Kontakt Lens Lens ve Gözlük Hakkında sormak istediğiniz herşeyi cevaplıyorum

Anladığım kadarı ile sen hem renkli hem numaralı lens kullanmak istiyorsun.Bu mümkün olan bir durum yazdığın numaralar için.Birçok markanın renkli numaralı lensleri var.Önemli olan burada hangi renk tonlarından hoşlanacağın ve rengin nasıl durmasını istediğin.Öncelikle rengi beğenmelisin.Sağ göz için ve sol göz için ayrı iki kutu verilicektir.Kullanım süresi seçtiğin lense göre değişir.Örneğin freshlook lensler aylık kullanımlıdır içerisinde bir kutunun 2 adet vardır senin göz numaraların ayrı olduğu için 2 kutu alman gerekir.2 kutuda 4 adet vardır yani 2 çift.Her çift 1 ay kullanılır bu demektirki 2 aylık lens olur.Ya da senelik renklerden beğendin şişe içerisinde sunulan senelik lensler adet olarak alınabilme imkanı var böylelikle 2 şişe lens bir sene kullanım imkanı sağlar.Şeffaf lens istersen eğer ozamanda ilk kullanıcı olacağından doktorun önericeği lensi kullanmanda fayda var derim.Ama gözlükçünün önerisini dikkate alacaksan ben sana oasys öneririm.

canım benım gözlerimde lensten alerji oldu bidaha takamazmıyım acaba geçermi yoksa artık hep alerjıkmı oldu gözlerım bu konuda bılgın vrmı
Bu enfeksiyon durumuna bağlı.Eğer geçici birşeyse lense dönüş yapabilirsin ama tekrarlayabilir.Eğer ille lens kullanıcam diye bir durum yoksa gözlük kullanmanı en azından enfeksiyon durumu geçtikten sonrada belli bir zaman devam edersen daha iyi olur diye düşünüyorum

ARKADAŞLAR FORUMA SÜREKLİ BAKAMIYORUM AMA MAİLİME MESAJ GÖNDERDİĞİNİZDE DÜŞÜYOR.EĞER SORUNUZ ACİL CEVAP GEREKTİRİYORSA LÜTFEN MESAJ ATIN.BUNUN HARİCİ DURUMLARDA FORUMA HER GİRİŞİMDE MUTLAKA KONUYA BAKIYOR VE SORULARINIZA SORUNLARINIZA AÇIKLIK GETİRMEYE ÇALIŞIYORUM.SAĞLIKLI GÜNLER...:126:

canım işte hiçbir fikrim yok.bana night&day önermişti eczacı en iyisi o diye.ayrıca renkli lenslerde aylık olduğunu bilmiyordum valla.onları hergün çıkarmak gerekiyor diye biliyorum.benim bahsettiğim bi ay gözde kalabilen bi lens olması.söylediğiniz markayı araştırıcam.bu arada doktor lens kullanımımda herhangi bi sorun olmadığını söyledi bana.markada önermedi zaten :SSS hatta n&d içinde 6 tane varmış.yani 6 aylık lens olucakmış.bir sorumda arkadaşım bunların üretim yıllarına dikkat etmemizmi gerekiyor.yani mümkün olduğunca yeni tarihleri almalıymışız:SSS ne cahilim bu konuda sırf bu yüzden alamıyorum lens falan yaa ;((((lütfen yardım et bu arada cvp verdiğin içinde çok teşekürler arkadaşım sevaba girdin valla:)

Ben 2. sınıftan sonra 6 yıl gözlük kullandım. sonra bırakmıştım , göz kayması vardı. Tamamen geçmişti şimdi yine başladı gözlerim arada bir kayıyor. ama numaram yüksek değil. Lens kullanmak istiyorum ama numara küçük olduğu için olmaz diyor doktor ben o 6 yıl gözlüğü boşuna mı taktım artık gözlük kullanmak istemıyorum !

