- 26 Ocak 2009
- 169
- 0
-
- Konu Sahibi neslihanaltuntas
Her göze lens uygulanması mümkün olamıyor bu bazı durumlarda kullanılan lensle gözün uyum sağlamaması bazı durumlarda ise hiçbir lensin göze uyum sağlamaması yane gözün alerji durumu..Doktorrun size verdiği lens ciba-vision focus..Hassas gözler için zeiss kontac lensler ve johnson advenge daha sık kullanılan markalardır ama alerji durumunda tabiki gözlük kullanmak en sağlıklısı.Tek bir doktora bağımlı kalmayın isterseniz bir başka göz uzmanına daha danışıp gözünüzdeki hassasiyete uygun lens olup olmadığını sorabilirsiniz göz çapınız da lens için çok önemli..Göz numaralarınızın bir senede değişim göstermesi lensten kaynaklanan bir durum olduğunu sanmıyorum miyop göz kusurlarında numaranın daha hızlı ilerlemesi normaldir.
ben birkaç sene önce freshlook un grisi ve yeşilini kullanmıştım hareli mi haresiz mi hatırlamıyorum. bu hareli haresiz olayı nedir, lensin kenar cizgileri varsa hareli yoksa haresiz mi oluyo aradaki fark ne. hangisi dogalş duruyor. lens kullandıgım zamanlar renu yu kullanıyodum sulosyon olarak ama gözlerimde batmalar oluyodu ve sanki lens sertleşmişti. acaba fresh ın zaten lensleri mi sert yoksa bu sulosyondan mı kaynaklı.
forumu okuyorum da b&l baya ön planda. sert değil değilmi lensleri. kurutuculugu yoktur umarım. freshlook un maviyi kullandıgımda sanki yapay bişi taktıgım çok belliydi. göz renklerim o kadar koyu değil. bal rengi. gunesin ısıkları carptıgında veya sulandıgında çimen yeşili gibi oluyo askeri yeşil gibi. koyu havada kahve gibi duruyo. şimdi mavi lens aldıgımda öyle bi lens söyleyin ki taktıgımda fresh deki gibi yapay durmasın
doktora zaten danısacam ama ilk buranın fikrini almak istiyorum
çok aydınlatıcı oldu.
b&l nin grey lensini forumda lens kategorisinde ilk sayfada "lensli gözlerimizin fotograflarını paylaşalım" gibi bi başklık var. onun ilk sayfasında bi kız fotosunu yollamış o renk lens çok hosuma gitti. ama rainbow a da bakacam. çok tşk ederim :lepi:
Galiba rainbow un aylıkları yok. yıllık buluyorum hep
bende de aynen bir gözümde astigmatlı diğer gözümde sadece miyoplu lens var. alışma süreci diye birşey yok gözlükteki gibi, direk takıyorsunuz ve net bir görüntüye kavuşuyorsunuz, kaldırımda merdivende yürürken bir daha takılmıyorsunuz, çok rahat astigmatlı lens sengözlerimebaksanab