• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv’nin yanında kocaya tokat...

Kadının "O kim oluyor da benim oğluma tokat atıyor" demesine derinden(!) yaralanmışsınız. Yani eş sıfatıyla vurduğunuzu belirtmesi gerekirdi. Hmm. Tokata binaen kendisi kaynana sıfatıyla ağzınıza bi uçan tekme çaksa aslında sorun morun kalmayacakmış.
 
Eşin ilk geceden sizi bırakıp gitmemeliydi.

Ya da sizi oraya hiç götürmemeliydi.

Siz de tansiyon yükseltmemeliydiniz.

Hele tokat hiç olmamalıymış.

Kv tutumu da aşırı geldi bana. Oğlu sanki küçük bebek. Kendini savunamıyor da o arka çıkıyor. Büyük olarak daha yapıcı daha olgun olmalıydı.

Hepiniz hatalısınız.
 
Eşin sana vursa tepkin ne olurdu ? Şiddet uygulayıp bir de kv beni kızı gibi görmüyor demişsiniz. Sizin suratınıza bakmasa müstehak. Bir anne evladına kıyamazken kimsiniz ki tokadı basıyorsunuz haklı ! Bunun kayda değer bi yanı yok! Suçlusun! Hala hatanın telafisini yapmak yerine başkalarını suçlamamızı istiyorsun.
 
Arkaraşlar ben hatamın farkındayım ben suçluyum. Ben kötü bi halt ettim. Buraları bi geçin anlatabildim mi. Ben kocamın kırdığım kalbini napsam telafi de edemem. Bunların hepsini biliyorum anlatabildim mi. Ben işin o kısmınde değil. Kayınvalidemi suçlayın da demiyorum. Objektif yorum bekliyorum kv anneme yetiştirmesi doğru mu. Hata üzerine hata hiç mi yok bu olayda bana var ya da yok deyin gereksiz polemiğe girmeyin yahu. Şiddeti savunmuyorummmm aksine karşıyım! Anlık yaşanan bir olay. Ve savunan tek bir cümlem yok. Ama yorumlara bakılırsa hepimiz karşıyızdaaaa ben de patlatırdım ben de vururdum derken niye karşı değilsiniz şiddete? Anne ol da gel diyeni var, anne olsam bende sana vururdum diyeni ver. Annelik böyle bişeyse ben almayayım teşekkürler. ANNELİK DE DAHİL HİÇBİŞEY ŞİDDETİ HAKLI GÖSTERMEZ. Anneliğinin arkasına sığınanlaradır bu yorumum!
Kv nin annenizle konuşması diyelim ki hata. Bu neyi değiştirecek? Sizin hatanizin derecesini düşürecek mi? Siz bence hala daha hatanizi küçültme derdindesiniz. Bir tür savunma mekanizması geliştirmeye çalışıyorsunuz. Eşinizin kalbini kirmissiniz ve şu an düşünmeniz gereken en son şey başkasında hata var mı diye sorgulamak. Şahsi kanaatim kayınvalidenizin yanlışı yok. Basit bir söz dalaşı yok. Eşiniz savunmasizken vurmussunuz bir de.
 
Bana istediği cümleyi sarfedebilirdi ama anneme olayı anında yetiştirmesi bana göre doğru değil. Tartışma orda 2 kişi yaşanacakken 3. Kişi yanında yaşandı. Ve 4. Kişiye taşınması ekstra yanlış.

sarfetmiş zaten ama siz hala beni teselli edici değildi mantığındasınız.

olayı çevirelim. eşiniz kusmaya gitti siz ve anneniz yanınızda siz söylenirken eşiniz bir tane patlattı suratınıza sonra da ağlamaya başladı anneniz ne yapardı damadına sarılıp onu mu teselli ederdi? peşinede teselli edici sözler sarf edip pış pışlarmıydı?
 
Hahahay sen kadının oğluna vuracaksın, o da senin gözyaşını silecek ha...
"Tokat atan elin acıdı mı yavrum" da desin mi? Bir de kızı gibi görmüyormuşmuş. Yahu niye oğlunun canını yakan bir kadını evladı gibi sevsin? Kendinizi ne sanıyorsunuz anlamadım ki... Kolundan tıtup dışarı atmadığına şükret. Gözyaşını silmemişmiş. Pes.
 
Bende konuyu okurken kendine getirmek için sandım ne kadar safım :confused:
Konuya dönecek olursak, zorla gittim zorla gittim! Ama gittiniz artık ortama ayak uyduracaksınız. Bende eşimin ısrarıyla hamileyken üstelik trafik sebebiyle 18 saatte gittim memleketine, hiç alışık olmadığım bir yaşam tarzıyla beraber gelen gideni, yemeği, kahvaltısı bir şekilde uyum sağladım, eşim içindi. Siz zorla gitmenizin hırsını, öfkesini direkt eşinizden almışsınız. Kayın validem göz yaşımı silmedi demeniz beni bitirdi. Tokatı atan sizsiniz hemde oğluna! Sizin neden gözyaşınızı silsin?

Siz ben hatamın farkındayım deseniz bile yok değilsiniz. Siz her şartta kendini haklı gören insanlar var ya öylesiniz. Baksanıza ne sıfatla vurursun deyişine takılmışsınız. Ben olsam utanırdım kayın validemin önünde böyle bir şey yaşattığım için. Hangi anne olsa aynı şeyi yapardı yine çok bir şey dememiş bence şanslısın başkası olsa saçını başını yolardı belki de. :ıslık:
 
Son düzenleme:
Eşin ilk geceden sizi bırakıp gitmemeliydi.

