• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa çıkmazı

Eşime cevap yetiştiriyor gibi hissettim kendimi:) bizim ilişkimizde eleştiren memnun olmayan beğenmeyip azarlayan taraf ben değilim, ben 4 çocuğu olan bir anneyim anlayış istiyen tarafım. Eşim 6 kişiye bakıyorum diye akşamları taksiye çıkmıyor, tek çocukta neyse işi şimdide aynı iş. Yani çocuk oldukça olan bana oldu.. Neyse o zaman doğurmasaydım dimi..
Yok yaniliyorsunuz ben size haksizsiniz demiyorum. Esiniz de hakli diyorum sadece. Aksamlari taksiye cikmiyor da olsa o da calisiyor, siz de evde calisiyorsunuz. Esasen sadece iletisim probleminiz var,siz onun yaptigini azimsiyorsunuz o da sizin yaptiginizi azimsiyor. Dogurunca ister istemez fazlasiyla bir yuk tasimak zorunda kaliyoruz kadinlar olarak,bu sadece biyolojimizin geregi,yapacak bir sey yok.

Ben içinde olduğum için göremiyorum sanırım sizce nasıl beklentilerim var, mesela 4 çocukla evin biraz dağınık olmasına karşı eşimin buranın hali ne böyle napıyosun akşama kadar dememesini istemek uçuk bir beklenti mi, gerçekten haklısınız bu süreci hem kendim için hem çocuklarım için destek alarak yürütüyorum zaten ama sanki tek başıma tüm yük üzerimde ve ben bundan çok yoruldum
.
Kocamdan beklentilerim var diyorsunuz peki kocanızın bundan haberi var mı?
Oturup konuşuyor musunuz?
Sizin kendinize göre haklı beklentileriniz var eşinizi dinlesek onun da vardır mutlaka.
Ne yaşadığınızı tam olarak anlamam mümkün değil ama satırlarınızdan bana yansıyan şu;
Ben evde dört çocuğa bakıyorum ama hakkım olan anlayış ve ilgiyi göremiyorum.

Bu evde dört çocuk var mı var,
bunu değiştirmek mümkün değil,
yani eşinizle olan iletişiminizin ve duygusal ilişkinizin bundan etkilenmesi bir sürpriz olmamalı.
Çoğu zaman çocuk sahibi olmak, en yolunda giden evliliği bile sarsar,sizde arka arkaya doğmuş dört çocuk var.
Beklentilerinizi gözden geçirin derken anlatmak istediğim şey buydu.

Yerinizde olsam, açık bir iletişimle,
beklentilerimi dile getirirdim.
Eşinize açık açık evde çocuksuz zamanlardaki düzen ve tertibi beklememesi gerektiğini,
ille bekliyorsa haftanın 6 günü tam zamanlı yardımcı istediğinizi söyleyin.
Ayrıca üslubuna kırılıp incindiğinizi anlatın.

Açıkcası kreşe dönmüş bir evde, önceliğim,
kendi ruh sağlığım olurdu.
Bunun için de kocamın laflarına çok takılmaz,paragmatig bir yaklaşımla alabileceğim her yardımı değerlendirirdim.
Madem evin maddi yükü kocanızda, manevi yükü sizde,o zaman parasına kıyacak beyfendi.
Haa kıymayacaksa,çocukların ikisi zaten kreşe gidiyor,temizliğe de biri geliyor diyorsa bulduğu ile yetinip biraz susacak.
Siz de biraz takılmamayı,hallederiz deyip,
geçmeyi alışkanlık haline getireceksiniz,
en azından çocukların tamamı okullu olana dek.
Bunun başka bir yolu yok.

derin sularda arkadasin dedigine tamamen katiliyorum.Kendi ruh sagliginiz ici esinizin dediklerine takilmayip, kendi istek ve beklentileriniz konusunda özgüveninizin tam oldugunu hissettirmelisiniz esinize.Evde 4 cocuk bakmak ise gidip para kazanmaktan cok daha zor.Bir de hormonlarin etkisiyle dalgalanan ruh halleri var kadinlarin.Esiniz her sikayet ettiginde ya da size laf dokundurdugunda ona begenmiyorsa kendisinin yapmasini söyleyin.

