Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

et bulyon yerine kırmızı mercimek koysanız daha iyi. bulyonda monosodyum glutamat var her gün 1 bulyon tüketseniz aşırı birikir ki sağlığa zararlı bişi bu. amerikada sağlık örgütü bebeklere ve yaşlılara yasaklamış anca bize gidiyor işte. ben de bugün başladım çorbaya. bir avuç kırmızı mercimek bir avuç da bulgur attım kalorileri de aman aman bişi deil. zaten tüm tencere çorbanın toplan kalorisi 450 falan ediyor o da yağ koyarsanız. hem de folik asit d vitamini falan da almış olursunuz. ha ikigünde iki kilo gidermi bilemiyorum ama bulyonlarda falan uğraşıcanıza bi avuç mercimek çok daha mantıklı.
bunun yanında sabah sporu yapılsa bi yarım saat kilo vermemenin imkanı yok. ben 63düm 6 ayda 73 oldum :nazar: :) 63e de 67den falan inmiştim sadece spor yaparak ama zaten hep toplu bi insandım yani, zayıfsam da kasıp çalıştığım içindir. o 10 kiloyu da altı ayda ağzımda şokellayla uyuyarak aldım abartmasaydım almazdım sanırım :)
neyse cümleten kolaylık gelsin, hepimize dar jeanler nasiplensin

bu çorbayla ben bi haftada 4.5 - 5 kilo arasi verdim kizlar....
bazi yorum yapan arkadaslari görüyorumda normalde bu çorba bi haftada 7-8 kg verdiriyor
ben 5 verince dedim az bile vermissim ama yorumlari gorunce sanirim iyi vermisim :)
bu pazartesi tekrar baslamak istiyorum ama bizimkiler yeter ramazanlik girio dedi :KK43:
ramazanda eminim geri alicam :KK43: :KK43:

acaba siz nasıl yapmıştınız çorbayı aklınızdaysa yazarmısınız ben karbonhidrat diyeti yapıyorum fakat arada kilo durunca denemek istiyorum birçok tarif varda siz 5kilo verdiğinize göre doğrusunu yapmışsınızdır diye düşündüm.

dişi kartal çok acil içtiğin lahana çorbasının tarifini verirmisin ,çünkü benim içtiğimin tarfi farklı yazmışsın..şimdiden sağol

Arkadaşlar,eğer bu lahana diyetini hazırlayan uzman doktorların uyarılarını dikkatlice okursanız,bu diyetin sadece çok ileri derecede obez olan ve ameliyattan başka çaresi kalmayan insanlar için ameliyattan önceki bir iki hafta içinde uygulandığını rahatlıkla görebilirsiniz.Ben de düşük seviyede bir obezim.Yani normal kilomdan 40 kg daha kiloluyum.Metabolizma ve Endokrinoloji Prof.'na gidiyorum düzenli olarak ve bu sayede kilo vermeye başladım.Ben obez olmama rağmen doktorum şiddetle bu diyete karşı çıkarken sizler 5-10 kg için bütün hormon düzeninizi,beden homeostazisini bozmayı göze alaraktan bu diyeti yapmaya kalkışıyorsunuz.Üstelik herkesin vücudundaki yağ oranına göre kilo verme hızı farklıdır.Benim gibi 40 kg fazlası olan biri ile 10 kg fazlası olan biri aynı koşullarda diyet ve spor yapsa,ben 2-3 kat daha fazla kilo veririm;çünkü 60 kg bir insanın kilosunun %10 ile 100 kg'lık bir insanın kilosunun %10'luk dilimi aynı değil.Ben bu duruma gelmeden önce 4-6 kg fazlası olan ve onları vermek için extrem diyetlere başvuran,kısa sürede zayıflamaya çalışan biriydim ve nasıl olduğunu anlamadan 2 yıl içinde üstelik kesinlikle çok yemek yemediğim halde 40 kilo aldım.Benden size tavsiye lütfen lütfen lütfen sağlıklı beslenin.Diyet değil,sağlıklı beslenme planı ve spor sistemini uygulayın.Bir kere vücut dengesini böyle abuk sabuk diyetlerle bozduğunuz zaman peşi sıra gelenleri siz bile tahmin edemezsiniz!!!!!Kötü Kazen

çoook güzel yazmışsın ...bende çevremde gördüğüm arkadaşlarım hep bütüngün yemek yememe diyetleri yapyorlardı şuan hepsi ilkinin daha kilolusu oldu...hz muhammetin bir hadisi şerifi var (her nekadar müslüman olmasamda) "sofradan aç kalkın"..gerçekten öyle istediğinizi yiyin fakat sofradan aç kalkın..bir lokmayla karnın doyyorsa tamam o yeter ..yeterki sık sık ve çok az yemek yemek.bu çorbayı arkadaşlara sadece akşamları içmelerini tavsiye ediyorum..kişisel açıdan..bende sıkı diyet yapan biriyim fakat hayatım boyunca yaptığım diyetlerde veridğim kiloyu hep 4 ay sonra veya 1 sene sonra aldım çünkü yaptığım dietler çok sıkıydı.

