• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lokma sayan esim ve abim ve ben :(

Eşinde çok merhametsizmiş onu frenlemen gerekecek bugünün yarınıda var ki piskolojik rahatsızlık ırsi olabiliyor , yani onun çocuğundada bu olabilir bu kadar vicdansız olmasın ,kardeşine acil şifa dilerim

2 hafta abini misafir edeceksiniz ve yedigi lokmalar sayiliyor...
Ben olsam abim gidene kadar susar sonra o evi ona dar ederdim...
Sen annene saygisizlik yaptiginda gereken tepkiyi vermemissin demek ki, ya da o anlamadi...
Ben nasil onun ailesine saygi gosteriyorsam, o da benim aileme gostermeli...
Bu da evliligin kuralidir...
Herkes dengeyi, saygiyi, uslubu bilmek ona gore davranmak zorunda...
Evledikten sonra evet artik ailem diye esini colugu cocugunu kastedersin oncelikler degisir, fakat anne, baba, kardes candir...
Esinize soyleyin kendisine gelsin, yoksa alin ondan misli mislini...
Ailesi gelince lokma sayip, gec saatte gurultu yapin, kapilari carpin ama bir sey yokmus gibi salaga yatin...
Azicik empati yetenegi gelissin!!!

Psikolojik sorunları olduğunu bildiği bir insanın yanında böyle davranmak? Bir de bağıra bağıra...Bu abinizi daha ciddi bir duruma bile sürükleyebilir,farkında mı acaba? Rahatsızlığı her ne ise onu ilerletebilir.Ne kadar yanlış,ne kadar çirkin.O da kendini suçlar şimdi..Gelmiş de 2 yıl kalmaya gelmemiş ya,ne bu öfke? Kendisinin de ilerde böyle bir rahatsızlığı olmayacağı ne malum? Hoş şu an da pek sağlıklı sayılmaz ya.Terbiyesiz bir de meyve sayıyor,abiniz sessiz olunca çatacak yer bulamadı tabii.:47: Bakarsın meyve sepetine,varsa vardır yoksa yoktur.Hayret bir şey :47:.Sakın bu adamdan çocuk yapmayın.Tepki de abiniz gidene kadar göstermeyin.

Son düzenleme:
abinizin psikolojik sorunları yok bence.o psikolojik sorunlar sizin eşinizde.
ben kolay kolay boşanma taraftarı değilim ama iş kızın ailesine dokunulursa "evlendikten sonra aileni unut"deniliyorsa o evde ben 1 saniye bile durmam.bu ne yaa.her defasında "seni kapının önüne koyarım"demeleri.biz kadınlar niye bu "odun"erkeklerin karşısında kendimizi bu kadar ezdiriyoruz.o sizi kapının önüne koymadan sen çık git o evden canım.bir evi var sanki dünya bunun.çook sinirlendim ben yaa.ayıp değil mi eve gelen misafıre.ya duyduysa.utanmıyor mu bu adam.allah yardımcın olsun canım.:14:

abinize acıdım canım yazık adamcağıza zaten içine kapanık birisiymiş
kocanızda mutfaktan şükret ki kovmadım diye avaz avaz bağırıyor
abiniz duymadı mı sankii...
ben olsam ertesi gün çıkarım evinizden dahada yüzünüze bakmam
meyvelerinizde kocanıza kalır bi güzelde ona bu sefer ben kapıları çarpa çarpa dolanırım evde
çok afedersiniz çok öküz bi kocanız varmışş niye evlenirsiniz ki böyle bir adamla..
bide annenizede terbiyesizlikleri olmuş..
boşanın diyemem ama evlenmeniz hata olmuş bence

Ahh canım erkeklerin hepsi mi böyle sorunlu bilmiyorum benim eşimde aralarında hiçbir sorun olmamasına rağmen bi dönem anneme takılmıştı. Annem bende diye eve geç gelmeler, surat asmalar, söylenmeler. Annem bir ay ablamda bir ay bende kalıyor ama akşam yemeği hariç eşim annemin yüzünü bile görmüyor. Eşim rahatsız olmasın diye annem odasından çıkmıyor. Ben yeri geldi tartıştım yeri geldi tatlı dille gönlünü yaptım bugüne geldik ama eşimin hala memnun olmadığını benden çekindiği için ses etmediğini biliyorum. Senin abin nasılsa gidecekmiş daha büyük sorunlarınız yoksa idare et. Gün gelir devran döner onun bi akrabası size misafir olduğunda en iyi şekilde ağırlarsın. Sonra da misafir öyle değil böyle ağırlanır dersin. Maksat ömrünce içinde kalmasın... Kalır çünkü kendimden biliyorum...