Insanlarin imkanlari elveriyorsa cok cocuklu olmak güzel bir sey.Benim tek cocugum var ve yasim elvermedigi icin baska cocugum da olmayacak.Ben size cok imrendim.Sikmayin caninizi sadece kendinizi korumayi ögrenin.

derin sularda arkadasin dedigine tamamen katiliyorum.Kendi ruh sagliginiz ici esinizin dediklerine takilmayip, kendi istek ve beklentileriniz konusunda özgüveninizin tam oldugunu hissettirmelisiniz esinize.Evde 4 cocuk bakmak ise gidip para kazanmaktan cok daha zor.Bir de hormonlarin etkisiyle dalgalanan ruh halleri var kadinlarin.Esiniz her sikayet ettiginde ya da size laf dokundurdugunda ona begenmiyorsa kendisinin yapmasini söyleyin.

Insanlarin imkanlari elveriyorsa cok cocuklu olmak güzel bir sey.Benim tek cocugum var ve yasim elvermedigi icin baska cocugum da olmayacak.Ben size cok imrendim.Sikmayin caninizi sadece kendinizi korumayi ögrenin.
Haklısınız ah işte surat asmadan tatlı tatlı laf sokabilsem o anda kızgınlığım da geçmiş olur hem. Ama sanırım kendi kişisel problemlerim çocukluğumdan getirdiğim değersizlik, suçluluk hisleri surat asıp cevap vermeden içime kapanmama sebep oluyor. Aslında bu konuşulanları bilmiyorum değil ama unutmuşum gerçekten çok iyi geldi yorumlarınız.

Valla gözünüz çok karaymis helal olsun. Yeni bir çocuğa cesaret etmek. Sonra yeni bir cocuga cesaret etmek. Tekrar tekrar.6 senelik evliligin 3 senesi Hamilelikle gecmis. Büyüdüklerinde cok iyi olur. Arkadaş gibi olurlar. Ama insallah sağlıklı yetissinler. Sinirlenmeyin onlara lütfen. Cok anaç doğurganmissiniz :D maşallah yeniden Allah hepsine ömür versin

Allah yardımcınız olsun bugunler su gibi akıp geçsin ve daha sonra neşe içinde kalabalık mutlu bir aile olmanın nimetlerinden yararlanın inşallah ;)

Yardımcı tutmanızı tavsiye ederim bir de.
Madem başkasının yaptığını yiyemiyorsunuz, yemek işi sizde olsun, diğerleri yardımcıda.
Çamaşır, ütü, bulaşık, temizlik ve bebek bakımında yardım etse yeter daha ne olsun.

Eşinizle de konuşarak iletişimi kesmeden daha sağlıklı bir ilişki kurarsınız diye tahmin ediyorum. Çocuk sayınız evliliğinizi başbaşa yaşamanıza olanak vermemiş.
Yıpranmakta haklısınız.
Allah uzun ömürler versin,neden yaptınız demem asla. Sadece içinde bulunduğunuz şartlarda karı-koca ilişkisinin sekteye uğramasını normal buldum, bunun farkında olmalısınız siz de.
Çabuk toparlarsınız umarım ;)

Sizi anlamaya çalışıyorum cidden ama bir yerden sonra empati yapamıyorum :KK43: Kardeş olsun diye 2 tane yapanı anlayabilirim de 4 tane çocuk niye diye sorası geliyor insanın. Mesleği bırakmanız da sizin kararınız olmuş. Şu konuda en masum kişiler çocuklar. Şuan loğusa olduğunuz için de bu kadar bunalmış olabilirsiniz ama lütfen acısını çocuklardan çıkarmayın olur mu? Eşiniz madem iyi kazanıyor çocuklar için de 1 yardımcı alın hatta yemek için de bir yardımcı alın.
Ben de 2 cocuktan sonrsasi niye diye merak ederim ama daha kulturlu ve egitimli avrupalilarda da genis aile olmak yaygin 4-5 cocuk yapiyorlar genelde.

