Kontakt Lens Lens ve Gözlük Hakkında sormak istediğiniz herşeyi cevaplıyorum

çok güzel bi konu açmışsın öncelikle tşk edrmm :)

Benim gözlerimde kayma var.. arada bir oluyor ama çok belirgin. 6-7 yıl gözlük taktım geçti, tekrar başladı. ve ben gözlükten nfret ediyorum, numaralı lens alcm.. doktora da gittim uyguladı. Numaralı lenslerin fiyatı, tavsiye edeceğin marka söyleyebilir misin :) ve yararları zararları.. göz numaram büyür mü ? ayrıca renkli numaralı lensler ve şeffaf lensler arasında bir fark var mı .. Çok soru sordum galiba :/ :KK1:

Merhabalar, ben Yıllık renkli tolic lens almak istiyorum piyasada galiba sadece iki marka Elegance ve Rainbow benim gözleirmde - 3 00 lık bir astigmat var Benim gözlerim koyu kahverengi bana tavsiye edebileceğiniz bir renk var mı elegancede yada rainbowda ?

Merhabalar Ben yıllık renkli toric lens almak istiyorum,piyasada galiba sadece iki marka renkli toric lens üretiyormuş Rainbow Ve Elegance sizce hangisi daha iyidir? birde benim gözlerimde - 3 00 lık bir astigmat var ben rainbowun kontac lenslerine baktığımda bu numarayı bulamadım -2 75 yada -3 25 mi almam gerekecek? Doktorumun bana yazdığı lens reçetesinde - 3 00 yazıyor? birde benim gözlerim Koyu kahverengi hangi renk sizce gözlerimde daha açık durur?

merhaba benımde bır sorum olcak elegance yıllık numaralı lenslerım var dun aldım daha bastan takamadım optıkte yardımcı oldular sonra akşam kendım taktım bugun takarken sol gozumdekı lens cok batma yaptı ve aşırı yaşlanma oldu gözümü falan açamıcak gibiydi ama sağda bu kdar cok olmadı bu neden kaynaklanıo yenı oldugu ıcın mı bazılarıda ters taktıgınız ıcın dıyolar fakat her ıkı tarafıda duz gıbı gelıyor nasıl anlayabılırım batmalar ilerde geçermi ? birde sanki gozumun ıcınde lensler kayıyo gıbı gelıyo acaba banamı ole gelıyo yoksa kayabılır mı gozun ıcınde çok soru sordum şimdiden tesekkurler :KK1:

toric lenslerde yıllık olanları hiç tavsiye etmiyorum aman uzak durun acayip kalın bir lens ve hiç kullanılmıyor ben 2 sene önce 250 tl ye aldım ve 1 ay bile kullanamadan attım..bu kadar kalın bir lens hiç görmemiştim berbat

Arkadaşlar benim herhangi bir göz problemim yok.Fakat renkli lens takmak istiyorum.Acaba yaş sınırlaması gibi bir şey var mı?Birde fiyatları ne kadar kalite bakımından hangisi?Ayrıca göz çapı ne ?Numarasız lens ne?

bende numaralı lens kullanıyorum bazen şeffaf bazen renkli takıyorum akşam yatarken cıkarıyorum anca şimdi hamileyim lens takmamda sakınca varmı acaba?

merhaba ben 2 gün önce lens aldım fakat benim bc 8.7 ama aldığım lenslerin üzerinde bc 8.4 yazıyor. bir sorun yaşar mıyım yoksa kullanabilir miyim lenslerimin markası acuvue Quesis ?

merhabalar bende numaralı lens kullanıyorum, yanlız ilk aldıgım lens ismini unuttum , ikinci aldıgım lens markasından da hiç memnun kalmadım ismi acuvue Qasys. sıkıntım şu gözüme takmak için parmak ucuma alıyorum ve hemen ters dönüyo takamıorum cok yumuşak. ama ilk aldıklarım daha sertti rahatlıkla takıp cıkarabiliyodum. ben birde uzun süreli kullanıyorum 1 ay felan. kullanan varsa buna benzer bişeyı ismini söyleyebilirmi ? zaten renksiz lens kullanıyorum ama rengi hafif maviye kaçıodu ilk kullandıgımın. biri yardım etsın unuttum markayı yaa :KK4:

Meraba Beb 13 Yaşındayım Ve aşırı Derece mavi göz hastasıyım temiz titizimdir ve lens kullanmak istiyorum sakıncası varmıdır cevaplarsanız çok sevinirim

Sevgili arkadaşlar forum sayfalarında gözlük ve lensle ilgili birçok soru öneri beklenen konular olmuş.Hepsini tek tek okuyup cevaplayabilmem ve sizlerin takip edebilmesi çok güç olduğundan yeniden bir başlık altında toplamak istedim.Lens kullanmak isteyen veya kullanmakta olan arkadaşlarımız varsa sormak istedikleri her soruya yardımcı olmaya çalışıcam aynı zamanda numaralı ve güneş gözlükleri ile ilgili kafanıza takılan öğrenmek istediklerinize yardımcı olmak için elimden geleni yapıcam.Göz bozuklukları görme kusurları aklınıza takılan ne varsa bilgim dahilinde cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Hoşçakalın..sengözlerimebaksanab

Merhaba, gözlerim koyu kahve ve çapı küçük, yani solotica kullanamıyorum.. Şuan adore ela kullanıyorum (sarı değil). Tanita tikaram yeşil öneriyolar rengi de çok diikkar çekici değil ve özellikle haresiz istyiyorum bu yüzden tanita tikaram sarı düşünüyorum. Ama kalın, rahat değil gibi söylemler aldım. Kullanan var mı aranızda? istanbulda yaşıyorum, anadolu yakası deneyebileceğim bir optik de var mı? Cevaplarınızı bekliyorum..

bana yardimci olun lutfen :KK43: uc yildir tanita tikaram sari kullaniyorum. lensimden cok memnunum fakat bir iki ay sonra lensimin rengi siliniyor. ne yapmaliyim?

X