lohusa bu kadar üzülür mü

Bence annen gelebılıyorsa kayınvalıden beklesın bı zahmet..Sonucta doguran sensın ve tabı kı annenın yanında rahat edeceksın..Benım kaynanam gelmıstı 25 gun kaldı ve annemlerle aynı apartmanda oldugumuz halde kadın rahat etsın dıye dusunerek bana bıle gelmemıstı annemler...Resmen kudurmustum ıgrenc bır durumdu..Zaten kımıldayamıyorsun bı ıs yapamıyorsun bebegı elalemın yanında emzırıyorsun gelen mısafırlerı kaynana tanımıyor sen ılgılenıyorsun berbat oluyor..Dedıgınde haklısın annene söyle 40ına kadar yanında kalsın..O zaman gelmek ıstemez evde yer yok dıye...

Cevap yazanlar için teşekkür ederim. Sonuç eşim ne kadar üzüldüğümü fark edip sadece günübirlik gelmelerini sağladı.sağ olsunlar geldiler gördüler ve gittiler. Kırkından sonra tekrar gelinecek ama olsun. Bu arada eşimle daha fazla gerilememek adına bende bir süreliğine anneme geldim ve Huzurluyum şu an. Ben kimsenin torununu görmesine engel olma derdinde değilim ama daha önce de dendiği gibi kızımla başbaşa kalmaya ihtiyacım var çünkü beni emmiyor ve çok zor günler geçiriyorum.lohusa sendromunu dibine kadar yaşıyorum çok zor bir adam olan eşimle uğraşıyorum ve yetiştirmem gereken doğum izninde olsam bile iş yerime ait posterler var.bu kadar baskı altındayken kimse bana kv ne engel oluyorsun......vb diye suçlamasın. Daha önceden kibarca denilen rica edilen bir durum varken gelinmesi gerçekten benim sözümü kıymetinin olmadığını gösterir ki bunu asla unutmayacağım.keşke eşim onlar benim Ailem derken aslında burda da artık ona muhtaç bir eşi ve kızı olduğunu idrak edebilseydide böyle aramıza kara kedi girmeseydi ve kırgınlık olmasaydı.

Cevap yazanlar için teşekkür ederim. Sonuç eşim ne kadar üzüldüğümü fark edip sadece günübirlik gelmelerini sağladı.sağ olsunlar geldiler gördüler ve gittiler. Kırkından sonra tekrar gelinecek ama olsun. Bu arada eşimle daha fazla gerilememek adına bende bir süreliğine anneme geldim ve Huzurluyum şu an. Ben kimsenin torununu görmesine engel olma derdinde değilim ama daha önce de dendiği gibi kızımla başbaşa kalmaya ihtiyacım var çünkü beni emmiyor ve çok zor günler geçiriyorum.lohusa sendromunu dibine kadar yaşıyorum çok zor bir adam olan eşimle uğraşıyorum ve yetiştirmem gereken doğum izninde olsam bile iş yerime ait posterler var.bu kadar baskı altındayken kimse bana kv ne engel oluyorsun......vb diye suçlamasın. Daha önceden kibarca denilen rica edilen bir durum varken gelinmesi gerçekten benim sözümü kıymetinin olmadığını gösterir ki bunu asla unutmayacağım.keşke eşim onlar benim Ailem derken aslında burda da artık ona muhtaç bir eşi ve kızı olduğunu idrak edebilseydide böyle aramıza kara kedi girmeseydi ve kırgınlık olmasaydı.
istendi mi oluyormuş değil mi,bunu kırkım çıkmadan gelmesinler diyeceğine,baştan görüp gitsinler deseydin kimseyle sorun yaşamaz,bu hallere düşmezdin.neyse Allah büyüktür:KK43:

Lohusallk sendromu diye modaya uyup torunlarini gormelerini istememeniz, rahat etmem diye bencilce davranmaniz, esinizi uzmeniz..lohusallik sendromu degil, ona siginmayin.tamamen bencillik.birgun siz de babaanne olacaksnz ve gelininiz sirf keyfi icin sizi torununuzun yuzune hasret birakmaya kalkarsa sakin uzulmeyin.eden bulur

Enerjim yok bebeğin babaannesi gelmesin diye birşey mantıklı yani..peki..
Kayinvalidem cok iyi bir insandir. Ama el kizi olunca yureginde hissetmiyor halini, bana kendinin bol olan tasan sutunu anlatti. Uzulecegimi dusunmedi. Annem bn sorunca bile ilk gunler gec gelir normal dedi ben iyi hissedeyin diye. Kv oldugu halde anne gibi davranacaksa gelsin elbet. Kimi insan duygusal olur iclenir boyle kucuk sozlere bile. Kimisi umursamaz daha guclu davranabilir. Ben de ikinciye hamileyim dogumdn 4-5 gun sonra gelsinler 2 gun durup gitsinler istiyorum. Kotu niyeti yok ama kizina baska bana cook baska duygusal yaklasim olarak. Lafimi esirgemem bu defa sorun cikar. Kotu olunacagina kenarda durmayi bilsin insanlar. Bu kv gelmesin torununu gormesin olayi degil. Bnim ailemden gelen herkes benim sagligimla ilgilenirken gorumce 10 gunluk bebege bu sevilmiyor oynanmiyor dedi. Biz cocugu besleme sutu artirma derdindeyiz o sevme derdinde. Cok uzun yazdim ama herkesin yasadigi farklidir. Asla 2-3 ay gelene gidene pasta yapmam cocugumun kokusunu icime cekmek.isterim yalniz kalip. Ama sizin icin normalmis. Herkesin kisiligi ve sarti baska baska. Ben bunu anlatmak istedim. Cok da uzun yazdim ya neyse.

