LİSE OKUL BİRİNCİLİĞİ LÜTFEN BAKIN

Puana göre olur bence

umarım kaçmaz ya. minik farkla olursa insan takılıyor birazz . ama hayırlısı her şeyin

Sonradan gelse de diğeri alır, zaten gelme sebebi bu.Bence okul müdürün ile ve öğretmenlerin ile görüş, özellikle özel okuldan son anda devlet okullarına geçip birincilik puanını almak isteyen öğrenciler var .Durum bu yazdığım gibiyse hak senindir ,arkanda dururlarsq

Şimdi değişti mi bilmiyorum ama bizim zamanımızda okul birincileri için kontenjan olurdu üniversitelerde :)
aa ilk defa duydum .peki ortaöğretim birincilerine de bir ayrıcalık varmı ki lgs de.ona göre kaptırmayalım çocuğun birinciliğini.gene de bana pek mantıklı gelmedi bu durum.iyi okulda orta halli öğrenci kötü okuldaki okul birincisine eşit değil midir bilgi açısından?

Aslında ben de hep böyle düşünürüm kötü okuldaki birinci iyi okuldaki orta halli ile aynı iken birincilik kontenjanı alıyor diye.
Ortaöğretimde var mı bilmiyorum ama lisede vardı bizim zamanımızda :)

ben okul notu katılımını bile adil bulmuyorum .direkt sınav puanı baz alınmalı .mesela ortaokulda kızım var dersleri yüz ama aslında yüzlük öğrenci değil 85 90 lık öğrenci.lisede de böyle olamaz mı okuluna göre?konu sahibi adına çok sevindim sistem böyle o da faydalanıyor o konu ayrı.ama mantığa vurunca genel olarak adil gelmiyor bana

Aynen buna da katılıyorum bazı liseler çok zorlu olurken bazıları daha rahat olabiliyor ve okul puanı o tarz liselerde daha yüksek geliyor öğrenciye. Çok adil bir sistem değil bence.
Tabi şimdi sistem böyle mi bilmiyorum ama bizim okul puanımız da eklenmişti üniversite sınavı puanımıza.

hala var mı bilmiyorum ama mesela bir tanıdığımın okulu 6200. sırayı almıştı normalde en son ama bir kız okul birinciliği kontenjanından 8000 küsürüncü sırada girmişti. baya fark ediyor bence birincilik. sıralamada o arada en az birkaç fakülte var.

benim zamanımda puan gelmeden sınava girerken tercih yapmak gerekiyordu.yani ne alacağımızı bilmeden okul seçiyordukk

Ben katılıyorum. Özel okullardan şişirme notlar geliyor bazen, bazen hocanın teki acaip çıkıyor herkese kötü not veriyor, bazen çocuğun tekine kafayı takıyor... Puanlama sistemindeki insan etkisi minimale inmeli

şimdi çocuklarımızı iyi lise kazansın diye yarış atı gibi çalıştırıyoruz dersler kolej özel dersler netten çalış çalış.ee o zaman vasat bir liseye gönderirim zaten birinci olur .diğerlerinin önüne geçer tercihlerde.acaba haksızlık mı yapıyorum lise birincilerine yoksa haklı mıyım bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…