsa evinizden çıkana kadar hürmet göstermek, misafirperverlik yapmak zorundasınız. Bir de bu sizin ağabeyiniz yedi kat yabancı değil ki. Çok ayıp.

abim düsmaniymis gibi davraniyor, sebebsiz, misafir diyorum anlamiyor,

Size iphone alir ama neden alır? Onun yaptığı pisliklere sessiz kaldiginiz surece. Her zaman peki hayatim dediginiz surece. Bir haklarinizi almaya çalışın,sesinizi yukseltin bakalim. Yaptigi haksizliklara itiraz edin. O zaman size nasil kopek muamelesi yaptigini goreceksiniz. Sizden kotusu olmaz.

bu durumda inanin ne telefon ne baska bisey gözümde yok
cok üzgünüm sadece

Tepeden bakan kibirli tiplerin sonu hiç iyi olmuyor
Muhtemelen eşinize de bir musibet gelecek bin nasihatten daha etkili olan
O zaman anlayacak ta, umarım çok geç olmaz sizin için

bende bundan korkuyorum

1 torba meyve alıp çapmadınız mı eşinizin kafasına.

o an dondum kaldim bisey diyemedim :14:

Çok şaşırdım ne söyleyeceğimide bilemedim nasıl çözersiniz bilmiyorum ama sabır diliyorum size böyle bir insanla uğraşmak çok zordur çok fazla bencillik ve ayıp var sizin ailenizden biri olmasa bile gelen misafire böyle davranılmaz aile terbiyesi ahlak yapısı diye bir şey var işi inada bindirmek hiçe saymak bence en baştan size saygı duymuyor eşiniz kusura bakmayın üzmek değil amacım ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda abiniz duyduysa ne kadar üzülmüştür zoruna gitmiştir ya :31:

insallah duymamistir :14:

tespitlerini cok dogru haklisiniz:(

Çok üzüldüm :53: Gerçekten zor bir durum.

Abiniz ciddi anlamda problemli biri bile olsa sizin hatrınıza eşiniz alttan almalı, nihayetinde o kim olursa olsun evinizde misafir.
Bence eşinize bunun size yapılmış bir saygısızlık olduğunu anlatın, gerekirse çok ciddi bir şekilde tepkinizi ortaya koyun ve asla geri adım atmayın. Hele hele annenizle olan konu hakkında asla alttan almayın, siz üstünü kapatıp kabullendikçe o daha da çok hak bulacak kendinde.

Kötü bi söz ama; Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner demişler.

Unutmasın ki onun da bir ailesi var.

Allah yardımcınız olsun.

çok ayıp, ve çok üzücü.
varlığı bile yetiyorsa madem,
siz onun ailesine sırf varlıkları için böyle davransanız ne düşünürdü acaba?

2 yillik evliyim. Bir haftadir abim bizde misafir. Abimin psikolojik rahatsizligi var ve esim abimi sevmiyor maalesef. Abim cok icine kapanik ve cok sessiz birisidir.

Abimin bizde kalmasini (2hafta kalacak bizde) hic istemedi zor ikna ettim.
Esim cok bencil birisi abime selam bile zor veriyor, agzinda geveliyor merhabeyi bile. Bunun disinda hic konusmuyor abimle.
Biz sabah erkenden ise gidiyoruz ve aksam eve geliyoruz. Abim tüm gün evde ve aksamlari dedigim gibi icine kapanik oldugundan yanimizda anca 1 saat oturuyor ve odasina cekiliyor.

Esim kendi kendinimi dolduruyor bilmiyorum ama anlayamadigim bi sekilde kin besliyor abime (bir iki sene önce tartismislardi ama ondan sonra normal davrandilar ikiside birbirine)
Sürekli kapilari carparak acip kapatiyor, aksam gec saatlerde yüksek sesle konusyor.
Yapma böyle dedigimde inadina daha fazla yapiyor.