hala karakedi diyorsunuz,kadın gelmiş gitmiş.bir de şu cümlenize takıldım"kırkından sonra gelinecek ama olsun"bu "olsun"un altında bile çok şey yatıyor aslında.yani siz lohusayken değil,hiç bir zaman eşinizinin ailesini istemiyorsunuz gibi algıladım.hem kzımla başbaşa kalmam gerekli demişsiniz ama,kendi ailenizin yanındasınız.yine kalabalık bir ortam.
bi de daha önce doktorum diye yazmıştınız ama burada poster diyorsunuz.anlamadım mesleğinizi?

Ayrica rolleri degiselim bakalim.dogum yaptiniz aileniz gelecek ama esiniz izin vermiyor.simdi gelmesinler bebegmzle yalnz kalalm.o arada onun ailesi gelip gidiyor.annen baban torunlarini gormek istyor ama esin yok beklesinler sonra gelsinler diyor.ne hissedersenz.burda yine bdv ye konu acip dertlenirdnz.o zaman hak verirdik size de mi??

hala karakedi diyorsunuz,kadın gelmiş gitmiş.bir de şu cümlenize takıldım"kırkından sonra gelinecek ama olsun"bu "olsun"un altında bile çok şey yatıyor aslında.yani siz lohusayken değil,hiç bir zaman eşinizinin ailesini istemiyorsunuz gibi algıladım.hem kzımla başbaşa kalmam gerekli demişsiniz ama,kendi ailenizin yanındasınız.yine kalabalık bir ortam.
bi de daha önce doktorum diye yazmıştınız ama burada poster diyorsunuz.anlamadım mesleğinizi?
Evet cok dogru diyorsun bebegiyle yalnz kalmak istedgini soyluyor ama ailesinin yanina gidiyor.ne celiski ama

Ayrica rolleri degiselim bakalim.dogum yaptiniz aileniz gelecek ama esiniz izin vermiyor.simdi gelmesinler bebegmzle yalnz kalalm.o arada onun ailesi gelip gidiyor.annen baban torunlarini gormek istyor ama esin yok beklesinler sonra gelsinler diyor.ne hissedersenz.burda yine bdv ye konu acip dertlenirdnz.o zaman hak verirdik size de mi??
konu sahibini bilmem de ben memnun olurum. Karisan eden olmaz kendimize yeteriz ne guzel. Ama esler kendilerine sorumluluk kalmasin diye illa aile istiyorlar.
Boyle konularda herkes kendi gibi dusunuyor babanneyle bir arada buyuyene normal geliyor ama ben hep cekirdek aile buyudum oyle alistim 3 gunden fazla bir arada olmak bana fazla geliyor. Bu da benim normalim. Niye kotu gelin olayim hemen. Senin aile yapinla benimki farkli belki.
Konu sahibi esine guvense evinde yalniz otururdu oturmaliydi da. Kalkip annesine gitmesi garip olmus bu olaylarin ustune.

Kv 17 gündür gelmek için sizin izin vermenizi mi bekliyor :eek:
Bence hatalısınız aynı durumda annenizi düşünün torununu göremediğini
Sezeryanla doğum yaptım 2 kere oyüzden bana ağır Sezeryan falan pek inandırıcı gelmedi
Diğer misafirlere bişey demiyorum ama kvde için tamamen haksızsınız onunda torununu görmesi sevmesi sizin anneniz kadar hakkı
Annenizde kvnize hizmet etmeyecek yani hizmetten kasıt ne onu da anlamadım belki yapacağı bir yemektir onu sizede yapıyor zaten sizde kalkıp bir kek çırpabilirsiniz yada bir tabak pilav yapabilirsiniz oda olmadı dışarıdan yemek söyler annenizin yükünü tümden alabilirsiniz. Annenizde gayet anlayışsız ve Hatalı yaklaşıyor kvnize hiç kusura bakmayın:KK51:
Yani ben anlamadım kvyi kabul etmeme nedenizi :KK14:

kayınvalide gerçekten yardım amaçlı gelse doğumdan önce gelir eşiyle yda tek başına yardım eder..kısmet olmadı önce gelmek diyelim doğumdan sonra hemen gelir torunudur görmek hakkıdır ama geldiğinde edebiyle duracaksa..yok şu yok bu gelsin olmaz akrabalar sonra gelir benim bildiğimm..geldiği vakit de gelinden asla iş beklemez yapışır işleree..böyle olacaksa amanna gelsin ama başka türlü ise gelmesin bi zahmet..

