Lojmana taşınma şansı ve borcun 3 katına konulan haciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki defa anlaşmalı metni üzerinde anlaştık, ikisinde de vazgeçti. Ayrıca tüm delillerimi bu davada kullandım. Elimde başka delil yok. Belki bu şekilde şiddetli geçimsizlik için delil elde ederim.

Ayrı evlerde yaşamak başlı başına boşanma sebebidir. Kendi canınızı niye riske atıyorsunuz ki?

Ayrıca tekrar şiddete uğrarsanız aynı sebepten açma şansınız da olabilir, affetmediğiniz sürece.

Aynı lojmana geçince affetme olarak sayılır mı dava açmanıza engel olur mu bir sorabilir misiniz?
Hukuki destek derken kastettiğim bu, sonrası için planları şimdiden işletmeniz lazım. Zaten siz bilgi alınca doğru kararı biliyor olacaksınız.

Ama ailesinin yaninda en azindan can guvenliginin olacagini saniyorum, yaniliyor muyum? Cocuklarin barinma ihtiyaci onemli ama en oncelikle yanlarinda olacak annelerine ihtiyaclari var.
Bilemiyorum. Ben esrin mine 'nin barışma derdinde olduğunu düşünmüyorum, burda gördüğümüz bazı kadınlar gibi ders vereyim burnunu surteyim diye oyunlar oynadığını da sanmıyorum. Niyeti kötü gelmiyor bana, derin bir çaresizlikten bunu düşündüğünü anlıyorum

Madem hem yuklu bir nafaka veriyor hem de ayni evde yasamayi teklif edecek kadar anlayisli biri, anlasmali bosanin neden 3 sene bekliyorsunuz? Ayni maddeden tekrar dava acamazsiniz, farkli bir madde ile ya da anlasmali olarak acabilirsiniz.
Yok ya, eski mesajlara baktım da adam pislik.

Bilemiyorum. Ben esrin mine 'nin barışma derdinde olduğunu düşünmüyorum, burda gördüğümüz bazı kadınlar gibi ders vereyim burnunu surteyim diye oyunlar oynadığını da sanmıyorum. Niyeti kötü gelmiyor bana, derin bir çaresizlikten bunu düşündüğünü anlıyorum

Her konuda bir kanatsız melek oluyor bu konuda da sensin :KK53:

Adam çok mu iyi niyetinden yapıyor sanıyorsunuz? Evlilikleri oyle ufak tefek anlaşmazlıklardan bitmedi. Tecavüz ve şiddet vardı.Nafaka vermediği için icraya verildi zaten. Bu adama zerre üzülmüyorum, böyle adama böyle muamele.
Olay karışık olduğu için isteyen istediği kısmından tutup yorumluyor. Aslında şu şekilde;

Bana 2 yıldır lojmanlardan biri boşaldıkça bu teklifi yapıyor. Dün buna ilk kez cevap verdim. Tek bir cümleyle. "kabul ederim ama sadece ben ve çocuklar olacağız". Önce tamam dedi. Sonra bana bir oda ver dedi. Hayır dedim "nafakanın yarısını sana geri veririm kendine bir pansiyon gibi yer tutarsın dedim." kirayı sana vereyim, orada kalayım😀" şeklinde kendince bol gülücüklü zeka dolu bir teklif yaptı. Buna da hayır dedim. Buraya yazmış bulunsam da böyle bir ihtimal pratikte yok. Bu adama mahkemede bile bakamıyorum elimde değil yüzüne odaklanamıyorum. Son olarak ben ve çocuklar şeklinde noktaladı. Sonra haczi öğrenince kızdı zaten. Bakalım haciz sonucunu bekleyeyim, eğer haciz yolunda giderse belki kendime bir ev tutarım.

ola ki boşanma davasını tekrar açtınız, bu durumda lojmandan da çıkmanız gerekiyor mu, yoksa ev size kalacak gibi düşünüp oturmaya devam edebilecek misiniz?

yani amacınız sadece anı kurtarmak mı şu anda.

Olay karışık olduğu için isteyen istediği kısmından tutup yorumluyor. Aslında şu şekilde;

Bana 2 yıldır lojmanlardan biri boşaldıkça bu teklifi yapıyor. Dün buna ilk kez cevap verdim. Tek bir cümleyle. "kabul ederim ama sadece ben ve çocuklar olacağız". Önce tamam dedi. Sonra bana bir oda ver dedi. Hayır dedim "nafakanın yarısını sana geri veririm kendine bir pansiyon gibi yer tutarsın dedim." kirayı sana vereyim, orada kalayım😀" şeklinde kendince bol gülücüklü zeka dolu bir teklif yaptı. Buna da hayır dedim. Buraya yazmış bulunsam da böyle bir ihtimal pratikte yok. Bu adama mahkemede bile bakamıyorum elimde değil yüzüne odaklanamıyorum. Son olarak ben ve çocuklar şeklinde noktaladı. Sonra haczi öğrenince kızdı zaten. Bakalım haciz sonucunu bekleyeyim, eğer haciz yolunda giderse belki kendime bir ev tutarım.

