Ooofffff benim güzell sosyoommmmm bitanemmm kirazlımmmmm güzell kuzuumm benimmmm nelerde yaparmışta helee bune güzel sunumdurrrCanım KK'nın Güzel KadınlarıBu güzel günde sevin sevilin, sevenleriniz çok olsun
Eki Görüntüle 3006419
Bugün size ağzınıza layık bir çorba yaptımherkesin çok sevdiği lebeniye çorbası hakkında biraz araştırma yaptım. Sizlerle paylaşmak istiyorum.
Lebeniye kelimesi dilimize Arapça’dan gelmiş. “Leben” Arapça yoğurt demekmiş ve lebeniye de bu kelimeden türemiştir. Kelime anlamı olarak ''sütle ilgili'' olarak çevrilebilir.
Yani aslında tam da adı üstünde bir çorba zira yoğurtla yapılyor. Güneydoğu bölgemizde yaygın olarak tüketilen lebeniye çorbası aynı zamanda Lübnan’da da tüketilen bir çorbadır. Zor gibi gözüküyor ama çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim
MALZEMELER
Eki Görüntüle 3006325
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı kemik suyu
2,5 su bardağı un
5 su bardağı su , tuz
Köftesi için:
150 gr kıyma
1 adet soğan
karabiber, pulbiber,tuz
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 3006327
pirinci bir miktar su ile hasliyoruz. Sonra nohut,kemik suyu ve suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
Eki Görüntüle 3006333
bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp, çorbanın suyundan sosa su ekleyip kesilmemesi için ılıstırıyoruz. Sonra corba ıle birleştiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz, bir süre kaynatıyoruz.
Eki Görüntüle 3006337
kıyma,rendelenmiş soğan, tuz,baharat karıştırıp küçük küçük köfteler yapıp kızartıyoruz ve çorbamıza ekliyoruz.
NOT: Çorbanın üzerine pulbiber yakıyoruz.
AFIYET OLSUN
Eki Görüntüle 3006419 Eki Görüntüle 3006420 Eki Görüntüle 3006421 Eki Görüntüle 3006422 Eki Görüntüle 3006423 Eki Görüntüle 3006424 Eki Görüntüle 3006425 Eki Görüntüle 3006426 Eki Görüntüle 3006427 Eki Görüntüle 3006428 Eki Görüntüle 3006429 Eki Görüntüle 3006430
Canım minnosum sensin muhteşem, yirim seniçok teşekkür ederim allah razı olsun
Amiiinnnn canım turanjcicegiiimmçok teşekkür ederim allah razı olsun
Ellerine sağlık SosyalimmmCanım KK'nın Güzel KadınlarıBu güzel günde sevin sevilin, sevenleriniz çok olsun
Eki Görüntüle 3006419
Bugün size ağzınıza layık bir çorba yaptımherkesin çok sevdiği lebeniye çorbası hakkında biraz araştırma yaptım. Sizlerle paylaşmak istiyorum.
Lebeniye kelimesi dilimize Arapça’dan gelmiş. “Leben” Arapça yoğurt demekmiş ve lebeniye de bu kelimeden türemiştir. Kelime anlamı olarak ''sütle ilgili'' olarak çevrilebilir.
Yani aslında tam da adı üstünde bir çorba zira yoğurtla yapılyor. Güneydoğu bölgemizde yaygın olarak tüketilen lebeniye çorbası aynı zamanda Lübnan’da da tüketilen bir çorbadır. Zor gibi gözüküyor ama çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim
MALZEMELER
Eki Görüntüle 3006325
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı kemik suyu
2,5 su bardağı un
5 su bardağı su , tuz
Köftesi için:
150 gr kıyma
1 adet soğan
karabiber, pulbiber,tuz
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 3006327
pirinci bir miktar su ile hasliyoruz. Sonra nohut,kemik suyu ve suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
Eki Görüntüle 3006333
bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp, çorbanın suyundan sosa su ekleyip kesilmemesi için ılıstırıyoruz. Sonra corba ıle birleştiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz, bir süre kaynatıyoruz.
Eki Görüntüle 3006337
kıyma,rendelenmiş soğan, tuz,baharat karıştırıp küçük küçük köfteler yapıp kızartıyoruz ve çorbamıza ekliyoruz.
AFIYET OLSUN
Eki Görüntüle 3006419 Eki Görüntüle 3006420 Eki Görüntüle 3006421 Eki Görüntüle 3006422 Eki Görüntüle 3006423 Eki Görüntüle 3006424 Eki Görüntüle 3006425 Eki Görüntüle 3006426 Eki Görüntüle 3006427 Eki Görüntüle 3006428 Eki Görüntüle 3006429 Eki Görüntüle 3006430
Ya sen nasıl bi kuzusun acabaOoofffff benim güzell sosyoommmmm bitanemmm kirazlımmmmm güzell kuzuumm benimmmm nelerde yaparmışta helee bune güzel sunumdurrrkeşke yapanım olsada içsem hep kendim yapınca hiç iştahım olmuyo
Ellerinee sağııkkkk canımıniçiiiiii inşaallahh sen kazanırsıınnnn
Canuuumm çok teşekkür ederim allah razı olsunBol sans diliyorum canim ellerine sağlık
Oy benim morum,bal kuzuuuEllerine sağlık SosyalimmmÇok lezizzz görünüyor afiyet olsun
Oooyyyy yapp içehhh aşkoommmYa sen nasıl bi kuzusun acabacan kuzusu, bol kuzusu sını yirim ben oy ben sana yapayım pacikoma kan olsun allah razı olsun bitanem, canimcim çok teşekkür ederim
Pacikoma feda olsun köfteler çorbalarOooyyyy yapp içehhh aşkoommm
Balımm beniimmm
Canımmm pareemm sekerparem, findukpareemm çok teşekkür ederim allah razı olsun bebekimEllerine sağlık emeğine sağlık çok güzel görünüyor sosyalimohhh misaller gibi bol şanslar canım
Çok teşekkür ederim canım benim allah razı olsunÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Vallahaa çok güzell gözüküyoorr aşkoommPacikoma feda olsun köfteler çorbalar
Sen nasıl balsın acaba, seni yirim ben heeVallahaa çok güzell gözüküyoorr aşkoomm
Senin elin lezzeti başka tabiii
Sen daha ball ball sevgi pıtırcığuuummmmSen nasıl balsın acaba, seni yirim ben heeşapşik kuzum
Bayılıyorum Antep yöresine şahane görünüyor ellerine sağlık canımCanım KK'nın Güzel KadınlarıBu güzel günde sevin sevilin, sevenleriniz çok olsun
Eki Görüntüle 3006419
MALZEMELER
Eki Görüntüle 3006325
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı kemik suyu
2,5 su bardağı un
5 su bardağı su , tuz
Köftesi için:
150 gr kıyma
1 adet soğan
karabiber, pulbiber,tuz
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 3006327
Eki Görüntüle 3006333
Eki Görüntüle 3006337
AFIYET OLSUN
Canım benim valla bende bayıldım, çok güzel olduBayılıyorum Antep yöresine şahane görünüyor ellerine sağlık canım