- 10 Kasım 2013
- 6.312
- 13.007
- 298
Öldürdün mübarekÖzetle bittin sen.....
Tek çocuk. Emekli baba, ev hanımı anne. Belki de aynı mahallede aynı sokakta ev tutacaklar. Her Allah'ın günü sende bitecekler. İş çıkışı illa gelin diyecekler. Hani eşin de tek çocuk ya, onları yalnız bırakmak istemeyecek. Hatta bir yere giderken davet beklicekler. Etmezseniz kırılacaklar.... bundan sonra muhteşem 4 lü gibi beraber olacaksınız.
Burda ki kk hanımları yakınlıktan çok muzdarip.
Ben şehirler arası oturduğum halde yılda bi ya da iki ay benle geçirdiğinde kalp krizi geçircek kadar oluyorum. Ve evin tek çocuğu eşim. Benden oğlunu kıskanıyor.
Yani geleceğin kısaca tırttt. İnşallah bi kurtuluşun olur.
Aynı dertten muzdarip bi kadın olarak seni keyiflendirdiysem eğer çok mutlu oldum canımhahaha çok hossun ya anlatışına bayıldım
Bu yorum çok iyi oldu benim çok teşekkür ederim.Haklısın nişanlımın tepkisine göre olayın boyutu değişken tabi.En kısa zamanda konuşacağım öncelikle kendim için çünkü dün ve bugün resmen kendimi yedim.
Canim bir de diğer yorumlarda fark ettim. Bu yeni ilçede oyalanirlar gibi bir laf etmişler sanırım. O laf icin de nisanlin ile görüş. Şimdiden söylüyorum ben anneni babanı oyalamayacagim de. Bu beklenti ile geliyorlarsa boşuna gelmesinler de sonra kırılırlar de. Bunu tabi konuşmanıza göre yumşak söylemelisin.
Evet üzücü ve kesinlikle seninle aynı fikirdeyim.İnan bana böyle olacağı bu durumları düşüneceğim aklıma bile gelmezdi.Zaten yillardir kendi ailesinden uzaktan tek yasayan bir kadinsan evlilik ikili hayata duzene gecis bile seni zorlayacak evliliginin oturmasi esinle alismaniz birbirinize en az 1 yil surer , kotu anlamdan degil tabiki bu sure iyi anlamda yanlis anlama. Ama bana kalirsa kritik bir sure bu kimsenin sizin bu alisma evrenize burnunu sokmaya calismamasi lazim, en basitinden ikinizinde calistigini dusunuyorum kv kp yasli sikildiklari icin vede yapacak isleri olmadiginda surekli sizi gormek isteyecekler , hadi ugrasmayin evde yemek yapmaya deyip her aksam yemege cagiracaklar, her hafta sonu kocan gidelim diyecek zaten ilcedesiniz cok fazla yapilacak seyde yoktur onu bahane edip tum sosyal hayatinizin icine anne babasini sokacak. Adam resmen padisah gibi anne babasiyla hem birlikte yasamaya devam edecek sizin evde haremi gibi ozel hayatinizda sizin evde devam edecek. Beni yanlis anlama belki abartili yaziyorum ama cogu turk erkeginin kafasindaki mukemmel evlilik modelidir bu, ailesine ozellikle babasina yetiskin bir erkek oldugunu kanitlama pesinde hele birde karnina cocugu koydumu deme keyfine tam rustunu ispatlamis olur.
Bizim turk insanin da ve erkeginde ozellikle evlilige dair farkli bir bakis var evlilig iki insanin hayatlarini birlestirmesi yeni bir yola girmesi birlikte bagimsiz ikisine ait bir gelecek planlamasi gibi hic dusunmuyorlar. Bizimkilere gore evlilik daha cok erkek kisminin soyunun devam etmesi ve ureme cagina gelmis eli ekmek tutan er kisinin harama el uzatmamasindan ibaret. Yani evlilikte kadinin bir onemi rolu yok kadin sadece bir arac eh simdilerle eve parada getirirse cok daha iyi tabi ama kadin oyle sizin dusundugunuz gibi cokda onemsenmiyor evlilikte. Kadin babasinin verdigi kocasininda aldigi bir nesne gibi devlet eliyle o zamana kadar bagli bulundugu kutugunden soy agacindan bile koparilarak hic ait olmadigi bir kutuge gecirilen bir ureme araci kadin.