konu sahibini bilmem de ben memnun olurum. Karisan eden olmaz kendimize yeteriz ne guzel. Ama esler kendilerine sorumluluk kalmasin diye illa aile istiyorlar.
Boyle konularda herkes kendi gibi dusunuyor babanneyle bir arada buyuyene normal geliyor ama ben hep cekirdek aile buyudum oyle alistim 3 gunden fazla bir arada olmak bana fazla geliyor. Bu da benim normalim. Niye kotu gelin olayim hemen. Senin aile yapinla benimki farkli belki.
Konu sahibi esine guvense evinde yalniz otururdu oturmaliydi da. Kalkip annesine gitmesi garip olmus bu olaylarin ustune.
Memnun mu olurdunuz? Ailenz gelmicek izin verilmeyecek ama esinizin ailesi olacak yaninizda.anne babanz cocugunzu gormeyecek.gercekten bu durumdan memnun mu olursunuz.ilginccc....

asistan hekimler kongrelerde, sempozyumlarda ya da başka yerlerde sunmak için bol bol poster, makale hazırlar.

Memnun mu olurdunuz? Ailenz gelmicek izin verilmeyecek ama esinizin ailesi olacak yaninizda.anne babanz cocugunzu gormeyecek.gercekten bu durumdan memnun mu olursunuz.ilginccc....
Ben iki aileden de gelen olmayacak diye anladim. Cekirdek aile daha mutluyum ben. Gelen olsun ama max 3 gun. Oyle 40 cikana kadar ne annem dursun ne esimin annesi.

Benim ablam da evlendikten 7 sene sonra hamile kaldi. O da bizde okadar sevindik ki anlatamam. Ama bu yinede lohusa depresyonuna girmesine engel olmadi. Gunlerce surekli agliyordu. Cocuk emmiyordu sutu olmadi bi de. Olmaz diye birsey yok. Laohusa depresyonudiye birsey var malesef. Ve yine ayni ablam 2. Cocugunu sezeryanla dunyaya getirdi. Simdi o yegenim 9yasinda ve benim ablamin dikisleri hala tutmamis. Surekli karnim agriyor, sanki icim parcalaniyor deyip duruyordu. Kac kere doktora gitti. En son bu yil doktor dikislerin tutmamis dedi. Ve yeniden acildi dikildi yazin. Ama 19 yasindaki yegenim de sezeryanla dogum yapti, 40 i cikmadan zipkin gibi oldu. Demem o ki herkes bir degil. Burda ne guzel ahkam kesiyorsunuz, yok bende sezeryan oldum hemem iyilestim, herseyi yaptim, herkese hizmet ettim diye. Siz yatin dua edin ki saglikli bir vucudunuz var. Oturun Allaha dua edin, gelip burda ahkam kesmeyin. Konu sahibi cok gecmis olsun. Uzuldum bunca seyi yasamana.
Bir de ismi lazim degil bi üye var ki, yengeleri annesine eziyet etmis guya, nasil bir kinse yillarca unutmamis gelmis burda anlatiyor. Bu olanlar yuzunden daha olmayan gelinine simdiden burda onyargiyla ahkam kesiyor. Allah ona gelecek geline de yardim etsin. Kinci bir gorumceden de kotu bir kayinvalide olur zaten. Benim de 4 tane yengem var. Hepsini de cok severim. Annem onlardan dert yanar bazen bana. Kizarim anneme. Sakin bunlari gidip abilerime yengelerime soyleme diye. Biraz empati yapmak lazim.

haksızsınız evet.kendi annen kalıyor eşinin ailesini istemiyorsun laf sokuyo diye kocana kızıyorsun .hizmet bekliyosa yapma 1aç kalır 2aç kalır 3de yapar yada gider ama gelme bekle 40gün demek de çok ayıp

Çok üzüldüm konu sahibine.
Ne zaman lohusa bir kadına karşı bu kadar acımasız olduk biz.

Bütün yorumları okudum ve hayret ettim.
Elbette babaanne olarak torununu görmek hakkıdır. Ama ortada anlayışsız bir aile var. Konu sahibi kaç yıldır tanıyor bu insanları. Nasıl davranacaklarını, neler yapacaklarını biliyor. Eşi anlayışsız, ilgisiz. Gereken özeni göstermiyor. Bunların üstüne, açık açık annemler geldiğinde yemek yapar, ilgilenirsin diyor. Birçok kişi de konu sahibini suçluyor, ben anlamadım gerçekten.

Herkes kendi başına gelenleri anlatmış. Benim kv şöyle yaptı, böyle kötü davrandı diye. Konu sahibi bunlara izin vermedi diye mi suçlu?

Elbette kaçar gider ailesinin yanına. Kocasından usanmışsa tabi gider.

Ayrıca herkesi fiziksel olarak çok güçlüymüş, bağışıklığı, metabolizması ve psikolojisi çok iyiymiş. Hemen iyileşmişler sezaryen olunca, aman ne iyi. Ama konu sahibi iyileşememiş işte. Belki daha zayıf bir psikolojisi var, belki bağışıklığı zayıf.

Şurada okuduğum yorumlara inanamıyorum gerçekten.

Back