canim sen yaptigin tam tarifini ve nasil ne zaman ictigini yazarmisin sadece onu mu iciyorsunuz butun gun benim de 3-4 kilo vermem lazim acil baslamam lazim:)))
Arkadaşlar,eğer bu lahana diyetini hazırlayan uzman doktorların uyarılarını dikkatlice okursanız,bu diyetin sadece çok ileri derecede obez olan ve ameliyattan başka çaresi kalmayan insanlar için ameliyattan önceki bir iki hafta içinde uygulandığını rahatlıkla görebilirsiniz.Ben de düşük seviyede bir obezim.Yani normal kilomdan 40 kg daha kiloluyum.Metabolizma ve Endokrinoloji Prof.'na gidiyorum düzenli olarak ve bu sayede kilo vermeye başladım.Ben obez olmama rağmen doktorum şiddetle bu diyete karşı çıkarken sizler 5-10 kg için bütün hormon düzeninizi,beden homeostazisini bozmayı göze alaraktan bu diyeti yapmaya kalkışıyorsunuz.Üstelik herkesin vücudundaki yağ oranına göre kilo verme hızı farklıdır.Benim gibi 40 kg fazlası olan biri ile 10 kg fazlası olan biri aynı koşullarda diyet ve spor yapsa,ben 2-3 kat daha fazla kilo veririm;çünkü 60 kg bir insanın kilosunun %10 ile 100 kg'lık bir insanın kilosunun %10'luk dilimi aynı değil.Ben bu duruma gelmeden önce 4-6 kg fazlası olan ve onları vermek için extrem diyetlere başvuran,kısa sürede zayıflamaya çalışan biriydim ve nasıl olduğunu anlamadan 2 yıl içinde üstelik kesinlikle çok yemek yemediğim halde 40 kilo aldım.Benden size tavsiye lütfen lütfen lütfen sağlıklı beslenin.Diyet değil,sağlıklı beslenme planı ve spor sistemini uygulayın.Bir kere vücut dengesini böyle abuk sabuk diyetlerle bozduğunuz zaman peşi sıra gelenleri siz bile tahmin edemezsiniz!!!!!Kötü Kazen
arkadaşlar ölmek istedim ya..
yani bir an bayılıcağım falan zannettim, bu nasıl iğrenç bir çorbadır..
bir de ben suyunu değil sadece içindeki malzemeyide mikserden geçirip içine kattım..
katmaz olaydım en son kendimi burnuma siyah tel toka takılı halde 2yudum öğüre öğüre içerken buldum.
midem yerinden oynadı bu nasıl bir işkencedir ya hayatımda birdaha lahana ismini daha duymak istemiyorum! siz nasıl içiyorsunuz bunu acaba mikserleyip içine kattığım için mi bu kadar kötü oldu
arkadaşlar böyle şeyler yapmayın hem vucüdunuz yoruluyor hemde ruhen çöküyorsunuz kendinize acı çektirmeyin sağlıklı kilo için bir diyetisyenin yolunu tutun
Lahana Çorbası
Malzemeler:
• 1 adet kuru soğan
• 5 yaprak beyaz lahana
• Yarım su bardağı yeşil mercimek
• Yarım su bardağı pilavlık bulgur
• Yarım yemek kaşığı domates salçası
• Çok az sıvıyağ
Hazırlanması:
1. Soğanları küp küp doğrayın.
2. Tencereye çok az sıvıyağ ekleyip kızdırın.
3. Soğanları ekleyip kavurun. Salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
4. 1 litre kaynar suyu tencereye ekleyin. Mercimeği biraz haşlayıp süzün.
5. Tencereye bulgur, mercimeği ekleyin.
6. Lahanayı ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Orta dereceli ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirin
böyle yapsakta aynı sonucu alır mıyız acaba kızlar yaaa?
ya 100 gr mercimek 317 100 gr bulgurda 342 kalori falan.. lahananında 100 gr 20 kalori.. tüm malzemeleri düşünürsek aslında ne bileyim yarar gibi gelmişti bana.. tüm hayallerimi yıktın
bende vermiştim 1.5 kilo falan ama zorluyor hala lahana çorbası içemiyorum bıkmışım