Zaten yillardir kendi ailesinden uzaktan tek yasayan bir kadinsan evlilik ikili hayata duzene gecis bile seni zorlayacak evliliginin oturmasi esinle alismaniz birbirinize en az 1 yil surer , kotu anlamdan degil tabiki bu sure iyi anlamda yanlis anlama. Ama bana kalirsa kritik bir sure bu kimsenin sizin bu alisma evrenize burnunu sokmaya calismamasi lazim, en basitinden ikinizinde calistigini dusunuyorum kv kp yasli sikildiklari icin vede yapacak isleri olmadiginda surekli sizi gormek isteyecekler , hadi ugrasmayin evde yemek yapmaya deyip her aksam yemege cagiracaklar, her hafta sonu kocan gidelim diyecek zaten ilcedesiniz cok fazla yapilacak seyde yoktur onu bahane edip tum sosyal hayatinizin icine anne babasini sokacak. Adam resmen padisah gibi anne babasiyla hem birlikte yasamaya devam edecek sizin evde haremi gibi ozel hayatinizda sizin evde devam edecek. Beni yanlis anlama belki abartili yaziyorum ama cogu turk erkeginin kafasindaki mukemmel evlilik modelidir bu, ailesine ozellikle babasina yetiskin bir erkek oldugunu kanitlama pesinde hele birde karnina cocugu koydumu deme keyfine tam rustunu ispatlamis olur.
Bizim turk insanin da ve erkeginde ozellikle evlilige dair farkli bir bakis var evlilig iki insanin hayatlarini birlestirmesi yeni bir yola girmesi birlikte bagimsiz ikisine ait bir gelecek planlamasi gibi hic dusunmuyorlar. Bizimkilere gore evlilik daha cok erkek kisminin soyunun devam etmesi ve ureme cagina gelmis eli ekmek tutan er kisinin harama el uzatmamasindan ibaret. Yani evlilikte kadinin bir onemi rolu yok kadin sadece bir arac eh simdilerle eve parada getirirse cok daha iyi tabi ama kadin oyle sizin dusundugunuz gibi cokda onemsenmiyor evlilikte. Kadin babasinin verdigi kocasininda aldigi bir nesne gibi devlet eliyle o zamana kadar bagli bulundugu kutugunden soy agacindan bile koparilarak hic ait olmadigi bir kutuge gecirilen bir ureme araci kadin.
Es adayinin sana azicik saygisi olsaydi senin hayatini birlestirdigi insan gibi gorup gelecek hayatinizla ilgili ortak kararlari birlikte vereceginizi en azindan boyle bir dusunce oldugunu senle onceden paylasmasi gerektigini dusunurdu. Adam benim annem benim babam benim ailem sende benim aileme gelen bir kadinsin bizim aldigimiz kararlara uyacaksin demeye getiriyor. Yani adamin kafasinda yeni olusan kurulan bir aile birligi soz konusu degil, kendi evliligini anne babasiyla olusturdugu ailesinin bir uzantisi olarak goruyor.
Umarim yazdiklarim kotuleme seklinde anlasilmaz senide uzmek istemem ama gercek bu ne yazikki. Ben evliligmde basindan beri bu dusuncelerle savasiyorum ve muhtemelen olene kadar da savasacagim. Benim icin bir yetiskin evden universiteye gitmek icin ayrildiginda artik kendi bagimsiz yolunu cizmeye baslamistir ama bizim toplum nedense bunu kabullenemiyor.
yazdıklarınızın her bir kelimesine saygıyla katılıyorumİşte siz şanslı insanlardansınız.herkesin kv si koyulan sınırları anlamayabiliyor yahu burda gelininin donlarını çalan kv gördüm ben.şimdi bu gelin ne yapsın mesela kv yi görmek istemezse vicdansız mı oluyor bu gelin?
kimse evlenirken kocamı kaynanamdan ayırmalıyım nihaha falan gibi bi şeytanlıkla evlenmiyor ki herkes iyi düşüncelerle evleniyor ama işte bazen olmuyor.hep kv ler haksız demiyorum ama malesef bizim ülkemizde sınırlarını bilmeyen aile çok fazla.o nedenle gelinler bıktırılıyor hep iyi niyetleri sömürülüyor gelin de bunları görüyor ehh diyor bıçak gibi kesip atıyor.
şimdi burdaki konuda da düğüne kalmış 2 ay geline sormadan danışılmadan aralarında anlaşıp yer yurt değiştirmeye kalkıyorlar bu sizi iyi niyetli geldi mi ? biz de anamızdan babamızdan ayrı şehirlere evlendik ama kimse oyalanmak(!) için düşmedi peşimize.ya adı üstünde artık yeni bi aile kuruluyor kimse eşinin ailesiyle yapışık yaşamak zorunda değil ki?
ha demiyorum ki kv kp le görüşülmesin tabi ki görüşülsün saygı da kusur edilmesin büyüklere.ama herkes sınırını bilmeli gençlere müdahale edilmemeli kendi isteklerini dayatmamalı yaşlılar.