benim gözlerim miyop yaklaşık 6 yıl gözlük kullandım. 6 aydır da lens kullanıyorum.lenslerimi yatarken falan çıkaramıyorum okula gittiğimden sabah kolay takamıyorum çünkü. ama fırsat buldukça gözlerim hava alsın diye çıkarıyorum, haftada 2-3 gün, 8 saat falan lensi çıkarıyorum. sorum şu: lensi uzun yıllar kullanınca kornea inceliyomuş ve ilerde lazer ameliyatı olamayabiliyormuşsunuz.17 yaşındayım, 5 sene sonra falan ameliyat olmayı düşünüyorum. sizce lenslerimi uygun şekilde kullanıyormuyum,ileride ameliyat olma ihtimalim nedir?

Oasys de gözde kalabilme özelliğine sahip ancak bizler hangi lens olursa olsun hergece çıkarmanızı öneriyoruz.Tarihle ilgilide önemli olan exp (son kullanım) kullanıcağınız zamanıda göz önünde bulundurarak hesaplamalısınız.2011 mart ayındayız.Alacağınız lensi 6 ay kullanacaksanız eylül 2011 tarihinden erken son kullanımı olmamalı ama zaten lens tüketimi hızlı olan ürün olduğu için çok büyük ihtimalle alacağınız lens en az 2015 exp olur.Üretim tarihi yeni olsun diye araştırmaya girerseniz işin içinden çıkılmaz bir konum alır son kullanmasına bakın.Güvenilir bir yerden alın

6 yıl boyunca taktığınız göz numaraları yüksekliğinde bir göz kusurunuz yoktur.Yani okadar zaman boşuna takmadınız gözlük.ne göz kaymanız ne göz numaranız 2.sınıf zamanınızla aynı değildir.şuan arada kayıyor ve düşük numara olduğundan lens bile olmuyor diyorsunuz.Eğer gözlük takmasaydınız şuan arada kayıyor dediğiniz durum kalıcı düşük dediğiniz numara ise 2.sınıf numaranızdan kötü olurdu.Şanslısınız :)

Birazcık şans desek.Örneğin kötü bir örnek ama doktor olan bir arkadaşım lensi 3 ay gözünden çıkarmıyordu hemde aylık olan lensi ve ameliyat oldu sorunsuz.Çok dikkat eden başka bir arkadaşım ise ameliyat sonrası numaraları tekrarlandı.Ameliyat olmak sonrası hepsi şans.Siz yapmanız gerekeni en iyi şekilde uygulamaya çalışınki ileride yapmasaydım diye kendinizi eleştirmeyin.Ama öncelikle ameliyat konusunu araştırın.Risklerini...İmzaladığınız onca sayfada neler yazıyor bakın.Şuan lens gözlük görüşünüzü sağlıyorsunuz bir şekilde.Ameliyat için korneanız uygun göründü ve oldunuz diyelim.Hep 17 yaşında olmayacaksınız ileride katarak olursanız ameliyat olabilir misiniz onu araştırın :)

merhaba benim gözlerim 0.75 derece miyop var.numarasız renkli lens aldım fakat görüşümde aşırı bulanıklık oldu.gözümde hiçbirşey yokken daha net görüyorum yani öyle bir bulanıklık oldu lensleri takınca.sizce bu durumda lenslerde mi bir sorun var yoksa gözlerim numaralı olduğu için mi böyle?