yaptığınız diyetin hayatınızdan farklı bir hale sokmayın ,çünkü siz robot değilsiniz insan duygusal bi varlıktr.yediğiniz şeylerin kalorisini bilirseniz daha bilinçli kilo verirsinz.hayatnız boyuna karbonitrat diyeti ,zart diyeti zurt diyeti yapamazsınız.yapacağınız diyet ömür boyu uygulayabileceğiniz birşey olmalı..oda nasıl az yiyerek sık yiyerek..bünyenizdeki 7500 kalori açık 1 kilo vermenize sebep olur.Gnlk Kalori htiyacnz Kalori Tketimi Kalori Hesab Gnlk Ka Kalori Almalym Personel Trainer da günlük kalori ihtiyacınız yazıyor..siz burdan günlük kalori ihtiyacınızı bulun ..mesela 1900 çıktı..demekki ben günde 1400 lük dyet yapsam kilo veririm...diyelim ki ben 1900 kalorilik bir durmdayken 500 kalorilik lahana diyetini yaptım ne olur?vucut alarm seviyesine gelir..evet kilo verirsin ama hayatın boyunca lahana mı yiyeceksin?? onun yerine günlük kalori ihtiyacının daha azını bul biz 1400 demiştk..sonra b 1400 ü 65 ara öğün diğerlerinide ana 3 öğün olrak paylaştır..ne olur sen akşam yemeğinde 350 400 kalorilik istediğin şeyi yiyebilirsin...fakat neolacak 400 kalori olacak..bu ister bir dilim pizza ister bir tabak fasülye ayran ister vs....yani seçim sizin..ömrünüz boyunca yapamayacağınız diyeti yapmayın vucudunuzu şaşırtmayın derim.

dişi kartal çok acil içtiğin lahana çorbasının tarifini verirmisin ,çünkü benim içtiğimin tarfi farklı yazmışsın..şimdiden sağol

acaba siz nasıl yapmıştınız çorbayı aklınızdaysa yazarmısınız ben karbonhidrat diyeti yapıyorum fakat arada kilo durunca denemek istiyorum birçok tarif varda siz 5kilo verdiğinize göre doğrusunu yapmışsınızdır diye düşündüm.

(bir haftalik çorba için)
malzemeler:
* bi adet büyükçe lahana
* bi adet kereviz
* bi dal maydonoz
* 6 adet büyükçe sogan
* 4 (veya 5/6) dis sarmisak
* 1 veya 2 konserve kutusu soyulmus domates (suluca)
* 5 adet havuç
* 2 dolma biber (yesilinden)
* 3 litre su
* baharat: tuz, karabiber, vs...

büyükçe bir tencere alin kizlar çünkü gerçekten çok sey koyacagimizdan küçük bir tencereye sigamayabilir!!..
önce bütün malzemeleri yikadiktan sonra, lahanayi haslamamiz lazim tencerede (20 dk falan tek basina kaynasin)
daha sonrada digerlerini 4'e yada 6'ya kesip kesip tencerenin içinde atalim... hepsi kaynasin, yumsamasi lazim..
baharat ve domates en son katilacak seyler olmali...
hepsinin yumsadigindan emin olduktan sonra mikserleyin... ve domatesleri, tuzu ve karabiberi atin agiz tadiniza göre.. (tuz 'u abartmayin)

ve bir hafta programina mutlaka uyun yoksa sade lahana çorbasinin faydasi olmaz hizli sekilde kilo vermeye...
normalde günde 3 ögün çorba yenmesi gerekiyor ama ben iki ögün kaldirabildim en fazla...

1. gün: +çorba
muz, karpuz ve kavun disinda bütün meyveler serbest
Içecek olarakta, sekersiz çay, ve sekersiz meyve sulari veya su içebilirsiniz... ( sekerli hiç birsey almamaya özen gösterin)

2. gün: +çorba
Misir, bezelye ve fasülye disinda bütün sebzeler serbest
Meyve yok! (ama dilerseniz açliginizi elmayla yatistirabilirsiniz, ben öyle yaptim)

3. gün: +çorba
Dilediginiz kadar meyve ve sebze.. (dikkat sekeriniz düsük oldugundan sekerli bi meyve suyu içebilirsiniz..)

eger bu 3 günü harfiyen uygularsaniz 2 ila 3 arasinda kilo vermis olacaksiniz!!

