- 2 Aralık 2010
- 14
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bu çorbayla ben bi haftada 4.5 - 5 kilo arasi verdim kizlar....
bazi yorum yapan arkadaslari görüyorumda normalde bu çorba bi haftada 7-8 kg verdiriyor
ben 5 verince dedim az bile vermissim ama yorumlari gorunce sanirim iyi vermisim :)
bu pazartesi tekrar baslamak istiyorum ama bizimkiler yeter ramazanlik girio dedi
ramazanda eminim geri alicam
Arkadaşlar,eğer bu lahana diyetini hazırlayan uzman doktorların uyarılarını dikkatlice okursanız,bu diyetin sadece çok ileri derecede obez olan ve ameliyattan başka çaresi kalmayan insanlar için ameliyattan önceki bir iki hafta içinde uygulandığını rahatlıkla görebilirsiniz.Ben de düşük seviyede bir obezim.Yani normal kilomdan 40 kg daha kiloluyum.Metabolizma ve Endokrinoloji Prof.'na gidiyorum düzenli olarak ve bu sayede kilo vermeye başladım.Ben obez olmama rağmen doktorum şiddetle bu diyete karşı çıkarken sizler 5-10 kg için bütün hormon düzeninizi,beden homeostazisini bozmayı göze alaraktan bu diyeti yapmaya kalkışıyorsunuz.Üstelik herkesin vücudundaki yağ oranına göre kilo verme hızı farklıdır.Benim gibi 40 kg fazlası olan biri ile 10 kg fazlası olan biri aynı koşullarda diyet ve spor yapsa,ben 2-3 kat daha fazla kilo veririm;çünkü 60 kg bir insanın kilosunun %10 ile 100 kg'lık bir insanın kilosunun %10'luk dilimi aynı değil.Ben bu duruma gelmeden önce 4-6 kg fazlası olan ve onları vermek için extrem diyetlere başvuran,kısa sürede zayıflamaya çalışan biriydim ve nasıl olduğunu anlamadan 2 yıl içinde üstelik kesinlikle çok yemek yemediğim halde 40 kilo aldım.Benden size tavsiye lütfen lütfen lütfen sağlıklı beslenin.Diyet değil,sağlıklı beslenme planı ve spor sistemini uygulayın.Bir kere vücut dengesini böyle abuk sabuk diyetlerle bozduğunuz zaman peşi sıra gelenleri siz bile tahmin edemezsiniz!!!!!Kötü Kazen
dişi kartal çok acil içtiğin lahana çorbasının tarifini verirmisin ,çünkü benim içtiğimin tarfi farklı yazmışsın..şimdiden sağol
acaba siz nasıl yapmıştınız çorbayı aklınızdaysa yazarmısınız ben karbonhidrat diyeti yapıyorum fakat arada kilo durunca denemek istiyorum birçok tarif varda siz 5kilo verdiğinize göre doğrusunu yapmışsınızdır diye düşündüm.
(bir haftalik çorba için)
malzemeler:
* bi adet büyükçe lahana
* bi adet kereviz
* bi dal maydonoz
* 6 adet büyükçe sogan
* 4 (veya 5/6) dis sarmisak
* 1 veya 2 konserve kutusu soyulmus domates (suluca)
* 5 adet havuç
* 2 dolma biber (yesilinden)
* 3 litre su
* baharat: tuz, karabiber, vs...
büyükçe bir tencere alin kizlar çünkü gerçekten çok sey koyacagimizdan küçük bir tencereye sigamayabilir!!..
önce bütün malzemeleri yikadiktan sonra, lahanayi haslamamiz lazim tencerede (20 dk falan tek basina kaynasin)
daha sonrada digerlerini 4'e yada 6'ya kesip kesip tencerenin içinde atalim... hepsi kaynasin, yumsamasi lazim..
baharat ve domates en son katilacak seyler olmali...
hepsinin yumsadigindan emin olduktan sonra mikserleyin... ve domatesleri, tuzu ve karabiberi atin agiz tadiniza göre.. (tuz 'u abartmayin)
ve bir hafta programina mutlaka uyun yoksa sade lahana çorbasinin faydasi olmaz hizli sekilde kilo vermeye...
normalde günde 3 ögün çorba yenmesi gerekiyor ama ben iki ögün kaldirabildim en fazla...
1. gün: +çorba
muz, karpuz ve kavun disinda bütün meyveler serbest
Içecek olarakta, sekersiz çay, ve sekersiz meyve sulari veya su içebilirsiniz... ( sekerli hiç birsey almamaya özen gösterin)
2. gün: +çorba
Misir, bezelye ve fasülye disinda bütün sebzeler serbest
Meyve yok! (ama dilerseniz açliginizi elmayla yatistirabilirsiniz, ben öyle yaptim)
3. gün: +çorba
Dilediginiz kadar meyve ve sebze.. (dikkat sekeriniz düsük oldugundan sekerli bi meyve suyu içebilirsiniz..)
eger bu 3 günü harfiyen uygularsaniz 2 ila 3 arasinda kilo vermis olacaksiniz!!
4. gün: +çorba
3 muza kadar serbest ve 1 litre yagsiz süt... (süt içemedim Allah var muzlarla idare ettim)
5. gün: +çorba
150 gr kadar sigir eti ve 3 ile 5 arasi domates
6. gün: +çorba
Yine 150 gr kadar sigir yada dana eti (yada izgara tavuk ama kesinlikle derisiz) ve dilendigi kadar sebze
7. gün: +çorba
bir tam porsiyon pirinç pilavi, sekersiz meyve suyu ve dilediginizce sebze..
arkadaslar açik söylemek gerekirse ben tam anlamiyla uymadim diyet listesine, her açiktigimda elmayla bastirdim, günde iki ögün çorba yedim (bildiginiz çorba kaplarda) ve birseyler istedikçe canim yesil elmayla geçistirmeye çalistim, yada gittim tekrar çorba içtim, çorbama bol bol limon kattim ki tadini limonsu yapsin diye, kolay kolay içilmiyor yariya gelince çok zorluyor, limon bu yüzden ise yariyor!! sekerimin düstügü zamanlar da visne hosaflari varya bir bardak suyundan içiyordum bir kaç kezde visnelerinden yiyordum tansiyonumun düsmesine engel oluyordum...
çorba en fazla 400 ila 500 gr arasinda geri dönüyor size ama gün içinde baska agir birseyler yemediginiz için kilo vermenizde kolaylasiyor...
tencerenizi buzdolabinda muhafaza edin bir haftada bozulmuyor eksimiyor!!!
benim nette buldugum bu tarifi denemek isteyenlere kolay gelsin...
merhaba ben 5-7 kılo kadar vermek ıstıyorum spor yapıyorum bunu desteklemek ıcın acaba bu corbayıda ek besın olarak ıcsem yararı olur mu metobolizmayı calıstırdıgını soylıyen arkadaslar olmus
çok teşekkür dişi kartal ben kereviz yaprağıda olur sanmıştım hep öyle yazıyor..tatile gitmeden 3 ün önce yapmayı düşünüyorum
keşke ben de lahana çorbası içebilen azimli kızlardan olabilsem
etrafımda diyet yapmaya yürüyüşe istekli 1 tek kişi bile yok moralim gerçekten çok bozuk