2 yillik evliyim. Bir haftadir abim bizde misafir. Abimin psikolojik rahatsizligi var ve esim abimi sevmiyor maalesef. Abim cok icine kapanik ve cok sessiz birisidir.

Abimin bizde kalmasini (2hafta kalacak bizde) hic istemedi zor ikna ettim.
Esim cok bencil birisi abime selam bile zor veriyor, agzinda geveliyor merhabeyi bile. Bunun disinda hic konusmuyor abimle.
Biz sabah erkenden ise gidiyoruz ve aksam eve geliyoruz. Abim tüm gün evde ve aksamlari dedigim gibi icine kapanik oldugundan yanimizda anca 1 saat oturuyor ve odasina cekiliyor.

Esim kendi kendinimi dolduruyor bilmiyorum ama anlayamadigim bi sekilde kin besliyor abime (bir iki sene önce tartismislardi ama ondan sonra normal davrandilar ikiside birbirine)
Sürekli kapilari carparak acip kapatiyor, aksam gec saatlerde yüksek sesle konusyor.
Yapma böyle dedigimde inadina daha fazla yapiyor.

Aslinda cok sey var anlatacak ama dün aksam olan ve beni sona getiren konuyu anlatayim
Uzun oldu farkindayim ama lütfen okuyun.

Abim yatmisti. Esim bana tabaktaki cennet meyvesini senmi yedin dedi (tabakta 1 tane vardi)
Bende meyve sepetinde daha var dedim.
Mutfaga gitti ve mutfaktan bana bagiriyor: Burda sadece 2 tane vaaaar.
Yanima geldi ama nasil sinirli.
Ne diyosun dedim. Yine sordu senmi yedin diye hayir ama ne diyosun sen dedim.
Ne demek ne diyorum diye cikisti bana

Meyveyimi sayiyosun dedim kizdim.
Bu sefer yine bagirdi evet sayiyorum beni cileden cikarmayin.
Bende bagirdim sus bagirma diye.
Kes sesini otur kapinin önüne koymadigma (abimi kastediyor) sükret dedi.
Dondum kaldim.
Sustum.
Gittim dus aldim ve yattim.

Simdi lütfen söyleyin.
Ben ne yapayim??
Zaten mutlu bi evliligim oldugu söylenemez.

Sizce ne yapmaliyim.
Esim diyorki abin oldugu icin huzursuzuz ama ben diyorum, sen huzursuzluk cikariyosun.

Kim hakli?

Kimseye anlatamiyorum ama etrafimdakilere göre aile yani insanin ailesi önemli degil artik evli barkli insanlar icin.
Tek önemli olan insanin esi.

Bende kesinlikle katilmiyorum buna.

Ben ailemi atamam, yok sayamam, aileme esimin böyle davranmasina göz yummak istemiyorum.
Anneme de cok saygisizligi oldu esimin. Oda ayri bi konu:(

Bosanmayi cok sefer düsündüm ama siz söyleyin lütfen haksizsam söyleyin.
allah böyle esleri ıslah etsin. kendi kardesi olsa sana hizmet et diye cıkısır.nasıl bir insanlık bu yaa 2 hafta insan yabancıyı idare eder bee.kişiliksiz adammıs sen kesinlikle haklısın ama sorun abin degil gibi öyle olsaydı seni seven koca abine 2 hafta degil 2 yıl gene ses cıkarmazdı. cok üzüldüm hepimizin abisi ablası var böyle insan arada bırakırmı esini yyaaa.hiçmi insan misafir sevmez farzetsinki yabancı.hadi onu gectim senin abin, canın yaa nasıl yüzüne karsı istemedigini belli eder. hiçmi karım üzülür sonucta kardesidir demiyor pes valla.allah yardımcın olsun

Eşinizin yaptığı düpedüz saygısızlık.
Yazık insanlıktan nasibini almamış.
Ne denilebilir ki?
Eşinize o evde olan kendi kardeşi olsaydı yine böyle yapar mıydı diye bir sorun bakalım?