4. gün: +çorba
3 muza kadar serbest ve 1 litre yagsiz süt... (süt içemedim Allah var muzlarla idare ettim)

5. gün: +çorba
150 gr kadar sigir eti ve 3 ile 5 arasi domates

6. gün: +çorba
Yine 150 gr kadar sigir yada dana eti (yada izgara tavuk ama kesinlikle derisiz) ve dilendigi kadar sebze

7. gün: +çorba
bir tam porsiyon pirinç pilavi, sekersiz meyve suyu ve dilediginizce sebze..

arkadaslar açik söylemek gerekirse ben tam anlamiyla uymadim diyet listesine, her açiktigimda elmayla bastirdim, günde iki ögün çorba yedim (bildiginiz çorba kaplarda) ve birseyler istedikçe canim yesil elmayla geçistirmeye çalistim, yada gittim tekrar çorba içtim, çorbama bol bol limon kattim ki tadini limonsu yapsin diye, kolay kolay içilmiyor yariya gelince çok zorluyor, limon bu yüzden ise yariyor!! sekerimin düstügü zamanlar da visne hosaflari varya bir bardak suyundan içiyordum bir kaç kezde visnelerinden yiyordum tansiyonumun düsmesine engel oluyordum...
çorba en fazla 400 ila 500 gr arasinda geri dönüyor size ama gün içinde baska agir birseyler yemediginiz için kilo vermenizde kolaylasiyor...
tencerenizi buzdolabinda muhafaza edin bir haftada bozulmuyor eksimiyor!!!
benim nette buldugum bu tarifi denemek isteyenlere kolay gelsin...

Son düzenleme:
(bir haftalik çorba için)
malzemeler:
* bi adet büyükçe lahana
* bi adet kereviz
* bi dal maydonoz
* 6 adet büyükçe sogan
* 4 (veya 5/6) dis sarmisak
* 1 veya 2 konserve kutusu soyulmus domates (suluca)
* 5 adet havuç
* 2 dolma biber (yesilinden)
* 3 litre su
* baharat: tuz, karabiber, vs...

büyükçe bir tencere alin kizlar çünkü gerçekten çok sey koyacagimizdan küçük bir tencereye sigamayabilir!!..
önce bütün malzemeleri yikadiktan sonra, lahanayi haslamamiz lazim tencerede (20 dk falan tek basina kaynasin)
daha sonrada digerlerini 4'e yada 6'ya kesip kesip tencerenin içinde atalim... hepsi kaynasin, yumsamasi lazim..
baharat ve domates en son katilacak seyler olmali...
hepsinin yumsadigindan emin olduktan sonra mikserleyin... ve domatesleri, tuzu ve karabiberi atin agiz tadiniza göre.. (tuz 'u abartmayin)

ve bir hafta programina mutlaka uyun yoksa sade lahana çorbasinin faydasi olmaz hizli sekilde kilo vermeye...
normalde günde 3 ögün çorba yenmesi gerekiyor ama ben iki ögün kaldirabildim en fazla...

1. gün: +çorba
muz, karpuz ve kavun disinda bütün meyveler serbest
Içecek olarakta, sekersiz çay, ve sekersiz meyve sulari veya su içebilirsiniz... ( sekerli hiç birsey almamaya özen gösterin)

2. gün: +çorba
Misir, bezelye ve fasülye disinda bütün sebzeler serbest
Meyve yok! (ama dilerseniz açliginizi elmayla yatistirabilirsiniz, ben öyle yaptim)

3. gün: +çorba
Dilediginiz kadar meyve ve sebze.. (dikkat sekeriniz düsük oldugundan sekerli bi meyve suyu içebilirsiniz..)

eger bu 3 günü harfiyen uygularsaniz 2 ila 3 arasinda kilo vermis olacaksiniz!!

4. gün: +çorba
3 muza kadar serbest ve 1 litre yagsiz süt... (süt içemedim Allah var muzlarla idare ettim)

5. gün: +çorba
150 gr kadar sigir eti ve 3 ile 5 arasi domates

6. gün: +çorba
Yine 150 gr kadar sigir yada dana eti (yada izgara tavuk ama kesinlikle derisiz) ve dilendigi kadar sebze

7. gün: +çorba
bir tam porsiyon pirinç pilavi, sekersiz meyve suyu ve dilediginizce sebze..

