kv'nin aynı ilçeye yerleşmesi

Öldürdün mübarek

Tek çocuk.Emekli anne baba.... Sıkıntı. Kötü insanlar olmalarına gerek yok var yok bitane evladımız var,e biz emekliyiz yaşlıyız sıkılıyoruz diye iyi niyetle bile sarmaları çok sıkıcı. Allah esirgesin

hahaha çok hossun ya anlatışına bayıldım
Aynı dertten muzdarip bi kadın olarak seni keyiflendirdiysem eğer çok mutlu oldum canım senin işler iyimiş valla benim görümce tembel oğlu 10 yaşına geldi kaç senedir doğur diye diye 2.yi doğurtturamadım kadına.. ne güzel kaynanamı sepetlicektim doğurduğunda.. ama çözümler bitmez çalışmaya devam.. kaç yaşına geldiniz imkanınız da var tatil yapın şuraya gidin burayı gezin diye habire bi yerlere yolluyorum nadiren de olsa 3 5 gün bi kaç ayda bir kafa dinliyorum kocişimle oğluşumla

Canim bir de diğer yorumlarda fark ettim. Bu yeni ilçede oyalanirlar gibi bir laf etmişler sanırım. O laf icin de nisanlin ile görüş. Şimdiden söylüyorum ben anneni babanı oyalamayacagim de. Bu beklenti ile geliyorlarsa boşuna gelmesinler de sonra kırılırlar de. Bunu tabi konuşmanıza göre yumşak söylemelisin.

Hera90 öyle güzel anlatmış ki arkadaş işte söylemek istediğim buydu... nişanlın ailen diye deli divane olup seni tersliycekse ya da bu durumu sana zorla kabullendirme çabasına gircekse bu durum aklımı bulandırdı ben yeniden düşünücem devam edebilir miyiz diye de... eğer seni seviyosa ortak bi yol bulur.. yok değilse bırak gitsin çekilcek dert değil inan insanın içi çürüyo... ya da gelsinler ben mesafe koyarım derse de inanma eşim bana baştan çok söz verdi imzayı attıktan sonra ben öyle bi şey asla söylemedim oldu.. dikkatli ol...

Evet üzücü ve kesinlikle seninle aynı fikirdeyim.İnan bana böyle olacağı bu durumları düşüneceğim aklıma bile gelmezdi.

Az cok belli olur kv cok karisan cinsten mi
Benimde kv yakin ama ben cagirmadan gelmez cagirmaz illa gel diye yani kv de de bitiyo hersey iyice tanimaya bak
Sosyal insanlarsa sikinti cikmaz

Bir an önce ailenize anlatın ve engel olsunlar, yoksa evliliğiniz mahvolacak. Bile bile lades demeyin.

Az cok belli olur kv cok karisan cinsten mi
Benimde kv yakin ama ben cagirmadan gelmez cagirmaz illa gel diye yani kv de de bitiyo hersey iyice tanimaya bak
Sosyal insanlarsa sikinti cikmaz
yani karışır tabi bi de herşeyi biz halledelim gibi bir huyları var siz yapamazsınız biz halledelim gibisine.O durum karışmasından daha kötü.

Bunu engellemeniz çok zor. Ama aslında evlilik öncesi bir fırsat, hatta köprüden önceki son çıkış sizin için. Bu konuyu açıp açık açık konuşun. Vereceği tepkiden anne-babası ile sizin aranızda dengeyi kurup kuramayacağı anlaşılır. Ona göre ölçüp tartın ve kararınızı verin.