Es adayinin sana azicik saygisi olsaydi senin hayatini birlestirdigi insan gibi gorup gelecek hayatinizla ilgili ortak kararlari birlikte vereceginizi en azindan boyle bir dusunce oldugunu senle onceden paylasmasi gerektigini dusunurdu. Adam benim annem benim babam benim ailem sende benim aileme gelen bir kadinsin bizim aldigimiz kararlara uyacaksin demeye getiriyor. Yani adamin kafasinda yeni olusan kurulan bir aile birligi soz konusu degil, kendi evliligini anne babasiyla olusturdugu ailesinin bir uzantisi olarak goruyor.
Umarim yazdiklarim kotuleme seklinde anlasilmaz senide uzmek istemem ama gercek bu ne yazikki. Ben evliligmde basindan beri bu dusuncelerle savasiyorum ve muhtemelen olene kadar da savasacagim. Benim icin bir yetiskin evden universiteye gitmek icin ayrildiginda artik kendi bagimsiz yolunu cizmeye baslamistir ama bizim toplum nedense bunu kabullenemiyor.
yani karışır tabi bi de herşeyi biz halledelim gibi bir huyları var siz yapamazsınız biz halledelim gibisine.O durum karışmasından daha kötü.Az cok belli olur kv cok karisan cinsten mi
Benimde kv yakin ama ben cagirmadan gelmez cagirmaz illa gel diye yani kv de de bitiyo hersey iyice tanimaya bak
Sosyal insanlarsa sikinti cikmaz
evleniyo diye annesinden ayrılmak annesine yabancı gibi davranmak zorunda mı. bazı kızların istediği bu. evlendikten sonra kocalarını annelerinden ayırmak istiyolar. fazla görüşmek istemiyolar. kimse annesini bıçak gibi kesip atamaz. ben kocam için annemden vazgeçmem. kocamda ailesiyle sırf evlendim diye fazla görüşmezse zaten ben ona koca demem. kendisini doğurup büyüten anaya sırt çeviren bir adamın karısınada hayrı olmaz zaten. benimde kaynanam ilk başlarda aşırı iyi değildi. ama ben sınırlarımı koyunca nasıl davranacağını anladı. telefonla kaynanamı ararım en fazla iki hafta görüşmeyiz. bize gelir gider ama ben zorla getirrim. yazdıklarımı evlendiğimiz gün kaynanamada anlattım oda bana hoşlanmadığı şeyleri anlattı ve çok güzel geçiniriz. emekli oluncada memleketimize gidip annelerimizle babalarımızla çoluk çocuk mutlu huzurlu bir şekilde yaşayacağız. evlendikten sonra kaynanayı şeytan gibi gören vicdansızlardan değilim benevlendirmesin o halde ... tek cocugunu alsın koynunda saklasın
kızlarda tek cocuk olanlar evlenıyor ama anasına dip dibe yaşamıyor
ne yazık ki başka hiçç acıklaması yok resme baş yemeye geliyorlar
evlendiğiniz ilk gün kaynananızla sınırlarınızı konuştunuz mu. eşinin bu duruma el koyması lazım. ne seni ezdirecek ne de annesini ezdirecek eşin.Eş ailesine yakin oturmak ne demek benden daha iyi bilen ve ceken yoktur..ki esim tek cocuk olmamasina ragmen o kadar zor birsey ki.boyle birseyin olmasini engelleyin yoksa burda cok konunuzu okuruz.
Basta hic ozelin olmuyor.surekli gelmek istiyorlar yada cagiriyorlar gitmezsen olmuyor trip atiyorlar tavir yapiuorlar.
Onlara misafir geldiginde gelin olarak gitmek ve hizmet etmek zorundasin.gitmeme luksun yok.soze akraba gelince onlarida cagirmak zorundasin cagirmazsan da trip atiyorlar.bizimkiler boyle belki sizinkiler daha oturaklidir bilemiyorum ama bunlar mutlaka yasaniyor yakin olunca..