arkadaslar açik söylemek gerekirse ben tam anlamiyla uymadim diyet listesine, her açiktigimda elmayla bastirdim, günde iki ögün çorba yedim (bildiginiz çorba kaplarda) ve birseyler istedikçe canim yesil elmayla geçistirmeye çalistim, yada gittim tekrar çorba içtim, çorbama bol bol limon kattim ki tadini limonsu yapsin diye, kolay kolay içilmiyor yariya gelince çok zorluyor, limon bu yüzden ise yariyor!! sekerimin düstügü zamanlar da visne hosaflari varya bir bardak suyundan içiyordum bir kaç kezde visnelerinden yiyordum tansiyonumun düsmesine engel oluyordum...
çorba en fazla 400 ila 500 gr arasinda geri dönüyor size ama gün içinde baska agir birseyler yemediginiz için kilo vermenizde kolaylasiyor...
tencerenizi buzdolabinda muhafaza edin bir haftada bozulmuyor eksimiyor!!!
benim nette buldugum bu tarifi denemek isteyenlere kolay gelsin...

merhaba ben 5-7 kılo kadar vermek ıstıyorum spor yapıyorum bunu desteklemek ıcın acaba bu corbayıda ek besın olarak ıcsem yararı olur mu metobolizmayı calıstırdıgını soylıyen arkadaslar olmus

merhaba ben 5-7 kılo kadar vermek ıstıyorum spor yapıyorum bunu desteklemek ıcın acaba bu corbayıda ek besın olarak ıcsem yararı olur mu metobolizmayı calıstırdıgını soylıyen arkadaslar olmus

spor yapiyorsan rahat verirsin ama dikkat et ilk iki gün ben bayagi bi halsiz düstüm sekerim, tansiyonum falan... sen ne zaman halsiz oldugunu hissettigin an seker yada vitamin al, yediklerinide karistirma çünkü çorbayla uygun olmayan besinler mideni bozabilir.. circir olabilirsin...
deneyebilirsin tabii, yalniz, zorlama kendini...

çok teşekkür dişi kartal ben kereviz yaprağıda olur sanmıştım hep öyle yazıyor..tatile gitmeden 3 ün önce yapmayı düşünüyorum

keşke ben de lahana çorbası içebilen azimli kızlardan olabilsem
etrafımda diyet yapmaya yürüyüşe istekli 1 tek kişi bile yok moralim gerçekten çok bozuk

keşke ben de lahana çorbası içebilen azimli kızlardan olabilsem
etrafımda diyet yapmaya yürüyüşe istekli 1 tek kişi bile yok moralim gerçekten çok bozuk

cnm üzme sen kendini
ben bu çorbayi 5 6 senedir biliyordum, erindigimden midir nedir hiç heves edip baslayasim olmadi
tarifini alirdim ama yapamazdim hiç.. tek basina olmuyor biliyorum
geçenlerde ark'im duymus bana dedi özlem ben lahana çorbasiyla diyete basliyorum dedi
allah allah dedim (kizin hiç ihtiyaci yoktur 36 beden giyiyor sen düsün gerisini)
dedim bende basliyorum tmm pazartesi baslayalim dedim
kiz benden birgün önce basladi, beni beklemedi iki gün sonra birakti!!
ama ben azmettim... bir haftalik çorba yaptim, döksem annem harcadin hepsini dicekti..
döksem yine hiç bir seyi bitirmeden yarim biraktigim diger rejimler gibi olacakti..
eger bu yollada kilo veremezsem ben artik hiç bir seyle kilo veremem dedim.. basladim...
ramazanlik bittikten sonra tekrar yapmayi düsünüyorum... eger sende illa motivasyon istersen..
beraber baslayalim.. ben seni sende beni destekleye destekleye kilo veririz ne dersin???

lawescim birsey daha ben cok kahve icen biriyoim sanirim bu diyette icilmiyor yaniliyormuyum birde sabahlari icilen sirkeli su var o konuda ne biliyorsun

ne cok soru soruyorum degilmi canim ama kendimden tiksiniyom bugun benim hep tartildigim bir yer yok dun aldim eve bir tane o ne ya 78 vicik vicik olmusum igrenc degilmi.acilen birseyler yapmam lazim bunu biliyorum ama nasil.ben hep herseyden azar yeyim diye bir diyete basliyom ertesi gunu gidiyor .bu lahana sanirim hizli verdiriyor belki bir kac kilo verirsem moralim duzelir canim ya
ama sormak istediklerim var seni bulmusken sikilmazsan biraz konusalim

ben bu diyetle 2 sene önce 1 haftada 5 kilo wermiştim.harfi harfine de uymamıstım ama.kahwe delisiyim bende.nescafenn 2si bi aarada olanından içiyorum günlük 1 kupa.simdi de diyetteyim mesela.bi zararını görmedim.kilo weriyorum çok şükür.sirkeli su metabolizmayı hızlandırıyo yag yakımını artırıyor.o da etkili.ama sana önerim hergün en az 1 kupa yesil çay içmen.

X