Ev sahibinize elime yüklü bir para geçecek ve farkı o zaman vericem deseniz? Gerekirse yazılı sunun, imzalayın. Sonra para gelince de başınızın çaresine bakarsınız.

Ah be güzel kardesim ,ben mı anlatamıyorum?
Ben adam ıyı hangı yorumda demisim?
Karısına tecavuz eden adam lestir.Aksi düsünülemez.
Sen bu adamla aynı eve girer mısın?
Elınde raporların var madem gidecek yerin yok,git bi sıgınma evıne?
Belki aılen de utanır destek cıkar.
COcuklar kac yasında bılmıyorum,ama eger kücükse soru belli 1.yaptın nedeeen 2.cocuk?
Yapmayın gözünüzü seveyim elle tutulur yanı yok bu konunun.
Ben nıkahlı kocamın 1 lafıyla cocugumun butun giderlerini üstlenmis insanım.
Sen benım cocugumdan kısamazsın diyerek.
Bana hayat zor falan demeyin yanı.
Biz de biliyorz zor.
Ama kendi yagımızla kavrulmaya calısıyoruz hepimiz.
Konu bir başkası olsa ben de böyle düşünürüm, ne alaka hiç mi imkan kalmadı derim, bir de adamın lojmanına girerse hak kaybına uğrayabilir. O ailenin kızları sığınma evine gittiğinde utanacağını düşünmüyorum artık, aksine yüzümüzü yere düşürdün diye etmediklerini bırakmazlar.

Eşimin 1 lafı ile çocuğumun bütün giderlerini almam üstünden, o adamı boşarım mesela ben , çocuğuna bakmayan adamın bana ne hayrı olur?

Bir de detaya girmeden yazabilir misiniz acaba ne işi bu? Beş ayda ev peşinatı kazanacak kadar yüklü işi merak ettim.
3 yıldır üzerinde çalıştığım bir zanaat. Elle yapılıyor ve sanatsal yanı var. Bunlar bana ürünlerimi internetten görüp ulaştılar. Üst düzey bir şirket. Bir yardım kampanyası için el ürünlerimi satacaklar. Elde ettikleri geliri bağışlayacaklar. Yani tamamen şans eseri karşıma çıkan bir iş.

3 yıldır üzerinde çalıştığım bir zanaat. Elle yapılıyor ve sanatsal yanı var. Bunlar bana ürünlerimi internetten görüp ulaştılar. Üst düzey bir şirket. Bir yardım kampanyası için el ürünlerimi satacaklar. Elde ettikleri geliri bağışlayacaklar. Yani tamamen şans eseri karşıma çıkan bir iş.

Anladım Unicef vb. şirketler bu tarz satışlar yapıyorlar görüyorum ben de. Hayırlısı olsun.

çocuğuna bakmayan adamın bana ne hayrı olur?
Ne guzel bosuyosunuz ya fkfkfkldlk
Dur ben evde odalardan birini kiralayayım ozman mkgkgfkg
Cocuguna bakmayan da dedirtmem pardonda.
Ona göre gereksız olan bir giderdi ben alıyorm uzerime dedim.
Hunharca da konu sahıbını savunuyorsunuz masallah:)

Ne guzel bosuyosunuz ya fkfkfkldlk
Dur ben evde odalardan birini kiralayayım ozman mkgkgfkg
Cocuguna bakmayan da dedirtmem pardonda.
Ona göre gereksız olan bir giderdi ben alıyorm uzerime dedim.
Hunharca da konu sahıbını savunuyorsunuz masallah:)
Ben müneccim değilim , aranızdaki olayın ayrıntılarını bilemem, siz söylemedikçe düşünmeye zorlamam,söyler geçerim. Konu sahibi hakkında daha fazla ayrıntı biliyorum, ona göre yazıyorum ama savunmuş oluyorum. Güzel.

