-
- Konu Sahibi neslihanaltuntas
ben bişey daha sormak istiyorum.
gece lensle yatmak ne kadar sağlıklıdır acaba ?
aylık lens kullanacağım o yüzden sordum çünkü aylık lenslerde gece gözde kalabilme özelliğide var biliyorum.
selam umarım cevap verirsin :)
ben de 2 derece miyopum gözlük kullanıyorum ama lens almak istiyorum ,optikte sormustum göz doktorundan göz ölçülerini falan aldırıp lense uygun olup olmadğımın muayene edilmesini söyledi , benim gözlerim çok hassas acaba lens zarar verir mi ? ufacık bir toz yapışıyor bazen onu çıkarıyorum yani o kadar rahatsız ediyor beni .ben renkli düşünmüyorum birde.başlangıç olara ne alsam hiç bilmiyorum önerebileceğiniz var mı acaba ?
bana göz muayenesi yapıldı ancak astigmat çıkmadı sadece miyop çıktı.Doktor da astigmattan bahsetmedi.Acaba bir yanlış olabilir mi?
Doktor lens numarası 5 yazdıysa 5,25 yine de fazla olur bence lens numaranıza göre lenslerinizi alın.Bousch Lomb da güzel lenstir kalitelidir.8.7 çap 8.6 gözlerde kullanılabiliyor genel olarak renkli lenslerde zaen çap ile ilgili çok alernatif olmuyorÇok teşekkürler a.s. Yalnız şimdi farkettim benim gözlerimin normal numaraları sağ göz 5.50 sol göz 4.50. Ben size doktorun lens için verdiği numarayı yazmışım, doktorum sağ için 5.00 sol için 4.25 verdi.Bu yüzden 5.25 daha iyi olur diye düşünüyorum..
Ciba Vision'un renkli lenslerinede bakıyorum şuan..Anneme Baush Lomb yıllık renkli lens siparişi verdim.Eğer memnun kalırsa bende alıcam boshayallersmile
Birde sormak istediğim birşey daha var.Doktorum bc değerini 8.5 yada 8.6 yazdı. Anneme de aynısını söylemiş.Yalnız annem için sipariş verdiğim lensin sadece 8.4 ve 8.7 si vardı.Bende 8.7 sini aldım.Bir sorun olur mu acaba?
:))) Düşük numara takmak gözünüze zarar vermez bence sadece görüntü netliğinizi alamazsınız dönem dönem takabilirsinizteşekkürler şimdi hemen değiştirdim :) son sorum olsun ; renkli lens geldi siparisimle birlikte hediye..fakat 1 numara.sağ göz 2yken 1 numara takmak pek mantıklı gelmiyor aslında ama yine de sorayım ben.ziyan olmasa onlar yeşil yeşil
Lens gözleri daha büyük gösterir genellikle eğer renkli ise kullandığınız lens renk seçiminizden kaynaklı bir durum olabilir ama şeffafsa değişiklik görünmemeli cemre-fck :)merhaba
2 senedir lens kullanıyorum.farkettimde sanki gözlerim eskisi kadar güzel deil daha solgun ve daha içe batık gibi.lensin bu şekilde bi müdahalesi varmıdır acaba ?
Şeffaf lens oasys tavsiye ederim.Renklilerde ise Vsy ürünlerinden kullanabilirsiniz Sofisticmerhaba arkadaşlar sze sorum oluck yardımlarınızı beklıyorum ben freslok nmaralı renklı lens kullanıyordum 1aydır göz problemı yasıyorum gozlerım allerjı olmus,ve geçmk bılmıyor damlalar kulanıyrm oksıjen gecırgnlıgı azmıs.sızın bıldıgınız oksıjen gecırgenlıgı yuksek bı renklı doğal duran bır lens varmı.freslook pure hazel kullanıyrdm ve ck memnundm rengınden kımse anlamıyrdu lens oldugunu.;(artk kullanımıcam o lenslerı.
merhaba,
doktorun tavsiyesi biofinity eğer bulamazsam airoptix lens idi.derecesi -1.00 olup çapı 8.7 almam gerektiğini söyledi fakat gittiğim gözlükçü bana purevision(bausch lomb) verdi ve bana sormadan bc 8.6 vermiş sizce bbu rahatsız edeci bir durum olabilir mi ben ilk kez dereceli lens kullanacağım geri vermeyi düşünüyorum ama arada fark varmı yok mu bilemiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bir başkasının lensi size takması bu durumda daha zordur ben kolaylık olabilcek takma şekillerinden bahsedeyim.Öncelikle lens gözünüzün herhangi bir yerine kaçmaz bunu bilin taktığınızda gözünüzden çıkaramamanız gibi bir durumda olmaz bunlar takmanızı zorlaştıracak psikolojik etkenler.Lensi işaret parmağınıza alın heryeri havada olacak şekilde lens olan elinizin orta parmağı ile alt göz kapağınızı açın diğer elinizin orta parmaı ile üst gözkapağınızı açın.Başınızı öne doğru eğin ve ayna daha yukarıda kalsın böylelikle gözünüz daha fazla açılır.Lensi gözünüzün beyaz kısmına yaklaştırın parmağınız ıslak veya solusyonun nemi fazla kalmasın ki lens göze daha çabuk yapışsın.Gözünüzün beyazına yerleştirdikten sonra gözünüzü yüne parmaklarınızı göz kapağınızdan çekmeden lense doğru çevirin ve bikaç saniye sonra yavaşça gözkapaklarınızı bırakın.Burda önemli olan sakinliğiniz :)Lens aldım 3 gün önce ancak göz refleksim iyi olduğundan dolayı 3 gündür henüz takabilmiş değilimbu refleksi önleyebilecek bir öneriniz var mı?
lens muayenesi oldum netten sipariş vericem aks ın biri 170 çıkmş sorun yok ama diğerin 174 çıkmış 180 işaretlesem 170 mi işaretlesem bilemedim... fikrinizi bekliyorum..