Eş ailesine yakin oturmak ne demek benden daha iyi bilen ve ceken yoktur..ki esim tek cocuk olmamasina ragmen o kadar zor birsey ki.boyle birseyin olmasini engelleyin yoksa burda cok konunuzu okuruz.
Basta hic ozelin olmuyor.surekli gelmek istiyorlar yada cagiriyorlar gitmezsen olmuyor trip atiyorlar tavir yapiuorlar.
Onlara misafir geldiginde gelin olarak gitmek ve hizmet etmek zorundasin.gitmeme luksun yok.soze akraba gelince onlarida cagirmak zorundasin cagirmazsan da trip atiyorlar.bizimkiler boyle belki sizinkiler daha oturaklidir bilemiyorum ama bunlar mutlaka yasaniyor yakin olunca..
Oyle zor ki daha neler neler.yakin olunca evinize daha cok karisma hakkini elde ediyorlat cunku herseyden haberleri oluyor hele birde cocuk oldumu en beteri zaten.hergun sizdeler..cocugu sahiplenmeler gelin anasini kiskanmalar..
Elinizden gelen birsey varsa yapin esinizle konusun bunlari ilerde problem olabilir bazi seyler deyin biz onlari ihmal etmeyiz deyin ziyretlerine gideriz deyin.

evlendirmesin o halde ... tek cocugunu alsın koynunda saklasın
kızlarda tek cocuk olanlar evlenıyor ama anasına dip dibe yaşamıyor
ne yazık ki başka hiçç acıklaması yok resme baş yemeye geliyorlar
evleniyo diye annesinden ayrılmak annesine yabancı gibi davranmak zorunda mı. bazı kızların istediği bu. evlendikten sonra kocalarını annelerinden ayırmak istiyolar. fazla görüşmek istemiyolar. kimse annesini bıçak gibi kesip atamaz. ben kocam için annemden vazgeçmem. kocamda ailesiyle sırf evlendim diye fazla görüşmezse zaten ben ona koca demem. kendisini doğurup büyüten anaya sırt çeviren bir adamın karısınada hayrı olmaz zaten. benimde kaynanam ilk başlarda aşırı iyi değildi. ama ben sınırlarımı koyunca nasıl davranacağını anladı. telefonla kaynanamı ararım en fazla iki hafta görüşmeyiz. bize gelir gider ama ben zorla getirrim. yazdıklarımı evlendiğimiz gün kaynanamada anlattım oda bana hoşlanmadığı şeyleri anlattı ve çok güzel geçiniriz. emekli oluncada memleketimize gidip annelerimizle babalarımızla çoluk çocuk mutlu huzurlu bir şekilde yaşayacağız. evlendikten sonra kaynanayı şeytan gibi gören vicdansızlardan değilim ben

Açıkçası ben de pek iyi niyet göremedim burada.yaşlı başlı insanların yer yurt değiştirmesi bana da pek öyle sevecen gelmedi.
e sizin ailenizde oyalanmak(!) için sizin dibinize taşınsınlar bari madem öyle.
bu ailelere allah akıl fikir versin ne denilebilir ki yani şu gençleri bi rahat bıraksalar keşke.
ama yok o koca burunlarını illa her şeye sokacaklar kundakta bebekler ya birileri onları oyalamak zorunda çünkü.
konu sahibi bence açık ve net olun aman kimseyi kırmayayım filan diye düşünmeyin.açıkça kalbinizden geçenleri söyleyin nişanlınıza.burada kv konularına bi bakın okuyun hep meseleler genelde baştan tavır koyamamaktan büyüyor.

evlendiğiniz ilk gün kaynananızla sınırlarınızı konuştunuz mu. eşinin bu duruma el koyması lazım. ne seni ezdirecek ne de annesini ezdirecek eşin.

Aslında nisanlinizin ailesi benim kv deler gibiymis.yani onlarda da evlatlarına karşı bir siz yapamazsınız biz yapalım sizin yerinize havası var.cocuklarinin büyüdüğünü kendilerinin düşünceleri olabileceğini kabul edemezler.

