canım anladığım kadarıyla açık renk bir lens arıyorsun ve ortası geniş olmasın diyorsun..
o zaman rainbow light grey senin için doğru olmayacaktır çünkü ortası en geniş olan markalardan birisi...hele gri gibi açık renklerinde daha da belli ediyor...freshlookta bile bundan rahatsız olduysan rainbowda daha çok rahatsız olursun canım....ben hiç grisini kullanmadım ancak renk açıklığı olarak grilere yakın bir lensim var leylak rengi...o renkte bile rahatsızlık verici duruyor ki..gride daha çok olacaktır...görmen için resim de koyayım...
sophistic veya amazon falan bakabilirsin...ortası en dar olan lensler onlar...
çap ölçüsüne gelince....canım o bahsettiğin numaralar çap ölçüsü değil temel eğri numaraları (yani gözün bombesinin ölçüsü) çap numaraları 14.00 , 14.50 falan oluyor.. ben de ölçtürmedim ama 2 yıl öncesine kadar hep 8.7 kullandım (onu da bilerek değil öyle denk geldi) şikayetim olmadı...ancak son 1.5 yıldır rainbow kullanıyorum 8.6 ama yine rahatsızlık yaşamadım..
gözlerinin bombesi azsa yani yassı gibiyse küçük numaralar olur sana...yok eğer daha çıkık daha yuvarlak ve bombeli göz yapın varsa büyük numara tercih etmelisin canım...
8.6 ile 8.7 arasında pek fark yok gibi ama 8.4 e göre düşünürsek 8.4 ile 8.7 arasında epey fark olmalı....