eşiniz çok terbiyesiz birisiymiş. Ben ve eşim evimize sevmediğimiz bir akrabamız yada arkadaşımız bile gelse kesinikle hizmetinde rahat etmesinde bir kusur işlemeyiz. Evimizin kapısından kim girerse girsin, bizim için artık tanrı misafiridir o, ben aç kalır ama kim olursa osun doyururum onu. Ki bu ailemden biriyse kesinlikle böyle bir terbiyesizliğe tahammülüm yoktur.

onun ailesi gelse siz böyle yapsanız nasıl hissedermiş acaba bir sorun.böyle bır adamla hayat geçmez o sıze bağırdıkça sızde bağırın.aılenıze saygı duymak zorundaydı.cok saygısızca mısafır abın sonuçta.

abine çok üzüldüm içim sızladı gerçekten :( odasından duymuştur bağrışmaları bir meyve için duyduğu lafları.. kardeşinn evine bile sığamıyor. insan nefret etse bile 15 gün katlanır ya ayıp çok ayıp bu kadar mı tahammülsüz olduk. kadınlar eşleri için kayınvalide kayınpederleri ile birlikte yaşamaya bile katlanıyorlar yeri gelince.

abin mesela zihinsel engelli biri olup bakıma muhtaç olsaydı, annnen baban hayatta olmasaydı ne olacaktı acaba? sokağa mı atacaktı adamı.

bence yarın markete git o cennet meyvesi ne ise tam bilmiyorum ondan 1-2 kilo al. eşine ver madem çok değerliymiş. merak etme abim bundan yemeyecek istersen sayabilirsin de

Esin ayni benim esim gibi cok terbiyesiz davranmis. Benim Esimde hep anneme takmisti ve saygisizligi oldu.
Oda Türkiyeden geldi. Mesele sanirim burada ne Meyve, ne Ab,nede Anne.
Asil Mesele cok derinlerde yatiyor.
Henüz 2 yillik evliliniz.Evlilik hemen oturmuyor.Sonra yurtdisina adapte sorunu.yeni bir dil.yeni bir is.evliligin getirdigi sorumluklar.
Esinin ailesi uzakta oldugu icin senin ailene böyle davraniyor. yani bilincsiz. ailene cok bagliysan cekemiyorda olabilir.Sonra onun ailesi ogullarini karsi nasil? Arayip sorarlarmi?
Ayni sorunlari bende ne yazikki yasadim.simdi allaha sükür iyiyiz.biraz olsun yola geldi.ve yaptiklarindan utaniyor.
Bence bosanmak icin henüz cok erken. Tepkini koy.Hatta Abine gereginden daha ilgi göster. Esin kendini kaybolmus ve cok yalniz hisediyor olmali. Bunalimda olan insan böyle davranir. Bir Aile Terapisine gitmekte yarar var...

Son düzenleme:
ayy ne kadar ayıp bişey yaa insan eşinin hatırı için eşine olan sevgisinden ötürü çenesini kapar, huzursuzluk çıkmasın diye özen gösterir.. kusura bakma canım ama eşin çok ayıp etmiş :( sen haklısın benim babam da annemin ailesi konusunda çok bencildi.. oda dayımdan nefret ederdi.. annem çok üzülürdü.. dayım kırk yılda bir gelip bir gece kalırdı babam dayıma saygısızlık etmezdi ama annemin burnundan getirirdi.. bu tiplere güzellikle söylesen konuşsan bile fayda etmez.. burnunun dikine gider.. Allah yardımcın olsun cnm

Eşin yaptığı tam manasıyla saygısızılık. Ama neden böyle davranıyor? Abini neden istememişti?

Daha önce bişiler yaşadınız mı?

Yani olay sadece bu kadar değildir eminim.

ne olursa olsun eve gelen misafire böyle davranılmaz.
abiniz adına çok üzüldüm,psikolojik rahatsızlığı da varmış,
eşiniz destekten çok köstek olmuş :19:

Derdi neymiş, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygıyı kaybetmemek lazım, gelen kendi ailesinden birisi olsa ve siz onun lokmalarını saysanız ne hissedermiş acaba?

allahım yaa allah sana sabır versın cimri erkeklerden nefret ediyorum..bana bırı kalkıp yalandan bıle olsa lokmamı sayacak 5 dk durmam yanında sanırım allah yardımcın olsun

Back
X