4 kucuk cocuk ve lohusasiniz ustelik. Muhtemelen esiniz hep boyleydi ama siz hassas bir donemden gectiginiz icin daha cok batiyor gozunuze. Bence hislerinizi esinize dogrudan anlatin. Erkekler kafalarina vura vura anlatinca ancak anliyor

4 çocuk bakarken cildirmaniz normal bence. Gercekten cok zor. Sadece kavgalari bile yeter insana. Allah kolaylik versin.

Bence şey yapın siz: üniversite okuyan güvenilir bi kız bulun. Haftada 2 akşam gelsin. Cocuklarla oyun oynasın. Siz de odanızda 1 saat kitap okuyun. Ya da yürüyüş yapin. Bence çok acılirsiniz. esiniz de bir pazar günü sizinle evde olsun. Bi görsün mücadelenizi

0,5 yaş arası 4 :). Evet haklısınız sosyal hayat çok önemli ama dediğim gibi çook küçükler Biraz büyüseler (en az 5 yılım var yani) hayat daha güzel olabilir.
MaşaAllah. Bi 5 yıl daha sabır o zaman kardeşim. Ben iki tane peşpeşe yaptım ki yardım eden olduğu halde sadece bireysel olark bile yorucu. Seni takdir ettim. İnş en kısa sürede biraz rahatlayıp bu durumun tadını çıkarırsın

Evet. Bir erkekten ütopik bir istek bence.
Neden ütopik bir istek olsun en büyüğü 5 yaşında 4 küçük çocuk, isterse işten sonrada cocuklarla ilgilenip annenin yükünü azaltabilir.
Gerçi bana kalsa çocuğuyla ilgisi akşam bir saat oyun oynamanın ötesine gecmeyen bir eş varken, bu kadar az yas aralığında ve çok cocuk olmamalı ama madem ki olmus baba da elini taşın altına koymalı.

Ayni durum kuzenimde var. 30 yasa 3 cocuk.. cok cesaret isi bence ve hayata bi kere geliyor insan . Esinizle olan durumunuzda da en buyuk etken budur diye dusunuyorum.

Kucugu 0 yasında
Buyugu 1.5
Dıgerı 3
Oburu 5 yasında muhtemelen. Kusura bakmayın da bu kadar cok cocukta bunları dusunup anlamdırmak bıle buyuk ıs. Ve 5 senelik evlılık karı koca olmamıssınız kı hıc dırek anne baba, hemde cok cocuk anne babası. Sızı ancak yatılı bakıcı kurtarır, ben bır erkekten 0 5 yas yas arasına uzun sure bakmasını bekleyemem, gercekcı degıl

Eşime cevap yetiştiriyor gibi hissettim kendimi:) bizim ilişkimizde eleştiren memnun olmayan beğenmeyip azarlayan taraf ben değilim, ben 4 çocuğu olan bir anneyim anlayış istiyen tarafım. Eşim 6 kişiye bakıyorum diye akşamları taksiye çıkmıyor, tek çocukta neyse işi şimdide aynı iş. Yani çocuk oldukça olan bana oldu.. Neyse o zaman doğurmasaydım dimi..
Esınızde 4 cocuk ıstedı mı buarada? Dedıgım gıbı valla sız guclusunuz kesın buna ınanın, 7 yas arayla 2 cocugum var.1 cocuk hıc cocuk, 2 cocuk cok cocuk diyenlerdenım. Hamıle kalsam da aldıracagım ıcın tuplerı baglattım. Hadı oldu ya buna ragmen hamıle kalsam yıne aldırırım. Ben oyle pek akısına bırakamam, doya doya yasadım ılkınde annelıgı sonra ıkıncıyı yaptım. 4 cocugum olsa vıcdan azabından intihar filan ederdim cunku ben gercekten kaldıramam. Neyse gecer bu gunler elbette, yanı bırde okul doneminde delirirsınız kucuk caplı sonrası temız ıs. Esinden cok bısı de bekleme, kuzenımın ıkıc cocugu vardı o donem benım kı de 3 yasında, vallahı sevesım gelmıyordu ya. Ikı taraf haklı ıkı taraf yorgun gıbı sızın hıkayede

Back