Ama iki yıl 5 dk mesafede oturduk. Ayda yilda bir zorla gelirlerdi.israr kıyamet zorla.biz onlara giderdik hep.o da canimiz istediginde.cagirmazlardi bile.esim bazen benzin almaya cikar 5 dk annesini gorup gelirdi.bazen yemege giderdik. disari cayida annenlerde icelim derdim.ama hic cagirmadilar zorla da gelmediler.yani anlayışlı insanlardı biz çağırma dan Zile basma eve adım atmazlardi. Hatta yan binada eltim in çocuğuna bakarlardi ama gelip gittiklerini bile bilmezdik. Ama eşimin ihtiyacı olsun,halledemeyecegi bir iş olsun ,evde tamirat işi falan olsun hemen atilirlardi siz işinizden olmayın biz yapalım diye.

Yani belki de benimkiler gibi insanlardır. Yani kendi hallerinde çağırmazsan gelmeyen karışmayan tiplerdir inşallah. Hemen aklınıza kötü şeyler getirip cephe almayın. Nisanliniza.sizin bir an once konuşun. Çünkü düşündükçe sağa sola anlattıkca dolarsiniz için için. ...

Hı ama bak kv dem oğullarına düşkündür.her zaman onları savunur herkese karşı. Biz söylense gelinler olarak ama onlar da işte. .... diye başlayan savunma cümleleri kurar. Herşeyden düşüncelerinden bile haberi olsun ister .3 saatlik mesafeden bile kontrol etmek ister bizleri. Yönetmeyi haberinin olmasını danisilmasini, herşeye dahil edilmeyi sever, pek bir sever. Ama gel gör ki bu halde bile rahatsizlik veren durumlar yasamadik hiç 3 eltiyiz.öyle gelim de gidim de beni de götürün durumları olmadı hiç.belki de bize yansımadı bilemiyorum. Yani düşkünlüğü nazi niyazi oğullarına. Bizle kötü olmaz hiç.hep mesafelidir bir adım. ..

Ama işte tek çocuk nasıl olur artıları eksileri neler nisanliniza.sizin sakince konuşun. Olmazsa da burada hep kötü örnekler var.bak benimkiler iyi.

Son düzenleme:
İşte siz şanslı insanlardansınız.herkesin kv si koyulan sınırları anlamayabiliyor yahu burda gelininin donlarını çalan kv gördüm ben.şimdi bu gelin ne yapsın mesela kv yi görmek istemezse vicdansız mı oluyor bu gelin?
kimse evlenirken kocamı kaynanamdan ayırmalıyım nihaha falan gibi bi şeytanlıkla evlenmiyor ki herkes iyi düşüncelerle evleniyor ama işte bazen olmuyor.hep kv ler haksız demiyorum ama malesef bizim ülkemizde sınırlarını bilmeyen aile çok fazla.o nedenle gelinler bıktırılıyor hep iyi niyetleri sömürülüyor gelin de bunları görüyor ehh diyor bıçak gibi kesip atıyor.
şimdi burdaki konuda da düğüne kalmış 2 ay geline sormadan danışılmadan aralarında anlaşıp yer yurt değiştirmeye kalkıyorlar bu sizi iyi niyetli geldi mi ? biz de anamızdan babamızdan ayrı şehirlere evlendik ama kimse oyalanmak(!) için düşmedi peşimize.ya adı üstünde artık yeni bi aile kuruluyor kimse eşinin ailesiyle yapışık yaşamak zorunda değil ki?
ha demiyorum ki kv kp le görüşülmesin tabi ki görüşülsün saygı da kusur edilmesin büyüklere.ama herkes sınırını bilmeli gençlere müdahale edilmemeli kendi isteklerini dayatmamalı yaşlılar.

ben de aynı öneriyi yazdıydım. nişanlısı evet hepbirlikte yaşarız kafasında olursa evlilik fikri bence bidaha düşünülmeli

size hak veriyorum. bu durumda da kocalarımızın aradaki dengeyi koruması lazım. böyle olduğunda kaynanalar kötülük yapmıyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…