Ya da sizi oraya hiç götürmemeliydi.

Siz de tansiyon yükseltmemeliydiniz.

Hele tokat hiç olmamalıymış.

Kv tutumu da aşırı geldi bana. Oğlu sanki küçük bebek. Kendini savunamıyor da o arka çıkıyor. Büyük olarak daha yapıcı daha olgun olmalıydı.

Hepiniz hatalısınız.
Teşekkürler saygı çerçevesinden çıkmadan yaptığınız yorum için
 
sarfetmiş zaten ama siz hala beni teselli edici değildi mantığındasınız.

olayı çevirelim. eşiniz kusmaya gitti siz ve anneniz yanınızda siz söylenirken eşiniz bir tane patlattı suratınıza sonra da ağlamaya başladı anneniz ne yapardı damadına sarılıp onu mu teselli ederdi? peşinede teselli edici sözler sarf edip pış pışlarmıydı?
Teselli bekleyen kim. NASİHAT değildi diyorum. Sitem vardı. Siteminin bana faydası yok. Büyüğümse nasihat beklerim. Ortamın sakinleşmesini bile beklemedi
 
Sizin gibi insanları anlayamıyorum.Yapmaya gelince düşünmeden yapıyosunuz ama bedelini ödemeye gelince hiç öyle olmuyo nedense.

Kim olursanız olun ne olursanız olun eşinize veya herhangi birine vuramazsınız.Bu bir.İkincisi bunu ailesinin yanında başka erkeğe yapsanız sizin saçınızdan tutar duvara duvara vururdu şükredin ki öyle bi adam değilmiş eşiniz.

Üçüncüsü ise yaptığınız onca şey mesele değil de mesele kvnin arkanızdan annenize bunları söylemesiyse o da az bile yapmış.Yalan yok benim de oğlum var bu olay bire bir benim yanımda gerçekleşse ben oğlum da bunun üstüne karısının ağzına bi tane yapıştırsın isterdim bunu yapmıyosa da evden kovardım gelinimi.Ve hangi sıfatla vurduğunuzu sorması gene nazikçe bi tavır olmuş.Başka bi kv çok daha ağır bi tepki verirdi unutmayın o hala onun evladı.Büyümüş olması ona gelen zarara susacağı anlamına gelmiyor.

Şu durumdan sonra yapacağınız herkesten özür dileyip kendinize çeki düzen vermek.
 
Tokat atmanız yanlış ama burada yazılan yorumlara çok şaşırdım.Sanki kendi kocaları alkol alıp yerlere düşse başını okşayacaklarmış gibi yazmışlar.Belli ki bu durumdan bıkıp,sinirlenip vurmuşsunuz.Bir bakıma haklısınız.Yerlere düşecek kadar alkol almak neyin nesi.Kayınvalide oğluna nasihat vermeliymiş.
 
Kadının "O kim oluyor da benim oğluma tokat atıyor" demesine derinden(!) yaralanmışsınız. Yani eş sıfatıyla vurduğunuzu belirtmesi gerekirdi. Hmm. Tokata binaen kendisi kaynana sıfatıyla ağzınıza bi uçan tekme çaksa aslında sorun morun kalmayacakmış.
:KK53: gözlerim yollarda kalmıştı, gelse de muhteşem yorumunu yapsa diye. Bin şükür :super:
 
Nasıl bir bakış açısı ile kendinizi bu kadar haklı görebiliyor sunuz. ..öfke kontrol sorununuz var ...bi empati yapın size katlanır mıydınız
 
Hiçbir sıfatla vuramazsın kısmına da okey. Ama o zaman ben annesiyim ben vurmuyorum sen kimsin cümlesi sarfedilemez. Kıyas konusu değildi o gün yaşadığımız. Sidik yarıştırmaya döndü adeta

Bence uğraşmayın. herkes yaptığı yorumlarda haklı ama ben diğer hanımlar kadar kırıcı olmak istemiyorum.
yaptığınız şey büyük hata, eşlerimiz bize vursa yakıp yıkıp doğru avukata koşarız değil mi? annelerimiz doğal olarak eşlerimize ne laflar sayar ki kv size kötü bişey bile söylememiş. adamın gururu kırılmıştır annesinin yanında.
annesi üzülmüştür bu nasıl evlilik, oğlum neler yaşıyor diye.
bişeyleri düzeltir mi bilmiyorum ama bence hem eşinizin gönlünü almalısınız hemde annesinden özür dilemelisiniz.
 
Kv çekti beni kenara başladı konuşmaya. Hiç nasihat yoktu, sadece sitem vardı ama kırıcı birşey söylemedi hakkını yemeyeyim. Beni kıran sadece yalnız ağlayışım oldu ve o konuşmayı yaparken bana asla temasta bulunmadı,

Teselli bekleyen kim. NASİHAT değildi diyorum. Sitem vardı. Siteminin bana faydası yok. Büyüğümse nasihat beklerim. Ortamın sakinleşmesini bile beklemedi

basbayağı size sarılıp teselli etmesini beklemişsiniz..
 
Back