Olur mu öyle canım her şeyden haberlerinin olnası lazım her şeye karışmaları lazım hayatlarını onlara göre yaşamaları lazım... gezmeye çıkardık yolun yarısından zorla geri döndürürlerdi telefon üstüne telefon ederek... ben ne zaman rahata ercem yaaa yıldım vallahi yıldımyazdıklarınızın her bir kelimesine saygıyla katılıyorum
valla cevap yazacaktım ama sızın yorumu gorunce vazgectım mukemmel cevap vermıssınız
ne hayallerle evlenıyoruz
ne kadar saftım ben ne kadar severdım kaynanamı annem gıbı sevdım hatta kendı kendıme dıyordum ayaklarından hasta arada yapabıldıgım kadar ev tamızlıgıne yardımcı olurum dıyordum kendı kendıme
cunku ben anneme yardım ederım onu da oyle gordugumden kaynanamın evını temızlemem dıye hıc dusunmedım
o kadar sevıyordum ama malesef ...
hıc hayallerımdekı gıbı olmadı
ben de evlenırken ohh kocamı aldım kaynanamla gorusmem kayınpederle gorusmem demedım ama malesef hayt sartlar benı bu hale getırdı piskolojişk hasta oldum şimdi kaynana yüzünden
insanllah yorumu yapan kişi hayalı varmıs ya emeklı olunca kaynana kayınpeder aileler coluk cocuk hep beraber yaşarlar
oyle masallardaki gibi ve ömür boyu mutlu yaşadılar... öyle bitmiyor işte
uzaktan tatlı olmak her zaman için daha iyi
konu sahıbı farklı ılcelerde olup on gunde bır kaynanalarına gıtseler ne olur bu kadın on gün oglunu gormeyınce ölecek mi ?
tek cocuk dıye nedır yanı
Bekar mısın merak ettimBen daha evlenmeden önce kendime hep söylerdim. Evlendiğin kişiyle konuş. Onun yaşadığı şehirden ve ailesinin yaşadığı şehirden uzak dur diye. Çünkü bekarlıgından gelen ortamı eski sevgilileri çevresi arkadaşları ailesi Vs. Olumsuz etkileyebilir diye. Kişiye göre değişir ama ben ne kv kp ile aynı evde yaşarım ne de aynı şehirde. Ne kadar uzak o kadar iyi.
Tek taraflı değil en iyisi ailelerden biraz uzak olmak.
Nikah oldu düğün olmadı. Boşanma aşamasındayım. En büyük nedenlerden biri aile. Şuan barışmak istiyor. Ama şartlarından biri ailesiyle aynı yerde yaşamakmış. Hiç gelemem.. Kendimi hiçbir zaman tam anlamıyla nişanlı evli hissetmedim. Kadın her şeye karıştı. Nereye kadar alttan alıcam en sonunda evlilik patladı bi yerde.Bekar mısın merak ettim
Ah canım ya çok üzüldüm ne zorluklarla hayallerle kuruluyo bu yuvalar... şimdi kına yaksın bi taraflarına ayırmış sizi.. eşin de çok pişman olur senin burnundan getirdikten sonra hayırlı biri de gelmez bu saatten sonra ona.. e anasıyla yaşasın doysunlar birbirlerine... biz ananızı atın demiyoruz ki bizim ailemiz nasıl saygılıysa aynı saygıyı onlar da göstersin istiyoruz.. arada saygı olduktan sonra çok da güzel geçim olur ama tutamıyolar çenelerini.. Rabbim kolaylık versin hakkında hayırlısı olsun inşallah...Nikah oldu düğün olmadı. Boşanma aşamasındayım. En büyük nedenlerden biri aile. Şuan barışmak istiyor. Ama şartlarından biri ailesiyle aynı yerde yaşamakmış. Hiç gelemem.. Kendimi hiçbir zaman tam anlamıyla nişanlı evli hissetmedim. Kadın her şeye karıştı. Nereye kadar alttan alıcam en sonunda evlilik patladı bi yerde.
