- 2 Ekim 2010
- 697
- 1
-
- Konu Sahibi neslihanaltuntas
Renkli numaralı lenslerde birçok kişi bu şikayetlerde bulunuyor.Ama zamanla alışanlar da var.Lensi çıkardığınızda elinizde katlı iken açmaya çalışmayın lens kabında solusyona bırakın lens kendiliğinden açılacaktır aksi halde elinizde yapışan lensi açmaya çalışırsanız yırtılma çizilme ihtimali yüksek olacaktırmerhaba,
bir süre şeffaf lens taktıktan sonra renkli numaralı lens aldım ama taktığımda hafif bulanık görmeye başladım bu normal midir? düzelir mi birkaç gün sonra?
bir de renkli lensler daha sert olduğu için çıkarırken kıvrılıyor ve şeffaflar gibi kolay açılmıyor.iki ucundan tutup açmaya çalıştım bayağı yapışmış gibiydi,sonunda açtım ama yırtılmış olabilir mi acaba?nasıl anlayabilirim ve daha kolay açmak için ne yapabilirm?? teşekkrler.
Merhaba, gözlüğün camını silmek size zor geliyor lens kullanımı inanın çok daha meşakatli ve dikkat gerektiren birşeydir.Doktor lens kullanmanızı önermedi ise kesinlikle kullanmayın.Unutmayın gözlerinizin bir çift daha yedeği yok.canım bende gözlük kullanıyrum 3 numara benim gözlük numaram yaklasık iki senedir kullanıyorum ama alışamadım gözüleklere ayrıca gözlüğün bir sürü şeyi var mesela sürekli silmen koruman gerekli bakımı fln çok zor ben lens almayı düşünüyordm ancak doktorum lens kullanmayı önermedi ve alamdm bu yüzden ancak şu an hala istiyorum sizce ne yapmalıyım??lens almlıyım??bu arada ben kumral ela gözlüyüm.
acil yardımınıza ihtiyacım var optikçime gittim lens sipariş ettim dün solotica nc mel istemiştim.Hmen yarına getiririz dedi adam şaşırdım burda okuduğuma göre solotica tek istanbulda satılıyormuş nasıl 1 günde getircek anlayamadım Bugun gittim istersen solotica getiririz ama iyi bi marka değil bu dedi vazgeçirmek icin mi dedi acaba :uhm:
bi de bu optikci yanar döner bi herif annemin gözlüğünü de farklı bi model getirmişti annemin istediğinin çok benzerini ayrıca mafyadan kız kaçırmış vukuatları büyük yani sırnaşık şey
Napcam bilmiyorum gözüm siyaha yakın koyu kahve isterseniz fotograf falan da paylaşabilirm yeşil tonlarını yakalamak istiyorum çok açık ve zeytinyağı tonuna çalan ton da istemiyorum yemyeşil olsun istiyorum..
Lütfen optikçi arkadaşlarımız falan varsa yardımcı olsunlar daha once şeff numaralı lens kullandım hiç bi deneyiyim yok renkli lens konusunda
Oasys öneririm oksijen ve su bakımından daha zenginmerhaba...ben toric lens alacağım. acuvue advance toric ve acuvue oasys toric aynı fiyat fakat kullanım açısından hangisi daha rahattır, hangisini önerirsiniz?
Yaklasik 1 bucujk senedir lens kullaniyorum gozlerimde kirmizi damar seklnde cizgiler olstu baknca gorunmuo ama goz kapagimin hemen Altinda bu damarlanmalarda gecmio ustelik her gecen gunde sayisi artio nedeni nedir acaba kalici mi bunlar ?
Bir sonrakinde opti free öneririmmeraba bugün solüsyon aldım all ın one light (sauflon) lensimi temizlemek için ayrıca birşey kulanmama gerek varmı?cevabınız için şimdiden teşekkürler.
merhaba ,
benim astigmatım var. hangi lensi önerirsiniz acaba ???
hee bide gözde lens varken nasıl makyaj yapmalıyız ..
yada yapınca nasıl çıkarmalıyız ?? mesela ben hep gözümün içine kalem çekerim ama lens takınca çekebilecekmiyim gibi :)
Sevgili arkadaşlar forum sayfalarında gözlük ve lensle ilgili birçok soru öneri beklenen konular olmuş.Hepsini tek tek okuyup cevaplayabilmem ve sizlerin takip edebilmesi çok güç olduğundan yeniden bir başlık altında toplamak istedim.Lens kullanmak isteyen veya kullanmakta olan arkadaşlarımız varsa sormak istedikleri her soruya yardımcı olmaya çalışıcam aynı zamanda numaralı ve güneş gözlükleri ile ilgili kafanıza takılan öğrenmek istediklerinize yardımcı olmak için elimden geleni yapıcam.Göz bozuklukları görme kusurları aklınıza takılan ne varsa bilgim dahilinde cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Hoşçakalın..sengözlerimebaksanab
göz doktorumusunuz acaba ?
Biomedics lensler 4 ay gibi bir zamandır piyasada yok ancak avrupa sipariş ile 6 haftada geliyorBiomedrix soft toric Lens kullanan arkadaş var mı aramızda ? Nerden temin etmiş acaba bulamıyorum..
merhaba.. benim iki göz numaram birbirinden farklı.aynı numaradan 2 lens açtım yanlışlıkla.. lens kabını şimdikiler için kullanıyorum. o bir taneyi bir cam şişede solüsyonda bekletsem sorun yaşar mıyım? (lensler aylık)
1-)Renkli lensi numaralı olarak kullanabilirsin 2-)Marka ve türlerine göre fiyatları değişir 25 TL'ye de renkli lens var 600 TL'ye de...Sigorta sizin numaralarınızda lens ödemez 3-) Miyobunuz düzelme gösterir ama 40 yaştan sonra başlıyacak olan yakın prespiyoptan sonraslmlar.ben bugün gözümün 1 numara miyop olduğunu öğrendim.Doktor gözlük verdi.Lens takıp takamayacağımı sordum.bir ay sonra gözlüğe alışınca takabileceğimi sordu.sorularım şunlar:1.sorum:renkli lens takabilir miyim,2.sorum fiyatları ne kadardır sigorta öder mi:?3.sorum miyobum düzelir mi?
teşekkürler.