Oyle zor ki daha neler neler.yakin olunca evinize daha cok karisma hakkini elde ediyorlat cunku herseyden haberleri oluyor hele birde cocuk oldumu en beteri zaten.hergun sizdeler..cocugu sahiplenmeler gelin anasini kiskanmalar..
Elinizden gelen birsey varsa yapin esinizle konusun bunlari ilerde problem olabilir bazi seyler deyin biz onlari ihmal etmeyiz deyin ziyretlerine gideriz deyin.
İşte siz şanslı insanlardansınız.herkesin kv si koyulan sınırları anlamayabiliyor yahu burda gelininin donlarını çalan kv gördüm ben.şimdi bu gelin ne yapsın mesela kv yi görmek istemezse vicdansız mı oluyor bu gelin?evleniyo diye annesinden ayrılmak annesine yabancı gibi davranmak zorunda mı. bazı kızların istediği bu. evlendikten sonra kocalarını annelerinden ayırmak istiyolar. fazla görüşmek istemiyolar. kimse annesini bıçak gibi kesip atamaz. ben kocam için annemden vazgeçmem. kocamda ailesiyle sırf evlendim diye fazla görüşmezse zaten ben ona koca demem. kendisini doğurup büyüten anaya sırt çeviren bir adamın karısınada hayrı olmaz zaten. benimde kaynanam ilk başlarda aşırı iyi değildi. ama ben sınırlarımı koyunca nasıl davranacağını anladı. telefonla kaynanamı ararım en fazla iki hafta görüşmeyiz. bize gelir gider ama ben zorla getirrim. yazdıklarımı evlendiğimiz gün kaynanamada anlattım oda bana hoşlanmadığı şeyleri anlattı ve çok güzel geçiniriz. emekli oluncada memleketimize gidip annelerimizle babalarımızla çoluk çocuk mutlu huzurlu bir şekilde yaşayacağız. evlendikten sonra kaynanayı şeytan gibi gören vicdansızlardan değilim ben
ben de aynı öneriyi yazdıydım. nişanlısı evet hepbirlikte yaşarız kafasında olursa evlilik fikri bence bidaha düşünülmeliBunu engellemeniz çok zor. Ama aslında evlilik öncesi bir fırsat, hatta köprüden önceki son çıkış sizin için. Bu konuyu açıp açık açık konuşun. Vereceği tepkiden anne-babası ile sizin aranızda dengeyi kurup kuramayacağı anlaşılır. Ona göre ölçüp tartın ve kararınızı verin.
size hak veriyorum. bu durumda da kocalarımızın aradaki dengeyi koruması lazım. böyle olduğunda kaynanalar kötülük yapmıyolarİşte siz şanslı insanlardansınız.herkesin kv si koyulan sınırları anlamayabiliyor yahu burda gelininin donlarını çalan kv gördüm ben.şimdi bu gelin ne yapsın mesela kv yi görmek istemezse vicdansız mı oluyor bu gelin?
kimse evlenirken kocamı kaynanamdan ayırmalıyım nihaha falan gibi bi şeytanlıkla evlenmiyor ki herkes iyi düşüncelerle evleniyor ama işte bazen olmuyor.hep kv ler haksız demiyorum ama malesef bizim ülkemizde sınırlarını bilmeyen aile çok fazla.o nedenle gelinler bıktırılıyor hep iyi niyetleri sömürülüyor gelin de bunları görüyor ehh diyor bıçak gibi kesip atıyor.
şimdi burdaki konuda da düğüne kalmış 2 ay geline sormadan danışılmadan aralarında anlaşıp yer yurt değiştirmeye kalkıyorlar bu sizi iyi niyetli geldi mi ? biz de anamızdan babamızdan ayrı şehirlere evlendik ama kimse oyalanmak(!) için düşmedi peşimize.ya adı üstünde artık yeni bi aile kuruluyor kimse eşinin ailesiyle yapışık yaşamak zorunda değil ki?
ha demiyorum ki kv kp le görüşülmesin tabi ki görüşülsün saygı da kusur edilmesin büyüklere.ama herkes sınırını bilmeli gençlere müdahale edilmemeli kendi isteklerini dayatmamalı yaşlılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?