hayır anlamıyorum ne var ki bunda abartılıyo bir evin tek evladı ailesinin evladından başka kimi var veya o evladın başka ana babasımı var emekliler bi işleri güçleri bi bağlayanıda yok taşınsınlar ne olacak yani eşinle geçinmene bak şimdiden eşine boş yere yüklenme yoksa terss teper. evlenince aileler bizden uzak dursun mantığı var yada hiç bişeye karışmasın yazıkk gerçekten ana babalara bu kadar ön yargılı olunmasın şimdiden yıkıcı değil yapıcı olun eger kötü davranışları olmadıysa yok yere zorla kötü olmayın eşinizde onaylıyosa ailesinin gelmesini siz hiç karışmayın o kendi meseleleri saygı gösterin
Kayinvalidemle konusmadik zaten kim boyle bir konusma yapiyorki hic sahit olmadim.esime gelince hatalarinada yanlislarinada hic bir zaman uyarida bulunmaz.sanirim ailesi kirilir die..ailesi daha agir basiyor bence..ama 5 yilda benim cektiklerim hastalik sebebi..esim hicbi zmn yanimda olmadi beni hic korumadi..hem seyirci ve sessiz kaldi.ailesinin hep istedigi oldu ama bende hep ezilen oldum.istemeden o kadar cok yaptigim sey olduki zorla..az oncede kvalidem aradi yemegin varmi diyo yani bana yemek yemeye gelmek istiyo.ben cocukluyum o benden bekliyo.napim ne edim.simdi yok desem baska gun yine ayni.biktim artik.esime diyorum esimde napiyim ne diyim diyo.ben ne yapmaliyim.kvalidem soyle bir insan kapidam kovsan bacadan girer.kussen surat assan ertesi gun yine gelir.bisey desen sana on misli cevap verir birde surat yapar.evlendiğiniz ilk gün kaynananızla sınırlarınızı konuştunuz mu. eşinin bu duruma el koyması lazım. ne seni ezdirecek ne de annesini ezdirecek eşin.
Amin canım sagol. Aynen öyle annesini at demedim. Sadece kim haksızsa anlasın ona göre durumu toparlasın istedim.Ah canım ya çok üzüldüm ne zorluklarla hayallerle kuruluyo bu yuvalar... şimdi kına yaksın bi taraflarına ayırmış sizi.. eşin de çok pişman olur senin burnundan getirdikten sonra hayırlı biri de gelmez bu saatten sonra ona.. e anasıyla yaşasın doysunlar birbirlerine... biz ananızı atın demiyoruz ki bizim ailemiz nasıl saygılıysa aynı saygıyı onlar da göstersin istiyoruz.. arada saygı olduktan sonra çok da güzel geçim olur ama tutamıyolar çenelerini.. Rabbim kolaylık versin hakkında hayırlısı olsun inşallah...
Sen resmen benim yaşadıklarımı anlatıyon kuzucum ya pazar muhabbetine kadar doğru... gezmeye de takılırlardı peşimize inan ki lohusa geceliği bile aldırmadılar ne gerek var diye 15 liraya penye bi gecelik bozması bi şey aldırdılar zorla... şimdi yapsınlar da göreyim.. baştan her şeye he demek böyle sonuçlanıyo.. bi de bu insanların bi açığını mı gördün sen sanki çok eminsin sana huzur vermiyceklerinden.. bi durum oldu mu dikkatini çekenBenim korkum daha ziyade yeni evliyken ki alışma süreci zaten.Biz nişanlıyken şu anda 10 saatlik yol var aramızda zaten ayda bir zorla görüşebiliyoruz ee ister istemez zaten insan arası soğumasın istiyor ki şartlar işte sürekli telefonla görüşüyoruz.Yeni evli olunca tadını çıkarırız karışan eden yok kafamıza göre istediğimizi yaparız derken bir anda şok oldum ister istemez.Ben aileye çok önem veririm ailesini sevmeyen insanı zaten sevmem sevgi saygı göstermek zaten benim yapımda olan bişey ama huzurum kaçacak adım gibi biliyorum.Düşündüklerimi yapmama hep bir engel olacak.Belki pazara bile bizle gelecekler anlatabiliyor muyum? Kim gelinini ya da damadını kendi evladı kadar sevebilir mümkün değil öyle bişey.elin kızıyım en nihayetinde bir yerden sonra.Geçim derdimiz olacağını düşünmüyorum yıllardır emek veriyorum elin memleketlerinde kendi kendime yalnız başıma yaşamaya çalışıyorum.Biraz rahata huzura da hakkım olduğunu düşünüyorum.Ama bu böyle nasıl olacak neler görücem hiç bilmiyorum gerçekten korkuyorum arkadaşlar korku geldi üstüme böyle bir ne bileyim işte.