Esrin mine çaresizliğinizi anlıyorum, herhangi bir etnik kökenle ilgisi yok bu tip mahallelerin, her kökenden insanın olduğu çok kapalı devre ve aşırı tutucu yaşayan mahalleler var, o mahallelerin anlayışına göre kadın boşanamaz, boşanmış erkeksiz kadın mahallenin tüm erkekleri için tehlikedir, edebiyle evde oturursa ne ala oturmazsa adı çıkarılır, herkes koca bulup evlendirmek için seferber olur, bu sebeple ailenizin oturduğu yere gitmemenizi anlayabiliyorum ama lojmana gitme fikrini de çıkarın aklınızdan çünkü eşinizinde ikameti lojman görünecek, bu da boşanma talebinizi mahkeme karşısında yine sekteye uğratabilir, ayrıca siz belli şartlarda kabul etseniz bile eşiniz için lojmana taşınmanız umut verdiğiniz manasına gelecek.

Oturduğunuz evde barınmanız da kira artışı yüzünden mümkün değil sanırım, ben ne yapardım diye düşünüyorum, çocuklarınız okul çağında mı bilmiyorum, ben olsam okulların tatile girmesine az kaldı, ev sahibi sizi 15 gün içinde kapı dışarı edecek değildir, ki zaten kanunen de evi boşaltmanız için bir süre veriliyor, evden çalışıyormuşsunuz, bunları hesaba katarak okullar kapanınca, daha geçinilebilir bir kasaba vb araştırır düzgün bir yer bulunca çocuklarla oraya yerleşirim, hem aileden hem eski eşten uzak sıfırdan başlangıç yaparım.
Aslında en baştan beri düşüncem buydu. Hatta bir işe girmek varken sıfırdan zanaat öğrenme amacım da buydu. Taşınma vaktim gelinceye kadar küçük ve ucuz bir yer bulurum giderim diye düşünüyordum. Ama son 1 yılda herşey o kadar tepetaklak oldu ki. Tüm hayallerim suya düştü. Artık o küçük ve güvenli kasabaların hiçbiri benim bütçeme uygun değil, uygun olanlar da zaten herkesin kaçtığı, halkının gelenekçi olduğu yerler. En büyük pişmanlığım o evden çıkarken bozdurduğum altınlarımla bir ev almamış olmam. O zaman 1+1 dairelere param yetiyordu ama işte ailem beni yönlendirmek yerine yalnız bırakınca tüm paramı ev tutmaya, eşya düzmeye, çocukların ihtiyaçlarına harcadım. Sonra da zaten evler 10 katına çıktı. Bi de şimdi gelmiş "paranı boşa harcadın, ev alsaydın şimdi bunları çekiyor olmazdın" demiyorlar mı, insan aklını kaçırır. Ana baba olsaydınız da beni yargılamak yerine yönlendirseydiniz, sanki her yıl ev alıyorum da iki çocukla, başımda boşanma belasıyla ev almayı akıl edecektim.

Bilmiyorum vallahi, bir uyuyup uyansam daha mantıklı düşünecekmişim gibi geliyor. Kafam kazan gibi.

Millet patir patir eşlerini kursunluyor, bicakliyor, çocuklarını camdan asagi atıyor, esine ulasamayan baldinizj kayinvalidesini yaraliyor. Hergun bu haberler var televizyonda. Erkekler bu cinneti bir gunde yasamiyor, oncesinde de tartismalar ve evde huzurluk oluyor. Nasil cesaret edeceksiniz ayni evde yasamaya? Ustelik adami icraya vermissiniz. Ev sahibiniz sizi evden cikaramaz. Guzellikle konusun 5 ay sonra cikabilirim idare et deyin, olmaz mi?

Ben müneccim değilim , aranızdaki olayın ayrıntılarını bilemem, siz söylemedikçe düşünmeye zorlamam,söyler geçerim. Konu sahibi hakkında daha fazla ayrıntı biliyorum, ona göre yazıyorum ama savunmuş oluyorum. Güzel.
İste siz kendınızı paralıyorsunuz ya sayfalarca konu sahıbı öyle biri değil vs,bizde bilmiyorz nasl biri.Bizimde düsünecek daha önemli seylerimiz var:)
Salt konuya yorum yapıyorz.
Diğer türlü her konu acanın gecmis konularını okumaya kımsenın zamanı yok.
Burda ıyı nıyet göremedık cogumuz.
Özelinizde siz paylasırsınız ozaman kendisiyle ,tanıdıgınız bildiğiniz icin.
Bız bıze sorulan üzerinden yorumluyorz,gerisi kendisine kalmıs.
İyi günler.

Konu sahibini savunmak yasak mı ya, topluca hem yere hem duvara vurmak gibi bi misyonumuz mu var? Gadinin düşmanı gadin valla. 😐

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X