Aslinda cok sey var anlatacak ama dün aksam olan ve beni sona getiren konuyu anlatayim
Uzun oldu farkindayim ama lütfen okuyun.

Abim yatmisti. Esim bana tabaktaki cennet meyvesini senmi yedin dedi (tabakta 1 tane vardi)
Bende meyve sepetinde daha var dedim.
Mutfaga gitti ve mutfaktan bana bagiriyor: Burda sadece 2 tane vaaaar.
Yanima geldi ama nasil sinirli.
Ne diyosun dedim. Yine sordu senmi yedin diye hayir ama ne diyosun sen dedim.
Ne demek ne diyorum diye cikisti bana

Meyveyimi sayiyosun dedim kizdim.
Bu sefer yine bagirdi evet sayiyorum beni cileden cikarmayin.
Bende bagirdim sus bagirma diye.
Kes sesini otur kapinin önüne koymadigma (abimi kastediyor) sükret dedi.
Dondum kaldim.
Sustum.
Gittim dus aldim ve yattim.

Simdi lütfen söyleyin.
Ben ne yapayim??
Zaten mutlu bi evliligim oldugu söylenemez.

Sizce ne yapmaliyim.
Esim diyorki abin oldugu icin huzursuzuz ama ben diyorum, sen huzursuzluk cikariyosun.

Kim hakli?

Kimseye anlatamiyorum ama etrafimdakilere göre aile yani insanin ailesi önemli degil artik evli barkli insanlar icin.
Tek önemli olan insanin esi.

Bende kesinlikle katilmiyorum buna.

Ben ailemi atamam, yok sayamam, aileme esimin böyle davranmasina göz yummak istemiyorum.
Anneme de cok saygisizligi oldu esimin. Oda ayri bi konu:(

Bosanmayi cok sefer düsündüm ama siz söyleyin lütfen haksizsam söyleyin.

Kusura bakmayın.Konuyu okudum çok sinirlendim.eşiniz son derece kişiliksiz biri.Abiniz sonucta psikolojik açıdan rahatsız.Kaldı ki misafir.Eşiniz ne kadar densiz anlayışsız ve kaba bir adammış.Ama siz onun ailesinden birine yapsanız bu kaba ve çirkin davranışı demediğini bırakmaz eminim.Benim kardeşimde özürlü.Aynı şeyi benim eşim yapsa ona dünyayı dar ederim.o benim kardeşim canım.bende iki yıllık evliyim.Ne kadar çirkin şeyler bunlar.ayıp ya.kendinden utanmalı.Abinize o kadar üzüldüm ki.ben bu konularda zaten çok hassas biriyim.Allah eşinizi ıslah etsin !

2 yillik evliyim. Bir haftadir abim bizde misafir. Abimin psikolojik rahatsizligi var ve esim abimi sevmiyor maalesef. Abim cok icine kapanik ve cok sessiz birisidir.

Esim cok bencil birisi abime selam bile zor veriyor, agzinda geveliyor merhabeyi bile. Bunun disinda hic konusmuyor abimle.
Biz sabah erkenden ise gidiyoruz ve aksam eve geliyoruz. Abim tüm gün evde ve aksamlari dedigim gibi icine kapanik oldugundan yanimizda anca 1 saat oturuyor ve odasina cekiliyor.

Esim kendi kendinimi dolduruyor bilmiyorum ama anlayamadigim bi sekilde kin besliyor abime (bir iki sene önce tartismislardi ama ondan sonra normal davrandilar ikiside birbirine)
Sürekli kapilari carparak acip kapatiyor, aksam gec saatlerde yüksek sesle konusyor.

Aslinda cok sey var anlatacak ama dün aksam olan ve beni sona getiren konuyu anlatayim

Abim yatmisti. Esim bana tabaktaki cennet meyvesini senmi yedin dedi (tabakta 1 tane vardi)

Dondum kaldim.
Sustum.

Simdi lütfen söyleyin.
Ben ne yapayim??

