Çorbalar Lebeniye Çorbası (Gaziantep Yöresi) - Sütaş Yoğurt Sponsorluğunda

ASSOSyal

sosyal 🍒
Pro Üye
28 Haziran 2011
59.412
149.890
Canım KK'nın Güzel Kadınları Bu güzel günde sevin sevilin, sevenleriniz çok olsun

Bugün size ağzınıza layık bir çorba yaptım herkesin çok sevdiği lebeniye çorbası hakkında biraz araştırma yaptım. Sizlerle paylaşmak istiyorum.

Lebeniye kelimesi dilimize Arapça’dan gelmiş. “Leben” Arapça yoğurt demekmiş ve lebeniye de bu kelimeden türemiştir. Kelime anlamı olarak ''sütle ilgili'' olarak çevrilebilir.

Yani aslında tam da adı üstünde bir çorba zira yoğurtla yapılyor. Güneydoğu bölgemizde yaygın olarak tüketilen lebeniye çorbası aynı zamanda Lübnan’da da tüketilen bir çorbadır. Zor gibi gözüküyor ama çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ederim

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı kemik suyu
2,5 yemek kaşığı un
5 su bardağı su , tuz

Köftesi için:

150 gr kıyma
1 adet soğan
karabiber, pulbiber,tuz
kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

pirinci bir miktar su ile hasliyoruz. Sonra nohut,kemik suyu ve suyunu ekleyip kaynatıyoruz.

bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp, çorbanın suyundan sosa su ekleyip kesilmemesi için ılıstırıyoruz. Sonra corba ıle birleştiriyoruz. Tuzunu ekliyoruz, bir süre kaynatıyoruz.

kıyma,rendelenmiş soğan, tuz,baharat karıştırıp küçük küçük köfteler yapıp kızartıyoruz ve çorbamıza ekliyoruz.
NOT: Çorbanın üzerine pulbiber yakıyoruz.

AFIYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
Kız senin örtünü minnoş tencereni yerim Tahmin ettiğim gibi lebeniye sendeymiş çook güzel olmuş bebişim ellerine sağlık

Şahanemmm şahane olmuş bitanem. Harika görünüyor. Ellerine sağlık

Yaaa o kofteleri yemek istedim
Canım kirazim çok güzel olmuş yaaa
Eline emeğine sağlık canım

Kız senin örtünü minnoş tencereni yerim Tahmin ettiğim gibi lebeniye sendeymiş çook güzel olmuş bebişim ellerine sağlık
Yaa ama bulmak çok zor değildi ki bebekim senin ki kadar olamasa da yaptik çok teşekkür ederim canım benim allah razı olsun

Ellerine sağlıkk kirazlııı bol bol puanlar gelsinn

Yine muhteşemsin ellerine sağlık canım çok güzel olmuş sosyalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…