- 6 Şubat 2018
- 11.201
- 14.568
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gıkı çıkmasın demedim hiçbir zaman ama bi battaniyeyi şöyle koyalım dedim diye evden kaçması normal mi sizce? Ayrıca o bana birçok şey söyledi ben hiçbirini büyütmedim şimdiye kadar, unuttum gitti. Ama ona hiçbir şey denmediği halde kendi kendine alınıp gitti bir de hala tavır takınıyor.
.bunu eşime dedim kendi aramızda tartışırken e zaten gelmesi de yardım içindi. Sevmek istiyosa gelsin sevsin sonra gitsin dedim. Eşim de illa hayırrr gelecek kalacak yardım edecek dedi. Ama dediğim gibi kaynanam kendisi gelmedi kalmadı da. Yani o annesine çok güvenen kocam gördü annesinin ne yaptığını. Biz bu şehre gelirken annem yemek yapacak mutlaka yoksa niye geliyorum ben demişti. Şimdi bu olaylarda da yapmak zorunda değil diyor. Ama ben de artık maaşımın bi kısmına ambargo koyacağım kendisine de dedim. Benim emeğimden kendisinin de ihtiyaçlarını gidersin ama en küçük olayı büyütsün gitsin.demişsiniz işte.kimse kimseye yapmak zorunda değil.
kayınvalidenizde size zorunlu değil.
Evet o konunun sahibiyim canım. Zaten eşime de şunları dedim evet ben ondan iyi kaynana bulamam ama o da benden iyi gelin bulamaz. Yaa bir de cidden bir şey desem tamam anlarım, demediğim halde çekti gitti. Bir de yapmak zorunda değil diyenler, kendi akrabalarından biri bana gelecek olsa 5 çeşit hazırlıyor. Yardım için mi gösteriş için mi beni kurtarmak için mi? O zaman da yapmasın madem. Alırız bi hazır pasta, kurabiye veririm çayla. Ama kendi akrabalarını memnun etme derdinde.Ben seni hatırladım kayınvalidenin 2000 lira gelen ekstresiyle ilgili konu açmıştın. Valla kayınvaliden senin gibi gelini başının üstünde taşıması gerekirken saçmalamış ailenle de ego savaşına girmiş. Ben olsam ben de soğuk davranırdım.
Valla bunu ben demedim hiç kendisi dedi. Bense ne alaka yapmak zorunda değil dedim. Ya mutfak alışverişini biz yapıyoruz yaa eşim de kafasında pişirmişken fazla yapsın birlikte yiyelim diye düşündü galiba.Eşiniz cok garipmis gercekten. Neden o sehre gelirken illa annesi yemek yapacakmış? Sizin yemek yapma kabiliyetiniz yokmu. Ya da annesi hizmetci falan mi? Kim ölmüş açlıktan? Enteresan..
İlgi beklemiyorum ama 2 ay sonra işe başlayacak bebek mama alsın, göğsü küçük, sütün var mı lafları söylenmesin istiyorum. Onun dışında iyi günümde değil ihtiyacım olan günümde yanımda olanlara bakarım ben.Çok ilgi bekliyorsunuz bence. Etrafınızda pervane olunsun ama lafta söylenmesin istiyorsunuz.
Noooo. 2 ihtimal var ya anasinin yemeklerini cok beğeniyor,olur ya oyle erkekler. Anneleri der gelinine "Benim oğlum cacık yemez" valla oyle bir yer ki...Valla bunu ben demedim hiç kendisi dedi. Bense ne alaka yapmak zorunda değil dedim. Ya mutfak alışverişini biz yapıyoruz yaa eşim de kafasında pişirmişken fazla yapsın birlikte yiyelim diye düşündü galiba.
Okursan eğer yaptılar buzluğumu doldurdular ama yol yorgunuydular ilk akşam hani kaynanam çok düşünceli ya sözde yapabilirdi diyorum kendimce. Ayrıca ablamın söylediklerini de yazdımi bebeğin gazını çıkartın mamadan sonra, bebeği göğsünde tut kokuna alışsın süt gelmesi daha çabuk olur pardon ama bunun neresine gıcık oldunuz?Şu hemşire ablanıZa sebepsiz ben bile gıcık oldum çok bilmiş tavırlara her daim sinir olurum :) annenizle ablanız yemek yemeyemi geldi gelip hazırlayıp fazla fazla yapıp gitmeleri gerekiyordu evlerine. Her konuda kaynananız olsun istiyorsunuz fakat sizin istediğiniz gibi olsun istiyorsunuz bence. Kendinizi dolduruşa bence getirmeyin. Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah.
Canım daha önce de hastaneye taşıdık yürüyemiyorum diye tekerlikli sandalye getirdi eşim, doktor ne dedi? psikiyatr a götürün dedi. Bundan hariç bir kez de sesim kısıldı dedi. yine doktora götürdük arabada buğuluydu sesi gerçekten doktor boğazına bakıyor ne kızarıklık var ne iltihap ne de bademciklerde şişme hiçbir şey yok. doktor ilaç yazmıyorum demiş. Ha annem de şeker hastası çok ani yükselmede bayılıyor biliyorum. e bu gayet ben ölüyorum yanıma gelin dedi. Yükselmiş olabilir ama ölünecek bi durumu yoktu. Ki bunu kendi kızı da söyledi annesine.Kadin her sıkıstiginizda yetismis.
Kendi anneniz babanizda kendi yapsin yemegini. Kv niz de dinlensin.
Surekli bi yemek telasi var sanirim. Esiniz yapsin ya da disardan soyleyin. Kv ya da gorumce yapmak zorunda degil.
Sekeri ciktigi icin de abartıyor demissiniz cok itici bu yazdiginiz. Nerden biliyorsunuz gördünüz mu gozunuzle ?
Kv nizin de haksin oldugu yer elbette var. Mesela bebrgin agzina üflemesine falan izin vermeyin kesinlikle.
Bazen insanlar farkında olmadan itici olabiliyor. Kaynanızda direk olarak biz zaten hiç çocuk büyütmedik bilmiyoruz cahiliz triplerine girmiştir. İçinden gelmemiştir yemek falan yapmak. Hiç mevzu bile sayılmaz ki bu. Kaynananız bence kıskanmış net olarak.Okursan eğer yaptılar buzluğumu doldurdular ama yol yorgunuydular ilk akşam hani kaynanam çok düşünceli ya sözde yapabilirdi diyorum kendimce. Ayrıca ablamın söylediklerini de yazdımi bebeğin gazını çıkartın mamadan sonra, bebeği göğsünde tut kokuna alışsın süt gelmesi daha çabuk olur pardon ama bunun neresine gıcık oldunuz?
Bir bebeği annesine yaklaştırmaktan başka ne var ablamın dediklerinde?
Yanliz oldugu icin ilgiye ihtiyaci var sanirim.Canım daha önce de hastaneye taşıdık yürüyemiyorum diye tekerlikli sandalye getirdi eşim, doktor ne dedi? psikiyatr a götürün dedi. Bundan hariç bir kez de sesim kısıldı dedi. yine doktora götürdük arabada buğuluydu sesi gerçekten doktor boğazına bakıyor ne kızarıklık var ne iltihap ne de bademciklerde şişme hiçbir şey yok. doktor ilaç yazmıyorum demiş. Ha annem de şeker hastası çok ani yükselmede bayılıyor biliyorum. e bu gayet ben ölüyorum yanıma gelin dedi. Yükselmiş olabilir ama ölünecek bi durumu yoktu. Ki bunu kendi kızı da söyledi annesine.