ya nişanlıma çok bağlılar koca adamı nereye giderlerse illa peşlerine takmadan dışarı bile çıkmazlar pazar market alışveriş aklına gelebilecek her yere her şeye.Her konuda yanlarından ayırmıyorlar yani bu erkek adam ya sürekli dipdibeler o kadar garibime gidiyor ki.Ben kız evladıyım annem beni bu kadar aramaz yanında yani o derece.ee haliyle öyle olunca karışma huyları tabi ki var.çok aceleciler çok tez canlılar akıllarına gelen hemen olsun yapılsın edilsin öyleler.Şahsi bi husumetimiz olmadı hoş husumet yaşayacak kadar bir arada bulunmadık da alışverişlerde falan hep ayrı gayrı yapıldı mesela.Kafam bulanıyor işte bunları da aklıma getirdikçe daha çok daralıyorum endişeleniyorum.Sen resmen benim yaşadıklarımı anlatıyon kuzucum ya pazar muhabbetine kadar doğru... gezmeye de takılırlardı peşimize inan ki lohusa geceliği bile aldırmadılar ne gerek var diye 15 liraya penye bi gecelik bozması bi şey aldırdılar zorla... şimdi yapsınlar da göreyim.. baştan her şeye he demek böyle sonuçlanıyo.. bi de bu insanların bi açığını mı gördün sen sanki çok eminsin sana huzur vermiyceklerinden.. bi durum oldu mu dikkatini çeken
yaa anneler babalar başlarda yapar böle heveslenirler yada ne bilim evladı olduğu için o hakkı görür kendinde ben okumadım cok fazla sadece çok on yargılı olmamak gerekiyo eger bii zarar görmediyse karşı taraftan zıt gitmeye gerek yok hee eğer kötüysede mesafe koyulur ama aileler zor durumda evlatlarına destek olur yanında olur bin bir emeklerle o evladı büyütür evlatlarda evlenip gidince ailem karışmasın hiç bişeyime demesi yanlış bence ayıpladağım falan yok sahsi fikrimi yazdım o kadar.Hiçbir şeye karışmasınlar mantığını neden bu kadar ayıpladığınızı merak ediyorum. Ben de hiçbir şeyime karışılmasın isterim. Kendi aklım fikrim var çok şükür.
Çok iyi niyetlisiniz, inşallah hep kendiniz gibi insanlarla karşılaşırsınız.yaa anneler babalar başlarda yapar böle heveslenirler yada ne bilim evladı olduğu için o hakkı görür kendinde ben okumadım cok fazla sadece çok on yargılı olmamak gerekiyo eger bii zarar görmediyse karşı taraftan zıt gitmeye gerek yok hee eğer kötüysede mesafe koyulur ama aileler zor durumda evlatlarına destek olur yanında olur bin bir emeklerle o evladı büyütür evlatlarda evlenip gidince ailem karışmasın hiç bişeyime demesi yanlış bence ayıpladağım falan yok sahsi fikrimi yazdım o kadar.
Daha ne olsun bebeğim bunlar benim eşimin ailesine benziyo tıpkısının aynısı... aman diyim nişanlınla konuş inşallah ortak yol bulursunuz yoksa bana pek hayırlı gelmedi sonu.. hatta eşin de onlara düşkün her dediklerine he der gibi geliyo.. hakkında hayırlısı olsun... istersen özelden mesajlaşabiliriz fikir almak istediğin bi şey olursa..ya nişanlıma çok bağlılar koca adamı nereye giderlerse illa peşlerine takmadan dışarı bile çıkmazlar pazar market alışveriş aklına gelebilecek her yere her şeye.Her konuda yanlarından ayırmıyorlar yani bu erkek adam ya sürekli dipdibeler o kadar garibime gidiyor ki.Ben kız evladıyım annem beni bu kadar aramaz yanında yani o derece.ee haliyle öyle olunca karışma huyları tabi ki var.çok aceleciler çok tez canlılar akıllarına gelen hemen olsun yapılsın edilsin öyleler.Şahsi bi husumetimiz olmadı hoş husumet yaşayacak kadar bir arada bulunmadık da alışverişlerde falan hep ayrı gayrı yapıldı mesela.Kafam bulanıyor işte bunları da aklıma getirdikçe daha çok daralıyorum endişeleniyorum.
işte oğlundan yüz buluyo canım. oğlunun arayı bulması lazımKayinvalidemle konusmadik zaten kim boyle bir konusma yapiyorki hic sahit olmadim.esime gelince hatalarinada yanlislarinada hic bir zaman uyarida bulunmaz.sanirim ailesi kirilir die..ailesi daha agir basiyor bence..ama 5 yilda benim cektiklerim hastalik sebebi..esim hicbi zmn yanimda olmadi beni hic korumadi..hem seyirci ve sessiz kaldi.ailesinin hep istedigi oldu ama bende hep ezilen oldum.istemeden o kadar cok yaptigim sey olduki zorla..az oncede kvalidem aradi yemegin varmi diyo yani bana yemek yemeye gelmek istiyo.ben cocukluyum o benden bekliyo.napim ne edim.simdi yok desem baska gun yine ayni.biktim artik.esime diyorum esimde napiyim ne diyim diyo.ben ne yapmaliyim.kvalidem soyle bir insan kapidam kovsan bacadan girer.kussen surat assan ertesi gun yine gelir.bisey desen sana on misli cevap verir birde surat yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?