Sizce ne yapmaliyim.
Esim diyorki abin oldugu icin huzursuzuz ama ben diyorum, sen huzursuzluk cikariyosun.

Kim hakli?

Kimseye anlatamiyorum ama etrafimdakilere göre aile yani insanin ailesi önemli degil artik evli barkli insanlar icin.

Ben ailemi atamam, yok sayamam, aileme esimin böyle davranmasina göz yummak istemiyorum.

Bir komşumuz vardı eşinin davranışları aynı sizinki gibiydi kızın ailesine yedirdiği domatesin dahi hesabını yapardı ama iş kendi ailesine gelince aslan kesilirdi başka sorunları da vardı sonunda boşandılar inşallah sizin eşiniz yaptığı ayıbın farkına varır da içinizde büyümez bu konu

Çok üzüldüm :53: Gerçekten zor bir durum.

Abiniz ciddi anlamda problemli biri bile olsa sizin hatrınıza eşiniz alttan almalı, nihayetinde o kim olursa olsun evinizde misafir.
Bence eşinize bunun size yapılmış bir saygısızlık olduğunu anlatın, gerekirse çok ciddi bir şekilde tepkinizi ortaya koyun ve asla geri adım atmayın. Hele hele annenizle olan konu hakkında asla alttan almayın, siz üstünü kapatıp kabullendikçe o daha da çok hak bulacak kendinde.

Kötü bi söz ama; Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner demişler.

Unutmasın ki onun da bir ailesi var.

Allah yardımcınız olsun.

SAgolun
tekrar konusmayi denicem

çok ayıp, ve çok üzücü.
varlığı bile yetiyorsa madem,
siz onun ailesine sırf varlıkları için böyle davransanız ne düşünürdü acaba?

biliyorki yapmama
onun gibi degilim
vicdanliyim

Kusura bakmayın.Konuyu okudum çok sinirlendim.eşiniz son derece kişiliksiz biri.Abiniz sonucta psikolojik açıdan rahatsız.Kaldı ki misafir.Eşiniz ne kadar densiz anlayışsız ve kaba bir adammış.Ama siz onun ailesinden birine yapsanız bu kaba ve çirkin davranışı demediğini bırakmaz eminim.Benim kardeşimde özürlü.Aynı şeyi benim eşim yapsa ona dünyayı dar ederim.o benim kardeşim canım.bende iki yıllık evliyim.Ne kadar çirkin şeyler bunlar.ayıp ya.kendinden utanmalı.Abinize o kadar üzüldüm ki.ben bu konularda zaten çok hassas biriyim.Allah eşinizi ıslah etsin !

cok sagolun yazdiklariniz beni rahatlatti.

ben yanlis düsünüyorum sandim bi an ama esim normal degil:(

Dondum kaldim.
Sustum.

Simdi lütfen söyleyin.
Ben ne yapayim??

Sizce ne yapmaliyim.

Kim hakli?

eşin hiç aile terbiyesi almamış, çok saygısız ve de terbiyesiz biri. kusura bakma ama öyle. abinin de psikolojik sorunu da olabilir, insanlık hali, kimse mükemmel olmak zorunda değil. yarın bigün eşine ne olacağı da belli değil, aklı başına gelse iyi olacak.
sevmese bile eşinin ailesine saygı göstermek zorunda. abin de yanına bile çıkmıyormuş, belli ki sizi de rahatsız etmek istemiyor.
bence annene de saygı göstermiyorsa, al karşına açık konuş, ben bu durumda mutlu değilim de herşeyi anlat.
çevrenin de ne düşündüğü önemli değil, eşin çevreyle değil seninle evli, ve evin kurallarını ikiniz belirleyceksiniz. yoksa bu iş uzun süremz, sürse de sen çok mutsuz olursun.
terbiyesiz ya, aklıma geldikçe sinirim kalkıyo ne demek meyveyi sen mi yedin. deseydin ya zıkkımın kökünü ye diye.

Back
X