Gözlerinizden kaynaklı sorun olsa lensi çıkardığınızda daha net görüşünüz olmaz.Renkli lenslerde genelde kaynaklanan bir sorundur bulanıklık.

peki bu sorun kalıcı mı yoksa zamanla geçer mi?yani lensi değiştirmeli miyim.teşekkür ederim cevabınız için.
Bu tamamen göz hassasiyetine bağlı kullananların kimi bu puslu görüşün zamanla düzeldiğini söyler kimi ise pus ve batma olduğundan takamaz.tamamen göz hassasiyeti eğer bariz bir rahatsızlık edici bişey varsa lensten kaynaklıda olabilir

lensler rahatsız etmeye başladığında çıkardıktan sonra göz kapağında aşırı kaşınma ve biraz batma neye işarettir? Temizlikle ilgili olmadığına 100% emin olduğumu belirtmek isterim. Solüsyonla da alakalı değildir, farketmiyor lens markası ve solüsyon =/ hep böyle oluyor, eskiden olmuyordu ama artık çok rahatsız ediyor lensler

neslihan hanım lens kullanıyorum 2-3 gündür tek gözümde sabah kalktığımda çapaklanma yani gözümün kenarında beyaz birşeyler oluyor,ağrı var ve öbür gözümde hassaslaştı hafif bir agrı var acaba mikrop mu kaptım lenslerimin temizliğini hiç ihmal etmiyorum ellerimde temiz oluyor sürekli ama kullandığım makyaj ürünlerinden olabilirmi? birde solotica kullanıyorum bazen kayıp gözbebeğimi kapatıyor görmemi engelliyor buda neden olabilirmi?

lenslerde bulanık görme durumum devam ediyor.lensleri ışığa tutup baktığımda orta kısmında nokta nokta lekeler görüyorum lensleri defalarca temizlediğim halde.lensleri aldığım yere geri yolladım fakat lensleri bana sata kişi biyo mikroskopla lensleri kontrol ettiğini lenslerde bir sorun olmadığını o noktacıkları görmediğini iddia ediyor.lenslerin hatalı olduğunu nasıl ispatlayabilirim?

şuan 15 yaşındayım ve 9 yıldır gözlük kullanıyordum.artık lens kullanmaya karar verdim.sol gözüm 4.75 miyop ve 1.25 astigmat bu yüzden geceleri çıkarmalı baush and lombun toric lensini,sağ gözüm ise 4 derece sadece miyop onada night and dayin aylık lenslerini kullanmaya başladım.sadece 2 günlük kullanıcıyım ama arada bi flu görüyorum.normalde net fakat sanki arada bulanıklaşıyor ve göremiyorum.bu yüzden de korkuyorum.acaba diyorum neden bulanık görüyorum hani lens almam mı olmadı yoksa lenslere bi alışma süresi mi var.lütfen yardımcı olun.

Merhablar, benim de birkaç sorun olacaktı. 5 yıldır gözlük kullanıyorum ve artık lense geçmek istiyorum. Doktora gidip lens muanesi oldum ve lenslere göre de bir gözlük yazmasını istedim. Gözlük için sağ 2.00 sol için 1.50 verdi fakat lens numaralarını da aynısından yazdı. Lens numaraları gözlük numaralarından bir derece küçük olması gerekmiyor mu? Lensleri bu şekilde alsam bir sorun çıkar mi?
Bir diğer sorum ise şu: Ben de biraz araştırıp acuvue oasys markasından çoğunun memnun kaldığını gördüm ve bundan almaya karar verdim. Fakat benim gözlerim 8.60 ama oasys markasının sadece 8.40'ı var. Bunu kullansam kayma, batma gibi bir sorun çıkar mi?
Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim

Merhaba,ben göz çapımı ölçtürdüğümde 8.5 çıktı.Ama numaralı renkli lenslerde 8.5 çapta lens yokmuş.Rainbow giallo veya elegance giallo almaya karar verdim ama acaba 8.6 çaplı kullansam problem yaşar mıyım veya ne gibi problem yaşarım?Elegance 3 tone green kullanıyorum 8.6 çaplı,birkaç aydır ama sağa sola döndüğümde lens kayıyor ve normalde gözümden biraz taşıyor,göz çapı sorunundan dolayı mı veya neden kaynaklanıyor?Acaba bu dediğim rainbow veya elegance lenslerden birini alsam yine soru yaşar mıyım?Bana yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gözlerim bozuk ve lens siparişi vermem gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…